Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, george1703 είπε

Είμαι στην elpendison και επειδή έχει ξεφύγει η κατάσταση με την ρήτρα, μου έκαναν προσφορά από την w v για ρεύμα σε τιμή χονδρικής. Πόσο είναι περίπου η τιμή χονδρικής της kwh? 

αν λες το Zero 0,30 θα έχεις τελική

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, Sovjohn είπε

Οι προτάσεις μου ήταν αυτές γιατί αυτό θεωρώ δίκαιο εάν η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να έρθουμε σε συμβιβασμό. Είναι αυτονόητο ότι δεν έδωσαν καμία ενημέρωση με τη βαρύτητα που θα έπρεπε να δώσουν, και στην απάντηση που έλαβα παρομοίως το "έκαναν αβαβά" αυτό.

Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι ότι το κόστος τους δεν θα είναι αυτό που είχαν τον Ιούνιο '21.  Ας αφαιρέσουν τα λοιπά παπατζιλίκια, ας βγει σωστός λογαριασμός, ας φάνε τη μισή υπέρογκη ρήτρα τους, και ό,τι μείνει το εξοφλώ, δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί να μην ήξερα ότι η ρήτρα τους είναι 'ακριβά υπολογισμένη' και χωρίς όριο, αλλά ότι είναι κυμαινόμενο το πρόγραμμα, το ήξερα. Μην κοροιδεύω και την πάρτη μου δηλαδή ;) 

...εσύ το πας "ανθρώπινα", αλλά δεν έχεις απέναντί σου κάποιον "καπάτσο τύπο της πιάτσας" που του λες "κοίτα μαν, ας μοιραστούμε την ζημιά να τελειώνει". Εγώ αν ήμουν ΡΑΕ "θα καταλάβαινα" ότι "ήξερες, οπότε υπέγραψες ένα συμβόλαιο εν γνώσει σου κι εκεί τελειώνει κύριε". Fine tuning του τύπου "ναι μεν ήξερα αλλά δεν περίμενα τέτοιες χρεώσεις", δεν νομίζω ότι θα έχει τύχη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έτσι όπως το παρουσιάζεις περισσότερο μοιάζει με "πολλά τα λεφτά, λυπηθείτε με ρε" και αυτό στην ζούγκλα των εταιριών και των συμβολαίων, δεν φτουράει...

Το νόημα στην όλη φάση είναι ότι και οι δυο μεριές "οφείλουν" να,,,αλληλοκοροϊδευτούν : η μεν W&V που ΔΕΝ "σκοτώθηκε" (όπως καμμία εταιρία δεν το 'κανε) να σε προετοιμάσει (να μειώσεις έστω τις καταναλώσεις σου βρ' αδερφέ) για το τί ερχόταν (και οι εταρίες όπως και να το κάνεις κάτι παραπάνω ξέρανε από εμάς) από πχ τον Ιούνιο- Ιούλιο και μετά - ο δε εσύ (και ο κάθε σαν εσένα) που ναι μεν λεπτομέρειες δεν ήξερες, αλλά ότι ρητροπρόγραμμα=τζόγος το 'ξερες. Η εταιρία φυσικά μόκο για να μην φύγεις, όπως κι εσύ ίσως αδράνεια γιατί "και πού να πήγαινες" (να πλήρωνες και αποχώρηση, για να πήγαινες σε ακριβά σταθερά, ή ακόμη χειρότερα στην ΔΕΗ)/περίμενες να δεις πώς θα εξελιχθεί...

Όπως είδες η W&V ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ (...εμ...) να κάνει απ' τη μεριά της "το κορόιδο", κι όχι κάποια προσφορά να σου κάνει για να παραμείνεις, αλλά ούτε συμβιβασμό προτείνει ("μένοντας έτσι σταθερή στην θέση της", η οποία συνοψίζεται στο "πλερώ")...

Βέβαια εσύ μπορεί να θες/προτιμάς να είσαι "ήσυχος με την συνείδησή σου" ό,τι και να γίνει τελικά κι αυτό ΕΙΝΑΙ, φυσικά, εκτιμητέο, αλλά....

