Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ekrepali θυμάσαι που λέγαμε για την καθυστέρηση του ηρωνα; Τα παιδιά έβγαλαν λογαριασμό και πραγματικά ήδη μετανιώνω την ώρα και την στιγμή. 
 τυπικα τα 50€ τα έδωσαν όμως, σε κλειστό σπίτι που επι 10 χρόνια έχει κατανάλωση 1 κιλοβατώρα το μήνα οι κλέφτες υπολόγισαν έναντι 375 κιλοβατώρες για 15 μέρες. Και προφανώς αυτό πήρε τρένο και τις κυμαινόμενες χρεώσεις. 
το δε περιθώριο λογαριασμου παρότι έχω ήδη κάνει παράπονα είναι ως 21/12 και εγώ μόλις τώρα παρέλαβα το pdf.

ασε που δεν με αφήνει να καταχωρήσω εγώ ενδείξεις ώστε τα τελειώνουμε με τα γελοία τους έναντι. Έκανα ήδη αμφισβήτηση λογαριασμου, και ετοιμάζω τηλεφωνακι αύριο και καταγγελία

16D31A12-C661-4CE0-8A10-742ED0639682.jpeg

62F33FFF-26AD-4D16-9DC4-7A8B099512AF.jpeg

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα (μέρα).

Έχουμε Watt + Volt και ο προηγούμενος λογαριασμός που ήρθε είχε ρήτρα αναπροσαρμογής 52 ευρώ ενώ ήταν συνολικά 98 ευρώ. Είδα ότι η Watt + Volt έχει το πρόγραμμα zer0 που δεν έχει ρήτρα και σκεφτόμαστε να πάμε σε αυτό. Δεν νομίζω ότι συμφέρει να αλλάξουμε πάροχο, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, MrRush said:

Καλησπέρα (μέρα).

Έχουμε Watt + Volt και ο προηγούμενος λογαριασμός που ήρθε είχε ρήτρα αναπροσαρμογής 52 ευρώ ενώ ήταν συνολικά 98 ευρώ. Είδα ότι η Watt + Volt έχει το πρόγραμμα zer0 που δεν έχει ρήτρα και σκεφτόμαστε να πάμε σε αυτό. Δεν νομίζω ότι συμφέρει να αλλάξουμε πάροχο, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε;

Ευχαριστώ

Με τέτοιους ορους τιμολόγησης τι να την κάνει την ρητρά; Αφού έτσι και αλλιώς η τιμή της κιλοβατώρας είναι συσχετισμένη με την τιμή που αγοράζει ρεύμα η watt and volt. 
άλλωστε και στην διαφήμιση τους αυτό λένε "πληρώνεις το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεις βάσει της χονδρεμπορικής τιμής ρευματος". 08C38CEC-215D-4BDC-9138-0646FA3B51A1.jpeg

Επεξ/σία από marmagia

2 λεπτά πριν, marmagia είπε

Με τέτοιους ορους τιμολόγησης τι να την κάνει την ρητρά; Αφού έτσι και αλλιώς η τιμή της κιλοβατώρας είναι συσχετισμένη με την τιμή που αγοράζει ρεύμα η watt and volt. 

08C38CEC-215D-4BDC-9138-0646FA3B51A1.jpeg

4 το πρωί πριν τον ύπνο δεν δουλεύει ο εγκέφαλος για υπολογισμούς 😂

Θες να το κάνεις λίγο πιο λιανα;

Just now, MrRush said:

Στα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής τι λένε οι προμηθευτές; Ότι πουλάω την κιλοβατώρα με ονομαστική τιμή x και εάν το κόστος προμηθειάς μου ανεβεί πάνω από συγκεκριμένο όριο σου μετακυλύω το επιπρόσθετο κόστος. 
εδω δεν έχει ανάγκη να το κάνει αυτό. Απευθείας τιμολογεί με βάσει το κόστος προμήθειας ρεύματος που ρωρά είναι στο θεό. Με τα σημερινά δεδομένα (που ίσως και να είναι αισιόδοξα όπως πάει η κατάσταση) η πραγματική τιμή της κιλοβατώρας του zero είναι 0,24-0,25 η κιλοβατώρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκκαθάριστικο κάθε Μήνα προηγούμενος ήταν 42 ευρώ και μέσο όρο οι λογαριασμοί μου δν πήγαιναν πάνω από 60-90 (βαριά)

Το θεμα είναι δεν ξέρω τι να κάνω και τι εταιρία να βάλω...δν έχω ξαναβάλει εταιρία και σκέφτομαι ΔΕΗ..

