Προς το περιεχόμενο

Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ?

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

πρόσθεσα στο excel τα (edit οικιακά) χωρίς δέσμευση (με ρήτρα αναπροσαρμογής), φυσικά διαβάζετε πάντα τους όρους για τυχών αλλαγές (και με ενημερώνετε εδώ)

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

την επιδότηση την αφήνω λανθασμένη μιας και κάθε μήνα την αλλάζουν και βαρέθηκα

Στα ΔΕΗ online και ENTER βλεπω δεν υπολογιζεται και η εκπτωση 30ε και 2% και 5%?

Ειμαι μεταξυ των 2 αυτων και θα γινουν με παγια

Αν βαλεις και τις εκπτωσεις βγαινει το ENTER ποιο φθηνο 

Επεξ/σία από adi32
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συμφορουμίτες, 

Διαβάζοντας τα προηγουμενα για το Zero και βλέπωντας το excel και το συγκριτικό της ΡΑΕ που προφανώς βγάζει τιμή κοντά με του excel (0.255 E/kWh), με έχει πάρει 3-4 τηλέφωνα μια σύμβουλος της W&V υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η μεσοσταθμική τιμή ανα μήνα  (χονδρικής) που χρεώνουν ανα μήνα αλλα του έτους δηλαδή με βάσει το τελευταίο τιμοκατάλογο και μέσο όρο μηνών για το 2021 θα είναι 0.119 + 0.02 (2 Ε/μηνα) = 0.139 E/kWh.

Υπάρχει κάποιος που να έχει λογαριασμό απο το Zero να δω τι χρεώνει;

Εδώ στους όρους βέβαια δεν λέει για ετήσια μεσοσταθμική τιμή , μαλλον ουτε κάν μεσοσταθμική.

Spoiler

1492104003_JPG.JPG.e03c7d2510a5921e6d79f06bde1208ab.JPG

Τωρα που το σκέφτομαι παρόλου της κουρασης της ημέρας, θεωρείστε το ποστ απλά μια κατάθεση νέων scam επιχειρημάτων απο την watt & volt.

Φοργκετ αι ασκντ ένιθινγκ.

Επεξ/σία από franky10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στα ΔΕΗ online και ENTER βλεπω δεν υπολογιζεται και η εκπτωση 30ε και 2% και 5%?

Ειμαι μεταξυ των 2 αυτων και θα γινουν με παγια

Αν βαλεις και τις εκπτωσεις βγαινει το ENTER ποιο φθηνο 

Έχει έκπτωση συνέπειας το online?

Δεν το βλέπω κάπου γραμμένο. Το  enter επίσης δεν έχει την έκπτωση 30e.

Επεξ/σία από messinia3

29 λεπτά πριν, franky10 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τωρα που το σκέφτομαι παρόλου της κουρασης της ημέρας, θεωρείστε το ποστ απλά μια κατάθεση νέων scam επιχειρημάτων απο την watt & volt.

Φοργκετ αι ασκντ ένιθινγκ.

...όχι, γιατί να φοργκέτ; Μπαίνουν και νέοι, να τα βλέπουν, και τα της Βατ, και τα δικά μας σχόλια...

Εγώ λοιπόν απλά θα σχολιάσω ότι ΕΤΑΙΡΙΑ, που έχει το ΘΡΑΣΟΣ να κάνει διαφημιστική καμπάνια βασισμένη στο παιχνίδι με την λέξη "ρήτρα" (που για τον μέσο ανθρωπάκο σημαίνει "εξτρά κερατιάτικα") και το "δεν έχει" μπροστά από αυτήν (συν κάτι γιαούρτια "0%" να κόβουν βόλτες), με σκοπό ΑΠΛΑ να μαζέψει χαϊβανάκια που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι "α...άρα δεν θα πληρώνουν πολλά", είναι α) να ΜΗΝ την εμπιστεύεσαι ΟΥΤΩΣ ή άλλως β) για διαπόμπευση...