Τεσπα. Μακάρι να έχει ανθρώπους στην ΡΑΕ κι όχι σαύρες και να σε στηρίξουν.

15 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Αυτη τη στιγμη νομιζω συμφερει η Δεη... Εχει επανω excel  που αναφερει  τιμες..Κοιταξε το..

Το κακό με την ΔΕΗ είναι ότι για σταθερή τιμή, εξαιρεί την έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο. Στο Excel έχει τις τιμές ανά εταιρεία, όχι όμως την τιμή χονδρικής 

Just now, george1703 said:

Το κακό με την ΔΕΗ είναι ότι για σταθερή τιμή, εξαιρεί την έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο. Στο Excel έχει τις τιμές ανά εταιρεία, όχι όμως την τιμή χονδρικής 

Τι εννοείς εξαιρεί την έκπτωση για κοινωνικό τιμολόγιο; Κανονικότατα μπαίνει ΚΟΤ

3 λεπτά πριν, george1703 είπε

Στο Excel έχει τις τιμές ανά εταιρεία, όχι όμως την τιμή χονδρικής 

η ΤΕΑ (χοντρική) είναι στο excel στο φύλλο με τα κυμαινόμενα

(και στο λινκ της υπογραφής μου)

5 λεπτά πριν, george1703 είπε

Το κακό με την ΔΕΗ είναι ότι για σταθερή τιμή, εξαιρεί την έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

αν εννοείς το 5% έκπτωσης συνέπειας στο Γ1 , ναι

Σόρρυ για το οφφτοπικ αλλά μηπως πρέπει να συζητάμε για εναλλακτική χώρα μετανάστευσης αντί για εναλλακτικό πάροχο;

Τιμές ρεύματος Βρυξελών και Κοπεγχάγης, μισθοί Βουλγαρίας, χωρίς καμία προοπτική αλλαγής στο προσεχές μέλλον. 

356379g-ot1.jpg

7 λεπτά πριν, washcloud είπε

...εσύ το πας "ανθρώπινα", αλλά δεν έχεις απέναντί σου κάποιον "καπάτσο τύπο της πιάτσας" που του λες "κοίτα μαν, ας μοιραστούμε την ζημιά να τελειώνει". Εγώ αν ήμουν ΡΑΕ "θα καταλάβαινα" ότι "ήξερες, οπότε υπέγραψες ένα συμβόλαιο εν γνώσει σου κι εκεί τελειώνει κύριε". Fine tuning του τύπου "ναι μεν ήξερα αλλά δεν περίμενα τέτοιες χρεώσεις", δεν νομίζω ότι θα έχει τύχη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έτσι όπως το παρουσιάζεις περισσότερο μοιάζει με "πολλά τα λεφτά, λυπηθείτε με ρε" και αυτό στην ζούγκλα των εταιριών και των συμβολαίων, δεν φτουράει...

Το νόημα στην όλη φάση είναι ότι και οι δυο μεριές "οφείλουν" να,,,αλληλοκοροϊδευτούν : η μεν W&V που ΔΕΝ "σκοτώθηκε" (όπως καμμία εταιρία δεν το 'κανε) να σε προετοιμάσει (να μειώσεις έστω τις καταναλώσεις σου βρ' αδερφέ) για το τί ερχόταν (και οι εταρίες όπως και να το κάνεις κάτι παραπάνω ξέρανε από εμάς) από πχ τον Ιούνιο- Ιούλιο και μετά - ο δε εσύ (και ο κάθε σαν εσένα) που ναι μεν λεπτομέρειες δεν ήξερες, αλλά ότι ρητροπρόγραμμα=τζόγος το 'ξερες. Η εταιρία φυσικά μόκο για να μην φύγεις, όπως κι εσύ ίσως αδράνεια γιατί "και πού να πήγαινες" (να πλήρωνες και αποχώρηση, για να πήγαινες σε ακριβά σταθερά, ή ακόμη χειρότερα στην ΔΕΗ)/περίμενες να δεις πώς θα εξελιχθεί...

