Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

η μηνιαια καταναλωση ειναι μεχρι 450 kwh να παμε σε νεο προγραμμα με 81,50/μηνα +τις ρυθμιζομενες χρεωσεις ~ 25 ευρω απ οτι βλεπω στους λογαριασμους + δημος,ερτ κτλ συνολο 130 ευρω..Πως το βλεπετε βρε παιδια;Mαλλον ασυμφορο;; 

...δεν έχουν σημασία οι ρυθμιζόμενες, όταν μιλάμε για τιμολόγια παρόχου, αλλά ΑΝ η κατανάλωσή του πλησιάζει τις 450kWh/μήνα, ακόμη και ο Τσακ Νόρις να είναι ο πατέρας σου, "~25€ Ρυθμιζόμενες" δεν παίζει (εκτός κι αν είναι σε κάποιο ΚΟΤ και νυχτερινό...; )

Μήπως κοιτάς κάποιον λογαριασμό με πολύ μικρότερη κατανάλωση; Μήπως δεν είναι ΤΟΝ ΜΗΝΑ οι 450kWh, αλλά το 4μηνο...;  (...σε αυτή την περίπτωση βέβαια γιατί αν σου προτείνει η υπάλληλος το "(Smart Power Home) 450" κι όχι το "150"...; )

Καλύτερα θα ήταν να μας ανέβαζες πχ τον τελευταίο του εκκαθαριστικό (να δούμε κατανάλωση/περίοδο κατανάλωσης κτλ...), αλλά αν όντως είναι στις 450kWh/μήνα, καλύτερα να πάει (αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα με πχ οφειλή παλιότερου χρέους εκεί) σε σταθερό της ΔΕΗ (όταν εξαντλήσει, εφ' όσον το θελήσετε, το περιθώριο του τρέχοντος προγράμματος...).

Ασύμφορο είναι όχι από άποψη χρέωσης των 450kWh/μήνα με 82€, αλλά επειδή δεν έχει νυχτερινό-> άρα χάνεις κι από το ΚΟΤ (αν πεις να βάλεις), και φυσικά δεν παίρνεις καν ΚΟΤ και τέλος έχει 24μηνη δέσμευση με ποινή αποχώρησης,,,,μούρλια (τσέκαρέ την στο PDF που έχει στη σελίδα του προγράμματος..........). Βέβαια δεν ξέρω συγκεριμένα για τον πατέρα σου, αν το νυχτερινό και το ΚΟΤ τον αφορούν (θα είχε μείον κα'να 150άρι € τον χρόνο σε σχέση με ΕΦΑ). Αν πάντως ναι, θα τον συνέφερε περισσότερο σταθερό της ΔΕΗ. Οι 24 μήνες δέσμευσης (έναντι 12 της ΔΕΗ) και η τσουχτερή ποινή πρόωρης αποχώρησης (160€ μέχρι και τον 130 μήνα! "Σαν να μην πέρασε μια μέρα", ένα πράμμα...)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 19/1/2022 στις 10:20 ΜΜ, washcloud είπε

Το MyHome Enter, δέχεται (πλέον) ΚΟΤ (από 3/12/21 κι εντεύθεν) πάντως.

To MyHome Online MΑΛΛΟΝ όχι (πλέον).

Πάντως, επειδή ρώτησα για τη θεία μου, που έχει ΚΟΤ, η ΔΕΗ μου απάντησε με μεηλ το εντελώς αντίθετο, ότι το online έχει ΚΟΤ, αλλά το enter όχι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Πάντως, επειδή ρώτησα για τη θεία μου, που έχει ΚΟΤ, η ΔΕΗ μου απάντησε με μεηλ το εντελώς αντίθετο, ότι το online έχει ΚΟΤ, αλλά το enter όχι

αν παίρνεις ΚΟΤ δεν σου δίνει την έκπτωση συνέπειας 5%

1951933086_.png.05a708b6d49bb225cd2b03ac60bada5a.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

...δεν ξέρω αν σου απάντησε πρόσφατα - αν ναι, κάτι λάθος έχει καταλάβει ο υπάλληλος που απάντησε. ΕΚΤΟΣ κι αν πρόκειται για απάντηση-κονσέρβα που δεν την έχουν αλλάξει, διότι αυτό που λες ίσχυε μέχρι 3/12/21.

• Like 1
Δημοσ.