Όχι δηλαδή τίποτ' άλλο, αλλά σκέφτομαι όσα γερόντια θα την πάτησαν, ξέροντας ότι καίνε πολύ ρεύμα με ηλεκτρικές "σόμπες", και ακούγοντας "δεν έχει ρήτρα", σου λένε "ε ας πάμε εκεί τότε"...Κι αν ΕΧΟΥΝ λέφτα στην άκρη, πάει στο διάλο....Αν ΔΕΝ έχουν όμως...; Τεσπα.

• Like 2

24 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Έχει έκπτωση συνέπειας το online?

Δεν το βλέπω κάπου γραμμένο. Το  enter επίσης δεν έχει την έκπτωση 30e.

Όχι το online έχει τα 30€ και το enter το 2+5%που μάλλον συμφέρει πιο πολύ 

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Στα ΔΕΗ online και ENTER βλεπω

σου απάντησα στο άλλο θέμα για online/enter

1 ώρα πριν, franky10 είπε

με έχει πάρει 3-4 τηλέφωνα μια σύμβουλος της W&V υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η μεσοσταθμική τιμή ανα μήνα  (χονδρικής) που χρεώνουν ανα μήνα αλλα του έτους δηλαδή με βάσει το τελευταίο τιμοκατάλογο και μέσο όρο μηνών για το 2021 θα είναι 0.119 + 0.02 (2 Ε/μηνα) = 0.139 E/kWh.

τέλεια , μη σπας το κεφάλι σου , πες της να σου τα στείλει γραπτώς και υπογεγραμμένα με σφραγίδα

και έναν πίνακα με τις χρεώσεις των τελευταίων μηνών

Υπόψιν δεν ξέρουν και οι ίδιοι τις χρεώσεις (εξακριβωμένο) ,υποθέτω οτι έχουν άλλο τμήμα που δεν έχει σχέση με την υποστήριξη ή τους πωλητές

19 λεπτά πριν, adi32 είπε

Έχω την εντύπωση ότι συμφέρει λίγο περισσότερο το online λόγω ελαφρώς χαμηλότερης τιμής kwh ημέρας 0,17 αντί 0,18 και πάγιο 1 ευρώ το μήνα  αυτό για 3.

1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Έχω την εντύπωση ότι συμφέρει λίγο περισσότερο το online λόγω ελαφρώς χαμηλότερης τιμής kwh ημέρας 0,17 αντί 0,18 και πάγιο 1 ευρώ το μήνα  αυτό για 3.

στο άλλο θέμα πείτε τα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, adi32 είπε

Υπάρχει διαφορά και στα μηνιαία πάγια και στην κιλοβατώρα. 15€ πιο φτηνό βγαίνει το Ονλάιν, αν στο Έντερ ενεργοποιήσεις ΚΑΙ την αυτόματη εξόφληση. Χωρίς αυτήν, 29.

Χωρίς το 30άρι του Ονλάιν ολ' αυτά.

Επεξ/σία από washcloud

22 λεπτά πριν, korakios είπε

Υπόψιν δεν ξέρουν και οι ίδιοι τις χρεώσεις (εξακριβωμένο) ,υποθέτω οτι έχουν άλλο τμήμα που δεν έχει σχέση με την υποστήριξη ή τους πωλητές

θεωρώ οτι ξέρει τις τιμές η σύμβουλος. 

Γιατι το λέω αυτό (με ξαναπήρε). Το επιχείρημα της τώρα έγινε ότι το με το πρόγραμμα zero έχει όφελος ετησίως και ΑΝ οι τιμές κινηθούν στα ίδια πλαίσια με πέρσι δηλαδή ένα μεσο όρο 0.119 Ε/kWh θα κερδίσω λέει ακόμα και άν θέλω να φύγω πληρώνοντας ρήτρα αποχώρησης 90/ 1οΤριμηνο 70/2ο 60/3ο 40/4ο τρίμηνο. Επίσης ότι μπαίνει η επιδότηση (προφανώς και σε όλα τα καλα προγράμματα με ρήτρα) και οτι θα έχω δωράκια (3 μήνες χωρίς πάγιο που ξέχασε να αναφέρει στην αρχή των τηλεφωνημάτων) ιατρικά προγράμματα που έχει και η ίδια κτλ κτλ.

