Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Alstroemeria είπε

θα είμαι ειλικρινής μαζί σας...όλα όσα γράφετε μου φαίνονται κινέζικα :(

Κάνε αίτηση εδώ, χωρίς κρυφές χρεώσεις , χωρίς δέσμευση , η πιο δοκιμασμένη λύση απο άλλες εταιρίες

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia-new/gia-to-spiti-ilektriko-reyma-on/fixed-oikiako-reyma/

Και όταν συμπληρώσεις τετράμηνο όπου και θα ξέρεις περίπου την κατανάλωση μπορείς να ψαχτείς με άλλο πάροχο αν έχει μεγάλη διαφορά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις παραπάνω απο ΔΕΗ πάντως.

Όσον αφορά τα ΟΤΣ που λέμε ,είναι για προγράμματα που έχουν "κρυφές" χρεώσεις . Μη σε απασχολεί :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας ξεκινήσω από τα βασικά....πως στο καλό απαντάω στο μνμ κπ μέλους εδώ μέσα; και μετά θα θέσω τις ερωτήσεις μου για τη δεη...

55 λεπτά πριν, korakios είπε

Κάνε αίτηση εδώ, χωρίς κρυφές χρεώσεις , χωρίς δέσμευση , η πιο δοκιμασμένη λύση απο άλλες εταιρίες

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia-new/gia-to-spiti-ilektriko-reyma-on/fixed-oikiako-reyma/

Και όταν συμπληρώσεις τετράμηνο όπου και θα ξέρεις περίπου την κατανάλωση μπορείς να ψαχτείς με άλλο πάροχο αν έχει μεγάλη διαφορά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις παραπάνω απο ΔΕΗ πάντως.

Όσον αφορά τα ΟΤΣ που λέμε ,είναι για προγράμματα που έχουν "κρυφές" χρεώσεις . Μη σε απασχολεί :)

Εηηη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το βρήκα!!!!! Μόνη μου!!! ^_^

Λοιπόν, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
είναι η ΔΕΗ, η οποία σου πουλάει ρεύμα. Στον λογαριασμό που σου στέλνει έχει τις κιλοβατώρες που ξόδεψες ανά 4μηνο επί την τιμή της κιλοβατώρας + ΦΠΑ + ένα χ ποσό που είναι ένα ετήσιο πάγιο διαιρεμένο με το 12 + χρεώσεις δήμου & ερτ + αδμηε + υκω+ ετμεαρ...σωστά μέχρι εδώ;

Τα αδμηε / υκω / ετμεαρ αν πάω σε άλλο πάροχο, θα συνεχίσουν να μου έρχονται μέσω της ΔΕΗ; ή θα τα πληρώνω στον άλλο πάροχο με άλλες τιμές, πιθανόν πιο φθηνά δηλαδή;

Επίσης που μπορώ να δω τι πάγιο πληρώνω στη ΔΕΗ; Είναι η <Πάγια χρέωση> που γράφει από πίσω στην ανάλυση;

1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

Κάθεσαι ΔΕΗ τότε.😉

Αν δεν ψαχτούμε/διαβάσουμε κι εμείς λίγο δε γίνεται.

Μην είσαι κακός.
Επειδή ψαχνόμαστε θέτουμε 522 ερωτήσεις στα μέλη του insomnia κι αντί για κριτική εκ του ασφαλούς θα περίμενα ενημέρωση για το που μπορεί κανείς να βρει υλικό για να διαβάσει, μιας που αυτή είναι η λύση όπως λες. 
!!!ΧΜ!!!🙄

Επεξ/σία από Alstroemeria
Δημοσ.

Η μόνη διαφορά θα είναι στο "Χρεώσεις Προμήθειας ΔΕΗ" οπου και θα έχεις διαφορετική τιμή κιλοβατώρας και πάγιο

Loga_SITE_2-2.jpeg

Όλα τα υπόλοιπα χρεώνονται το ίδιο σε όλους τους πάροχους

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, korakios είπε

Η μόνη διαφορά θα είναι στο "Χρεώσεις Προμήθειας ΔΕΗ" οπου και θα έχεις διαφορετική τιμή κιλοβατώρας και πάγιο

Loga_SITE_2-2.jpeg

Όλα τα υπόλοιπα χρεώνονται το ίδιο σε όλους τους πάροχους

😮😮😮
δηλαδή θα συνεχίσω να πληρώνω όοοοολα αυτά που υπάρχουν κάτω από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις;
Πφφφ τι κλέφτες είναι αυτοί μωρέ.😲
Μπήκα λίγο στο νόημα όμως και σε ευχαριστώ για την υπομονή σου. Θα ψάξω προγράμματα κ θα επανέλθω με ερωτήσεις.
Καλό βράδυ & καλή χρονιά. ^_^