6008CE22-F304-4C14-870D-66F03CE6B423.jpeg

Επεξ/σία από filop

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MrRush είπε

Μακριά και αλάργα. Πιο λιανά δε γίνεται.

Έχουν φτιάξει φοβερό προϊόν πάντως. Δείτε πόσοι τσιμπάνε.

Επεξ/σία από DownUNDERground

5 ώρες πριν, marmagia είπε

@ekrepali θυμάσαι που λέγαμε για την καθυστέρηση του ηρωνα; Τα παιδιά έβγαλαν λογαριασμό και πραγματικά ήδη μετανιώνω την ώρα και την στιγμή. 
 τυπικα τα 50€ τα έδωσαν όμως, σε κλειστό σπίτι που επι 10 χρόνια έχει κατανάλωση 1 κιλοβατώρα το μήνα οι κλέφτες υπολόγισαν έναντι 375 κιλοβατώρες για 15 μέρες. Και προφανώς αυτό πήρε τρένο και τις κυμαινόμενες χρεώσεις. 
το δε περιθώριο λογαριασμου παρότι έχω ήδη κάνει παράπονα είναι ως 21/12 και εγώ μόλις τώρα παρέλαβα το pdf.

ασε που δεν με αφήνει να καταχωρήσω εγώ ενδείξεις ώστε τα τελειώνουμε με τα γελοία τους έναντι. Έκανα ήδη αμφισβήτηση λογαριασμου, και ετοιμάζω τηλεφωνακι αύριο και καταγγελία

16D31A12-C661-4CE0-8A10-742ED0639682.jpeg

62F33FFF-26AD-4D16-9DC4-7A8B099512AF.jpeg

Στον ΗΡΩΝ θα κοιτάς πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων... μπορείς να σου έβαζαν 3750kw αντί για 375kw. Ή μπορεί να έδινες δική σου μέτρηση 1kw και να έβαζαν 10000kw. 🤪

Δε νομίζω να βγάλεις άκρη με τους μαλάκες, δηλαδή να ακυρώσουν τον λογαριασμό. Πιθανολογώ ότι θα σου βάλουν 60 ευρώ έναντι και τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη. Όταν βγει ο εκκαθαριστικός τον Φεβρουάριο ή αν καταφέρεις να βάλεις μέτρηση στο μεσοδιάστημα θα βγει πιστωτικός λογαριασμός. Μετά αφήνεις μέσα τα λεφτά σαν κουμπαρά για να πληρώνονται τα δημοτικά τέλη ή τα παίρνεις σε IBAN.

Το 6 μηνο της σύμβασής μου με efa λήγει 24/3/22.

Βάσει της εκτίμησης της χειμερινής μου κατανάλωσης (~1.500 kwh ή 14kwh/ημέρα), για τους υπόλοιπους 3,5 μήνες από σήμερα, υπολογίζω (χωρίς τις ρυθμιζόμενες) (χρέωση efa + ρήτρα αποχώρησης) = (χρέωση DEH online).

Ποιά η γνώμη σας; Αξίζει να περάσω τον χειμώνα με τις χαμηλές χρεώσεις περιμένοντας πιθανόν καλύτερα τιμολόγια εναλλακτικών από Απρίλιο, ή να φύγω από τώρα προκειμένου να προλάβω και νέες αυξήσεις τιμολογίων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, popopo είπε

Το 6 μηνο της σύμβασής μου με efa λήγει 24/3/22.

Βάσει της εκτίμησης της χειμερινής μου κατανάλωσης (~1.500 kwh ή 14kwh/ημέρα), για τους υπόλοιπους 3,5 μήνες από σήμερα, υπολογίζω (χωρίς τις ρυθμιζόμενες) (χρέωση efa + ρήτρα αποχώρησης) = (χρέωση DEH online).

Ποιά η γνώμη σας; Αξίζει να περάσω τον χειμώνα με τις χαμηλές χρεώσεις περιμένοντας πιθανόν καλύτερα τιμολόγια εναλλακτικών από Απρίλιο, ή να φύγω από τώρα προκειμένου να προλάβω και νέες αυξήσεις τιμολογίων;

κι γω πανω κατω τις ίδιες καταναλώσεις. Το 6μήνο μου με efa είναι μέχρι τις 13/4/2022.

