Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι γιατι οταν ειχα "φυσιολογικη" καταναλωση ~250 KWh/μηνα τους Σεπτεμβριο/Οκτωβριο δεν με χρεωσαν προσαυξηση... Επειδη θα γυρισω παλι στα 250KWh τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι που θα μπουν τα κλιματιστικα, αν ηταν να μην εχω προσαυξηση σε αυτο το επιπεδο, οκ μενω και με το ρητροπρογραμμα...

Εχεις την καλοσυνη να δεις του 4 λογαριασμους που ανεβασα εδω και να μου πεις αν βγαζεις ακρη γιατι τους πρωτους 2 μηνες δεν υπηρχε αναπροσαρμογη?

https://drive.google.com/drive/folders/180w2VXyiH5W0VZTOmXWR0NN9LXNCr-5z?usp=sharing

Τους είδα. Απλά δεν σου είχανε βάλει ακόμα ρήτρα τότε - δικό τους θέμα/δεν έχει πάντως να κάνει με το πόσο καταναλώνεις, η ρήτρα είναι,,,ρήτρα. Έχεις "καλή τιμή" εκεί που είσαι, αρκεί να μην αφήνεις να λήγει ο λογαριασμός για να παίρνεις την έκπτωση συνέπειας. Κι αφύ μπορείς να κανονίζεις τις καταναλώσεις σου, μπορεί - από αυτή την άποψη - να έχει νόημα να συνεχίσεις στην ΕΦΑ. Αλλά,,,θα συνεχίσουν ΚΑΙ οι επιδοτήσεις; Θα είναι στα ίδια ποσά; Θα είναι στα ίδια όρια; Θα είναι με τα ίδια κριτήρια...;

Εγώ όπως σου είπα, θα πήγαινα τώρα ΔΕΗ, να μην διακινδυνέψω να χάσω από 1/2 τιμές/όρους του Έντερ. Θα ψιλοέδενα και τον γάιδαρό μου για ένα χρόνο με "ξεφτιλέ" ποινή αποχώρησης (και πάγιο), και ίδωμεν.... 

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, washcloud είπε

Τους λογαριασμούς ή άλλοι θα δουν και θα σου πουν, ή εγώ πιο μετά.

...και φυσικά,,,"βρήκες τον καιρό να δουλεύει το πισί όλη μέρα"....:ρ Από γκαντεμιά καλά σε πάει....:) Ο θερμοσίφωνας τραβάει πολύ ρεύμα φυσικά (~4.000W/h), αλλά εξαρτάται και πόσο συχνά καίει (το κατάλαβα ότι δεν καις θερμοσίφωνα πια - σαν παράδειγμα για όταν άναβες λέω). Αν πχ τον καις μισή ώρα κάθε μέρα, μιλάμε για 2 κιλοβατώρες (πες). Από την άλλη το πισί, αν δουλεύει 24 ώρες και αν τραβάει 400W/h,,,,γάμα τα! Και τα μισά πες - μέσο όρο - να τραβάει, και 20 ώρες αν όχι 24, πάλι είναι σαν,,,2 θερμοσίφωνες...Καλύτερα λάπτοπ, έστω και των 300€, από το να τα δίνεις στον πάροχο μέσα σε μερικούς μήνες...

Καλημέρα. Δηλαδή το σταθερο pc αμα το εχεις ανοιχτο στην αναμονή πληρωνεις περίπου 400 w/ την ωρα αρα 24×400= 9,6 kw την μέρα,αρα περιπου 288  τον μήνα?

Ειναι δυνατον? Ή κατι λάθος υπολογίζω?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, xraxra είπε

Καλημέρα. Δηλαδή το σταθερο pc αμα το εχεις ανοιχτο στην αναμονή πληρωνεις περίπου 400 w/ την ωρα αρα 24×400= 9,6 kw την μέρα,αρα περιπου 288  τον μήνα?

Ειναι δυνατον? Ή κατι λάθος υπολογίζω?

400w καις ότι χρησιμοποιείς το 100% της ισχύος του τροφοδοτικού. Δε καις ίδιο ρεύμα όταν διαβάζεις ένα mail συγκριτικά με το να παίζεις ένα παιχνίδι.