ινσομνια.PNG

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Alstroemeria είπε

δηλαδή θα συνεχίσω να πληρώνω όοοοολα αυτά που υπάρχουν κάτω από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις;

Δυστυχώς , γιαυτό έκανα και αίτηση για νυχτερινό ,μπας και γλιτώσω και απο εκεί (κάποια), τις ώρες του νυχτερινού ρεύματος 

12 λεπτά πριν, Alstroemeria είπε

Πφφφ τι κλέφτες είναι αυτοί μωρέ.😲

Να φανταστείς όταν περάσανε τις ρυθμιζόμενες που πήγε τη συνολική τιμή >50% πάνω , στη Βουλή κάνανε λόγο για τη μείωση της κιλοβατώρας (που ήταν αστεία) και ελάφρυνση του νοικοκυριού ....

Στο τέλος θα ψάχνουμε για πάροχο να γλυτώσουμε 5Ε αντι για 10Ε και τα υπόλοιπα 90Ε θα είναι ρυθμιζόμενες....

Δημοσ.
21 ώρες πριν, korakios είπε

Απο Σεπτέμβρη , νομίζω δηλαδή οτι πριν εκτός απο μηδενικό πάγιο και καλύτερη κιλοβατώρα ημέρας είχε και καλύτερη τιμή στο νυχτερινό

Στην ιστοσελίδα τους, στους γενικούς όρους σύμβασης, αλλά και στο έντυπο της αίτησης πουθενά  δεν είδα ότι αφορά μόνο την κατανάλωση ημέρας. 

Για να τα αναφέρεις, σίγουρα έχεις αντίστοιχη ενημέρωση, αλλά αν μπορείς θα ήθελα να γνωρίζω από πού προκύπτουν αυτά που αναφέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, korakios είπε

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia-new/gia-to-spiti-ilektriko-reyma-on/fixed-oikiako-nyxterino-reyma/

Αφού λέει

Έκπτωση Συνέπειας 10% στην χρέωση ημερήσιας ενέργειας

Και παρακάτω δείχνει το κόστος της κιλοβατώρας ημέρας και δίπλα με την έκπτωση , ενώ το νυχτερινό έχει ίδια τιμή

Φίλε μου η ερωτηση που είχε κάνει ο ababa 641 αφορούσε τα ΕΛΤΑ N και όχι την ΕΛΙΝ.

Επεξ/σία από stsp
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stsp είπε

Φίλε μου η ερωτηση που είχε κάνει ο ababa 641 αφορούσε τα ΕΛΤΑ N και όχι την ΕΛΙΝ.

Έχεις δίκαιο , πατάτα είπα , για τα ΕΛΤΑ λογικά θα ισχύει

@ababa641

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επί της ουσίας βέβαια δεν αλλάζει τίποτα γιατί στο τέλος της χρονιάς πάνω κάτω τα ίδια πληρώνει κανείς.

Απλά θα ...ανακουφίζουν τον εαυτό τους λέγοντας άλλος ότι έχει συμβόλαιο με «45% φθηνότερο ρευμα», άλλος ότι του έκαναν «δωρο» 100 ευρώ,, αλλος ότι του χαρισαν τα πάγια, άλλος ότι πήρε και δωροεπιταγές για να αγοράσει ματζούνια,... κοκ!

Κάτι ανάλογο, όταν αγοράζουμε κινητό χαι κλας με 1499,99 ευρω δεν λέμε ότι το αγοράσαμε 1500 ευρώ αλλά γύρω στα  1400 τόσα. Το 1500 δεν είναι εύπεπτο αλλά το 1400 είναι εύηχο!

Τελικά πιστέυω ότι αυτές οι «προσφορές» που διαλαλούν οι τελάληδες ( αυτοί που μας τηλεφωνούν για το καλό μας βέβαια), βασίζονται απλά στο μαρκετινγκ, δηλ λένε αυτό που θέλει να ακούσει ο πελάτης αρχικά  και από εκει και περα  όταν ο πελάτης αντιλαμβάνεται  οτι άλλα κατάλαβε και άλλα συμβαίνουν, ότι τελικά ολοι τα ιδια είναι, τότε αναλαμβάνει  το «ψυχρό προσωπο»   της εταιρίας να βάλει τον πελάτη στην θέση του, επειδή τόλμησε και δεν διάβασε, δεν κατάλαβε ή εν πάσει περιπτώσει δεν εντιλήφθηκε τους ‘ορους των συμβολαίων  που υπέγραφε!

Επεξ/σία από stsp
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stsp είπε

Επί της ουσίας βέβαια δεν αλλάζει τίποτα γιατί στο τέλος της χρονιάς πάνω κάτω τα ίδια πληρώνει κανείς.

