Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρε έβαλα στην παρένθεση γιατί. Η ελπεντισον έχει 15% έκπτωση συνέπειας έναντι 10% της ελιν, συνεπώς η τελική τιμή είναι χαμηλότερη.

Οk ok λυθηκαν οι οποιες αποριες και sorry για το πρηξιμο.

Οποτε για λιγα ευρω παραπανω εκτος απο την Ελιν εχουμε και την elpedison ακομα και για μεγαλες καταναλωσεις αξιζει.

Με θετικο οπως ανεφερες οτι μπορεις να καταχωρεις μονο σου την ενδειξη ενω στην Ελιν δεν υπαρχει ακομα η δυνατοτητα αυτη.

Και επιπλεον εχει και το app.

Για την εξυπηρετηση δεν ξερω οποτε δεν το βαζω σε συγκριση με τα θετικα.

Παντως για την καταχωρηση ενδειξης για εμενα ειναι ενα πολυ θετικο.

Υπαρχει καποια αλλη εταιρια που να ειναι κοντα σε αυτα τα 2 προγραμματα χωρις να εχει OTΣ και δεσμευση?

Υ.Γ. Τωρα διαβαζα τους ορους και γραφει :9.2. Η αρχική διάρκεια της παρούσης συμφωνείται σε δύο (2) έτη

Οποτε εχει δεσμευση 2 ετων?

Επεξ/σία από HERTHAN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

24 λεπτά πριν, carnag9 είπε

απ'οτι ειδα το online εχει χαμηλοτερη τιμη mwh αλλα μεγαλυτερο παγιο.

για ενα σπιτι με <500κwh καταναλωσης - εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα?

Μάλλον το enter ήθελες να πεις.

Κοίτα δεν βλέπω το λόγο να επιλέξει κάποιος το online, τα μπόνους που σου δίνει είναι ψίχουλα (30 ευρώ έκπτωση σε βάθος 2ετίας, δηλαδή 1,25€ το μήνα και 50% έκπτωση στο πάγιο που είναι τι; 0,5 με 1 ευρώ το μήνα έκπτωση;). Γελάνε και οι πέτρες..

Εγώ νομίζω πως το online δεν "τσούλησε" και αναγκάστηκαν να βγάλουν το enter για αυτό το λόγο. Στο enter σου δίνουν χαμηλότερη τιμή ημέρας και 100 ευρώ έκπτωση στον 1ο λογαριασμό. Με το πάγιο στο 1,5 ευρώ αντί 0,5 στο online.

Δεν νομίζω χρειάζεται να το σκεφτείς και πολύ για το πιο από τα 2 συμφέρει :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, carnag9 είπε

Το online εχει 1,5 παγιο και -100

το enter ειναι με 0,5 + 30ευρω

αρα μονοδρομος το -100ευρω και 24μηνη δεσμευση!

Βασικά ανάποδα τα είπες! Αλλά ναι, αξίζει το πρόγραμμα με -100 ευρώ / 1,50 πάγιο..

Επεξ/σία από LaMereda

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι φίλοι η διαφορά στην τιμή της κιλοβατώρας είναι πλασματική. Η χρέωση για τις κιλοβατώρες είναι περίπου το ένα τρίτο του λογαριασμού οπότε το 25% που είναι η έκπτωση διαιρείται δια 3 και η τελική έκπτωση είναι περίπου στο 8%. Αν υπολογίσουμε και τη ρήτρα ΟΤΣ που χρεώνουν όσο θέλουνε, τότε και αυτή η μικρή έκπτωση σχεδόν εκμηδενίζεται.

Οι διαφορές από τη ΔΕΗ περιορίζονται στο μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση πελατών.

Επεξ/σία από Nick Veria

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Nick Veria είπε

Όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι φίλοι η διαφορά στην τιμή της κιλοβατώρας είναι πλασματική. Η χρέωση για τις κιλοβατώρες είναι περίπου το ένα τρίτο του λογαριασμού οπότε το 25% που είναι η έκπτωση διαιρείται δια 3 και η τελική έκπτωση είναι περίπου στο 8%. Αν υπολογίσουμε και τη ρήτρα ΟΤΣ που χρεώνουν όσο θέλουνε, τότε και αυτή η μικρή έκπτωση σχεδόν εκμηδενίζεται.

Οι διαφορές από τη ΔΕΗ περιορίζονται στο μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση πελατών.

40€ / 4μηνο για 1600kwh με 30% νυχτερινο. Δεν το λέω εκμηδενισμό.

Φυσικά η έκπτωση πάει με τις κιλοβατώρες. Χοντρικά είναι όφελος 0,025€/kwh.

