sveltos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Σας παραθέτω εν συντομία το σύστημα που έχω τώρα: Intel Core i5 3570K 2xCorsair 8GB Vengeance 1600MHz Dell U2713HM Ultrasharp 27¨ Samsung Evo 830 256GB Μητρική ASUS Επειδή με τρώει να αναβαθμίσω τον δίσκο σε NVMe και επειδή για να το κάνω αυτό θα πρέπει να αλλάξω μητρική, λέω να αφήσω αυτό το σύστημα στην ησυχία του, να το μετατρέψω σε server (έχω γραφείο που θα χρησιμέψει ως server και ως αποθήκη ταινιών - τώρα έχω 6 sata πάνω με ταινίες) και να στήσω κάτι από την αρχή. Με αφορμή την έλευση των νέων AMD σκεφτόμουν να πάω σε 2400g καθώς κάρτα γραφικών δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί παιχνίδια δεν παίζω καθόλου. Θέλω όμως να έχω τη δυνατότητα για 4Κ ταινίες. Ένας άλλος λόγος για AMD είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάζω μητρική κάθε λίγο και λιγάκι. Την Οθόνη θα την κρατήσω και για δίσκο έχω καταλήξει στον samsung 960 500gb Οπότε συνοψίζω παρακάτω: Ποσό που διαθέτουμε : Αδιάφορο στα πλαίσια των αναγκών μου Χρήση υπολογιστή : Programming (php), ερασιτεχνική επεξεργασία φωτό, βίντεο, 4κ ταινίες. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop, Sony Vegas Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η Dell U2713HM Ultrasharp 27¨ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος μου. Αδιάφορο αν είναι από το ίδιο κατάστημα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από sveltos
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, sveltos είπε Καλησπέρα παιδιά. Σας παραθέτω εν συντομία το σύστημα που έχω τώρα: Intel Core i5 3570K Corsair 8GB Vengeance 1600MHz Dell U2713HM Ultrasharp 27¨ Samsung Evo 830 256GB Μητρική ASUS Επειδή με τρώει να αναβαθμίσω τον δίσκο σε NVMe και επειδή για να το κάνω αυτό θα πρέπει να αλλάξω μητρική, λέω να αφήσω αυτό το σύστημα στην ησυχία του, να το μετατρέψω σε server (έχω γραφείο που θα χρησιμέψει ως server και ως αποθήκη ταινιών - τώρα έχω 6 sata πάνω με ταινίες) και να στήσω κάτι από την αρχή. Με αφορμή την έλευση των νέων AMD σκεφτόμουν να πάω σε 2400g καθώς κάρτα γραφικών δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί παιχνίδια δεν παίζω καθόλου. Θέλω όμως να έχω τη δυνατότητα για 4Κ ταινίες. Ένας άλλος λόγος για AMD είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάζω μητρική κάθε λίγο και λιγάκι. Την Οθόνη θα την κρατήσω και για δίσκο έχω καταλήξει στον samsung 960 500gb Οπότε συνοψίζω παρακάτω: Ποσό που διαθέτουμε : Αδιάφορο στα πλαίσια των αναγκών μου Χρήση υπολογιστή : Programming (php), ερασιτεχνική επεξεργασία φωτό, βίντεο, 4κ ταινίες. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop, Sony Vegas Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η Dell U2713HM Ultrasharp 27¨ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος μου. Αδιάφορο αν είναι από το ίδιο κατάστημα. δώσε λεφτά στο περίπου.
sveltos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Λογικα δεν χρειάζεται να περάσω το χιλιάρικο. Επίσης με ενδιαφέρει να γίνω πιο γρήγορος από ότι είμαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού μπαίνεις που μπαίνεις στη διαδικασία nvme 250άρη ή 500άρη sata 1700 ή 8700 16gb ram 1050 ή 1050ti Απο αυτό που είσαι στον 2400g εγώ δέν θα το έλεγα ουσιαστική αναβάθμιση. αλφαβητικά amd intel vfm τροφοδοτικά https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=11394987%2C12518015 κουτί ανάλογα τα γούστα σου. Δεν βλέπω να αντιδράς οπότε να σου πώ δυο λόγια. Το θέμα δίσκου είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί με τη χρήση που κάνεις. Δώσε προτεραιότητα σε cpu και ram. Για να ρίξεις άν σου φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος, επίλεξε 8400-1600 και απλή 1050 έτσι ωστε να εξοικονομήσεις κοντά στα 200€ Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από Επισκέπτης
Duck Dodgers Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Την σύνθεση του radiohead με τον amd! +1
sveltos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Κάρτα γραφικών όπως έγραψα αρχικά θα ήθελα να αποφύγω να πάρω καθώς παιχνίδια δεν παίζω. Την χρειάζομαι για κάτι άλλο? Εφόσον ο νέος 2400g δεν θα μου δώσει κάτι ιδιαίτερα καλύτερο από αυτόν που έχω τώρα μήπως να πάω σε 8700 χωρίς κάρτα γραφικών, αντί για 1700 + κάρτα? Το bug των Intel υπάρχει και στον 8700? Πόσο σημαντικό είναι? Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να την κάνω την δοκιμή μου σε Amd (λογο και του ότι δεν χρειάζεται αλλαγή motherboard σε κάθε upgrade) και ήλπιζα στους νέους με ενσωματωμένη gpu... Ενας αλλο σημαντικός παράγοντας είναι ότι θέλω ήσυχο pc. Με κάρτα γραφικών δεν θα έχω περισσότερο θόρυβο? Για δίσκο έχω αποφασίσει να πάω στα 500gb γιατί τα 256 που Εχω τώρα με ζορίζουν. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Για το θέμα του θορύβου θα προτιμήσεις κουτί με καλό airflow δεν θα κάνει τη διαφορά η κάρτα. https://www.skroutz.gr/s/10402011/Zotac-GeForce-GTX1050-2GB-Mini-ZT-P10500A-10L.html Συνδίασέ τη με τον 1700 ή στην τελική πέσε εδώ http://www.multicopter.gr/product/5895/iy-perifereiakaeksartimata-iykartes-grafikonasus-geforce-gt-1030-phoenix-2gb-90yv0au0-m0na00pliromi-kai-se-eos-18-doseis!-/ Όλοι έχουν θέμα https://www.pcworld.com/article/3245606/security/intel-x86-cpu-kernel-bug-faq-how-it-affects-pc-mac.html αλλα κλάιν μάιν διαφορά θα καταλάβεις.
sveltos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ. Μπορώ να ρωτήσω γιατί τόση επιμονή για κάρτα γραφικών απο τη στιγμή που δεν παίξω ποτέ παιχνίδια? Το βασικό δίλλημα είναι πιστεύω amd 1700+κάρτα γραφικών η Intel 8700 χωρίς κάρτα και γιατί για την περίπτωση μου?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Γιατί ο ryzen δέν έχει ενσωματωμένα και στην περίπτωση του intel λόγω cuda acceleration. Τυχαία videos Άν δεν το αντέχει η τσέπη σου το έξτρα κατοστάρι δε χάλασε ο κόσμος εννοείται μείνε με ενσωματωμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα