Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@washcloud Αναφορικα παντως για τις σομπες υγραεριου μπορω να πω οτι εχεις δικιο δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αφου αλλαζα μονος μου απο 12 χρονων βεβαια μου ειχε δειξει τοτε ο πατερας μου και εκτοτε οποτε δεν ηταν αυτος σπιτι και χρειαζοταν αλλαγη την εκανα μονος μου και μαλιστα ειχαμε 2 τετοιες σομπες γιατι το σπιτι που μεναμε δεν ειχε τιποτα απο θερμανση.Μπορω να πω οτι το σπιτι ζεσταινε σχετικα γρηγορα αλλα εχουν περασει και ποσα χρονια απο τοτε και συνηθως εβγαζε 7-10 μερες η φιαλη αναλογως χρησης.Βεβαια δεν θυμαμαι με σιγουρια πανε και 25 χρονια βλεπεις απο τοτε, απλα θυμαμαι που μια φορα στις 15 μερες πηγαιναμε και γεμιζαμε 2 φιαλες.

Επισης περι γεμισματος σε βενζιναδικο τοτε υπηρχαν πρατηρια που σου γεμιζαν τις φιαλες και δεν ητανε παρανομο βεβαια τοτε δεν υπηρχαν αμαξια με αεριο(η απλα δεν ητανε διαδομενο οπως τωρα) αλλα ητανε επι το πληστον για γεμισμα φιαλων, τωρα ειναι παρανομο να γεμιζεις σε πρατηριο και ειδικα αν το αεριο αυτο προοριζεται για αμαξι.Λενε οτι εχει αλλες προδιαγραφες το ενα αεριο απο το αλλο(οτι και να σημαινει αυτο) και μετα αλλαζει ο τροπος γεμισματος στην φιαλη του αμαξιου σε σχεση με του σπιτιου ωστε να ειναι ασφαλεστερο.Φανταζομαι ισχυει και δεν ειναι απλα για να το πουνε ωστε να πουλανε ακριβοτερα και να εισαι αναγκασμενος να παρεις σε υψηλοτερες τιμες.Αν κρινω που στο χωριο μου και γενικα φανταζομαι σε πολλα χωρια πολλοι "πονηροι" αγροτες αντι να βαλουν το πετρελαιο που προοριζεται για οχηματα εβαζαν αυτο απο την δεξαμενη πετρελαιου του σπιτιου τους στα τρακτερ τους και μετα αναρωτιοντουσαν γιατι επαθε ζημια.

Θελω να πιστευω ισχυει οτι λενε και καλυτερα θα ειναι να μην χρειαστει να παρανομησεις και ποσο μαλλον να παιξεις με την ασφαλεια σου για να γλυτωσεις λεφτα, τι να τα κανεις τα λεφτα αν εξαιτιας τους βρεθεις στο χωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Να μαζευτουμε και αλλοι να βαλουμε ενα δικηγορο ....

Θα μας ερθει και πιο φτηνα..

Αυτό είπα και εγώ. Ίσως φταίει που μεγάλωσα στο Βέλγιο, αλλα οσα χρονια και να περάσουν δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή την Ελληνική λαμογιά, αρπαχτή και πονηριά  "μαζεύουμε πελατακια με ψέμματα, κρυβόμαστε πίσω απο κώδικες , και ολο και κάποιος θα μείνει". Το συμβόλαιο είναι δέσμευση. Το υπέγραψες; Θα τηρήσεις τους όρους τώρα. Τέλος.

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fragma είπε

Αυτό είπα και εγώ. Ίσως φταίει που μεγάλωσα στο Βέλγιο, αλλα οσα χρονια και να περάσουν δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή την Ελληνική λαμογιά, αρπαχτή και πονηριά  "μαζεύουμε πελατακια με ψέμματα, κρυβόμαστε πίσω απο κώδικες, και ολο και κάποιος θα μείνει". Το συμβόλαιο είναι δέσμευση. Το υπέγραψες; Θα τηρήσεις τους όρους τώρα. Τέλος.

Μπορει να γινει κατι τετοιο κατι αντιστοιχο καναμε εμεις στην πολυκατοικια που μενουμε προς εναν ιδιοκτητη για χαμενα λεφτα απο κοινοχρηστα και κατι αλλες παρανομιες της το καλο της υποθεσης δεν χρειαστηκε να τρεχουμε καθε τρεις και λιγο στα δικαστηρια, το μονο προβλημα ειναι οτι παιρνουν χρονο αυτα και εμεις τραβιομασταν τουλαχιστον για 2 χρονια.

