Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Superbull76 είπε

Πωλητής είναι σε κατάστημα 32 χρόνων, άρα από ότι κατάλαβα να κάτσω εδώ που είμαι ....

Να βαλεις το φιλο σου να υπογραψει αυτα που σου αναφερει... Τιμες κτλπ  ... Και αν δεν συμβει αυτα που σου αναφερει να το πληρωσει αυτος!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτό το πρόγραμμα δηλ τι τιμή έχει;; Άλλη τιμή αγοράζει η watt κ άλλη οι άλλοι πάροχοι ;;; Αυτός μου είπε ίδια τιμή αγοράζουν όλοι απλά ο καθένας έχει διαφορετικό κέρδος , με κορόιδεψε;;

1 λεπτό πριν, Superbull76 είπε

Πωλητής είναι σε κατάστημα 32 χρόνων, άρα από ότι κατάλαβα να κάτσω εδώ που είμαι ....

Άρα τη δουλειά του κάνει, κάνε κι εσύ τη δική σου. (να κοιτάξεις το συμφέρον σου δηλαδή)

Μόλις τώρα, Superbull76 είπε

Αυτό το πρόγραμμα δηλ τι τιμή έχει;; Άλλη τιμή αγοράζει η watt κ άλλη οι άλλοι πάροχοι ;;; Αυτός μου είπε ίδια τιμή αγοράζουν όλοι απλά ο καθένας έχει διαφορετικό κέρδος , με κορόιδεψε;;

Πες του πως τα θέλεις γραπτώς και θα το σκεφτείς.

Ότι σου δώσει ανέβασε το εδώ. (μάλλον τίποτα)

1 λεπτό πριν, Superbull76 είπε

Σου ειπε την τιμη της χονδρικης;; Ποια ειναι; Μαλλον αοριστα στα λεει ολα αυτα..

3 λεπτά πριν, Superbull76 είπε

βρε ίδια τιμή αγοράζουν , το θέμα είναι τι χρεώνουν , μιας και κάποιες χρεώσεις (επίσημα το λέω γιατί έχω αποδεικτικά) δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τις τιμές τους

απο αυτές που βρήκα προκύπτει

=1,1371*(Σύνολο+2)+0,2

όπου σύνολο η προτελευταία στήλη

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2022/04/202203-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1_2.pdf

το αποτέλεσμα το κάνεις δια χίλια και εκεί προσθέτεις το 0,02 χρέωσης του Zero

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

ναι εκεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο θεμα της ρήτρας αναπροσαρμογής...

Επεξ/σία από ekrepali

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Στο θεμα της ρήτρας αναπροσαρμογής... δε χρειάζεται ξεχωριστό θέμα. Ωραίες οι ανακοινώσεις στα λόγια αλλά στη πράξη μένει να δούμε πως θα εφαρμοστούν όλα αυτά. Στις ειδήσεις μίλησαν για πλαφόν χονδρικής 100ευρώ/μεγαβατώρα (συν την ανταγωνιστική χρέωση)... προφανώς αυτός είναι ο στόχος που δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Σαν τότε που έλεγε ο Σκρέκας ότι η αύξηση που θα δούνε οι καταναλωτές θα είναι της τάξης των 1-2 ευρώ και έπεσαν εγκεφαλικά.

Για να πεσουν οι τιμες θα χρειαστουν πολλα λεφτα σε δις... Και δυστυχως τωρα τα επιτοκια εχουν ανεβει.. Αν δεν μας σιγονταρει  αρκετα η Ευρωπαικη ενωση ειναι δυσκολα τα πραγματα...

45 λεπτά πριν, Superbull76 είπε

παιδια ενας γνωστος μου που δουλευει στην watt and volt μου προτεινε το zero ειναι καλο σαν προγραμμα;;; Μου ειπε απο Τριτη θα το δινουν για 2 μηνες δοκιμαστικα κ αν δεν σου αρεσει θα φευγεις χωρις να πληρωσεις ρητρα , αξιζει;;

Eίναι στα ίδια με αλλονών, δεν έχει κάτι ιδιαίτερα "καλό". Ο γνωστός σου απλά προωθεί την εταιρία του. Η οποία για διάφορους λόγους δεν είναι ό,τι καλύτερο, οπότε καλύτερα μακρυά από "δοκιμές". Σαν τί δηλαδή θα,,,"δοκιμάσεις" για 2 μήνες; Την γεύση; Τρυκ είναι, διότι οι 9 στους 10 που θα πάνε (μην πω οι 99 στους 100) θα παραμείνουν.

