Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, takoulou είπε

Εννοείται χρειάζεται πιστοποιητικο ΥΔΕ αν έχει λήξει.. Και σε αλλαγή παροχου.. 

Με βάση την δική μου εμπειρία ΥΔΕ απαιτείται μόνο σε αλλαγή ονόματος αν φυσικά έχουν περάσει 14 χρόνια κι έχει λήξει η προηγούμενη. Αναφέρομαι σε κατοικία.

• Like 1
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

γίνεται επιτοπου αν αλλαξες παροχο κ δε σου ρθε τελος δε θα σκασει sms. αυτος κυκλοφορούσε με ενα tablet Κ σημειωνε. ισως ερθει επιστολη με το πατροπαραδοτο τι να πω

δες εδω μια https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ με αριθμο παροχης

εγω στη θεση σου για 40 ευρω θα το κανα να με καλυμμένος σε καθε περιπτωση , ειδικα αν ισχυει για 10  χρονια ξερω γω  να ξενοιαζεις 

Χρήσιμος σύνδεσμος, δε γνώριζα ότι παρέχεται αυτή η ψηφιακή υπηρεσία αναζήτησης/επαλήθευσης ισχύος ΥΔΕ.

Εμένα λήγει το 2032 - το 2018 είχα μεταφέρει στο όνομά μου το λογαριασμό, πάντα στη ΔΕΗ - οπότε η ισχύς της ΥΔΕ πρέπει να είναι 14 χρόνια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Με βάση την δική μου εμπειρία ΥΔΕ απαιτείται μόνο σε αλλαγή ονόματος αν φυσικά έχουν περάσει 14 χρόνια κι έχει λήξει η προηγούμενη. Αναφέρομαι σε κατοικία.

Παιδια ειπαμε... Σε οποιαδηποτε αλλαγη (παροχου, ονοματος  κτλπ ) αν εχει ληξει το πιστοποιητικο ζητειται νεο απο Δεδδηε...Το γνωριζω πολυ καλα λογω θεσης!!!!

Δημοσ.

Άλλαξα φέτος από ΔΕΗ σε φυσικό αέριο δε ζήτησαν κάτι

Το πιστοποιητικό είναι του 2004

Τώρα άμα φύγω από φυσικό σε άλλον λέτε να ζητήσουν;

Και γιατί στην αρχη δε ζήτησαν;

Μήπως όταν έβαλα νέο μετρητή πριν 3 έτη για νυχτερινό ανανεώθηκε κάπως;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, coyote2 είπε

Μπορεις να το δεις εδω αν εχει ληξει..

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, coyote2 είπε

όχι , τα είπαμε , κανονικά όταν λήγει ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να ζητά νέο, αλλά συνήθως το κάνει μόνο όταν αλλάζει όνομα στην παροχή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , τα είπαμε , κανονικά όταν λήγει ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να ζητά νέο, αλλά συνήθως το κάνει μόνο όταν αλλάζει όνομα στην παροχή

Και οταν γινεται αλλαγη παροχου...Ζητειται...Ετσι λεει ο κανονισμος.. Μην λεμε πραγματα που δεν ξερουμε!!!! Και μαλιστα εδω στην περιοχη της Αττικης φευγει μηνυμα με sms στον πελατη που τον ενημερωνει οτι χρειαζεται νεα ΥΔΕ εντος 6 μηνων...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
Στις 26/8/2021 στις 4:30 ΜΜ, HERTHAN είπε

Μολις μιλησα με Volterra και μ'ενημερωσαν οτι τα Γ22 ειναι με ρητρα.

Δεν εχουν καθολου προγραμμα fixed.

attachment.php?attachmentid=229780&d=163

σε άλλο φόρουμ μου είπαν άλλαξε το wefree και έχουν το weyellow (βάλανε 5€ πάγιο) ,δεν ξέρω αν σε επαγγελματικό Γ22 συμφέρει και αν έχουν τίποτα περίεργους όρους (πχ διακοπή προσφοράς-αλλαγή χρέωσης ....)

δεν υπάρχει ακόμα στο site

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, korakios είπε

attachment.php?attachmentid=229780&d=163

σε άλλο φόρουμ μου είπαν άλλαξε το wefree και έχουν το weyellow (βάλανε 5€ πάγιο) ,δεν ξέρω αν σε επαγγελματικό Γ22 συμφέρει και αν έχουν τίποτα περίεργους όρους (πχ διακοπή προσφοράς-αλλαγή χρέωσης ....)

δεν υπάρχει ακόμα στο site

Εχω στειλει σε ολους τους παροχους email για να μην καθομαι να ψαχνω παλι μιας και αλλαζουν πολλα καθε μηνα.

Στην WeΕenergy δεν εστειλα email αλλα μπορει να στειλω αναλογα και με τις απαντησεις των αλλων παροχων.

Δημοσ.

