Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, johnnyman είπε

Καλησπέρα σας!

Να ρωτήσω λίγο από περιέργεια. 

Μόλις ήρθαν στο σπίτι μου για ενημέρωση από ζενίθ για νέα πακέτα κτλ.

Το ρεύμα power home max της ζενίθ δεν έχει ρήτρα?

...ήμαρτον λέμε :-D ( "ντρινγκκκ!" "-καλησπέρα, να περάσουμε για μια ενημέρωση που σας ένδιαφέρει;" "-...δε νομίζω να είστε τίποτε Μάρτυρες Του Ιεχωβά...;" "-....όχι, του ρευματοχαβά είμαστε!")

Αναφορά σε κείμενο

Οι χρεώσεις και οι εκπτώσεις αφορούν στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί το δικαίωμα του προμηθευτή για εφαρμογή Αναπροσαρμογής ΟΤΣ

^...από την σελίδα του Πάουα Μαχ της Ζενιθάρας :-)

(edit : που σημαίνει ότι έχει και παραέχει, κι αν σου είπανε οι,,,,"μάρτυρες" ότι ΔΕΝ έχει, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουνε τί τους γίνεται...)

Επεξ/σία από washcloud
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, epir21 είπε

Βλέπω δεν αναφέρεις πλέον ότι είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα σταθερά τον Ιανουάριο. Άλλαξε κάτι;

Άγνωστο , δεν βρήκα κάποιο ΦΕΚ για Ιανουάριο 

2 ώρες πριν, johnnyman είπε

Το ρεύμα power home max της ζενίθ δεν έχει ρήτρα?

Έχει 

• Thanks 2

33 λεπτά πριν, epir21 είπε

Λίγο άσχετο με το θέμα και συγγνώμη για αυτό.

Κάνοντας την αίτηση για το MyHomeOnline πρίν λίγο, κατέβηκα για να πάρω τις μετρήσεις απο το ρολόι, είδα οτι ο μετρητής του νυχτερινού είχε ίδια ένδειξη με την ένδειξη του τελευταίου εκκαθαριστικού, οπότε θεωρώ οτί τα έπαιξε και δεν μετράει πλέον, χαρακτηριστικά:

Καταμέτρηση 13/08/2021: 12538
Καταμέτρηση 15/12/2021: 12714

Σήμερα (17/1/2022) η ένδειξη του νυχτερινού δείχνει ακόμα 12714, οπότε μάλλον πρέπει να τα έχει παίξει πριν από την τελευταία καταμέτρηση (εκτός και εάν έκαναν κάτι κατά την τελευταία καταμέτρηση και χάλασε τότε).

Θυμάμαι και έναν άλλον συμφορουμίτη ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα για πολύ καιρό, έμπλεξα και εγώ.

Το ερώτημα είναι παίρνω άμεσα ΔΕΔΗΕ ή περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ΔΕΗ; Δεν θέλω να κολλήσει κάπως η αίτηση της ΔΕΗ επειδή υπάρχει δηλωμένη βλάβη, μιας και απο 1/2/22 παίρνει φωτιά το πρόγραμμα της Ελιν που είμαι τώρα. 

Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να διεκδικήσω επιστροφές για τις καταναλώσεις που έχουν λογικά μεταφερθεί στην κατανάλωση ημέρας (γιατί το θεωρώ απίθανο να μην μετράει καθόλου κατά την διάρκεια της νύχτας, λογικά τα μετράει σαν ημέρας, θα το επιβεβαιώσω αύριο το μεσημέρι).

το είχα παθει και εγω. ο δεδηε τα αναλαμβανει αυτα. ηρθαν αλαξαν νυχτερινο μετρητη. μετα απο τρεις μηνες αν θυμαμαι και παραπανω μου στηλαν ενα χαρτι βαση υπολογισμων οτι περι τις 500 κιλοβατορες ειχαν χρεωθει ως ημερισιες. να το δωσω στον τοτε παροχο να μου κανει επιστροφη χρηματων. κατι που ακόμα δεν έγινε ποτε. παρολα τα mail τηλεφωνα κλπ. σε αγνοουν επιδεικτικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, epir21 είπε

Βλέπω δεν αναφέρεις πλέον ότι είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα σταθερά τον Ιανουάριο. Άλλαξε κάτι;

Μάλλον απλά ξέχασε να το προσθέσει. Αν υπήρχε ενημέρωση είτε για θετική είτε για αρνητική εξέλιξη, σίγουρα θα είχε αναφερθεί και θα το γνωρίζαμε όλοι.

10 ώρες πριν, giorgos_kst είπε

Καλησπέρα παιδιά. Εγώ εφόσον πλήρωσα το 400αρι για 1400 κιλοβατώρες στην watt and wolt. Έδωσα μέτρηση για τον τελευταίο μήνα 297 κιλοβατώρες. Μου έχουν βγάλει ένα λογαριασμό εκκαθαριστικό στα 50€ αλλά ακόμα δεν μπορώ να δω λεπτομέρειες. Σαν να μου φαίνεται οκ για είμαι υπερβολικά αισιόδοξος?

Ο χιλιοτετρακοσάρης ήταν έναντι; Τον έχεις ανεβάσει εδώ; Σε ποιο πρόγραμμά της είσαι και από πότε; Το σκέτο "50€ για εκκαθαριστικό που έδωσα μέτρηση εγώ για 297kWh δεν λέει ακριβώς κάτι...

edt : τώρα είδα ότι μερικά ποστ μετά τον ανέβασες. Δεν είναι όμως ολόκληρος.

edit 2 : ...όπως είπα, καλό θα ήταν ν' ανέβαζες ολόκληρο τον λογαριασμό (δεν έβαλες το αρχικό τμήμα όπου αναφέρεται πχ η περίοδος κατανάλωσης, και έχει το νόημά της και αυτή, ή τυχόν "έκπτωση συνέπειας"). Για την ακρίβεια, βάλε και τον "1.400" - αλλά έτσι όπως τον βλέπω αυτόν, πληρώνεις "ρήτρα" 0,25 και (ημερήσια) κιλοβατώρα 0,077 = 0,327/kWh το οποίο είναι ΘΑΝΑΤΟΣ. ΑΝ η παροχή είναι στο όνομά σου ΚΑΙ το σπίτι η δηλωμένη στο taxis κύρια κατοικία σου, θα πάρεις για Γενάρη και μ.ο. επιδότηση 0,14 επί της κιλοβατώρας, δηλαδή θα σου βγαίνει -πες- 0,19 (αν δεν έχεις κάποια περαιτέρω έκπτωση συνέπειας εξόφλησης, που λογικά ΔΕΝ έχεις). Με τις προηγούμενες λοιπόν προϋποθέσεις (κυρίως κύρια κατοικία) και αν θα συνεχίσεις να καις γύρω στις 300kWh/μήνα, και ΑΝ θα συνεχίσει να υπάρχει επιδότηση (και να είναι αυτή που είναι - τον Γενάρη πάντως ήδη την πετσοκόψανε), τότε είσαι "περίπου ΟΚ". Και φυσικά αν πέσει η τιμή χονδρικής, θα είσαι και καλύτερα. Όμως το πιθανότερο είναι πρώτα να κουτσουρευτεί/κοπεί η επιδότηση και να μείνεις ξεκρέμαστος.

Υπ' όψιν το "50άρικο" που σου φάνηκε ΟΚ, συμπεριλαμβάνει α) πίστωση επιδότησης Δεκέμβρη β) επειπλέον πίστωση χωρίς επεξήγηση που ΜΑΛΛΟΝ είναι η αναδρομική σωστή επιδότηση που πιθανώς ΔΕΝ σου είχαν βάλει στον "1.400άρη" με το "400άρι". Άρα μην μπερδεύεις το ποσό με τις κιλοβατώρες που δήλωσες (297) - αν δεν ήταν η "αναδρομική πίστωση", θα ήταν κατοστάρι (και βάλε), ο τωρινός. Επίσης, αν ο προηγούμενος ήταν 1.400 για 4μηνο και τώρα έχεις 300 για ένα μήνα, σημαίνει ότι απλά κατέβασες αρκετούτσικα την κατανάλωσή σου αυτόν τον μήνα. Προσπαθώ να σου πω ότι "δεν άλλαξε κάτι", στην βασική σου χρέωση : στον προηγούμενο είχες χρεωθεί για παραπάνω κατανάλωση χωρίς την σωστή επιδότηση, και τώρα έγινε το ακριβώς αντίθετο. Άρα μην,,,περιμένεις "50άρια" κάθε μήνα που θα δίνεις εσύ την μέτρηση. Και είπαμε : αν δεν είναι παροχή στο όνομά σου ΚΑΙ κύρια κατοικία σου, στον επόμενο λογαριασμό θα (ξανα)πάθεις σοκ, και μάλιστα μεγαλύτερο (σοκ που επίσης θα πάθεις, αν κοπεί για όλους η επιδότηση).

1) Προσπάθα (ούτως ή άλλως) να μείνεις χαμηλά στις καταναλώσεις (μέχρι 300, ή έστω όσο πιο κοντά στις 300/μήνα).

2) Σκέψου την περίπτωση να μεταβείς σε σταθερό πρόγραμμα και δη της ΔΕΗ (όχι τόσο γιατί θα γλυτώσεις λεφτά - που θα γλυτώσεις - αλλά για την "ασφάλεια" που ΤΩΡΑ, ΔΕΝ έχεις). Δεν ξέρω αν έχεις ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, αλλά ακόμη κι αν έχεις, πάλι σε συμφέρει να φύγεις...

Επεξ/σία από washcloud

15 λεπτά πριν, SONIRAM είπε

να το δωσω στον τοτε παροχο να μου κανει επιστροφη χρηματων.

Κατάλαβα, εγώ το βρήκα πάνω στην αλλαγή παρόχου, οπότε δεν θα βγάλω άκρη ούτε με τον παλιό ούτε με τον καινούριο.

1 λεπτό πριν, epir21 είπε

Κατάλαβα, εγώ το βρήκα πάνω στην αλλαγή παρόχου, οπότε δεν θα βγάλω άκρη ούτε με τον παλιό ούτε με τον καινούριο.

δε χανεις τιποτα να το προχωρησεις. παρε δεδηε να σου κανει την επισκευη, γιατι και αυτοι θα ερθουν μετα απο κανα μηνα 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, klopon είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Επισυνάπτω τον τελευταίο λογαριασμό της Volton και αν κάποιος βλέπει κάτι περίεργο στις χρεώσεις ας με ενημερώσει σας παρακαλώ.

Στις χρεώσεις δεν έχεις κάτι περίεργο (ανάλυση στην πίστωση της επιδότησης μόνο δεν έχει, αλλά σωστή είναι παρ' ολ' αυτά), αλλά (μια ςκαι το ρεύμα έχει πάεισ το θεό από το καλοκαίρι) :

1) Έχεις ΠΟΛΥ μεγάλη κατανάλωση (αν καταλαβαίνω καλά, καις μάλλον κλιματιστικό και φυσικά καλοκαίρι αλλά και χειμώνα για θέρμανση....; ). Και μάλιστα σε ρητροπρόγραμμα. ΧΩΡΙΣ νυχτερινό ρεύμα / χωρίς κοινωνικό τιμολόγιο. Όλα αυτά μαζί είναι,,,αυτοκτονικά. Εκτός κι αν μπορείς ν' αναταπεξέρθεις οικονομικά οπότε πάσο.

2) Έχε υπ' όψη ότι αν τυχόν δεν είναι είτε η παροχή στ' όνομά σου είτε δεν είναι αυτή η δηλωμένη (Taxis) KYΡΙΑ κατοικία σου, ο λογαριασμός Γενάρη θα σου έρθει πολύ μεγαλύτερος.

3) Έχε υπ' όψιν σου ότι είσαι σε πρόγραμμα με "συνέπεια εξόφλησης", που σημαίνει ότι αν καθυστερήσεις έστω και μια μέρα από την λήξη, την επόμενη φορά θα τιμολογηθείς περισσότερο.