Όπως είδες η W&V ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ (...εμ...) να κάνει απ' τη μεριά της "το κορόιδο", κι όχι κάποια προσφορά να σου κάνει για να παραμείνεις, αλλά ούτε συμβιβασμό προτείνει ("μένοντας έτσι σταθερή στην θέση της", η οποία συνοψίζεται στο "πλερώ")...

Βέβαια εσύ μπορεί να θες/προτιμάς να είσαι "ήσυχος με την συνείδησή σου" ό,τι και να γίνει τελικά κι αυτό ΕΙΝΑΙ, φυσικά, εκτιμητέο, αλλά....

Τεσπα. Μακάρι να έχει ανθρώπους στην ΡΑΕ κι όχι σαύρες και να σε στηρίξουν.

Θα το δούμε αυτό. Πρόλαβα τα νέα προγράμματα της ΔΕΗ στις 29/11 και με λογαριασμό Δεκεμβρίου στα 21 Ε, έχω ήδη ισοσκελίσει μέρος της χασούρας της W&V. Θα ετοιμάσω μια καταγγελία στον ΣτΚ που έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην παραπλάνηση καταναλωτών και θα ζητήσω την παρέμβασή του σχετικά - θα δούμε πού θα καταλήξει στο τέλος.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι "άγια" ή έστω "ηθική" η W&V, η οποία μέχρι και σήμερα σπρώχνει αθώο κόσμο στο...Zero. Αλλά η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι "έντιμοι συμβιβασμοί" είναι πιο εύκολο ή γρήγορο να γίνουν αποδεκτοί, σε σχέση με το να εμμείνεις 100% στην άποψή σου.

Για παράδειγμα, έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί ούτε μία περίπτωση όπου η ΡΑΕ έδωσε εκείνη κάποια απάντηση. Ναι, κρύβονται πίσω από το ότι δεν έχουν προσωπικό και τα συναφή, αλλά...

Το επιχείρημα που έχω είναι ότι ο επίμαχος όρος στην W&V είναι γεμάτος συντομογραφίες και δεν εξηγεί το τι είναι (σαν απάντηση του "Ο όρος 6.3 φταίει για όλα" - δεν τους το είπα στην αρχή αυτό.) Κάτι αληθές - έχουν, στην W&V, πολύ αναλυτικά παραδείγματα με μαθηματικούς τύπους για το πώς προκύπτουν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, για το πώς χρεώνουν το έναντι...

...αλλά για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, προφανώς δεν δίνουν καμία ενημέρωση. Οπότε το "γνώριζα" δεν στοιχειοθετείται ιδιαίτερα όπως και να έχει, ο όρος του συμβολαίου είναι εκεί και είναι από τα πιο δυσνόητα πράγματα που έχω διαβάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Sovjohn είπε

Αλλά η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι "έντιμοι συμβιβασμοί" είναι πιο εύκολο ή γρήγορο να γίνουν αποδεκτοί, σε σχέση με το να εμμείνεις 100% στην άποψή σου.

όταν γίνεται ο συμβιβασμός μεταξύ 2 ναι

όταν κάνεις καταγγελία , τυχών συμβιβασμό τον προτείνει η άλλη πλευρά ή επιβάλει η αρχή

4 λεπτά πριν, Sovjohn είπε

. Οπότε το "γνώριζα" δεν στοιχειοθετείται ιδιαίτερα όπως και να έχει, ο όρος του συμβολαίου είναι εκεί και είναι από τα πιο δυσνόητα πράγματα που έχω διαβάσει.

γιαυτό και ο κώδικας προμήθειας ορίζει στο να εξηγούνται οι όροι πριν την υπογραφή ,το οποίο δεν το κάνανε ,

επίσης ορίζει να είναι διαφανής και ευκολονόητοι , το οποίο πάλι δεν έγινε

το οτι είναι στο συμβόλαιο ελάχιστη σημασία έχει

Επεξ/σία από korakios

16 λεπτά πριν, george1703 είπε

Είμαι στην elpendison και επειδή έχει ξεφύγει η κατάσταση με την ρήτρα, μου έκαναν προσφορά από την w v για ρεύμα σε τιμή χονδρικής. Πόσο είναι περίπου η τιμή χονδρικής της kwh? 

