Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, korakios είπε

λουκούμι για ΡΑΕ είναι μιας και για αλλαγή γενικών όρων χρειάζεται ειδοποίηση 60 μέρες πριν

μην απαντάς , κάνε κατευθείαν καταγγελία

Φίλε Κοράκιε α) Και να παω σε ποιον; ΔΕΗ; 

β) Φοβάμαι ότι λέει 01/2021 ότι ενημέρωσαν μέσω λογαριασμού (καμία τέτοια ενημέρωση δεν είχα δει φυσικά, γιατί δεν παίρνω έντυπο λογαριασμού!)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Φίλε Κοράκιε α) Και να παω σε ποιον; ΔΕΗ; 

~0,30 τα ρητροπρογράμματα

εξαρτάται αν σε καλύπτουν οι επιδοτήσεις

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα
Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

2 λεπτά πριν, Rebirth είπε

β) Φοβάμαι ότι λέει 01/2021 ότι ενημέρωσαν μέσω λογαριασμού (καμία τέτοια ενημέρωση δεν είχα δει φυσικά, γιατί δεν παίρνω έντυπο λογαριασμού!)

τώρα το πρόσεξα , δες στον ηλεκτρονικό λογαριασμό , λογικά θα έχει υποσημείωση

• Like 1

Σήμερα μου τηλεφώνησαν από efa, μετά τη χθεσινή αμφισβήτηση του τελικού λογαριασμού που τους έστειλα μέσω email και μου είπαν ότι θα εκδώσουν νέο  χωρίς τη ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

• Like 1

Στις 11/1/2022 στις 3:21 ΜΜ, washcloud είπε

Ιδανικά πας σύντομα σε κατάστημα ΔΕΗ για "myΗοme Enter", είναι η δική μου γνώμη (για το "Online", παίζει να ψιλομπλέξεις).

Γιατί προτείνεις το Enter αντί του Online; Τόσο βάσει τιμοκαταλόγων per se όσο και χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό spreadsheet του @korakios (και double check μέσω του allazorevma, που τα θάβει τα 2 αυτά προγράμματα βέβαια) φαίνεται ότι συμφέρει (ελαφρώς) το Online - για μένα τουλάχιστον:

• ΔΕΗ Γ1Ν
  • Περίοδος 12/2020-12/2021
    • 4412 kWh ημέρα
    • 1125 kWh νύχτα
  • Δεν δικαιούμαι ΚΟΤ
  • ξέρω ότι σηκώνει λίγη βελτίωση η αναλογία kWh ημέρα/νύχτα, αλλά νομίζω είμαι σε καλό επίπεδο.

Υ.Γ. συγχαρητήρια για την όλη πληροφόρηση

• Like 1

Μόλις τώρα, theulis είπε

Καλησπέρα, επειδή δεν είδα να αναφέρεται κάπου, υπάρχει σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου για εταιρική σύνδεση; 

άργησες ,δες το excel της υπογραφής μου , όλα εκτοξεύτηκαν , ίσως αν έχεις τεράστια κατανάλωση να συμφέρει κάποιο σταθερό

12 λεπτά πριν, dBpanos είπε

Γιατί προτείνεις το Enter αντί του Online; Τόσο βάσει τιμοκαταλόγων per se όσο και χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό spreadsheet του @korakios (και double check μέσω του allazorevma, που τα θάβει τα 2 αυτά προγράμματα βέβαια) φαίνεται ότι συμφέρει (ελαφρώς) το Online - για μένα τουλάχιστον:

• ΔΕΗ Γ1Ν
  • Περίοδος 12/2020-12/2021
    • 4412 kWh ημέρα
    • 1125 kWh νύχτα
  • Δεν δικαιούμαι ΚΟΤ
  • ξέρω ότι σηκώνει λίγη βελτίωση η αναλογία kWh ημέρα/νύχτα, αλλά νομίζω είμαι σε καλό επίπεδο.