4)...κάνε αίτηση για μετρητή νυχτερινού (θα αλλάξουν το υπάρχον ρολόι με ψηφιακό που θα μετράει ΚΑΙ νυχτερινό). Εφ' άπαξ 42€. Θα έχεις και έκπτωση νυχτερινού (δες τα ωράρια ανά εποχή και φρόντισε να τα εκμεταλλευτείς όσο μπορείς) αλλά και μείωση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

5) Δες μήπως δικαιούσαι ΚΟΤ (το νυχτερινό βοηθάει ΚΑΙ στο να μην τα περνάς εύκολα).

6) Προσπάθα να μειώσεις καταναλώσεις. Πάνω από 2.000/4μηνο, χρεώνεσαι ας πούμε φωτιά τις ΥΚΩ στις Ρυθμιζόμενες (επειδή πάνε κλιμακωτά). Κρίμα είναι.

7) Πάνε στo MyHome Enter της ΔΕΗ. Άμεσα, μην αλλάξουν τίποτα από 1/2. Εκεί που είσαι, είναι αυτοκτονία.

13 ώρες πριν, rafm είπε

Θα έχω τον νου μου γι αυτό που λες, αλλά μήπως γνωρίζεις περίπου πότε εμφανίζεται ο νέος λογαριασμός στο e-bill ;

Στην καλύτερη σε λίγες μέρες, αλλά να το τσεκάρεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Επίσης μήπως γνωρίζεις ή κάποιο άλλο  μέλος τα παρακάτω μην κάνω κάποιο σοβαρό λάθος;

Δεν θα υπάρχει e-mail -αλληλογραφία για την πορεία του αιτήματος;

Δεν έχω ιδέα δυστυχώς.

Η Protergia δεν θα "ενδιαφερθεί" για να με κρατήσει ;

Ίσως ναι, ίσως όχι - πάρε και πες τους εσύ "τα νέα" κι αν έχουν κάτι ν' αντιπροτείνουν (που θα είναι σαφώς χειρότερο πάντως).

edit :  (1-2 σελίδες πριν) ...το είδες αυτό-->

Αναφορά σε κείμενο

Παιδια για να γνωρίζετε οσοι ενδιαφέρεστε για το δεη online. Καπου μετα τις 20 Δεκεμβρη εκανα την αιτηση για μεταφορα ολα απο email. Αρχες Γενάρη ενεργοποιήθηκε αλλα μπαίνοντας στο ebill το αιτημα για ΔΕΗ online ελεγε ηταν ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ακόμα. Τους έστηλα email στο contracts @ dei.gr που ειναι το mail για τις συμβάσεις και έθιξα το θέμα οτι ακόμα στο ebill δεν με δείχνει σε πρόγραμμα. Μετα απο δυο μέρες ξαναμπαίνωντας στο ebill είδα οτι ήμουνα απλα σε Γ1Ν. Οπότε ξαναπάτησα πλέον το κουμπάκι για το ONLINE (οχι ΕΝΤΕΡ ή ΕΝΤΕΡ plus - γιατί στα δείχνει και αυτα ) και τους ξαναενημέρωσα με email. Πλέον μπαίνωντας στο ebill το λέει ξεκάθαρα οτι το προγραμμα μου ειναι το ONLINE. Αυτά για όποιον ενδιαφέρεται ωστε να ξέρει μην περιμένει άσκοπα. Σχετικά εγω δεν συναντησα πρόβλημα απλά τους έκανα 2-3 τηλεφωνα και έστηλα και 2-3 email. Ολα απτο σπίτι. Δεν πήγα σε κατάστημα. Συνολικά απο την αίτηση μου όλα αυτα να γίνανε σε δυο βδομάδες και μεσολαβούσαν και οι γιορτές.

;

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...ήμαρτον λέμε :-D ( "ντρινγκκκ!" "-καλησπέρα, να περάσουμε για μια ενημέρωση που σας ένδιαφέρει;" "-...δε νομίζω να είστε τίποτε Μάρτυρες Του Ιεχωβά...;" "-....όχι, του ρευματοχαβά είμαστε!")