...η χονδρική δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι πόσο ΤΕΛΙΚΑ θα σε βάλουν να πληρώσεις, καθώς στην πράξη (τα λένε και στους όρους σύμβασής τους που προφανώς έχουν περισσότερη αξία από τα "λόγια" που σου είπαν στο μιλητό) η τελική τιμή περνάει μέσα από το,,,φίλτρο υπολογισμού "δυσνόητων συντελεστών".

Εν τω μεταξύ η Elpedison έχει (συνήθως - αν κι εξαρτάται από το συμβόλαιο που έχεις κάνει μαζί της - διάβασέ το) μεγάλη ποινή πρόωρης αποχώρησης. Οπότε έχε το υπ' όψιν.

Κατά τ' άλλα παίζουν πολλά ρόλο για το τί να κάνεις, πχ, η κατανάλωσή σου : αν έχεις μέχρι 300 κιλοβατώρες τον μήνα, ή αν τις ξεπερνάς αυτές κατά πολύ. Αν επίσης το σπίτι είναι δηλωμένο ως η ΚΥΡΙΑ κατοικία σου (κι αν κι η παροχή είναι στ' όνομά σου...). Σε γενικές γραμμές δεν παίζει ΤΟΣΟ ρόλο "σε ποιαν θα πας", αλλά σε τί ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ θα πας. 

Και σε ακόμα γενικότερες γραμμές, καλύτερα να πας σε πρόγραμμα σταθερής τιμής και αυτή τη στιγμή τα πιο συμφέροντα (από πολλές απόψεις) τα έχει η ΔΕΗ (...αρκεί να μην έχεις είτε εσύ στο ΑΦΜ σου παλιότερο χρέος σε αυτήν, είτε έστω "η παροχή" του σπιτιού).

Το να φύγεις πάντως από ρητροπρόγραμμα ΕΛΠΕ για να πας σε,,,"χονδροπρόγραμμα" (:ρ) WV, ισοδυναμεί με το να θες να πηδήξεις από τους,,,"Δίδυμους Πύργους" στον,,,Τιτανικό. Μιλάμε ίσως για τους χειρότερους δύο από τους "εναλλακτικούς".

36 λεπτά πριν, george1703 είπε

Το κακό με την ΔΕΗ είναι ότι για σταθερή τιμή, εξαιρεί την έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο. 

Το MyHome Enter, δέχεται (πλέον) ΚΟΤ (από 3/12/21 κι εντεύθεν) πάντως.

To MyHome Online MΑΛΛΟΝ όχι (πλέον).

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, washcloud είπε

...η χονδρική δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι πόσο ΤΕΛΙΚΑ θα σε βάλουν να πληρώσεις, καθώς στην πράξη (τα λένε και στους όρους σύμβασής τους που προφανώς έχουν περισσότερη αξία από τα "λόγια" που σου είπαν στο μιλητό) η τελική τιμή περνάει μέσα από το,,,φίλτρο υπολογισμού "δυσνόητων συντελεστών".

Εν τω μεταξύ η Elpedison έχει (συνήθως - αν κι εξαρτάται από το συμβόλαιο που έχεις κάνει μαζί της - διάβασέ το) μεγάλη ποινή πρόωρης αποχώρησης. Οπότε έχε το υπ' όψιν.

Κατά τ' άλλα παίζουν πολλά ρόλο για το τί να κάνεις, πχ, η κατανάλωσή σου : αν έχεις μέχρι 300 κιλοβατώρες τον μήνα, ή αν τις ξεπερνάς αυτές κατά πολύ. Αν επίσης το σπίτι είναι δηλωμένο ως η ΚΥΡΙΑ κατοικία σου (κι αν κι η παροχή είναι στ' όνομά σου...). Σε γενικές γραμμές δεν παίζει ΤΟΣΟ ρόλο "σε ποιαν θα πας", αλλά σε τί ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ θα πας. 