Επεξ/σία από icenex

1 λεπτό πριν, icenex είπε

Μπορει να γινει κατι τετοιο κατι αντιστοιχο καναμε εμεις στην πολυκατοικια που μενουμε προς εναν ιδιοκτητη για χαμενα λεφτα απο κοινοχρηστα και κατι αλλες παρανομιες της το καλο της υποθεσης δεν χρειαστηκε να τρεχουμε καθε τρεις και λιγο στα δικαστηρια, το μονο προβλημα ειναι οτι παιρνουν χρονο αυτα και εμεις τραβιομασταν τουλαχιστον για 2 χρονια.

Οταν ειναι αγωγη σε ιδιωτη οντως μπορει να παρει χρονο.

Τωρα εχει να κανει με εταιρια.

Θα πρεπει να οργανωθουμε, Να εχουμε κανει ολοι τις ιδιες κινησεις email στην EFA,καταγγελια σε ΡΑΕ και ΣτΚ.

Να παρουμε απαντηση απο αυτους και μετα μαζευουμε χαρτια ,συμβολαια,email,viber και οτι αλλο εχουμε απο επικοινωνια με την εταιρια και τα δινουμε σε δικηγορο.

Μπορει να δικαιωθουμε απο ΡΑΕ ή ΣτΚ και να μην χρειαστει.

• Like 2

7 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Οταν ειναι αγωγη σε ιδιωτη οντως μπορει να παρει χρονο.

Τωρα εχει να κανει με εταιρια.

Θα πρεπει να οργανωθουμε, Να εχουμε κανει ολοι τις ιδιες κινησεις email στην EFA,καταγγελια σε ΡΑΕ και ΣτΚ.

Να παρουμε απαντηση απο αυτους και μετα μαζευουμε χαρτια ,συμβολαια,email,viber και οτι αλλο εχουμε απο επικοινωνια με την εταιρια και τα δινουμε σε δικηγορο.

Μπορει να δικαιωθουμε απο ΡΑΕ ή ΣτΚ και να μην χρειαστει.

Αμα ο νομος λεει οτι στο 6μηνο μπορει να αλλαξει την τιμη της ειναι νομιμο, ηθικο και δικαιο δεν ειναι αλλα αυτο δεν στο δικαζει κανεις.. 

39 λεπτά πριν, fragma είπε

5 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη του συμβολαίου μου στο "24μηνο fixed χωρίς ΟΤΣ" πρόγραμμα. Τότε είχε ήδη σκαρφαλώσει στα ουράνια η τιμή χονδρικής της κιλοβατώρας. Και απο Σεπτέμβρη δηλαδή ειχε αρχίσει η άνοδος. Ας μου έλεγαν ΤΟΤΕ συγγνώμη δεν μπορούμε πια να προσφέρουμε αυτό το πρόγραμμα, έχουμε ενα αλλο αν ενδιαφέρεστε κλπ. Τα συμβόλαια δεν είναι αστεία πράγματα. Σε δεσμεύουν νομικά. Μπορει η λέξη "απάτη" να είναι υπερβολική, αλλα είναι σίγουρα παραπλανητική τακτική.

29 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Να μαζευτουμε και αλλοι να βαλουμε ενα δικηγορο ....

Θα μας ερθει και πιο φτηνα..

μάλλον δεν έχετε καταλάβει οτι ήδη κόσμος έκανε καταγγελία στη ΡΑΕ και θα κάτσει 6 μήνες όπως προβλέπεται. Τον 6ο μήνα φεύγει αζημίως ,

το γράφω προς ενημέρωση υπόλοιπων , εσείς κάντε ότι καταλαβαίνετε :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, korakios είπε

μάλλον δεν έχετε καταλάβει οτι ήδη κόσμος έκανε καταγγελία στη ΡΑΕ και θα κάτσει 6 μήνες όπως προβλέπεται. Τον 6ο μήνα φεύγει αζημίως ,

το γράφω προς ενημέρωση υπόλοιπων , εσείς κάντε ότι καταλαβαίνετε :)

Το θεμα δεν ειναι το 6μηνο , εδω μιλαμε για τον πρωτο λογαριασμο (σε αυτους με ΚΟΤ).