@korakios φίλε καταρχήν ευχαριστώ που απαντάς και ασχολείσαι με όλους μας και προσπαθείς να μας ανοίξεις τα μάτια....

σου είμαστε ευγνώμων!!!!

στο εξελοφυλλο που έχεις το elpedison fixed πρέπει να έχεις λάθος τιμές....

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, washcloud είπε

...δεν ξέρω αν σου απάντησε πρόσφατα - αν ναι, κάτι λάθος έχει καταλάβει ο υπάλληλος που απάντησε. ΕΚΤΟΣ κι αν πρόκειται για απάντηση-κονσέρβα που δεν την έχουν αλλάξει, διότι αυτό που λες ίσχυε μέχρι 3/12/21.

Σε ευχαριστώ πολύ - την ερώτηση την έκανα πριν λίγες μέρες, αλλά προφανώς ο υπάλληλος δεν ήταν ενημερωμένος.

Ευχαριστώ και πάλι, με γλιτώσατε από πολλούς μπελάδες παιδιά! Θα προχωρήσω λοιπόν με το enter για τη θεία μου!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ύστερα από τη φρίκη που έφαγα με τον τελευταίο εκαθ. λογαριασμό άρχισα και γω να ψάχνομαι.Απο δω μέσα μου λύθηκαν πολλές απορίες κυρίως όσον αφορά τη ρήτρα,αλλά το βασικό  θέμα μου πλέον είναι ποια κίνηση πρέπει να κάνω και τι με συμβουλεύετε? και αν πρέπει προκειμένου να γλιτώσω τίποτα εφεξής.Για τα οικιακά είδα πως η σύσταση είναι επιστροφή σε προγράμματα της ΔΕΗ..Στην περίπτωσή μου?Παρακάτω παραθέτω του λόγου το αληθές.Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

13ιαν22edit.pdf

Δημοσ.
12 ώρες πριν, supermarioarv είπε

στο εξελοφυλλο που έχεις το elpedison fixed πρέπει να έχεις λάθος τιμές....

όντως το ακρίβυναν οι μεγάλοι και τρανοί παραγωγοί ρεύματος

θα κάνω αργότερα διόρθωση

37 λεπτά πριν, pappousgr είπε

Ύστερα από τη φρίκη που έφαγα με τον τελευταίο εκαθ. λογαριασμό άρχισα και γω να ψάχνομαι

νωρίς νωρίς

37 λεπτά πριν, pappousgr είπε

Για τα οικιακά είδα πως η σύσταση είναι επιστροφή σε προγράμματα της ΔΕΗ..Στην περίπτωσή μου?Παρακάτω παραθέτω του λόγου το αληθές.Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

αν καις πάνω απο 300kw/μήνα τότε μπες σε σταθερό της ΔΕΗ μιας και δε σε καλύπτουν οι επιδοτήσεις. Συνέχεια στο άλλο θέμα

3 ώρες πριν, enteacher04 είπε

Ευχαριστώ και πάλι, με γλιτώσατε από πολλούς μπελάδες παιδιά! Θα προχωρήσω λοιπόν με το enter για τη θεία μου!

εξαρτάται αν την καλύπτει η επιδότηση

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ καταρχάς για την άμεση απάντηση.. Προφανώς καίω παραπάνω απο 300kw/το μήνα ,φαίνεται άλλωστε και στον λογαριασμό που ανεβασα, αλλά το μεγάλο μου ερώτημα είναι το εξής.. ποιο είναι το οικονομικό όφελος που θα εχω αν πάω στο σταθερό της ΔΕΗ?μιας και εγώ δεν έχω ούτε τις γνώσεις μα ούτε και τη δυνατότητα να παρακολουθώ την κατάσταση εκ των προτέρων προκειμένου να αλλάζω προγράμματα?(απο σταθερό σε κυμενομενο).Θα κερδίσω ας πούμε στο χρόνο 50€ 100€ 200€ από το πρόγραμμα που βρίσκομαι τώρα?

Δημοσ.

έγινε και διόρθωση στα προγράμματα της elpedison ,τελικά εκτός απο τα οικιακά ακρίβυναν και τα επαγγελματικά

1 λεπτό πριν, pappousgr είπε

λλά το μεγάλο μου ερώτημα είναι το εξής.. ποιο είναι το οικονομικό όφελος που θα εχω αν πάω στο σταθερό της ΔΕΗ?μιας και εγώ δεν έχω ούτε τις γνώσεις μα ούτε και τη δυνατότητα να παρακολουθώ την κατάσταση εκ των προτέρων προκειμένου να αλλάζω προγράμματα?(απο σταθερό σε κυμενομενο).Θα κερδίσω ας πούμε στο χρόνο 50€ 100€ 200€ από το πρόγραμμα που βρίσκομαι τώρα?

