Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πότε πήρες εκπροσώπηση από την EFA (ποια είναι η περίοδος κατανάλωσης) ;

Υπάρχει ειδοποίηση στο λογαριασμό σου για αυξήσεις μετά το 6μηνο;

5/11 - 6/12. Οχι δεν βλεπω καμία ειδοποίηση. Λέτε να το παρέλειψαν για το καλωσόρισμα, και να μου το φυλάνε για μετα; :)

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε και ο μηνιαίος εκκαθαριστικός. τι συμφέρει τελικά τώρα;  ΔΕΗ home online ή home enter?

το home enter μου είπαν ότι έχει εγγύηση 100 ευρώ. 

Ο λογαριασμός αφορά 36 ημέρες.

image.png.466206ce866627dd31300a68a6b5319e.png

Επεξ/σία από esofron
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, esofron είπε

Ήρθε και ο μηνιαίος εκκαθαριστικός. τι συμφέρει τελικά τώρα;  ΔΕΗ home online ή home enter?

μπορούσες ήδη να είχες φύγει και να προλάβαινες τις παλιές τιμές ,αλλά σκεφτόσουν τα 30€ λιγότερα της ρήτρας αποχώρησης

για καταγγελία είδα δεν ενδιαφέρεσαι

για online vs enter στο άλλο θέμα

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

μπορούσες ήδη να είχες φύγει και να προλάβαινες τις παλιές τιμές ,αλλά σκεφτόσουν τα 30€ λιγότερα της ρήτρας αποχώρησης

Τα λεφτά δεν είναι το παν στη ζωή.

Δημοσ.

Σε φίλο ήρθε ο εκκαθαριστικός της nrg. Είναι ο πρώτος εκκαθαριστικός. Του είχα πει να φύγει όσο προλαβαίνει και να πάει ΔΕΗ. Πήγε και έκανε home enter με τις παλιές τιμές. Ο λογαριασμός της nrg με την ρήτρα δεν μου φαίνεται τόσο τραγικός. Στην ουσία με ρήτρα και τις εκπτώσεις βγαίνει 0,086 η kw. Με την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε στο enter 81,50€ αξία ρεύματος, ενώ τώρα πλήρωσε 75,48€ μαζί με ρήτρα, πάγιο κτλ. Ο Νοέμβριος ήταν ο πιο δύσκολος μήνας για τις ρήτρες απ' όσο ξέρω. Μήπως κακώς του πρότεινα να πάει ΔΕΗ;

Στιγμιότυπο οθόνης 2021-12-07 135509.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, korakios είπε

για καταγγελία είδα δεν ενδιαφέρεσαι

για online vs enter στο άλλο θέμα

έχεις δίκιο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Στην ουσία με ρήτρα και τις εκπτώσεις βγαίνει 0,086 η kw.

0,0924

άλλοι δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση , η ρήτρα είναι υπερχαμηλή 0,07654

θα δει στον τελικό τι θα παίξει

δεν ανέφερες περίοδο κατανάλωσης και πότε μπήκε στο πρόγραμμα

7 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Με την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε στο enter

την κιλοβατώρα του enter με 5% έκπτωση , μείον 0,02€/kw για 300kw + πάγιο

8 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Μήπως κακώς του πρότεινα να πάει ΔΕΗ;

αν έχει φετίχ και παρακολουθεί χοντρική και τις επιδοτήσεις , ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, fragma είπε

5/11 - 6/12. Οχι δεν βλεπω καμία ειδοποίηση. Λέτε να το παρέλειψαν για το καλωσόρισμα, και να μου το φυλάνε για μετα; :)

Θα δεις στη πορεία αν θα σου στείλουν... προς το παρών κάθεσαι στ'αυγά σου και εξαντλείς το 6μηνο με 0.077 και μάζεψε λεφτά για ρήτρα αποχώρησης μετά το 6μηνο σε περίπτωση που βγει κάνα καλό νέο πρόγραμμα το Μάιο.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Mη πτοεισαι ξαναδοκιμάσε. Εγώ χτες τα κατάφερα με τη 1η πάντως. 

Μη σας ζαλίζω με τα δικά μου, χαμένος από χέρι είμαι... δοκίμασα πάνω από 20 φορές από το πρωί με διαφορετικούς browsers, pop up blockers off, ακόμη και με remote desktop σε άλλο μηχάνημα.

Είχα θέμα με τα συνημμένα (2 αρχεία από 1 ΜΒ, μετά 1 αρχείο 3.2ΜΒ, ένα μόνο με >1ΜΒ, τα δοκίμασα όλα). Μόλις δοκίμασα χωρίς συνημμένα έφυγε η αίτηση, αλλά στο μεταξύ είχε αλλάξει κάτι και πήγε καταγγελία μόνο στο ΔΕΔΗΕΕ και όχι στη ΔΕΗ. Το κείμενο βέβαια αναφέρει και τις αργοπορίες της ΔΕΗ, αλλά... :-(

Στο μεταξύ βρήκα γνωστό γνωστού στον τοπικό ΔΕΔΗΕΕ (Μεσόγεια) και με ενημέρωσε ότι από τις 1/12 που παρέλαβαν τη νέα ΥΔΕ δεν έχει προχωρήσει καθόλου (είναι σε αναμονή), ενώ έχουν και μεγάλη αναμονή λόγω φόρτου εργασίας από τη μαζική αλλαγή παρόχων οπότε αργεί και η διαδικασία που περιμένω.