^...από την σελίδα του Πάουα Μαχ της Ζενιθάρας :-)

(edit : που σημαίνει ότι έχει και παραέχει, κι αν σου είπανε οι,,,,"μάρτυρες" ότι ΔΕΝ έχει, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουνε τί τους γίνεται...)

Οι υπάλληλοι "δεν ξέρουν", οι γενικοί όροι λόγω... μεγέθους ακολουθούν νόμους κβαντομηχανικής (σε φορτώνουν ευρώ όσο δεν τους βλέπεις, βάση πιθανοτήτων, ενεργοποιούνται και δεν ενεργοποιούνται μέχρι να τους δεις να ενεργοποιούνται), τα όρια ενεργοποίησης αλλάζουν, άλλα γράφουν οι ιστοσελίδες, άλλα τα συμβόλαια, όπως ξυπνήσουν, τα... pdf αλλάζουν, οι τύποι υπολογιμού διαφέρουν. Και η νοικοκυρά (ή ο νοικοκύρης) πριν βάλει το μοσχαράκι στον φούρνο ρίχνει μια ματιά στην ημερήσια τιμή στο χρηματιστήριο ενέργειας, κάθε εβδομάδα κάνει έναν επανυπολογισμό από τους πίνακες του Κοράκιου και κάθε εξάμηνο ομάδα επιστημόνων (λογιστής Α' τάξης - χρηματιστής - μαθηματικός) της επιλέγει το επόμενο πρόγραμμα. Πριν την υπογραφή του οποίου φυσικά συμβουλεύεται συμβολαιογράφο ή δικηγόρο.

Και ταυτόχρονα βομβαρδίζεται με τηλεοπτικές διαφημίσεις ξέγνοιαστων οικογενειών που εμπιστεύονται τον αξιόπιστο πάροχο. Γιατί τώρα ο κόσμος αλλάζει παρόχους. Άλλαξε και εσύ! Μην μείνεις όρθιος στις μουσικές καρέκλες!

Χαρά στην υπομονή όσων έχουν ασχοληθεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σε ενα γνωστο που εχει ρολοι γ22 στην elpedison ειχε το προγραμμα fixed με την ρητρα μεσα, αλλα η elpedison το καταργει και γραφει επανω οτι σε 60 ημερες ( απο τον λογαριασμο του Νοεμβριου ) μπορει να επιλεξει αλλο πακετο ατελως ή να φυγει αλλο παροχο επισης το ιδιο ατελως , αμα δεν κανει τιποτα εως 26/1/2022 τοτε θα μπει αυτοματα στο προγραμμα ρευματος του γ22 χωρις το προγραμμα fixed. Κοιτωντας στο ιντερνετ για τον βοηθησω για προγραμμα με ρολοι γ22 και την ρητρα μεσα βρηκα το volton Volton Unique Flat 22 εδω https://volton.gr/services/volton-unique-flat-22/ ,  με τιμη κιλοβατωρας 0,16150 με συνεπεια και μηνιαιο παγιο 19,90ευρω , μετα καλωντας την ηρων δεν εχει κανενα προγραμμα με ρητρα για ρολοι γ22 αλλα χωρις το ιδιο και nrg. Επισης βρηκα και την efa που εχει και εκεινη ενα προγραμμα με τιμη 0,1573 ευρω η κιλοβατωρα με το ιδιο παγιο με την volton δηλαδη 19,90 ευρω ( μαλλον συνεγαζονται ). Υπαρχει κανενας αλλος παροχος που να εχει χαμηλοτερη τιμη κιλοβατωρας; . Γενικα θα αυξηθει παρα πολυ η ρητρα ; και στα επαγγελματικα ρολογια γ22; . Αξιζει παντως προγραμμα με ρητρα προσαρμογης; εκεινος εχει περιπου 1500 κιλοβατωρες τον μηνα πανω κατω . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos

Παίδες κάτι άκυρο παίζει ρόλο αν έχεις παλιό ρολόι νυχτερινό πχ σε σύγκριση με τα νέα τα ψηφιακά ρολόγια που βάζουν σε όποιον κάνει τώρα αίτηση για νυχτερινό?