Δεν ισχύει σε προγράμματα με σταθερή τιμή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής (ευτυχώς :) )

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, stsp said:

Απλά θα ...ανακουφίζουν τον εαυτό τους λέγοντας άλλος ότι έχει συμβόλαιο με «45% φθηνότερο ρευμα», άλλος ότι του έκαναν «δωρο» 100 ευρώ,, αλλος ότι του χαρισαν τα πάγια, άλλος ότι πήρε και δωροεπιταγές για να αγοράσει ματζούνια,... κοκ!

Κάτι ανάλογο, όταν αγοράζουμε κινητό χαι κλας με 1499,99 ευρω δεν λέμε ότι το αγοράσαμε 1500 ευρώ αλλά γύρω στα  1400 τόσα. Το 1500 δεν είναι εύπεπτο αλλά το 1400 είναι εύηχο!

Τελικά πιστέυω ότι αυτές οι «προσφορές» που διαλαλούν οι τελάληδες ( αυτοί που μας τηλεφωνούν για το καλό μας βέβαια), βασίζονται απλά στο μαρκετινγκ, δηλ λένε αυτό που θέλει να ακούσει ο πελάτης αρχικά  και από εκει και περα  όταν ο πελάτης αντιλαμβάνεται  οτι άλλα κατάλαβε και άλλα συμβαίνουν, ότι τελικά ολοι τα ιδια είναι, τότε αναλαμβάνει  το «ψυχρό προσωπο»   της εταιρίας να βάλει τον πελάτη στην θέση του, επειδή τόλμησε και δεν διάβασε, δεν κατάλαβε ή εν πάσει περιπτώσει δεν εντιλήφθηκε τους ‘ορους των συμβολαίων  που υπέγραφε!

Αν και σε αυτη την περιοδο σαφώς είναι καλύτερα να πας σε σταθερό πρόγραμμα μη λέμε ότι δε κερδίζει τίποτα κάποιος που έχει σοβαρή κατανάλωση. Αν σου δώσουν 100 ευρώ έκπτωση πχ (και 120 ευρω έχει γίνει στο παρελθόν) στην αρχή.. Μετά οι περισσότερες για ένα εξάμηνο δεν εφαρμόζουν ΟΤΣ άρα κερδίζεις άνετα σε αυτό το εξάμηνο άλλα 100-150 ευρώ (ξαναλέω για σοβαρές καταναλώσεις 400+ kwh το μήνα) και μετά έχεις περίπου ίδια τιμή με τη ΔΕΗ ίσως λίγο πάνω ή λιγο κάτω. Στο χρόνο έχεις γλιτώσεις 250 + ευρώ. Και ακόμα και δεσμευση να έχεις μπορείς να φύγεις και να πας σε αλλο πάροχο γιατί η ρητρα είναι συνηθως 50 ευρώ.  Αλλά αν δε θες να αλλάζεις πάροχο και να μετακινείσαι συνεχώς η λύση είναι πρόγραμμα σταθερής χρέωσης.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν ισχύει σε προγράμματα με σταθερή τιμή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής (ευτυχώς :) )

Δεν νομίζω οτι μακροπροθεσμα κερδιζει κανεις σημαντικα τελικα. Για 100 ευρω το χρονο και εκεινα Αν οι συνθηκες ειναι ευνοικες και δεν αυξηθει η ΟΤΣ, δεν λέει τιποτα. Αλλωστε και σε αυτα τα προγραμματα εαν δεν τους συμφερει προχωρανε σε αναπροσαρμογες. Και εσυ πολυ σωστά το εχεις επισημάνει ότι η elpedison -και όχι μόνο- το έχει συμπεριλάβει και το αναφερει στο συμβολαιο, ότι ουσιαστικα οποιαδηποτε στιγμη μπορει να καταργησει τις εκπτωσεις.

Και σε μένα επίσης μου καταργησαν το συμβολαιο ( χωρις ΟΤΣ, χωρις δεσμευση) και τωρα μου λενε να παω σε fixed ΚΑΙ με 2 χρονια δεσμευση. Δεν πάνε να κουρευονται λέω εγω... ΜΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Η ΕΛΤΑ η ΔΕΗ τέλος. 

Εάν και όταν αποκτησουν νοοτροπία ευρωπαική το ξανασυζηταμε..

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, ababa641 said:

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι το 20αρι που σου δίνει το allazorevma το αφαιρεί σταδιακά από τα πάγια ανά τετράμηνο.
Με λίγα λόγια σε δεσμεύει για ένα χρόνο για να έχεις και τα 20€ όφελος.

Αν κάποιος έχει κάνει αλλαγή παρόχου μέσω του allazorevma με την προσφορά των 20€ ας μας διαφωτίσει.

Μέχρι πριν ένα χρόνο που το ειχα κάνει σου έβαζαν τα λεφτά σε ένα λογαριασμό σου με την αλλαγη. Οχι σταδιακά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...