Και στο 6μηνο μπορουν να αλλαξουν την τιμη οχι να βαλουν ρητρα,βεβαια αυτο δεν τους  απαγορευει να πανε την τιμη στα υψη σε οσους εχουν προγραμμα FIX πχ 0,9€/Kw

Δως μου εμενα το 6μηνο χωρις ΟΤΣ που ειναι 10/21 εως 4/22 και μετα φευγω.

Επεξ/σία από k_w_t

Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Και στο 6μηνο μπορουν να αλλαξουν την τιμη οχι να βαλουν ρητρα,βεβαια αυτο δεν απογορευει να πανε την τιμη στα υψη σε οσους εχουν προγραμμα FIX πχ 0,9€/Kw

όχι δεν μπορούν , μην το μπερδεύεις , 6 μήνες ότι υπέγραψες , τέλος αυτό

1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Το θεμα δεν ειναι το 6μηνο , εδω μιλαμε για τον πρωτο λογαριασμο (σε αυτους με ΚΟΤ).

είπαμε , σε ΚΟΤ αλλάζει το πρόγραμμα , το πρόβλημα είναι στην ελλειπή ενημέρωση :)

1 λεπτό πριν, korakios είπε

όχι δεν μπορούν , μην το μπερδεύεις , 6 μήνες ότι υπέγραψες , τέλος αυτό

είπαμε , σε ΚΟΤ αλλάζει το πρόγραμμα , το πρόβλημα είναι στην ελλειπή ενημέρωση :)

Εγω για αυτο ακριβως εχω κανει καταγγελια ... ΑΠΑΤΗ. εφυγα απο 0,0603€/Kw και με βαλανε στα 0,0731€/Kw

Υπηρχε περιπτωση να πηγαινα σε πιο ακριβο προγραμμα εαν δεν ειχα πεσει θυμα απατης ?

Kαλησπέρα στα μέλη που έχουν κάνει δώσει όλα εξαιρετική πληροφορία στο κοινό.

Θέλω να πώ τα παρακάτω.
Σπίτι με ρεύμα φυσικό αέριο Αττικής.
Γ1Ν, κατανάλωση 823kWh.
Λοιπες χρεώσεις, ΔΤ κλπ. 32,14 Ευρώ
Ρυθμιζόμενες χρεώσεις 35,18 Ευρώ.

Κατανάλωση νύχτας και ημέρας 68,77
προσαρμογή με το άρθρο 10.1 >> κάτσε καλά >> 206,38 Ευρώ.

Πάω στην εταιρία.
Πάροχος Volterra.
Γ22, κατανάλωση 2083kWh
Λοιπές χρεώσεις, ΔΤ κλπ. 224,38
Ρυθμιζόμενες χρεώσεις 134,49
Κατανάλωση 144,28
Ρήτρα προσαρμογής, 482,49 Ευρώ. Εγκεφαλικό.

Εδώ έπεσε και ένα σημείωμα στον εν λόγω λογαριασμό:
image.png.85c7fbdb5a4b088b8a26af87d0967574.png

Όντως αν συνεχίσει έτσι είναι για κλείσιμο πολλά μαγαζιά. Τα νούμερα είναι απλά απίστευτα.
Και ρωτάω γιατί όντως, είναι και 1200 σελίδες το thread και το άρχισα απο πιο πίσω. Έκανα τις αμφισβητήσεις μου, και έκανα και καταγγελία στην ΡΑΕ, απλά για να υπάρχουν τα πάντα και γραπτώς, άσχετα με το αν θα γίνει κάτι. Αλλά να ρωτήσω και κάτι. Αν τους δείνει ο νόμος το δικαίωμα να αλλάζουν τις τιμές απλά με μία ενημέρωση 60 ημερών, θα έπρεπε γραπτώς να το αποδεχθεί ο πελάτης και αν όχι, να μπορεί να φύγει άμεσα απο την εν λόγω εταιρία.