Όσο για το αν σου κάνει, έχει να κάνει με το πρόγραμμα που είσαι τώρα (και δεν μας είπες τί είδους είναι/πόσο πληρώνεις). Αν είναι να πας οπουδήποτε (ΑΝ όντως δεν σε συμφέρει εκεί που είσαι τώρα), με 1.000kWh/4μηνο, καλύτερα ΔΕΗ Γ1 (που δεν έχεις καθόλου δέσμευση αποχώρησης, όχι "2 μήνες και να δεις") και όχι στο Zero, με την προϋπόθεση όμως ότι το σπίτι είναι δηλωμένο στην φορολογική ως κύρια κατοικία και ΠΑΙΡΝΕΙΣ έτσι επιδότηση. Αν δεν παίρνεις (και δεν πρόκειται να το δηλώσεις ως κύρια κατοικία), σταθερό ΔΕΗ "χθες", και συγκεκριμένο το Εντερ (υπογραφές σε κατάστημα, ΟΧΙ "ιντερνετικές αιτήσεις").

@korakios https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/143424/reyma-pano-apo-1-dis-evro-ta-xrei-afanti-i-epidotisi-stis-mikres-epixeiriseis

Eπιβεβαίωση ότι τα αναδρομικά και τα έξτρα 100E/Mwh για επιχειρήσεις είναι άφαντα.

• Like 2

1 ώρα πριν, Superbull76 είπε

...έτσι για να καταλάβεις καλύτερα περί "τιμής", αν είχες χρησιμοποιήσει το Εξέλ του Κοράκιου :

sshot-2.jpg.9d35531f3d4e2ac6c35a3ca0eb50dea3.jpg

όπως βλέπεις στα δεξιά, βγαίνει (για 1.250kWh/4μηνο, η default κατανάλωση που έχει στο Excel ο Κοράκιος), 10€ ακριβότερο από της ΔΕΗ/έτος, αλλά με την (καταχρηστική - κανονικά ΔΕΝ πρέπει να έχουν σε ρητροπρογράμματα δέσμευση) 24μηνη δέσμευση. Κι αν το συγκρίνεις πχ με της Ελπέντισον, ναι, είναι "καλύτερο", αλλά δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να λάβεις υπ' όψη, αλλά και πληροφορίες όπως πχ η W&V είναι η πρώτη και καλύτερη στην καθυστέρηση ή την λάθος απόδοση των κρατικών επιδοτήσεων. Και γενικώς είναι από τις εταιρίες που πρέπει ν' αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι, επειδή χρησιμοποιεί στο φουλ παραπλανητικές τακτικές για προσέλκυση πελατών (υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι η ατάκα της "δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής", σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει πολλά, μόνο που "τιμή χονδρικής" = τιμές αναπροσαρμογής....Με άλλα λόγια, "υπνωτίζουν" τον κόσμο για να τσιμπάνε πελάτες).

Δεν σε κορόιδεψε (πιθανώς) ο γνωστός (με την έννοια ότι δεν το είχε σκοπό να το κάνει) - απλώς σου παρουσιάζει μια "ωραιοποιημένη" εκδοχή της πραγματικότητας, ίσως και χωρίς να καταλαβαίνει τί ακριβώς ρόλο βαράει η εταιρία που δουλεύει (μην περιμένεις και πολλά από έναν απλό υπάλληλο πάντως). Να εμπιστεύεσαι υπαλλήλους παρόχων, ΜΟΝΟ αν σου λένε "το τάδε πρόγραμμα μιας άλλης εταιρίας" σε,,,,,συμφέρει καλύτερα......(και σου εξηγούν και το γιατί. Δηλαδή περίπτωση πραγματικής ύπαρξης τέτοιου υπαλλήλου = 0/1.000.000.......).