Υ.Γ. συγχαρητήρια για την όλη πληροφόρηση

...αν κι εξαρτάται από την περίπτωση, γενικά το Ονλάιν έχει αποδειχτεί "μπλέξιμο", ειδικά για όσους δεν πολυασχολούνται (αλλά όχι μόνο), και ειδικότερα για όσους δεν προέρχονται ήδη από ΔΕΗ (και για να μπούνε Ονλάιν πιθανώς θα πάρει καιρό, ειδικά μέσα από econtract και μετά θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία παραπόνου αν δεν ενεργοποιηθούν με τις τρέχουσες τιμές ΑΝ αυτές αλλάξουν μετά τις 31/1 και γενικά ασ' τα να πάνε). Άρα δεν είναι μόνο το "ποιο είναι πιο φθηνό", αυτό που πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος. Εσύ πχ που ΕΙΣΑΙ ήδη ΔΕΗ, κι αν έχεις ebill και ασχολείσαι (και δεν έχεις και ΚΟΤ), πας Ονλάιν και παίρνεις και τα 30 και δεν πληρώνεις και εγγύηση (αν έχεις ήδη πληρωμένη στο Γ1) και όλα τα καλά,,,,κι όλα καλά. Για 'ΣΕΝΑ.

• Like 1

21 λεπτά πριν, washcloud είπε

...αν κι εξαρτάται από την περίπτωση, γενικά το Ονλάιν έχει αποδειχτεί "μπλέξιμο", ειδικά για όσους δεν πολυασχολούνται (αλλά όχι μόνο), και ειδικότερα για όσους δεν προέρχονται ήδη από ΔΕΗ (και για να μπούνε Ονλάιν πιθανώς θα πάρει καιρό, ειδικά μέσα από econtract και μετά θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία παραπόνου αν δεν ενεργοποιηθούν με τις τρέχουσες τιμές ΑΝ αυτές αλλάξουν μετά τις 31/1 και γενικά ασ' τα να πάνε). Άρα δεν είναι μόνο το "ποιο είναι πιο φθηνό", αυτό που πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος. Εσύ πχ που ΕΙΣΑΙ ήδη ΔΕΗ, κι αν έχεις ebill και ασχολείσαι (και δεν έχεις και ΚΟΤ), πας Ονλάιν και παίρνεις και τα 30 και δεν πληρώνεις και εγγύηση (αν έχεις ήδη πληρωμένη στο Γ1) και όλα τα καλά,,,,κι όλα καλά. Για 'ΣΕΝΑ.

Πάντως, αυτή η επιβολή ενεργοποίησης της πάγιας εντολής μου κάθεται λίγο στραβά.

58 λεπτά πριν, koulis1 είπε

Σήμερα μου τηλεφώνησαν από efa, μετά τη χθεσινή αμφισβήτηση του τελικού λογαριασμού που τους έστειλα μέσω email και μου είπαν ότι θα εκδώσουν νέο  χωρίς τη ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Τους εστειλες email εχτες και σε πηραν πισω σημερα ?

Περιμενω 10 μερες να με παρουν και ουτε φωνη ουτε ακροαση....

Μαλλον θα περιμενω πρωτα την απαντηση της ΡΑΕ και μετα θα με παρουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, riverpx είπε

Καλημέρα! κάλεσα την elpedison να τους πω να μην προχωρήσουν την αίτηση γιατι θέλω να το δω και με άλλους παρόχους. Είχα στείλει τα δικαιολογητικά στις 4/01 και μου είπαν οτι ενεργοποιήθηκα στις 7/01! Το συμβόλαιο μου με την protergia λήγει 29/01! Μπορώ να κάνω κάτι για να αποχωρήσω απο elpedison εαν τελικά ενεργοποιήθηκε;