• Thanks 1
Δημοσ.

...όχι παιδί μου, όχι στην αναμονή....! :-D

Ο φίλος έλεγε ότι "το δούλευε όλη μέρα". Προφανώς εξαρτάται τι workload τρώει ο επεξεργαστής, τί ακριβώς προγράμματα τρέχουν, τί σόι κάρτα γραφικών έχει - και είναι και η οθόνη μαζί (50-100 Watts), αλλά ναι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχεις μια ανοιχτή ενεργειακή πληγή σπίτι σου, με τον υπολογιστή... Πχ η δικιά μου που παίζει κάτι κωλο-ονλάιν-παίχνιδα, τον αφήνει ανοιχτό κάνοντας άλλες δουλειές "για να μαζεύει πόντους στο παιχνίδι" (&%$@&) κι όταν έβαλα έναν μετρητή ενέργειας πάνω στην πρίζα του,,,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό (ΜΟΝΟ το παιχνίδι χτύπαγε 300άρια...)

• Thanks 1
Δημοσ.

ετσι ειναι... για πανω απο 1 μηνα εκαιγα full load τον επεξεργαστη, οποτε κανα 300αρι watt.

Τωρα αμα το εχεις idle απλα επειδη εισαι στο σπιτι και μπορει να πας να δεις κατι που και που, εκει αναλογα τι τεχνολογιας/εποχης ειναι μπορει να καιει και μονο 50W. Αλλα σιγουρα για τετοια χρηση καλυτερο ειναι το laptop που ειναι optimized να καιει ακομα λιγοτερα.

Σε ευχαριστω @washcloud , θα παω μαλλον ΔΕΗ για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Η συνεχεια στο forum της ΔΕΗ

Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

Καλό πάντως (γενικά) είναι να το πάρεις στ' όνομά σου (αν φυσικά είναι εφικτό). Ααφού λες για μικρές καταναλώσεις, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει περιπτωση να δικαιούσαι διάφορα, από κοινωνικό τιμολόγιο μέχρι ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, και όλα αυτά "εμπλέκονται" με το να έχεις παροχή στ' όνομά σου....Ψαξ' τα.

Στο όνομα μου θα το πάρω, άλλαξα σπίτι γι' αυτό και ρώτησα. Σε αυτό που είμαι τώρα δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα γιατί είχε 3 διαμερίσματα μαζί σε ένα τριφασικό ρολόι και το πληρώναμε λίγο ακριβά η αλήθεια είναι.

Θα ψάξω για όλα αυτά που λες, νομίζω όμως ότι είναι με εισοδηματικά κριτήρια και δεν νομίζω να με καλύπτει. 

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
Στις 19/1/2022 στις 3:06 ΜΜ, xraxra είπε

Εκλεισα adblocker και τιποτα. Να φταίει το chrome?

Και απο mozilla τιποτα

Τι γινεται ρε παιδιά?

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημά σου. Βγάλε τις παύλες από τον αριθμό παροχής και είσαι οκ!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

Τους είδα. Απλά δεν σου είχανε βάλει ακόμα ρήτρα τότε - δικό τους θέμα/δεν έχει πάντως να κάνει με το πόσο καταναλώνεις, η ρήτρα είναι,,,ρήτρα. Έχεις "καλή τιμή" εκεί που είσαι, αρκεί να μην αφήνεις να λήγει ο λογαριασμός για να παίρνεις την έκπτωση συνέπειας. Κι αφύ μπορείς να κανονίζεις τις καταναλώσεις σου, μπορεί - από αυτή την άποψη - να έχει νόημα να συνεχίσεις στην ΕΦΑ. Αλλά,,,θα συνεχίσουν ΚΑΙ οι επιδοτήσεις; Θα είναι στα ίδια ποσά; Θα είναι στα ίδια όρια; Θα είναι με τα ίδια κριτήρια...;

Εγώ όπως σου είπα, θα πήγαινα τώρα ΔΕΗ, να μην διακινδυνέψω να χάσω από 1/2 τιμές/όρους του Έντερ. Θα ψιλοέδενα και τον γάιδαρό μου για ένα χρόνο με "ξεφτιλέ" ποινή αποχώρησης (και πάγιο), και ίδωμεν.... 