Εν τέλη αγαπητοί φίλοι, υπάρχει κάτι που να έχει πιο ακριβή kWh και να μην έχει ρήτρα? Γιατί αυτό είναι ενδιαφέρον απο όλες τις απόψεις μιας και ΕΓΩ κανονίζω την κατανάλωσή μου, κλείνοντας τα πάντα αφήνοντας μόνο το ψυγείο να λειτουργεί αμα γουστάρω. Ωστόσο δεν έχω καταλάβει με την καμία τον υπολογισμό αυτής της ρήτρας. Τα παραπάνω δείχνουν μία συνέπεια, δηλαδή στις 823 kWh, 206 Ευρώ, στις 2083 πόσο? Και με την απλή μέθοδο των τριών βγαίνει περίπου 521 Ευρώ. Άρα μειώνεις την κατανάλωση στο ελάχιστο και προσεύχεσαι προς το παρόν. Αλλά θα μείνει έτσι τον άλλον μήνα?

Η τιμή της kWh αυτήν την περίοδο είναι 0.30, χονδρικά. Για το Δεκέμβρη δόθηκε επιδότηση 0.165 για τις πρώτες 310 του μήνα. Για το Γενάρη θα δοθεί στις κύριες κατοικίες περίπου 0.14 για τις πρώτες 310 kWh.

Η ΔΕΗ δίνει σταθερά πακέτα, χωρίς ρήτρα, στα 0.17-0.18 την kWh. Τσέκαρε το, με τις καταναλώσεις που κάνεις πρέπει να αξίζει

Το θέμα είναι ότι η αγορά ενέργειας είναι ακριβή αυτήν την περίοδο, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να απορροφάει την αύξηση για να μαζέψει πελάτες, οι λοιποί πάροχοι δεν μπορούν να το κάνουν και χρεώνουν τη διαφορά ως ρήτρα ΟΤΣ.

• Like 1

1 ώρα πριν, VFR είπε

Όντως αν συνεχίσει έτσι είναι για κλείσιμο πολλά μαγαζιά.

για μαγαζιά , ας πρόσεχαν , επιχείρηση είναι , ήταν έξοδο που έπρεπε να περιορίσουν

κρίμα φυσικά , αλλά εκεί δε δικαιολογώ κανέναν, ήταν κάτι αναμενόμενο απο το καλοκαίρι

1 ώρα πριν, VFR είπε

Εν τέλη αγαπητοί φίλοι, υπάρχει κάτι που να έχει πιο ακριβή kWh και να μην έχει ρήτρα?

τώρα άργησες , βάλτα κάτω και δες

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

για οικιακό θα δεις online/enter οπότε συνεχίζεις στο άλλο θέμα

για επαγγελματικό κατέβασε το excel της υπογραφής μου , ίσως αν έχεις τεράστια κατανάλωση βρεις κάτι

• Like 1

51 λεπτά πριν, korakios είπε

για μαγαζιά , ας πρόσεχαν , επιχείρηση είναι , ήταν έξοδο που έπρεπε να περιορίσουν
κρίμα φυσικά , αλλά εκεί δε δικαιολογώ κανέναν, ήταν κάτι αναμενόμενο απο το καλοκαίρι

τώρα άργησες , βάλτα κάτω και δες

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

για οικιακό θα δεις online/enter οπότε συνεχίζεις στο άλλο θέμα

για επαγγελματικό κατέβασε το excel της υπογραφής μου , ίσως αν έχεις τεράστια κατανάλωση βρεις κάτι

Κατ αρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Καταλαβαίνω πως το λες για τις επιχειρήσεις, αλλά όπως πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές.
Ξαφνικά δηλαδή πρέπει να σταματήσει να δουλεύει το CNC επειδή έγινε αυτό με το ρεύμα, να μην ανάβουν τα air condition για να ζεσταθούμε κλπ. Δεν μιλάμε για μαγαζιά που είναι μπουζούκια, μιλάω για μαγαζιά που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, και καλώς ή κακώς είναι αρκετά στην Ελλάδα τέτοια που ''τα γονατίζουν'' τέτοιες πολιτικές.
Να το πω και αλλιώς, πρέπει τώρα κάποιος υπάλληλος? ιδιοκτήτης? Όπως θες πες τον, να κάτσει να χαλάσει χρόνο απο αυτόν που δεν έχει γιατί οι ''απο πάνω''  έχουν μπλέξει για μια ακόμη φορά τα μπούτια τους.
Με την ίδια λογική, ας κάνει και το νοικοκυριό κουμάντο. Απο το καλοκαίρι το ήξερε και το νοικοκυρίο. Εγώ πιστεύω ότι οι τιμές πρέπει να μένουν σταθερές για ένα έτος σε προϊόντα και το ίδιο ακολουθούν πολλές εταιρίες. Πχ. όταν πουλάς χονδρική, δεν μπορείς να πεις στον άλλον ''ε, τον άλλον μήνα δεν ξέρω πόσο θα είναι η τιμή'' , θα κλείσεις άμεσα. Τρως πολλές φορές και χασούρα, αλλά για 12 μήνες ξέρει ο πελάτης πόσο θα αγοράζει για να κάνει τα κουμάντα του. Δεν αναπροσαρμόζονται οι μισθοί κάθε μήνα, ούτε τα κέρδη μιας επιχ. με το παλτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Θα επανέλθω αν έχω απαντήσεις απο τις δύο εταιρίες ή απο την ΡΑΕ !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2022 στις 3:56 ΜΜ, korakios είπε