Για ΗΡΩΝ με ΚΟΤ ξέρουμε αν εφαρμόζει ρήτρα ΟΤΣ;
Κάπου είχε πάρει του μάτι μου ότι από Αύγουστο άρχισε να εφαρμόζει. Μια ενημέρωση από όσους έχουν προγράμματα ΗΡΩΝ θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Επίσης γιατί διαβάζω πολλοί προτείνουν το UP έναντι του Νυχτερινή Χρέωση 24/7; Το πρώτο έχει χρέωση (0,11-0,045)-45%=0,03575€ ενώ το δεύτερο 0,0785-0,045=0,0335€ συν το μεγαλύτερο πάγιο 2,9 αντί 1,9.

Δημοσ.

Εκδόθηκε σήμερα νέος λογαριασμός nrg save 40%

Παρότι ενεργοποιήθηκε η συνδρομή fixed πρίν και από την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού εντούτοις βλέπω χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής.

Λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου χρέωση ΟΤΣ

Κάθε μήνα δηλώνω τη καταμέτρηση του μετρητή εκτός από τις φορές που τις κάνει ο δεδδηε.

Παραθέτω απόσπασμα του λογαριασμού μήπως βρεθεί κάποια άκρη.

IMG_20210827_205916.jpg.9bde96ab988b09a114ec8e3a61075cac.jpg

Δημοσ.

λογικά είναι απο την έναρξη περιόδου χρέωσης μέχρι την ημερομηνία αίτησης του fixed

0,015 ρήτρα είναι πολύ χαμηλή για αυτό το διάστημα , υποθέτω οτι είναι πολύ λίγες μέρες χρέωσης της ρήτρας 

ίσως να τελείωσε η περίοδος "χάριτος" ποιο μπροστά απο ότι υπολόγιζες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_4.png.53d16f0c40d85c874a93c09c67e87e44.png

Καλησπέρα,

Η κατανάλωση είναι τετραμήνου στην zenith με το πρόγραμμα power home max.

Είναι λογικό να μου χρεώνουν ΟΤΣ στα 0,066 ευρώ/kwh?

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να φύγω χωρίς να πληρώσω την ρήτρα του συμβολαίου; Σκέφτομαι να πληρώσω τον λογαριασμό και να αλλάξω σε weenergy χωρίς ΟΤΣ https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/wefree/

Επεξ/σία από go2jimmys1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Είναι λογικό να μου χρεώνουν ΟΤΣ στα 0,066 ευρώ/kwh?

ναι , αυτήν την περίοδο , πρόλαβα και έφυγα Φεβρουάριο

3 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να φύγω χωρίς να πληρώσω την ρήτρα τους;

δες αν τυχών άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της ρήτρας , θα δεις σημείωση στον λογαριασμό

Αλλιώς τα πληρώνεις και ακολουθείς τα βήματα που έχω αναφέρει πιο πίσω

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669691-ποιον-εναλλακτικό-πάροχο-αντί-δεη/?do=findComment&comment=58765836

6 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Σκέφτομαι να πληρώσω τον λογαριασμό και να αλλάξω σε weenergy χωρίς ΟΤΣ https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/wefree/

καταργήθηκε , μια σελίδα πίσω δες. Κλασσικά :

Διάβασε το sticky , κατέβασε το αντίστοιχο excel και βάλε ετήσιες κιλοβατώρες :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, korakios είπε

λογικά είναι απο την έναρξη περιόδου χρέωσης μέχρι την ημερομηνία αίτησης του fixed

0,015 ρήτρα είναι πολύ χαμηλή για αυτό το διάστημα , υποθέτω οτι είναι πολύ λίγες μέρες χρέωσης της ρήτρας 

ίσως να τελείωσε η περίοδος "χάριτος" ποιο μπροστά απο ότι υπολόγιζες ?

Όλα δείχνουν ότι μου χρέωσαν ΟΤΣ για κάποιες ημέρες. Όμως δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό.

Το αίτημα συνδρομής σταθερού. fixed είχε σταλεί και ενεργοποιηθεί πριν την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού.

Αμέσως μετά την αίτηση του fixed ζητούσα μέσω mail την πληροφόρηση για την ακριβή ημερομηνία ενεργοποίησης του fixed αλλά η απάντηση ήταν σε ένα επίπεδο απόλυτης ασάφειας του τύπου " θα ισχύσει από τον επόμενο λογαριασμό" 

Να υπενθυμίσω ότι ο κανονισμός τους ορίζει ότι η  ενεργοποίηση του fixed γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την παραλαβή της αίτησης , εντούτοις στην μεταξύ μας επικοινωνία αποφεύγουν επιμελώς να το αναφέρουν.

Έχει κουραστεί πολύ μαζί τους , είμαι διατεθειμένος να φύγω πληρώνοντας ακόμη και ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Επεξ/σία από geopro
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...