μια ασχετη ερωτηση. Και οι 4 λογαριασμοι μου λενε "Εναντι" . Εχει λογικη αυτο? Επειδη εγω νοικιασα το σπιτι τον περασμενο Απριλιο, μηπως με χρεωνουν βασει χρησης του περσινου κατοικου τους ιδιους μηνες και ειανι τυχαια η αυξηση της καταναλωσης (που εγω θεωρησα οτι συναδει με τις εργασιες που εκανε το PC 24/7 πριν 1 μηνα)? Μηπως εν τελει πρεπει να περιμενω να παρω εναν εκαθαριστικο για να εχω πληρη εικονα του τι "καιω" ?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Thrylos7 είπε

Οταν λετε οτι μεχρι 300KWh ειναι πανω κατω μια η αλλη και δεν αξιζει απαραιτητα η αλλαγη σε ΔΕΗ, μιλαμε για 300/μηνα ή 300/τετραμηνο?

στην ίδια σελίδα που πόσταρες είναι η απάντηση

18 ώρες πριν, Oxilithos86 είπε

Αδερφέ το διορθωσα

+0,236 η πρσαύξηση της ρήτρας , νορμάλ είναι , ότι λέμε μήνες τώρα

κάνεις τα βήματα που έγραψα στο λινκ

14 ώρες πριν, dimtsef είπε

ΔΕΗ και πάλι ΔΕΗ !

ρώτα και το 90% που ήταν σε σταθερό Γ1 και βάλανε ρήτρα αναπροσαρμογής χωρίς ειδοποίηση.....

(συν τα άλλα ευτράπελα στο θέμα online/enter)

13 ώρες πριν, minaspit7 είπε

Ο κορακιος λέει στις οδηγίες μετά την αμφισβήτηση λογαριασμού να περιμένουμε αρνητική ή μη απάντηση για να κάνω αίτηση σε άλλο παροχο αλλά αν περιμένω 10+ μέρες χάνω το υπάρχων τιμολόγιο καθότι από 1/2/2022 υπάρχει σοβαρή περίπτωση ανατίμησης προς τα πάνω. 

Τι να κάνω? 

Παρεμπιπτόντως έχω κλείσει ραντεβού για αύριο πρωί στη ΔΕΗ, να το ακυρώσω? 

αν καίγεσαι προχώρα το

18 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Χαιρετώ,

θα αλλάξω σπίτι σε αυτό που είμαι δεν ήταν στο όνομα μου το ρεύμα οπότε δεν είχα ασχοληθεί. 

Επειδή μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσω την διαδικασία να συνδέσω το ρεύμα, σκεφτόμουν να πάω σε κάποιο άλλο πάροχο π.χ. elpedison. Αξίζει τον κόπο και αν ναι σε πιο πάροχο προτείνεται. Πρόκειται για οικία με 2 air-condition αλλά γενικά δεν θα έχω τρομερή κατανάλωση διότι λείπω πολλές ώρες από το σπίτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πιο πάνω απο το ποστ σου αναφέρω

φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

22 ώρες πριν, korakios είπε

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Αν δηλαδή δε σας καλύπτει τότε πάτε σε ακριβό σταθερό ,αλλιώς κυμαινόμενο χωρίς δέσμευση

ξαναδιάβασέ το και ρώτα ότι δεν καταλαβαίνεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Oxilithos86 είπε

Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με αυτόν το λογαριασμό;είναι σωστός;εάν κάνω αίτημα αμφισβήτησης τι να γράψω;

IMG_20220123_174039.jpg

IMG_20220123_172239.jpg

Φαίνεται ένα προηγούμενο υπόλοιπο

Αν το αφαιρέσεις από το τελικό ποσο,σου βγάινει η kw γυρω στα 0,38 ευρώ

Τόσο πάει περίπου και στη δεη σε Γ1

Δημοσ.
6 ώρες πριν, klopon είπε

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημά σου. Βγάλε τις παύλες από τον αριθμό παροχής και είσαι οκ!