Και σε ακόμα γενικότερες γραμμές, καλύτερα να πας σε πρόγραμμα σταθερής τιμής και αυτή τη στιγμή τα πιο συμφέροντα (από πολλές απόψεις) τα έχει η ΔΕΗ (...αρκεί να μην έχεις είτε εσύ στο ΑΦΜ σου παλιότερο χρέος σε αυτήν, είτε έστω "η παροχή" του σπιτιού).

Το να φύγεις πάντως από ρητροπρόγραμμα ΕΛΠΕ για να πας σε,,,"χονδροπρόγραμμα" (:ρ) WV, ισοδυναμεί με το να θες να πηδήξεις από τους,,,"Δίδυμους Πύργους" στον,,,Τιτανικό. Μιλάμε ίσως για τους χειρότερους δύο από τους "εναλλακτικούς".

Συγχαρητηρια...για την ορεξη,τον χρονο,την διαθεση να βοηθησεις και τελος για την αληλλεγγυη που αποπνεει ολη σου  η προσπαθεια!

ΥΓ:το "λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν" πρεπει να  το απηυθυνε  ο Χιλων σε καποιον προγονο σου(μη μασας ομως!)

4 λεπτά πριν, Specs είπε

Συγχαρητηρια...για την ορεξη,τον χρονο,την διαθεση να βοηθησεις και τελος για την αληλλεγγυη που αποπνεει ολη σου  η προσπαθεια!

ΥΓ:το "λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν" πρεπει να  το απηυθυνε  ο Χιλων σε καποιον προγονο σου(μη μασας ομως!)

Έκλαψα!

33 λεπτά πριν, Sovjohn είπε

...αλλά για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, προφανώς δεν δίνουν καμία ενημέρωση. Οπότε το "γνώριζα" δεν στοιχειοθετείται ιδιαίτερα όπως και να έχει, ο όρος του συμβολαίου είναι εκεί και είναι από τα πιο δυσνόητα πράγματα που έχω διαβάσει.

...άσχημα δεν τα λες, αλλά εκτός του ότι "δεν προσπαθείς να τα βρεις με κάποιον κιμπάρη", η ΡΑΕ δεν είναι ακριβώς "μέρος του συστήματος δικαιοσύνης" (όπου ένας δικαστής θα λάβει υπ' όψιν ΚΑΙ το "ηθικό του πράγματος" - ...λέμε τώρα.....). Σε μια δικαστική αντιδικία, πιθανώς θα είχαν πολύ νόημα οι θέσεις σου. Τώρα με την ΡΑΕ,,,,,,,,,χλωμό το κόβω. Εδώ τους ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να,,,,,"κυκλοφοράνε στον δρόμο", με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ χαρτιά (ΚΑΙ πρακτικές) συμβάσεων, με τα οποία έχουν κάψει όλο αυτό το διάστημα του "πάρτυ της χονδρικής", οικογένειες μεροκαματιάρηδων, ηλικιωμένους που ήδη φυτοζωούσαν.................Τί να λέμε τώρα....

Τεσπα, ΜΑΚΑΡΙ για 'σένα να πάει καλά - αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν και "precedent" γι' άλλους, και το θέμα είναι ότι όλα για τη μαμαλίγκα γίνονται, και πού να στηρίξει "η κάθε ΡΑΕ" τόσο κοσμάκη, καθώς το πηλίκο θα είναι "...ε μα δεν ανέβηκαν οι τιμές; Ας τις πληρώσουν να τελειώνουμε..." (ανάλογο του "παντεσπανιού" που είπες...)