13 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Κοιτωντας στο ιντερνετ για τον βοηθησω για προγραμμα με ρολοι γ22 και την ρητρα μεσα βρηκα το volton Volton Unique Flat 22 εδω https://volton.gr/services/volton-unique-flat-22/ ,  με τιμη κιλοβατωρας 0,16150 με συνεπεια και μηνιαιο παγιο 19,90ευρω

ρώτα αν ισχύει και πες μου να το βάλω στο excel αν είναι

13 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Γενικα θα αυξηθει παρα πολυ η ρητρα ; και στα επαγγελματικα ρολογια γ22;

0,30 οι τελικές στα ρητροπρογράμματα , όλα πατάνε στις επιδοτήσεις

14 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

εκεινος εχει περιπου 1500 κιλοβατωρες τον μηνα πανω κατω . 

πάει για σταθερό, δες το excel της υπογραφής μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Volteros100 είπε

Με πολύ προσπάθεια να παρακολουθήσω τις συζητήσεις του forum παρατήρησα ότι επικρατεί ένα χάος στους παρόχους και στην όλη κατάσταση με το κωλορεύμα. Αρχικά να ευχαριστήσω τον @korakios για τα excel. Στο νέο excel: " Προγράμματα_Ρεύματος" υπάρχουν απορίες όσον αφορά το γιατί για παράδειγμα το πρόγραμμα W&V Zer0 είναι στην καρτέλα "οικιακά με ρήτρα" καθώς ο πάροχος λέει ότι είναι χωρίς ρήτρα. Έχω και άλλες ερωτήσεις και παρατηρώ ότι ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Προσωπικά δεν έχω ολοκληρώσει 1 έτος στο διαμέρισμα λίγων m2 (τριφασικό) που νοικιάζω με πρόγραμμα ΗΡΩΝ Up και βλέπω τις ρήτρες ΟΤΣ στο λογαριασμό που συγκρούονται με τις επιδοτήσεις του Κούλη και τις εκπτώσεις συνέπειας του παρόχου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν αρχικά πιο λιτά και ξεκάθαρα κάποια πράγματα.

Ερώτηση 1: -"Πότε να επιλέξω πρόγραμμα με ρήτρα και πότε πρόγραμμα χωρίς?" (σε γενικές γραμμές

Ερώτηση 2: -"Πως στο καλό να κρίνω σε ποιόν πάροχο να πάω και σε ποιό πρόγραμμα με ρήτρα ή χωρίς, αφού η τιμή της kwh είναι μια μεταβλητή που δεν μπορείς να προβλέψεις? Παίζει ρόλο σε αυτά μονοφασικό - τριφασικό?'

Ερώτηση 3: - " Και έστω ότι αποφασίζω να κάνω συμβόλαιο χωρίς ρήτρα με ένα πάροχο x. Σε ένα άλλο παλικάρι στο φόρουμ του αλλάξανε χωρίς να τον ρωτήσουν σε συμβόλαιο με ρήτρα μετά από λίγο."

...για την ακρίβεια το "χάος" έχει (περίπου) ξεκαθαρίσει : το ρεύμα ακρίβυνε και πλέον η φάση είναι απλά κρίντζι.

...καλά το λέει η W&V :To "Zero" της, ΕΙΝΑΙ χωρίς ρήτρα. Καθώς "ρήτρα" θα πει "ειδικός όρος σε συμβόλαιο που ενεργοποιείται αν/όταν συντρέχουν συμφωνημένες προϋποθέσεις'. Και η W&V δεν έχει τέτοια ρήτρα, καθώς στο συμβόλαιό της σου λέει ότι ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ θα χρεώνεσαι την αναπροσαρμοσμένη τιμή χονδρικής με βάση την οποία αγοράζει για να σου πουλήσει, όταν έρχεται η ώρα (εκκαθαριστικός). Αλλά ο ανυποψιάστος κόσμος που έχει συνδέσει τη λέξη "ρήτρα" με "εξτρά λεφτά", νομίζει ότι δεν θα πληρώνει "κερατιάτικα" (και όσοι ξέρουν "κάτι παραπάνω από,,,ρευματοσβέσπα", σκέφτονται ότι "ε αφού δεν έχει ρήτρα, έχει σταθερή τιμή")               ..."κακό"....; Σηκώνει βραβείο το PR τμήμα τους πάντως....