Κι επειδή λίγο-πολύ, ΟΛΟΙ σχεδόν οι εναλλακτικοί, ή με παρόμοιες τεχνικες "εξαπάτησης" λειτουργούν (συν χίλια-δυο άλλα που θέλουν ώρες να τα γράφω "με αποδείξεις" για να καταλάβεις), από το καλοκαίρι που πέρασε, ο πιο ασφαλής και φθηνότερος που μπορείς να είσαι, είναι η ΔΕΗ. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι (λόγω του κρατικού της ρόλου και σχέσεων), μέχρι να ισορροπήσουν όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι (...που δεν τα βλέπω να ισορροπούν,,,,"ποτέ ξανά", αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα, και όχι για αυτό το νήμα). Υπ' όψιν δεν είναι "αγία" η ΔΕΗ - απλά είναι, όπως ήρθαν τα πράγματα, η λιγότερο κακή..........

9 ώρες πριν, washcloud είπε

...έτσι για να καταλάβεις καλύτερα περί "τιμής", αν είχες χρησιμοποιήσει το Εξέλ του Κοράκιου :

sshot-2.jpg.9d35531f3d4e2ac6c35a3ca0eb50dea3.jpg

όπως βλέπεις στα δεξιά, βγαίνει (για 1.250kWh/4μηνο, η default κατανάλωση που έχει στο Excel ο Κοράκιος), 10€ ακριβότερο από της ΔΕΗ/έτος, αλλά με την (καταχρηστική - κανονικά ΔΕΝ πρέπει να έχουν σε ρητροπρογράμματα δέσμευση) 24μηνη δέσμευση. Κι αν το συγκρίνεις πχ με της Ελπέντισον, ναι, είναι "καλύτερο", αλλά δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να λάβεις υπ' όψη, αλλά και πληροφορίες όπως πχ η W&V είναι η πρώτη και καλύτερη στην καθυστέρηση ή την λάθος απόδοση των κρατικών επιδοτήσεων. Και γενικώς είναι από τις εταιρίες που πρέπει ν' αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι, επειδή χρησιμοποιεί στο φουλ παραπλανητικές τακτικές για προσέλκυση πελατών (υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι η ατάκα της "δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής", σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει πολλά, μόνο που "τιμή χονδρικής" = τιμές αναπροσαρμογής....Με άλλα λόγια, "υπνωτίζουν" τον κόσμο για να τσιμπάνε πελάτες).

Δεν σε κορόιδεψε (πιθανώς) ο γνωστός (με την έννοια ότι δεν το είχε σκοπό να το κάνει) - απλώς σου παρουσιάζει μια "ωραιοποιημένη" εκδοχή της πραγματικότητας, ίσως και χωρίς να καταλαβαίνει τί ακριβώς ρόλο βαράει η εταιρία που δουλεύει (μην περιμένεις και πολλά από έναν απλό υπάλληλο πάντως). Να εμπιστεύεσαι υπαλλήλους παρόχων, ΜΟΝΟ αν σου λένε "το τάδε πρόγραμμα μιας άλλης εταιρίας" σε,,,,,συμφέρει καλύτερα......(και σου εξηγούν και το γιατί. Δηλαδή περίπτωση πραγματικής ύπαρξης τέτοιου υπαλλήλου = 0/1.000.000.......).

Κι επειδή λίγο-πολύ, ΟΛΟΙ σχεδόν οι εναλλακτικοί, ή με παρόμοιες τεχνικες "εξαπάτησης" λειτουργούν (συν χίλια-δυο άλλα που θέλουν ώρες να τα γράφω "με αποδείξεις" για να καταλάβεις), από το καλοκαίρι που πέρασε, ο πιο ασφαλής και φθηνότερος που μπορείς να είσαι, είναι η ΔΕΗ. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι (λόγω του κρατικού της ρόλου και σχέσεων), μέχρι να ισορροπήσουν όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι (...που δεν τα βλέπω να ισορροπούν,,,,"ποτέ ξανά", αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα, και όχι για αυτό το νήμα). Υπ' όψιν δεν είναι "αγία" η ΔΕΗ - απλά είναι, όπως ήρθαν τα πράγματα, η λιγότερο κακή..........