Το κέρδος που έχω για το για το επόμενο διάστημα είναι μεγαλύτερο από 120€ αν χρειαστεί να φύγω μετά το περας του 6μήνου. Παράλληλα, αν οι τιμές συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία  και δεν υπάρχουν εναλλακτικές θα μεταφερθώ στο νέο EFA me 0,1628€/kwh + 13,11€/μήνα πάγιο (οπου είναι αποδεκτά ακριβότερα από το τρέχων πρόγραμμα της ΔΕΗ).

Το μόνο που μπορεί να με σακατέψει είναι η τυχόν 2η ανατίμηση στο fix πρόγραμμα της efa οπου δεν θα έχω μαντήλι να κλαψω.

Τα παραπάνω ειναι προσωπικές σκέψεις, δεν προτείνω τίποτα κ σε κανεναν. 

Εχει σκεφτεί κανένας κάτι άλλο διαφορετικό το οποίο δεν περνάει απο το μυαλό μου?

Επεξ/σία από trelas007
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, filop είπε

Εκκαθάριστικο κάθε Μήνα προηγούμενος ήταν 42 ευρώ και μέσο όρο οι λογαριασμοί μου δν πήγαιναν πάνω από 60-90 (βαριά)

Το θεμα είναι δεν ξέρω τι να κάνω και τι εταιρία να βάλω...δν έχω ξαναβάλει εταιρία και σκέφτομαι ΔΕΗ..

6008CE22-F304-4C14-870D-66F03CE6B423.jpeg

Edit: Ρήτρα 107.20/444=0.24 /kWh Δηλαδή συνολική χρεώση προμήθειας 30 λεπτά / kWh ?

Επεξ/σία από tsampouros

Μολις ειδα λογαριασμο εκκαθαριστικο με εκδοση αρχες Δεκεμβρη φιλου στην προτεργια

1850kwh Χ 0.11 αρχικη

επαυξηση αρθρο 8.8 1850 Χ 0.15

επιδοτηση απο κρατος = 66 ευρω.

αντιστοιχα ο δικος μου εκκαθ. στις 3 Νοεμβρη ειχε επαυξηση με 0.097

που σημαινει οτι τα πραγματα χειροτερευουν δραματικά.

6 ώρες πριν, marmagia είπε

Στα προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής τι λένε οι προμηθευτές; Ότι πουλάω την κιλοβατώρα με ονομαστική τιμή x και εάν το κόστος προμηθειάς μου ανεβεί πάνω από συγκεκριμένο όριο σου μετακυλύω το επιπρόσθετο κόστος. 
εδω δεν έχει ανάγκη να το κάνει αυτό. Απευθείας τιμολογεί με βάσει το κόστος προμήθειας ρεύματος που ρωρά είναι στο θεό. Με τα σημερινά δεδομένα (που ίσως και να είναι αισιόδοξα όπως πάει η κατάσταση) η πραγματική τιμή της κιλοβατώρας του zero είναι 0,24-0,25 η κιλοβατώρα

Οκ, άρα με συμφέρει;

9 ώρες πριν, korakios είπε

οκ, μονόδρομος το παλιό του Ηρών αλλά γραπτώς τα πάντα (για τιμές και για το αν κουμπώνει στο συγκεκριμένο το ΚΟΤ)

αλλιώς μετά σε ρητροπρόγραμμα όπως το NRG Smart με την προϋπόθεση οτι η έκπτωση ΚΟΤ μπαίνει στα 0,0619 και όχι στα 0,11463

Κατάλαβα! Αν δεν μας το δώσουν γραπτώς δεν υπογράφουμε. Δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς με τίποτα. Εδώ εμένα ο εκπρόσωπος που μου έστειλε την σύμβαση και διαβαζαμε και μου εξηγούσε τα σημαντικά σημεία, προσπαθούσε να με πείσει ότι για τα πάγια ενώ λέει ξεκάθαρα χρέωση παγιου για κατανάλωση 0-800 kwh τετραμηνιαίως, πάγιο 10 ευρώ ανα μήνα, 801- 1400 kwh τετραμηνιαίως  17,5 , 1401- 2000 kwh 25 κλπ., ότι θα βγαίνει 10 ευρώ το μήνα διότι εννοεί μηνιαία κατανάλωση μεσα στο τετράμηνο! Βρε  άνθρωπε του Θεού αφού λέει τετραμηναίως! ...Ναι το λέει έτσι αλλά δεν είναι έτσι, μηναία καταλάλωση εννοεί, το ξέρω σίγουρα. Δηλαδή θα μας τρελάνουν δεν παίζει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...