...λίγο δύσκολο μέσα σε 3 μέρες να ενεργοποιήθηκε (όχι αδύνατο, αλλά δύσκολο) και πιο πιθανό θεωρώ να σου είπαν "τα δικά τους" (...) από την ΕΛΠΕ. Σύγκρινε εδώ τον αριθμό παροχής που αναγνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή βάλε την παροχή - 11νούμερα χωρίς κενό ή παύλα - όπως φαίνεται στον λογαριασμό της Πρωτέργειας, τσέκαρε το "δεν είμαι ρομπότ" (...) και πάτα αναζήτηση. Αν το τελευταίο ψηφίου του αριθμού που θα εμφανιστεί στο πράσινο πλαίσιο κάτω από την "αναζήτηση" είναι ίδιο με αυτό που υπάρχει στον λογαριασμό της Πρωτέργειας, δεν έχει γίνει καμμιά ενεργοποίηση. Αν όμως έχει αλλάξει στον επόμενο αριθμό, πχ στην Πρωτέργεια τελείωνε πες σε 8 και τώρα βλέπεις να τελειώνει σε 9, ναι έχει γίνει η μετάβαση. Από τις 7 έχει περάσει και σχεδόν μια βδομάδα, οπότε μπορεί όντως να έχει προλάβει να γίνει η μετάβαση (ΚΑΙ ΠΑΛΙ δύσκολο, αλλά....).

Όπως όμως και να 'χει, κακώς δεν σου είπαν από ΕΛΠΕ "έχετε ενεργοποιηθεί - ΑΛΛΑ έχετε διάστημα 14ων ημερών για υπαναχώρηση", όταν τους είπες να ακυρώσουν την αίτηση, πράγμα που μου ενισχύει την πεποίθηση ότι σου λένε,,,φίδια (και απλά προσπαθούν να σε "εγκλωβίσουν" στο μαντρί τους...). Ξαναπάρε τους (χωρίς "ευγένειες" και απαίτησε την υπαναχώρηση που δικαιούσαι και ζήτα να σου απαντήσουν και εγγράφως ΑΜΕΣΑ ότι "τους τηλεφώνησες και πως δεσμεύονται για την άμεση δρομολόγηση της υπαναχώρησης".

31 λεπτά πριν, dBpanos είπε

Πάντως, αυτή η επιβολή ενεργοποίησης της πάγιας εντολής μου κάθεται λίγο στραβά.

...που να δεις πόσο στραβά έχει κάτσει σε κάποιους που ενώ την επέλεξαν, ξε-τσεκαρίστηκε,,,από μόνη της και βρεθήκαν στο Γ1 (τα "καλά" του Ονλάιν που λέω...). Κατά τ' άλλα άμεσα ή έμμεσα σ' "αναγκάζουν" να την κάνεις, και στο Έντερ, αφού δίνουν και έκπτωση και επιστροφή εγγύησης, κάνοντάς την (αντί για "πάγια τραπεζική" πάντως, που παίρνει και προμήθεια η τράπεζα, μπορείς να δηλώσεις αριθμό κάρτας, χρεωστική ή πιστωτικής). Για να μην πω που κάποιοι αναφέρουν ότι,,,ΔΕΝ τράβηξε λεφτά και είναι με το άγχος του τί θα γίνει, κι αν πρέπει να πληρώσουν με κατάθεση για να μη τυχόν έχουν πρόβλημα...Γενικά μύλος. Γι' αυτό το "Έντερ, και μάλιστα πηγαίνοντας για υπογραφές σε κατάστημα" (και αν χρειαστεί και πληρωμή εγγύησης) για πιο "σίγουρα"...

Επεξ/σία από washcloud

26 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τους εστειλες email εχτες και σε πηραν πισω σημερα ?

Περιμενω 10 μερες να με παρουν και ουτε φωνη ουτε ακροαση....

Μαλλον θα περιμενω πρωτα την απαντηση της ΡΑΕ και μετα θα με παρουν...

Ίσως να βοήθησε ότι εκτός της αμφισβήτησης του λογαριασμού, τους έστειλα συνημμένα και το email που μου απάντησαν στο σχετικό μου ερώτημα και με διαβεβαίωναν για τη μη χρέωση της ρήτρας αποχώρησης.