Είμαι με υπογεγραμμένη σύμβαση ΔΕΗ Home Online από τις 24/11, περιμένω τον ΔΕΔΗΕΕ από 30/11 να προχωρήσει και στις 10/12 λήγει το συμβόλαιό μου με τη Nova Energy που δεν έχω καταγγείλει (περίμενα ότι θα έχει γίνει η αλλαγή παρόχου ως τότε...).

Με αυτούς τους ρυθμούς δεν ξέρω αν θα προλάβω καν τις 31/12 για τα -30€ της ΔΕΗ !

Επεξ/σία από Geoponer
Δημοσ.

Ξαναγράφω την αμφισβήτηση για νέο λινκ στην υπογραφή προσθέτοντας την ηχογράφηση

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκινάς
Α) με το έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού (στο site του κάθε πάροχου είναι στα "χρήσιμα έγγραφα")
Ζητάς από την εταιρία γραπτώς μέσω email :
1.τι είναι η χρέωση αναπροσαρμογής, (ή ρήτρα ή πως αλλιώς την ονομάζουν)
2.την ανάλυση του ποσού πως προέκυψε ακριβώς
3. (σημαντικό) γιατί δεν ενημερώθηκες ποτέ γιαυτή πριν υπογράψεις καθώς επηρεάζει την πραγματική τιμή από τη διαφημιζόμενη

Ζητάς ηχογραφήσεις απο τυχών τηλεφωνικές συνδιαλέξεις όταν σου κάνανε την παρουσίαση του προγράμματος πριν υπογράψεις

Αιτήσαι
1. επιστροφή όλου του ποσού της κρυφής χρέωσης
2. να φύγεις αζημίως (αν το συμβόλαιο προβλέπει ρήτρα αποχώρησης) μιας και το πρόγραμμα άλλη τελική χρέωση έχει από αυτό που σου παρουσίασαν

Β) Αν δεν απαντήσουν εντός 10 ημερών στέλνεις έντυπο παραπόνου (στα "χρήσιμα έγγραφα" και αυτό)

Γ) Ανάλογα την αρνητική απάντηση (ή μη απάντηση ), τότε μόνο κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο και
προχωράς σε καταγγελία στο ΣτΚ και όποτε βγει η απόφαση, παίρνεις μέρος ή όλο το ποσό

Μπορείς να κάνεις και εγγραφή στο https://my.rae.gr/ και να κάνεις αίτημα/παράπονο

_______________________________________________________________________________________

παρακολούθηση χοντρικής

https://www.dei.gr/el/i-dei/dimosieuseis/miniaia-pliroforiaka-deltia/miniaia-timi-ekkatharisis-agoras-market-clearing-p
https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras (πρώτη στήλη)
https://www.enexgroup.gr/el/markets-publications-el-day-ahead-market (εβδομαδιαία σύνοψη)
https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures (βάζετε την περίοδο κατανάλωσης , αργεί να φορτώσει, για περιόδους μεγάλες πχ 3μήνες να επιλέξετε πρώτα 6μηνες και μετά ημερομηνίες γιατί κολλά )

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σωστά 0,0924 με το πάγιο. Το κόστος της ΔΕΗ το υπολόγισα με το 5% έκπτωση αλλά όχι με το 0,02 που ανέφερες.  Η περίοδος είναι 09/08/2021-28/11/2021 και είναι εκκαθαριστικός. Είναι ο πρώτος εκκαθαριστικός οπότε μπήκε στο πρόγραμμα αρχές Αυγούστου. Την ρήτρα αποχώρησης μπορεί να την γλυτώσει;

Δημοσ.

Τηλεφωνικά με efa μου είπαν ότι ισχύει 60 μέρες ( ημ. έκδοσης λογαριασμού ή ημερομηνία του email ebill ) μετά την ενημέρωση ανατιμήσεων η καταγγελία σύμβασης χωρίς ρήτρα αποχώρησης 
Θα το ζητήσω και γραπτώς. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Είναι ο πρώτος εκκαθαριστικός οπότε μπήκε στο πρόγραμμα αρχές Αυγούστου.

τότε σκέψου για 2 μήνες δεν είχε ρήτρα και του ήρθε τόση

2 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

μπήκε στο πρόγραμμα αρχές Αυγούστου

το fixed για να μην έχει ρήτρες γιατί δεν το έβαλε ? (μάλλον δε θα ήξερε οτι υπάρχει καν)

3 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Την ρήτρα αποχώρησης μπορεί να την γλυτώσει;

διάβασε πιο πάνω , ξεκινά με αμφισβήτηση

1 λεπτό πριν, Sheriff είπε

Θα το ζητήσω και γραπτώς. 

γραπτώς λέγανε οτι στο ΚΟΤ θα μπουν στο power home και τους πετάξανε στη Volton

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...