Επίσης ανέφερε ότι δεν πρέπει να αξιολογούμε το πρόγραμμα με το μήνα γιατι το αδικούμε 😅ρε γαμώτο.... μη.

Σε έναν υποθετικό κόσμο για τον υποθετικό επόμενο χρόνο θα είχαμε όλοι αυτόνομη ΑΠΕ σπίτι μας και δεν θα χρειαζόμασταν καν πάροχο.

Μόλις τώρα, franky10 είπε

Το επιχείρημα της τώρα έγινε ότι το με το πρόγραμμα zero έχει όφελος ετησίως και ΑΝ οι τιμές κινηθούν στα ίδια πλαίσια με πέρσι

🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα και ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστούμε στον washcloud τον ekrepali και korakios και όλους όσους έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ και μας έχουν διαφωτίσει εδώ μέσα. Μετά από ώρες λοιπόν διαβάσματος και ανοίγματος τρίτου ματιού θα ήθελα να πω κι εγώ τον πόνο μου (καθώς παίζουν τα καταθλιπτικά βιολιά από πίσω).Είμαι πελάτης στον Ήρων και από  τον Αύγουστο που ήρθε ο πρώτος φουσκωμένος εκκαθαριστικός (500 ευρώ) και έκτοτε αφήνω ένα χρωστούμενο 200 ευρώ γιατί είχα την ελπίδα πως θα μειωνότανε σε κάποιο ερχόμενο έναντι αλλά ίσα ίσα που το αντίθετο έγινε οπότε το αγνοούμε στους λογαριασμούς παρακάτω. Στο ζουμί, παραθέτω τους 3 τελευταίους μηνιαίους λογαριασμούς με αποκορύφωμα τον τελευταίο που μου ήρθε 417 ευρώ.. είμαστε ένα νοικοκυριό 2 ατόμων με τα βασικά ,κάνω καταμέτρηση μόνος μου κάθε μήνα και το μόνο που έχει κάψει παραπάνω είναι ένα 24αρι inverter που είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης στο σπίτι και λόγω χιονιά  το τελευταίο δίμηνο καίει πολλές ώρες ,αναγκαστικά γιατί μένουμε και σε μεγάλο υψόμετρο στην αττική σε ψηλοτάβανο Σπιτι με πολλές απώλειες θερμότητας δυστυχώς. Παρόλα αυτά μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να έχω κάνει κατανάλωση πάνω από 1000 κιλοβατώρες ,όπως αναγράφεται στον τελευταίο λογαριασμό ,μέσα σε ένα μήνα ο οποίος είναι του Δεκεμβρίου και φοβάμαι πως και ο επόμενος του Ιανουαρίου θα έρθει το ίδιο αφού μετά από επικοινωνία μου με τον Ήρων με ενημερώσανε πως ήδη είμαι στις 900 κιλοβατώρες. Για ρευματοκλοπή δε  παίζει γιατί κατέβασα γενικό και τσέκαρα το ρολόι ότι δε γράφει.

p.s. προ 2-3 μηνών μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ήρων μου ανανεώσανε το συμβόλαιό μου γιατί  μου έληξε και με βάλανε και σε ένα πρόγραμμα που λέγεται Ήρων ΈΝΑ που έχει να κάνει κάτι με πρόγραμμα με φωτοβολταικά και θα με πριμοδοτούσανε με τα 100 πρώτα ευρώ και κατι τέτοια τελοσπάντων που εγώ όταν με πήρανε ήμουν στην δουλειά και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά και δεν το είδα και σε κανέναν λογαριασμό μου κάπου να αναγράφει κάτι αντίστοιχο ,εγώ απλά συναίνεσα στην ανανέωση τηλεφωνικά.