προβλέψεις σταματούν τον επόμενο μήνα λόγω συνεχούς αλλαγής των επιδοτήσεων (εκτός της χοντρικής)

Χ κατανάλωση μηνός

κάνε με το χέρι Χ κατανάλωση επί 0,30 και αφαίρεσε 42€

μετά Χ κατανάλωση επί 0,18

επίσης Δευτέρα πρωί κάνε αίτηση για νυχτερινό, κατέβασε το excel της υπογραφής μου , βάλε τετράμηνα και δες πόσα γλυτώνεις απο τις ρυθμιζόμενες με 20% χρήσης νυχτερινού

μετά για να δεις στη χρέωση ενέργειας κάνε (πάλι με 20% ή 0,2 χρήσης νυχτερινού)

(ετήσια) Χ*0,18 - Χ*0,8*0,18 - Χ*0,2*0,13

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι αυτές οι τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο μπορεί να κρατήσουν και 3 χρόνια γιατί η ενεργειακή κρίση δεν αναμένεται να αποκλιμακωθει λόγω της κόντρας Ηπα - Ρωσίας για τον αγωγό East Med και την Ουκρανία. 

Και εντάξει οι Βορειοευρωπαίοι με τον κατώτατο μισθό των 1800 ευρώ θα ζοριστουν λίγο, εμείς θα πεθάνουμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fragma είπε

Κάπου διάβασα ότι αυτές οι τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο μπορεί να κρατήσουν και 3 χρόνια γιατί η ενεργειακή κρίση δεν αναμένεται να αποκλιμακωθει λόγω της κόντρας Ηπα - Ρωσίας για τον αγωγό East Med και την Ουκρανία. 

Και εντάξει οι Βορειοευρωπαίοι με τον κατώτατο μισθό των 1800 ευρώ θα ζοριστουν λίγο, εμείς θα πεθάνουμε..

Καλησπερα... Αν κρατησουν τοσο πολυ οι τιμες θα υπαρξει προβλημα σε εμας  πολυ περισσοτερο αλλα και στους ξενους...Θα κλεισουν πολλοι παροχοι οπως εγινε στο Ηνωμενο Βασιλειο και στην Ιταλια...Αν δεν δοθει φυσικο αεριο στον nord stream 2 δεν γινεται κατι.. Αλλα ανεβαινει  στις αγορες και το πετρελαιο...

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/eos-ke-triplasies-i-afxisis-sto-revma-ton-ianouario/

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.

Χθες που ρώτησα στην ΔΕΗ για το home online ο υπάλληλος μου είπε ότι ισχύει κανονικά το κοτ. Επίσης προς όσους έχουν πρόγραμμα με σταθερή χρέωση παίρνουν την κρατική επιδότηση; ή είναι μόνο γι αυτούς που έχουν ρήτροπρόγραμμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Αν κρατησουν τοσο πολυ οι τιμες θα υπαρξει προβλημα σε εμας  πολυ περισσοτερο αλλα και στους ξενους...Θα κλεισουν πολλοι παροχοι οπως εγινε στο Ηνωμενο Βασιλειο και στην Ιταλια...Αν δεν δοθει φυσικο αεριο στον nord stream 2 δεν γινεται κατι.. Αλλα ανεβαινει  στις αγορες και το πετρελαιο...

Μόνο οι πάροχοι; Αν επαληθευθεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο για 3ετια κλιμακούμενης ενεργειακής κρίσης, θα είναι σαν να έχει γίνει πολέμος. 3 στις 4 επιχειρήσεις θα κλείσουν, η ανεργία θα εκτοξευτεί σε ανευ προηγουμένου επιπεδο, και οι κυβέρνησεις θα μπουν σε μέτρα αναγκαστικής διαχείρισης, όπως κουπόνια ενέργειας, κοινωνικά τιμολόγια με διευρυμένα κριτήρια κλπ. Ελπίζω οι "μεγάλοι" να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση και να μην φτάσουμε εκεί..

Επεξ/σία από fragma
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...