8 λεπτά πριν, Specs είπε

...το τί μπινελίκια ρίχνω όμως επειδή έχω χάσει όλα τα Ράδιο Αρβύλα, Μάστερσεφ, Σαρβάιβορ και Μπάτσελορ δεν λέγεται

(......άμα τον είχα εδώ τον Χίλωνα, θα τον,,,,ξεχείλωνα. Βασικά θα του 'λεγα "δυο" λογάκια......:-D)

• Like 1

38 λεπτά πριν, washcloud είπε

...άσχημα δεν τα λες, αλλά εκτός του ότι "δεν προσπαθείς να τα βρεις με κάποιον κιμπάρη", η ΡΑΕ δεν είναι ακριβώς "μέρος του συστήματος δικαιοσύνης" (όπου ένας δικαστής θα λάβει υπ' όψιν ΚΑΙ το "ηθικό του πράγματος" - ...λέμε τώρα.....). Σε μια δικαστική αντιδικία, πιθανώς θα είχαν πολύ νόημα οι θέσεις σου. Τώρα με την ΡΑΕ,,,,,,,,,χλωμό το κόβω. Εδώ τους ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να,,,,,"κυκλοφοράνε στον δρόμο", με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ χαρτιά (ΚΑΙ πρακτικές) συμβάσεων, με τα οποία έχουν κάψει όλο αυτό το διάστημα του "πάρτυ της χονδρικής", οικογένειες μεροκαματιάρηδων, ηλικιωμένους που ήδη φυτοζωούσαν.................Τί να λέμε τώρα....

Τεσπα, ΜΑΚΑΡΙ για 'σένα να πάει καλά - αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν και "precedent" γι' άλλους, και το θέμα είναι ότι όλα για τη μαμαλίγκα γίνονται, και πού να στηρίξει "η κάθε ΡΑΕ" τόσο κοσμάκη, καθώς το πηλίκο θα είναι "...ε μα δεν ανέβηκαν οι τιμές; Ας τις πληρώσουν να τελειώνουμε..." (ανάλογο του "παντεσπανιού" που είπες...)

Κοίταξε να δεις - Έχω τρέξει δική μου, μικρή αλλά ΟΚ, εταιρεία για κάποια χρόνια. Έχω εργαστεί, μικρός, σε υποστήριξη πελατών. Έχω υποβάλλει αιτιολογημένα και αναλυτικά παράπονα σε παρόχους τηλεπικοινωνιών κυρίως αλλά και ρεύματος παλαιότερα, το 2019 νομίζω για τη Volton που προσπαθούσε να με κοροϊδέψει με το τότε πρόγραμμα ΚΟΤ της, το οποίο δεν είχε καν αναρτημένο στο website της (και υποχρεώθηκε να κάνει ό,τι ζητούσα από τον Συνήγορο Καταναλωτή, ξαναλέω τότε, που δεν λάμβανε μάλλον ακόμα τόσα παράπονα, διότι πιο πρόσφατα δεν συναινεί απ' όσο έχω ακούσει).

Δεν είμαι νομικός, αλλά I am quite close to that όταν συζητάμε για δικαιώματα και υποχρεώσεις καταναλωτή.

Αν η Watt & Volt δεν αποφασίσει να συμβιβαστεί μαζί μου με ανοιχτές παραινέσεις στην ΡΑΕ και τον ΣτΚ, μου είναι αδιάφορο που το ποσό που αμφισβητώ είναι <500 Ε, θα συλλέξω τις αρνητικές απαντήσεις και θα τους πάω δικαστήριο με πολύ καλή στοιχειοθέτηση του ποιος έχει δίκαιο.

Ναι, Ειρηνοδικείο θα είναι, για "small claims court", που θα δώσει δικάσιμο μετά από κάτι χρόνια, αλλά δεν πειράζει καθόλου όμως. 100% (μην πω 200%) με φουλ αρνητικές απαντήσεις και... αυτούς τους όρους συμβολαίου θα επιδικαστεί υπέρ μου η δίκη, οπότε μέχρι τότε ο λογαριασμός θα μείνει ανεξόφλητος και τα 300 Ε που "αποδέχομαι" θα τα δώσω σε δικηγόρο από το να τα πάρουν αυτοί.

Μόλις δικαιωθώ, θα τα πάρω όλα πίσω ούτως ή άλλως, μαζί με τα έξοδα.