Ναι οκευ. Λύθηκε. Ευχαριστώ και τον api23

Διαβάζοντας εδώ στο forum καποιον φίλο που ειχε το ιδιο θέμα,και εκανε αιτημα στην rae, ειπα να κάνω και εγω. Το εστειλα χτες. Και έλεγε……………………………………..

Ημουν στην Ηρων ενεργειακή εως τις 13/5/2021. Ημουν στο πρόγραμμα UP24, οπου μεταξύ άλλων προέβλεπε οτι οταν πλήρωνα εμπρόθεσμα τον λογαριασμό του,τότε στον επόμενο λογαριασμό θα ειχα εκπτωση συνέπειας -45%. Ο αριθμός παροχής μου ήταν ο χχχχχχχχχχχ 

Ο τελευταιος εκκαθαριστικός λογαριασμός  με νουμερο 1002026110 εκδόθηκε στις 28/6/2021 με λήξη προθεσμίας πληρωμής την 26/7/2021.

Εγώ τον πλήρωσα αρκετά πιο νωρίς στις 6/7/2021

Πήρα τηλέφωνο κατ αρχήν την εταιρία ,για να ζητήσω να μου πιστώσουν το -45% που δικαιούμουν,για τον τελευταιο αυτον λογαριασμό,και μου απάντησαν οτι δεν την δικαιουμαι,γιατί δεν εκπροσωπούμαι πιά απο την εταιρία τους,κατι που νομιζω οτι αντιβαίνει τους ορους της σύμβασης.

Ακολούθως τους έστειλα  ερώτημα με το πρόβλημα μου,και ελαβα απαντητικό mail  στις 25/8/2021 όπου  μεταξύ των άλλων αναφέρει οτι θα λάβω γραπτή απάντηση στο mail μου. Η εταιρία με αγνόησε και δεν μου απάντησε ποτέ,και φυσικά δεν πιστώθηκα την εκπτωση του 45% που δικαιούμουν για τον τελευταίο λογαριασμό.

Παρακαλώ για τις ενέργειες σας  ετσι ώστε να μου καταθέσουν το ποσό που δικαιούμαι να εισπραξω.

Σας επισυνάπτω το mail της εταιρίας,οπου αναφέρει οτι θα μου στείλει απαντητικό mail,που φυσικά δεν έλαβα ποτέ.

Και σημερα το πρωί απάντησε ο ΗΡΩΝ………………………………

Καλημέρα σας,

σε συνέχεια του αιτήματος ΧΧΧΧΧ ΤΟΥ χχχχχχχχχχχ σας ενημερώνουμε ακολούθως :

Η παροχή εκπροσωπήθηκε από την Εταιρεία μας κατά το χρονικό διάστημα 01/20/2020 έως και 13/05/2021 στο εμπορικό πρόγραμμα Up24 επί του οποίου ισχύουν τα κάτωθι :

•             Χρέωση  ημερήσιας ενέργειας  0,11€/KWh (τελική τιμή μετά την έκπτωση 0,0605€/KWh)

•             Χρέωση  νυχτερινής ενέργειας  0,07850€/KWh (τελική τιμή μετά την έκπτωση 0,04318€/KWh)

•             Πάγιο  προγράμματος 2,90€ ανά μήνα(30 ημερολογιακές ημέρες)

•             Έκπτωση 45% επί των ανταγωνιστικών χρεώσεων, πλην του παγίου προγράμματος, υπό τη συνθήκη της εμπρόθεσμης εξόφλησης εκάστου λογαριασμού μέχρι και τη λήξη αυτού.

•             Η έκπτωση, καθώς επιβραβεύει τη συνέπεια, θα αποδίδεται στον επόμενο λογαριασμό του εμπροθέσμως εξοφλημένου λογαριασμού.

•             Διάρκεια σύμβασης δύο έτη (2)

Καθώς κατόπιν του Τελικού Εκκαθαριστικού δεν πραγματοποιείται έκδοση επόμενου λογαριασμού η έκπτωση συνέπειας δεν αποδίδεται δεδομένου πως η συνεργασία έχει λήξει.