82e0727993e83497c23f1fb8fafa85a9.png

7 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Τωρα διαβαζα τους ορους και γραφει :9.2. Η αρχική διάρκεια της παρούσης συμφωνείται σε δύο (2) έτη

Οποτε εχει δεσμευση 2 ετων?

Έχει δέσμευση για την elpedison όσον αφορά τους όρους και τις τιμές.

Εσύ φεύγεις όποτε θες όπως λέει στο 10.1

10.Καταγγελία

10.1.Ο Πελάτης, με την επιφύλαξη του άρθρου 12παρ. 2της παρούσης, δύναται οποτεδήποτε να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση προμήθειας με έγγραφη ειδοποίηση στον Προμηθευτή. Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται τριάντα (30) ημέρες μετά την παραλαβή της ειδοποίησης από τονΠρομηθευτή. Η καταγγελία της παρούσης λαμβάνει χώρα αζημίως για τον Πελάτη, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στους Ειδικούς Όρους της παρούσας.

Αν θες το ρωτάς και στο live chat τους. Την έκανα πέρυσι τη σύνδεση οπότε από τότε μπορεί να έχει κάτι αλλάξει. Δεν τα κοίταξα επισταμένα αν και όπως τα είδα με ματιά, είναι ίδια.

Επεξ/σία από liakjim

18 ώρες πριν, naive είπε

Πόσο ΟΤΣ πληρώνεις; Έχεις κάποιο λογαριασμό του περσινού Χειμώνα;

εχω λογαριασμο απο τον περσινο χειμωνα. που βλεπω για το ΟΤΣ?

1 ώρα πριν, koularasss είπε

εχω λογαριασμο απο τον περσινο χειμωνα. που βλεπω για το ΟΤΣ?

Στις χρεώσεις προμήθειας ή στις λοιπές. Ανέβασε φωτό αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/10/2020 at 07:24, Nick Veria said:

Όπως τα λες είναι αλλά για μεγάλες καταναλώσεις αυτή η διαφορά είναι σημαντική. Για παράδειγμα στη ΔΕΗ για 600 ημερήσιες κιλοβατώρες χρεώνεσαι 62-66  ευρώ (στις ανταγωνιστικές χρεώσεις) ενώ σε άλλο πάροχο < από 40 ευρω. Ισως χρεωθείς και κάποια ΟΤΣ του τυπου 6 ευρώ (από προσωπική εμπειρία). Η διαφορά το μήνα είναι χονδρικά στα 20-25 ευρώ αναλογα τις συνθηκες και την ΟΤΣ που θα χρεωθείς (η διαφορά αυξανεται λίγο ακόμα αν υπολογίσεις και το ΦΠΑ). Επιπλεον το πρώτο εξάμηνο δεν εχεις σιγουρα ΟΤΣ αρα το κερδος ειναι ακόμα μεγαλύτερο. Απο εκεί και πέρα παίζουν εγγυησεις, πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου, δωράκια που δίνουν με το συμβόλαιο και πρέπει να τα σταθμίσεις όλα πριν επιλέξεις πάροχο. Πάντως η έκπτωση δεν εκμηδενίζεται στις μεγάλες καταναλώσεις αν επιλέξεις προσεκτικά πρόγραμμα. Και ναι οκ, μπορεί ο λογαριασμός αντί για 140 να σου ρχεται 112.. Αλλά είναι 28 ευρω η διαφορά δεν ειναι και λίγα.

Τωρα αν εχεις κατανάλωση 200 κιλοβατωρες το μήνα κάθεσαι στη ΔΕΗ, εκτος αν συντρεχει ειδικός λόγος πχ αλλαγή ονόματος οπότε η ΔΕΗ ζηταει εγγυηση μεγάλη.

Επεξ/σία από baskon

Καλήμερα,

θέλω να κανω μια ερώτηση όσο αφορά αλλαγή προγράμματος

Είμαι στην ΔΕΗ με  ΚΟΤΒ και εχω και νυχτερινο ρευμα και θα ηθελα να ρωτησω αν με συμφερει να παω σε αλλο παροχο ?

Καποια απαντηση απο ατομα που το εχουν ψαξει?

Ευχαριστω

4 ώρες πριν, hf77 είπε

Καλήμερα,

θέλω να κανω μια ερώτηση όσο αφορά αλλαγή προγράμματος

Είμαι στην ΔΕΗ με  ΚΟΤΒ και εχω και νυχτερινο ρευμα και θα ηθελα να ρωτησω αν με συμφερει να παω σε αλλο παροχο ?

Καποια απαντηση απο ατομα που το εχουν ψαξει?

Ευχαριστω

Καλημέρα,

Ήμουν και εγώ ΔΕΗ Γ1Ν ΚΟΤΒ

Επειδή έχουμε ΚΟΤ Β δεν είναι πολλά τα προγράμματα που μας συμφέρει

Μετά από ψάξιμο κατέληξα στην Elin στο πρόγραμμα electricon Οικιακό Νυχτερινό . που δεν ΟΤΣ

Επίσης σχεδόν το ίδιο είναι και του ΕΛΤΑ αλλά εχει ΟΤΣ 70

Πήρα τους λογαριασμούς του προηγούμενου έτους και άθροισα τα χρήματα που έδωσα στην ΔΕΗ μόνο για αξία ρευματος

Στην συνέχεια άθροισα τις όλες ημερήσιες KWH και τις πολλαπλασίασα με την τιμή ημέρήσιου (0.085 )που δένει η Elin στο πρόγραμμα electricon Οικιακό Νυχτερινό

To Ίδιο εκανα και για τις νυχτερινές KWH για τιμή νυχτερινού (0,0661)

Άθροισα το συνολικό ποσο και μου βγήκε 300 € πιο φτηνο απο την ΔΕΗ

Προτεινω πριν προχωρήσεις να κανεις ενα τετοιο λογαριασμό για να δεις τι κερδίζεις

Πριν 10 μερες υπέβαλα φορμα ανδιαφεροντος στην σελιδα τους και σε 2 μερες με πηραν τηλέφωνο και μεσα σε μια βδομαδα υπεγραψα την συμβαση -αιτηση και περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία

34 λεπτά πριν, korakios είπε

'Εχω ξαναγράψει για ΚΟΤ ,καλύτερα στη ΔΕΗ που είναι πιο ελαστική σε πληρωμές γιατί σε εναλλακτικό κόβουν σύνδεση στον τρίτο μήνα.

δεν καθυστερω μεχρι τωρα κανενα λογαριασμο οσα χρονια πληρωνω,οποτε για εμενα δεν θα ειναι θεμα αυτο

35 λεπτά πριν, antykaps είπε

Καλημέρα,

Ήμουν και εγώ ΔΕΗ Γ1Ν ΚΟΤΒ

Επειδή έχουμε ΚΟΤ Β δεν είναι πολλά τα προγράμματα που μας συμφέρει

Μετά από ψάξιμο κατέληξα στην Elin στο πρόγραμμα electricon Οικιακό Νυχτερινό . που δεν ΟΤΣ

Επίσης σχεδόν το ίδιο είναι και του ΕΛΤΑ αλλά εχει ΟΤΣ 70

Πήρα τους λογαριασμούς του προηγούμενου έτους και άθροισα τα χρήματα που έδωσα στην ΔΕΗ μόνο για αξία ρευματος

Στην συνέχεια άθροισα τις όλες ημερήσιες KWH και τις πολλαπλασίασα με την τιμή ημέρήσιου (0.085 )που δένει η Elin στο πρόγραμμα electricon Οικιακό Νυχτερινό

To Ίδιο εκανα και για τις νυχτερινές KWH για τιμή νυχτερινού (0,0661)

Άθροισα το συνολικό ποσο και μου βγήκε 300 € πιο φτηνο απο την ΔΕΗ

Προτεινω πριν προχωρήσεις να κανεις ενα τετοιο λογαριασμό για να δεις τι κερδίζεις

Πριν 10 μερες υπέβαλα φορμα ανδιαφεροντος στην σελιδα τους και σε 2 μερες με πηραν τηλέφωνο και μεσα σε μια βδομαδα υπεγραψα την συμβαση -αιτηση και περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία

σ ευχαριστω θα το δω!

μπηκα στην σελιδα της ελιν και θα ηθελα να σε ρωτησω πανω στις τιμες που δινει για ημερησιο και νυχτερινο κανει μετα καποια μειωση η ειναι αυτες και για πελατες ΚΟΤ?

• Like 1

6 ώρες πριν, hf77 είπε

δεν καθυστερω μεχρι τωρα κανενα λογαριασμο οσα χρονια πληρωνω,οποτε για εμενα δεν θα ειναι θεμα αυτο

σ ευχαριστω θα το δω!

μπηκα στην σελιδα της ελιν και θα ηθελα να σε ρωτησω πανω στις τιμες που δινει για ημερησιο και νυχτερινο κανει μετα καποια μειωση η ειναι αυτες και για πελατες ΚΟΤ?

Οι τιμες ανα Κwh ειναι χωρίς την εκπτωση

Οι εκπτωση ειναι ιδια για ολες τις εταιρίες και ειναι   ανάλογα την  κατηγορία 0,075€/kWh για ΚΟΤ Α και 0,045€/kWh για ΚΟΤ Β

Αν θα αλαξεις εταιρία αφου υπογραψεις νεο συμβαολαιο θα σου δωσουν νεο αριθμό παροχής και θα ξανακάνεις αιτηση ΚΟΤ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...