TSINE 

Πιστευέται πραγματικά ότι μετά τον Μάιο θα πέσουν οι τιμές?

korakios

ναι

Φιλε korakios ,

Είμαι ΕΛΙΝ στο προγραμμα Fixed οικιακό χωρίς ρήτρα και τιμή KWh 0.085 ,πάγιο 0,45€ το μήνα , χωρίς δέσμευση , η οποία όπως αναμενόταν μετά το πέρας του εξαμήνου έστειλε αναπροσαρμογή όρων .

Οι παροχές συνολικά στο fixed οικιακό της ΕΛΙΝ είναι 6 και υπάρχουν και άλλες 2 παροχές σε Γ21 στο προγραμμα Fixed business 1 της Ελίν ακριβώς με τους ίδιους όρους .

Ολες οι παροχές είναι για ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατάστημα .

Η κατανάλωση για καθε παροχή είναι συνολικά στις 2500 KWh το έτος και αφορούν σε κατανάλωση 4 μηνών μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ( Ιούνιο - Σεπτέμβριο)  μιας και το υπόλοιπο διάστημα είναι κλειστά .

Τα φώτα σου φίλε στο εξής:

Επειδή όπως προείπα έως τον Ιούνιο είμαστε κλειστά και η κατανάλωση είναι μηδενική τι προτείνεις  ;;

Να φύγω τώρα και να πάω στο ΔΕΗ my home on line ή μπαίνω σε ένα προγραμμα της ΕΛΙΝ με ρήτρα και μηδενικά πάγια χωρίς δέσμευση και  επί της ουσίας απλά να κερδίσω  χρόνο 5 μηνών (όλο αυτό το διάστημα που έχουμε μηδενική κατανάλωση) και πριν τον Ιούνιο επανεξετάζω τι συμφέρει ;

Επιπρόσθετα σε περίπτωση που κάνω κίνηση τώρα , έχεις  να προτείνεις  κάτι για Γ21 επαγγελματικό προγραμμα .

Επεξ/σία από thoumas

14 ώρες πριν, washcloud είπε

1) Να μείνεις μακρυά από ρητροπρογράμματα.

2) Να μεταβείς ΔΕΗ (αν πχ δεν υπάρχει οφειλή σε αυτούς από παλιότερα επί της συγκεκριμένης παροχής, ΑΝ ποτέ ήταν στην ΔΕΗ - διότί δεν θα σε δεχτούνε χωρίς αποληρωμή της) σε πρόγραμμα ΣΤΑΘΕΡΗΣ τιμής. Έλεγξέ τα, σύγκρινέ τα  και διάλεξε.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν υπάρχει οφειλή. Αγοράζοντας ένα ετήσιο συμβόλαιο στην ΔΕΗ με σταθερή τιμή είτε myHomeΟnline (0.17 ημερ & 0,13 νυκτ) είτε myHomeΕnter (0.18 ημερ & 0,13 νυκτ) προεξοφλώ την παραμονή της μεγαβαττώρας σε επίπεδα άνω των 300€ για να με συμφέρει.

Το σκέφτομαι σωστά ή κάπου κάνω λάθος εκτίμηση ;

Παρεμπιπτόντως ήδη από το pick του Δεκεμβρίου στα 325€/MWh, διαπραγματεύεται σήμερα κάπου στα 204€/Mwh.

Το αρχείο με το excel νομίζω πως στις τιμές δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ως προς την ΔΕΗ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...