Σε ευχαριστώ πολύ δεν τα γνώριζα αυτά, δηλ η ΔΕΗ παρότι φαίνεται πιο ακριβή από την nrg που είμαι τώρα δεν είναι;; Η ΔΕΗ πουλάει με 0.110 κ αυτό που έχω είναι 0.061 στην nrg πως γίνεται να είναι πιο φτηνή ενώ έχει κ αυτή την ρήτρα ;; Μακριά άρα από την watt είναι απατεώνες 

10 ώρες πριν, washcloud είπε

Eίναι στα ίδια με αλλονών, δεν έχει κάτι ιδιαίτερα "καλό". Ο γνωστός σου απλά προωθεί την εταιρία του. Η οποία για διάφορους λόγους δεν είναι ό,τι καλύτερο, οπότε καλύτερα μακρυά από "δοκιμές". Σαν τί δηλαδή θα,,,"δοκιμάσεις" για 2 μήνες; Την γεύση; Τρυκ είναι, διότι οι 9 στους 10 που θα πάνε (μην πω οι 99 στους 100) θα παραμείνουν.

Όσο για το αν σου κάνει, έχει να κάνει με το πρόγραμμα που είσαι τώρα (και δεν μας είπες τί είδους είναι/πόσο πληρώνεις). Αν είναι να πας οπουδήποτε (ΑΝ όντως δεν σε συμφέρει εκεί που είσαι τώρα), με 1.000kWh/4μηνο, καλύτερα ΔΕΗ Γ1 (που δεν έχεις καθόλου δέσμευση αποχώρησης, όχι "2 μήνες και να δεις") και όχι στο Zero, με την προϋπόθεση όμως ότι το σπίτι είναι δηλωμένο στην φορολογική ως κύρια κατοικία και ΠΑΙΡΝΕΙΣ έτσι επιδότηση. Αν δεν παίρνεις (και δεν πρόκειται να το δηλώσεις ως κύρια κατοικία), σταθερό ΔΕΗ "χθες", και συγκεκριμένο το Εντερ (υπογραφές σε κατάστημα, ΟΧΙ "ιντερνετικές αιτήσεις").

Το σπίτι είναι δικό μου , είμαι στην nrg με τιμή 0.061 πριν δεν είχα ρήτρα αναπροσαρμογής τώρα έχω κ το ανώτερο που έχω σαν κατανάλωση είναι 1200 κιλοβατώρες .

11 ώρες πριν, korakios είπε

βρε ίδια τιμή αγοράζουν , το θέμα είναι τι χρεώνουν , μιας και κάποιες χρεώσεις (επίσημα το λέω γιατί έχω αποδεικτικά) δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τις τιμές τους

απο αυτές που βρήκα προκύπτει

=1,1371*(Σύνολο+2)+0,2

όπου σύνολο η προτελευταία στήλη

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2022/04/202203-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1_2.pdf

το αποτέλεσμα το κάνεις δια χίλια και εκεί προσθέτεις το 0,02 χρέωσης του Zero

ναι εκεί

Σε ευχαριστώ πολύ αν κ όλα αυτά είναι δύσκολο να τα καταλάβει κάποιος που δεν είναι ειδικός .

4 λεπτά πριν, Superbull76 είπε

Η ΔΕΗ πουλάει με 0.110 κ αυτό που έχω είναι 0.061 στην nrg πως γίνεται να είναι πιο φτηνή ενώ έχει κ αυτή την ρήτρα ;;

Η ρήτρα δεν υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες της εταιρείες.

Πχ ,μια εταιρεία έχει το ρεύμα 10 και ρήτρα 20, σύνολό σε χρεώνει 30. Άλλη εταιρεία έχει το ρεύμα 6 και ρήτρα 26 σύνολο σε χρεώνει 32

Τώρα με τα νέα δεδομένα για τη ρήτρα που είναι καλύτερα να είσαι δηλαδή; Σε ρήτρα με 0,619 σε άλλο παροχο ή στη ΔΕΗ με Γ1Ν; Τα σταθερά της ΔΕΗ τώρα παίζουν ή δεν αξίζει;

5 λεπτά πριν, Mariannatzouma είπε

Τώρα με τα νέα δεδομένα για τη ρήτρα που είναι καλύτερα να είσαι

Αν ήταν να διαλέξω σήμερα, και μιλώντας πάντα για πρώτη κατοικία που δικαιούται επιδότηση, θα πήγαινα ΔΕΗ Γ1 γιατί ή κατάσταση είναι πολύ ρευστή και μπορεί όλα να αλλάξουν σε λίγες ημέρες. Το Γ1 έχει αφενός πολύ μικρό πάγιο, αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν έχει καμία δέσμευση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...