1 : Πανω από 300kWh, σταθερό. Κάτω από 300, ρητροπρόγραμμα (υπό συνθήκες). Σε γενικές πάντα.

2 : Σταθερό = "ασφάλεια" , ρητροπρόγραμμα = παίζω ζάρια. Πάροχοι όλοι το ίδιο (ας πούμε). Βασιλιάς μονόφθαλμος στους τυφλούς, η ΔΕΗ (σταθερό και δη 'MyHome Enter")

3 : Σιτ χάπενζ, αλλά καλύτερα ΔΕΗ που μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει να κάνει τις αρκουδιές των άλλων (οι άλλοι έχουν "ξεφύγει" - βασικά να μείνουν στον αφρό προσπαθούν. Ε η ΔΕΗ πατώνει. Με την καλή έννοια.)

Σούμα : μείωση καταναλώσεων (ούτως ή άλλως), νυχτερινό, ΚΟΤ, ΔΕΗ Έντερ, παρακολούθηση εξελίξεων, και ίδωμεν...

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, washcloud είπε

καλά το λέει η W&V :To "Zero" της, ΕΙΝΑΙ χωρίς ρήτρα. Καθώς "ρήτρα" θα πει "ειδικός όρος σε συμβόλαιο που ενεργοποιείται αν/όταν συντρέχουν συμφωνημένες προϋποθέσεις'. Και η W&V δεν έχει τέτοια ρήτρα, καθώς στο συμβόλαιό της σου λέει ότι ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ θα χρεώνεσαι την αναπροσαρμοσμένη τιμή χονδρικής με βάση την οποία αγοράζει για να σου πουλήσει, όταν έρχεται η ώρα (εκκαθαριστικός). Αλλά ο ανυποψιάστος κόσμος που έχει συνδέσει τη λέξη "ρήτρα" με "εξτρά λεφτά", νομίζει ότι δεν θα πληρώνει "κερατιάτικα" (και όσοι ξέρουν "κάτι παραπάνω από,,,ρευματοσβέσπα", σκέφτονται ότι "ε αφού δεν έχει ρήτρα, έχει σταθερή τιμή")               ..."κακό"....; Σηκώνει βραβείο το PR τμήμα τους πάντως....

Τραγικοί!
Αν και πάλι, κοιτώντας ψύχραιμα, θα έλεγα πιο τίμιοι στην τελική τιμή από αυτούς που παιρνουν την τιμή εκκαθάρισης και την πολλαπλασιάζουν με 1,25, όπως πχ η volterra (και μάλλιστα αλλάζοντας μουλωχτά τον όρο), ώστε όσο περισσότερο ανεβαίνει η χονδρική, τόσο περισσότερο να κερδίζουν.

Επεξ/σία από naive
  • Like 1

28 λεπτά πριν, nicksoti είπε

(σε φορτώνουν ευρώ όσο δεν τους βλέπεις, βάση πιθανοτήτων, ενεργοποιούνται και δεν ενεργοποιούνται μέχρι να τους δεις να ενεργοποιούνται)

...η αναφορά στο "double slit experiment", απλά θεϊκή....:-)

...επόμενο βήμα στην λογιστική λογική των παρόχων : πάντρεμα με Heisenberg...

Καλησπέρα, 

θα ήθελα μια πληροφορία για το ποια από τις 2 υπηρεσίες της ΔΕΗ να επιλεξω Myhome Online ή Enter ???

Δεν θελω ρήτρα, θέλω σταθερή τιμή

ή μήπως δεν θα έχει διαφορά?

τώρα είμαι (ακόμα) πελάτης της W&V με κατανάλωση κάτω από 300KWh/μήνα, (χρεωση 0,08 και στους τελευταίους μήνες έφαγα και εγώ χαστούκι με τις ρήτρες αναπροσαρμογής και ψάχνομαι για εναλλακτικές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...