Κοινώς - αν έχουν στοιχειώδη εξυπνάδα θα επιδιώξουν να συμβιβαστούν μαζί μου. Αν όχι, δυστυχώς δεν έχω νομική προστασία ενεργή για αυτούς (την ενεργοποίησα αφού είχα υπογράψει σύμβαση), αλλά το κόστος για ειρηνοδικείο δεν είναι μεγάλο, ειλικρινά θα το κάνω για πρώτη φορά αυτό καθ' ότι εξυπναδίστικες σοφιστείες όταν η εταιρεία όντως δρα δόλια/παραπλανητικά και το ξέρει (βλέπε και προγράμμα Zero) δεν σηκώνω. Να χρεώσουν τα δικαστικά στο ξυπνοπούλι του marketing και των πωλήσεων τους, πάντως κερδισμένοι δεν θα βγουν, τελεία και παύλα.

Έτσι για το... ποπ κορν, θα σας κρατάω ενήμερους αν λάβω κάποια άλλη απάντηση ;) 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Σήμερα έφαγα εγώ την κρυάδα, στον πρώτο λογαριασμό συμβολαίου ρεύματος (maxi50) στην Φυσικό Αέριο για το νέο σπίτι της μάνας μου που ως ημίανοική και κατάκοιτη καίει συνέχεια κλιματιστικά (το σπίτι δεν έχει κεντρική θέρμανση).  Όταν έκανα το συμβόλαιο, δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το κυμαινόμενο του πράγματος και κανένας φυσικά από την εταιρία δε με ενημέρωσε για αυτό, κάτι που φαντάζομαι είναι και on record στην κλήση. Σήμερα μου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός χονδρικά 1200 Kwh, & 500€--> 120 κατανάλωση - 280 προσαρμογή - 100 ρυθμιζόμενες. Έχω πέντε σημεία τα οποία θεωρώ προβληματικά και σκέφτομαι σοβαρά να μπω σε διαδικασία αμφισβήτησης.

1. Δεν υπήρξε καμία ατομική ενημέρωση για τις αλλαγές στη σύμβαση μου (ούτε εντός 60 ημερών, ούτε εντός 15 ημερών, ούτε ποτέ). Κάποια στιγμή -μέσα Νοέμβρη- είχε έρθει ένα μήνυμα viber (ψάχνοντας τώρα το βρήκα) που ήταν προς όλους και έλεγε γενικά για το θέμα και οδηγίες εξοικονόμησης και Q&A γενικό - δεν αφορούσε ενημέρωση για τους όρους της σύμβασης ΜΟΥ. Το μήνυμα αυτό το έλαβα ως πελάτης στην εταιρία σε άλλη παροχή - για την μητέρα μου η σύμβαση έγινε Δεκέμβρη.

2. Πουθενά στη σύμβαση δεν μπορώ να βρω τα πάνω και τα κάτω όρια της τιμής του ρεύματος, με βάση τα οποία υπολογίζεται η ρήτρα χρέωσης ή πίστωσης του λογαριασμού αντίστοιχα.

3. Η ανάλυση του ποσού της ρήτρας προσαρμογής απουσιάζει από τον λογαριασμό - δίνεται μόνο το κουστούμι.

4. Το πρόγραμμα μου είχε 20% έκπτωση στο πάγιο (από 4,5 στα 3,6) - πολύ περιέργωςτο πάγιο μου το χρεώνουν 5,1€.

5. Το πρόγραμμα μου είχε επίσης τους 3 πρώτους μήνες δωρεάν κατανάλωση - δεν εφαρμόστηκε.

Τι προτείνετε; Ο λογαρισμός είναι ο πρώτος και άρα έναντι. Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Σ. Αμφισβητώ και τη χρέωση αλλά θα περιμένω να δω το ρολόι. 1200KWh μέσα σε 13 ημέρες (πριν το σπίτι ήταν άδειο και δεν είχε ρεύμα) είναι πολλές, ακόμα και με δύο κλιματιστικά να δουλεύουν αρκετά μέσα στην ημέρα. Τέλος πάντων, αυτό το αφήνω από έξω.

Επεξ/σία από cellophan70

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...