Το ανωτέρω αποτελεί εμπορική πολιτική της Εταιρείας μας που διευκρινίζεται και στους Ειδικούς όρους παράγραφος Ε3 της Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας η οποία επισυνάπτεται.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και παραμένουμε στη διάθεση σας.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ?ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟΔΟΧΗ .  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ? ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ,ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ,ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΒΡΗΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ Ε3 (ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ) ΚΑΙ  ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.

ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΕ PDF

UP24 ΗΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ.pdf

Δημοσ.

Στους όρους δεν διευκρινίζουν ότι σε περίπτωση αλλαγής παρόχου, εάν πληρώσεις εμπρόθεσμα τον τελικό λογαριασμό χάνεις την έκπτωση. Το ότι αναγράφουν ότι η έκπτωση πιστώνεται στον επόμενο, δεν σημαίνει ότι χάνεται εάν δεν υπάρχει "επόμενος λογαριασμός". Κανονικά, σου οφείλουν την έκπτωση συνέπειας και, αφού δεν μπορούν να την συμψηφίσουν με επόμενο λογαριασμό, οφείλουν να στην καταθέσουν σε IBAN.

Εάν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, κάνε καταγγελία στο myRAE.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^...εγώ θα απέρριπτα την απάντηση και θα τους έλεγα πως στους ειδικούς όρους που καν ΔΕΝ επισυνάψανε αλλά αναγκάστηκα να βρω μόνος, δεν ορίζεται πως για να μου αποδοθεί η έκπτωση που δικαιούμαι επειδή τήρησα την συμφωνία εξοφλώντας εμπρόθεσμα προϋπόθεση είναι η παραμονή στην εταιρία και πως επίσης προκύπτει από το πνεύμα/την διατύπωση των όρων πως ο σκοπός της έκπτωσης είναι ακριβώς παροχή κινήτρου για εμπρόθεσμες εξοφλήσεις και όχι η παραμονή. Ούτε και ορίζεται πως ο σκοπός (άρα και προϋπόθεση) της έκπτωσης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος, άρα είναι καταχρηστική έως τιμωρητική (για την αποχώρηση) η μη απόδοση της εκπτώσεως.

...για να μην πω δηλαδή τί άλλο θα τους έλεγα.............

edit πρόλαβε ο ekechagi

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, washcloud είπε

^...εγώ θα απέρριπτα την απάντηση και θα τους έλεγα πως στους ειδικούς όρους που καν ΔΕΝ επισυνάψανε αλλά αναγκάστηκα να βρω μόνος, δεν ορίζεται πως για να μου αποδοθεί η έκπτωση που δικαιούμαι επειδή τήρησα την συμφωνία εξοφλώντας εμπρόθεσμα προϋπόθεση είναι η παραμονή στην εταιρία και πως επίσης προκύπτει από το πνεύμα/την διατύπωση των όρων πως ο σκοπός της έκπτωσης είναι ακριβώς παροχή κινήτρου για εμπρόθεσμες εξοφλήσεις και όχι η παραμονή. Ούτε και ορίζεται πως ο σκοπός (άρα και προϋπόθεση) της έκπτωσης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος, άρα είναι καταχρηστική έως τιμωρητική (για την αποχώρηση) η μη απόδοση της εκπτώσεως.

...για να μην πω δηλαδή τί άλλο θα τους έλεγα.............

Το κάνω copy-paste και το στελνω σαν απάντηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ekechagi είπε

Εάν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, κάνε καταγγελία στο myRAE.

H,,,"ηρωνική" απάντησή τους, μέσω ΡΑΕ έγινε. Την έχει κάνει την καταγγελία.

4 λεπτά πριν, xraxra είπε

Το κάνω copy-paste και το στελνω σαν απάντηση

...μη βιάζεσαι - αυτό θα έκανα ΕΓΩ όπως είπα (..που ακόμη και μέσω ΡΑΕ, θα τους μπινελίκωνα - ΕΣΤΩ και "διακριτικά" - κι ας ήταν εναντίον μου : διότι δεν θα μ' ένοιαζε). Περίμενε και ειδικότερους όπως Κοράκιο και ekrepali.

Επεξ/σία από washcloud
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...