6 λεπτά πριν, koulis1 είπε

Ίσως να βοήθησε ότι εκτός της αμφισβήτησης του λογαριασμού, τους έστειλα συνημμένα και το email που μου απάντησαν στο σχετικό μου ερώτημα και με διαβεβαίωναν για τη μη χρέωση της ρήτρας αποχώρησης.

Σε μενα δεν βλεπω να λυνετε ευκολα ....

Τωρα μιλαγα και με μια φιλη δημοσιογραφο σε γνωστο site...

Ετοιμαζουν μια ερευνα για τις "προσφορες" που κανουν οι παροχοι ρευματος.

• Like 1

30 λεπτά πριν, washcloud είπε

...λίγο δύσκολο μέσα σε 3 μέρες να ενεργοποιήθηκε (όχι αδύνατο, αλλά δύσκολο) και πιο πιθανό θεωρώ να σου είπαν "τα δικά τους" (...) από την ΕΛΠΕ. Σύγκρινε εδώ τον αριθμό παροχής που αναγνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή βάλε την παροχή - 11νούμερα χωρίς κενό ή παύλα - όπως φαίνεται στον λογαριασμό της Πρωτέργειας, τσέκαρε το "δεν είμαι ρομπότ" (...) και πάτα αναζήτηση. Αν το τελευταίο ψηφίου του αριθμού που θα εμφανιστεί στο πράσινο πλαίσιο κάτω από την "αναζήτηση" είναι ίδιο με αυτό που υπάρχει στον λογαριασμό της Πρωτέργειας, δεν έχει γίνει καμμιά ενεργοποίηση. Αν όμως έχει αλλάξει στον επόμενο αριθμό, πχ στην Πρωτέργεια τελείωνε πες σε 8 και τώρα βλέπεις να τελειώνει σε 9, ναι έχει γίνει η μετάβαση. Από τις 7 έχει περάσει και σχεδόν μια βδομάδα, οπότε μπορεί όντως να έχει προλάβει να γίνει η μετάβαση (ΚΑΙ ΠΑΛΙ δύσκολο, αλλά....).

Όπως όμως και να 'χει, κακώς δεν σου είπαν από ΕΛΠΕ "έχετε ενεργοποιηθεί - ΑΛΛΑ έχετε διάστημα 14ων ημερών για υπαναχώρηση", όταν τους είπες να ακυρώσουν την αίτηση, πράγμα που μου ενισχύει την πεποίθηση ότι σου λένε,,,φίδια (και απλά προσπαθούν να σε "εγκλωβίσουν" στο μαντρί τους...). Ξαναπάρε τους (χωρίς "ευγένειες" και απαίτησε την υπαναχώρηση που δικαιούσαι και ζήτα να σου απαντήσουν και εγγράφως ΑΜΕΣΑ ότι "τους τηλεφώνησες και πως δεσμεύονται για την άμεση δρομολόγηση της υπαναχώρησης".

Κάλεσα Δεδδεη και μου είπαν οτι δεν έχει ενεργοποιηθεί. Θα γίνει στην προγραμματισμένη καταμέτρηση 17/01. Κάλεσα αμέσως elpedison τους το είπα, ψιλό κόλλησαν, και ζήτησα δήλωση υπαναχώρησης την οποια υπέγραψα και εστειλα. Κάλεσα μετά απο λίγο και μου είπαν οτι την έλαβαν και την προώθησαν στο αρμόδιο τμήμα. Αύριο θα τους ξανά πάρω για να δω εαν προχώρησαν. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την όλη ενημέρωση. Μακάρι να σας είχα βρει νωρίτερα!!!

51 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ετοιμαζουν μια ερευνα για τις "προσφορες" που κανουν οι παροχοι ρευματος.

αν το site έχει έσοδα από διαφημίσεις δεν θα πουν σχεδόν τίποτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...