Η ερώτηση προς τους ειδικούς είναι καταρχήν αν σας φαίνονται σωστοί οι λογαριασμοί? και ακόμα και αν πράγματι είναι αυτή η κατανάλωση μου λόγω ερκοντίσιον αυτούς τους κρύους μήνες αν θα ήταν σοφό να κινηθώ προς το πρόγραμμα της ΔΕΗ που λέτε με την σταθερή χρέωση ή είναι αργά ή δεν με συμφέρει εμένα?

Δεδομένο είναι πως θα μας φάει το μαύρο κρύο από εδώ και πέρα αλλά τουλάχιστον να κάνω τις ανάλογες κινήσεις που μου προτείνετε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!

11) 29-11-2021.pdf 12) 29-12-2021.pdf 13) 26-01-2022.pdf

22 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

Επεξ/σία από angelo1ao

5 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

washcloud

...προκαταβολικά να πω (όπως το 'χω ξαναπεί αρκετές φορές) πως άλλα είναι τα παιδιά εδώ μέσα που έχουν ασχοληθεί (προεξάρχοντας φυσικά ο korakios). Eγώ κατά βάση τα δικά τους αναμασάω. Μπορεί να έχει κι αυτό την προσφορά του (και όντως να έχω χαλαλίσει πολύ χρόνο και κουράγια πληκτρολογώντας "αναλυτικά" κάποια πράγματα), αλλά αισθάνομαι κάπως να βλέπω εμένα δίπλα στον korakio, και όχι πχ τον ekrepali (κι ας έχει εξαφανιστεί τελευταία). Τεσπα, να 'σαι καλά για τον καλό σου λόγο.

Όσο για το πιο ουσιώδες, το δικό σου ζήτημα δηλαδή, θα δω κι εγώ τους λογαριασμούς που ανέβασες κι αν δεν προλάβει άλλος να πει ό,τι είναι να πει, θα πω κι εγώ ό,τι είναι να σου πω - για την ώρα απλά "ναι, πάνε άμεσα σε σταθερό ΔΕΗ", διότι ούτως ή άλλως η ποινή αποχώρησής της είναι η μικρότερη που υπάρχει στην αγορά, στην περίπτωση που αλλάξουν σύντομα, σημαντικά ΚΑΙ με προοπτική διάρκειας, τα πράγματα. Άρα όχι δεν είναι αργά για ν' αλλάξεις (απλά κρίμα για όσα έχασες εδώ και το λιγότερο 2 μήνες τώρα).

21 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

Είμαι πελάτης στον Ήρων και από  τον Αύγουστο που ήρθε ο πρώτος φουσκωμένος εκκαθαριστικός

κρίμα που το άφησες

Η ερώτηση προς τους ειδικούς είναι καταρχήν αν σας φαίνονται σωστοί οι λογαριασμοί?

δυστυχώς ναι

μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ήρων μου ανανεώσανε το συμβόλαιό μου γιατί  μου έληξε και με βάλανε και σε ένα πρόγραμμα που λέγεται Ήρων ΈΝΑ που έχει να κάνει κάτι με πρόγραμμα με φωτοβολταικά και θα με πριμοδοτούσανε με τα 100 πρώτα ευρώ και κατι τέτοια τελοσπάντων που εγώ όταν με πήρανε ήμουν στην δουλειά και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά και δεν το είδα και σε κανέναν λογαριασμό μου κάπου να αναγράφει κάτι αντίστοιχο ,εγώ απλά συναίνεσα στην ανανέωση τηλεφωνικά.

απο το κακό στο χειρότερο , μάλλον θα τα επιστρέψεις

ζήτα την τηλεφωνική ηχογράφηση και κάνε τα βήματα αμφισβήτησης  (την καταγγελία τη βάζεις στο χρονοντούλαπο και όποτε και αν )

25 λεπτά πριν, angelo1ao είπε

θα ήταν σοφό να κινηθώ προς το πρόγραμμα της ΔΕΗ που λέτε με την σταθερή χρέωση ή είναι αργά ή δεν με συμφέρει εμένα?

ακόμα και τα σημερινα ακριβά σταθερά σε συμφέρουν , κάνε αύριο αίτηση

Τα υπόλοιπα περι κατανάλωσης είναι oftopic

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...