mike0402 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 16 minutes ago, mp123 said: Εδώ είναι θέμα του καθενός με τις αντιλήψεις του. Έκανα και εγώ το λάθος να πάρω - καλό ακριβό - αμάξι μτχ. Πήρα την 316 bmw 3 χρόνων αυτοκίνητο μισή τιμή από ότι είχε καινούργια. Τι κατάλαβα. Τιποτα. Ένα μτχ είναι. Για αυτό μιλάω ότι το σκεπτικό του ανθρώπου το κατάλαβενω γιατί και εγώ αυτές τις αντιλήψεις είχα. Για αυτό λοιπον για να μην σας κουράζω άλλο από καθαρά προσωπική εμπειρία λέω ένα καινούργιο χαμηλής κατηγορίας είναι καλύτερο από ένα παλιό μτχ. Δεν κατηγορώ αυτούς που θέλουν να πάρουν με τόσα λεφτά μτχ ακριβή κατηγορία αυτοκίνητο. Ο καθένας όπως το βλέπει. Εγώ θέλω να κοιμάμε για 5 χρόνια ήσυχος. Μόνο τα σέρβις να του κάνω. Αν είναι για μτχ αυτοκίνητο το πολύ να έδινα όλα μαζί με τα σέρβις, λάστιχα κλπ 10000 για αμάξι το πολύ 5 εστίας. δηλαδη προτιμουσες να δωσεις την 316 και να επαιρνες τωρα ενα καινουργιο clio,yaris και γενικα τετοιας κατηγοριας? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 31 λεπτά πριν, crom251 είπε Αν στην αγορα του μτχ αμαξιου το ψαξεις, και εχεις και ενα μαστορα δικο σου να το κοιταξει και να δωσει το ok (πως ειναι πραγματικα τα χλμ, δεν εχει καποια σοβαρο θεμα κλπ) οι πιθανοτητες προβληματων εκμηδενιζονται. Τι προβλημα να βγαλει ενα Audi π.χ. με 50-60 χιλιαδες πραγματικα χιλιομετρα? Το αμαξι ουσιαστικα ειναι καινουργιο... Απλα θελει την απαιτουμενη προσοχη και να μην πας στα γκαβα να παρεις το 1ο που θα βρεις... Χωρίς παρεξήγηση είσαι άσχετος μηχανικά. Με το να λες να πάρει τον μαστορα μόνο και μόνο η λέξη φτανει. Κατάλαβα. Αν εξίσου γνωστής θα έλεγες μηχανικός. Μάστορες πολλοί εκεί έξω. Μηχανικοί αυτοκινήτων λίγοι. Πάμε παρακατω. Πήρα την BMW 3ετιας φώναξα μάστορα που λες και εσύ πέρασε από διαγνωστικό συν οπτικό έλεγχο άψογο το αυτοκίνητο. Μετά από 4 μήνες περίπου βγάζει ζημιά στους πολλαπλασιαστες και κάτι στον εγκέφαλο δεν θυμάμαι όλα μαζί 1000 ευρώ. Το έδωσα με την μια. 60000χλμ το αυτοκίνητο. Ο μάστορας δεν είναι μέσα στην μηχανή να ξέρει τι γίνετε. Ούτε εγγύηση θα σου δώσει. Υγ Μηχανικός είναι η δουλειά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Εμεις μαστορες τους λεμε στο χωριο μου... Το γεγονος οτι ενα αμαξι μπορει να σου βγαλει καποια ζημια προφανως ειναι κατι που δεν μπορει να αποκλειστει. Και καινουργιο να παρεις μπορει να σου βγαλει ζημια. Φιλος μου πηρε opel corsa καινουργιο και του εβγαλε στον χρονο ζημια στο σασμαν. Εγω πηρα για την μανα μου πριν 5 χρονια ενα opel astra μοντελο 2000 περιπου και δεν εχει βγαλει το παραμικρο μεχρι τωρα. Τι σημαινει αυτο? Να γενικευσω? Και καινουργια να την επαιρνες την συγκεκριμενη 316 το προβλημα θα στο εβγαζε. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα αμαξι με 50000 χιλ ειναι ουσιαστικα καινουργιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 13 λεπτά πριν, crom251 είπε Εμεις μαστορες τους λεμε στο χωριο μου... Το γεγονος οτι ενα αμαξι μπορει να σου βγαλει καποια ζημια προφανως ειναι κατι που δεν μπορει να αποκλειστει. Και καινουργιο να παρεις μπορει να σου βγαλει ζημια. Φιλος μου πηρε opel corsa καινουργιο και του εβγαλε στον χρονο ζημια στο σασμαν. Εγω πηρα για την μανα μου πριν 5 χρονια ενα opel astra μοντελο 2000 περιπου και δεν εχει βγαλει το παραμικρο μεχρι τωρα. Τι σημαινει αυτο? Να γενικευσω? Και καινουργια να την επαιρνες την συγκεκριμενη 316 το προβλημα θα στο εβγαζε. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα αμαξι με 50000 χιλ ειναι ουσιαστικα καινουργιο... Πρώτο μαθε να συγκρινεις ίδια πράγματα. Άλλο τα 5000 που έδωσες για μτχ άστρα άλλο τα 15000 για μτχ Δεύτερο, ο φίλος σου δεν έδωσε δραχμή για το σασμάν. Τρίτο, δες τι έγραψα, ότι ως 10000 για μτχ μαζί με τα μάζεμα τα είναι οκ να δώσεις. Τέταρτο, μην εμπιστεύεστε τους μάστορες. Στο χωριό μου λέμε την εξής παροιμία : και της κατσίκας ο κολ.. μάστορας είναι. Οι ποιο πολλοί παπάτζιδες είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οπως και αλλο το opel astra του 2000 και αλλο τα αμαξια που συζηταμε... Ο φιλος μου ηταν τυχερος που κανει πολλα χιλιομετρα και την εβγαλε την ζημια στο χρονο... Γιατι αν εκανε φυσιολογικα χλμ απο την τσεπη του θα τα πληρωνε... Το οριο πως μονο ως 10000 παιρνεις μεταχειρισμενο ποιος ακριβως το λεει και που ακριβως το στηριζει? Δεν ηξερα πως παιζει ρολο αν αποκαλεις τον μηχανικο μαστορα... Τι μαθαινουμε στο ινσομνια βραδιατικα... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από crom251 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδη αναφερθηκε αρκετα ...Η Giulieta εχει σοβαρο προβλημα με τους χωρους.. εκει στα πισω καθισματα ειναι fail. σαν να εισαι σε tt Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από kage 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, crom251 είπε Οπως και αλλο το opel astra του 2000 και αλλο τα αμαξια που συζηταμε... Ο φιλος μου ηταν τυχερος που κανει πολλα χιλιομετρα και την εβγαλε την ζημια στο χρονο... Γιατι αν εκανε φυσιολογικα χλμ απο την τσεπη του θα τα πληρωνε... Το οριο πως μονο ως 10000 παιρνεις μεταχειρισμενο ποιος ακριβως το λεει και που ακριβως το στηριζει? Δεν ηξερα πως παιζει ρολο αν αποκαλεις τον μηχανικο μαστορα... Τι μαθαινουμε στο ινσομνια βραδιατικα... Το όριο είναι τα 10000 μαζί με τα μάζεματα δηλαδή ένα πολύ καλό σέρβις, λάστιχα , καθαρισμούς γιαλυσματα. Γιατί από 10000 ευρώ και πάνω παίρνεις καινούργιο αξιοπρεπές. Φυσικά άλλο το Opel που λες. Άλλο τα 5000 ευρώ άλλο τα 15000 ευρώ. Φυσικά παίζει ρόλο η λέξη μάστορας. Όπως σου γράφω πιο πάνω με την παροιμία. Αλλά που να καταλάβεις με πια έννοια το λέω. Νομίζεις πως με το μτχ ακριβό θα είσαι ο καλύτερος του χωριού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crom251 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα ειπαμε αυτα... Απο 10000 και πανω παιρνεις καινουργιο αμαξακι ή μτχ αμαξαρα... Αλλο το opel και αλλο το Α4 ομως... Καγκουρας ε??? χαχαχα ελεος! Εισαι και μηχανικος παναθεμα σε και δεν αντιλαμβανεσαι την διαφορα τους ενος αμαξιου απο το αλλο... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από crom251 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 32 λεπτά πριν, crom251 είπε Τα ειπαμε αυτα... Απο 10000 και πανω παιρνεις καινουργιο αμαξακι ή μτχ αμαξαρα... Αλλο το opel και αλλο το Α4 ομως... Καγκουρας ε??? χαχαχα ελεος! Εισαι και μηχανικος παναθεμα σε και δεν αντιλαμβανεσαι την διαφορα τους ενος αμαξιου απο το αλλο... Καταρχή μιλά καλύτερα. Την διαφορά την ξέρω ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα. Την διαφορά που λέω ακόμα να καταλάβεις τι εννοώ. Το κόμπλεξ του want to be εννοώ. Δηλαδή να στο κάνω πιο απλά να το καταλάβεις στο χωριό σου. Έχεις λεφτά; παίρνεις το a4 κούτα 35000.εκει είναι η μαγκιά. Τώρα η κουτό πονηριά θα πάρω το ακριβό αμάξι μτχ να νομίζουν πως είμαι κάποιος το θεωρώ βλακεια.το έκανα για 4 μήνες. Κατάλαβα πως είναι λάθος. Κατάλαβες τώρα. Δεν νομίζω να κατάλαβες....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Από τα 4 που αναφέρεις εγώ θα έπαιρνα το Βόλβο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το αλλο που παθαινουν πολλοι απο αυτους που επιλεγουν να πανε σε μτχ premium κατηγοριας για λογους πρεστιζ, ειναι οτι δεν εχουν ιδεα απο τα running costs ενος τετοιου αμαξιου. Θεωρουν οτι ολα τελειωνουν στο ποσο αγορας και ετσι κανουν τον απλο(ικο) συλλογισμο: Με 15.000 αγοραζω ford focus του κουτιου, αλλα με 15.000 παιρνω και 3ρα μπεμπα 8ετιας σε καλη κατασταση. Ανεβαινω 10 κατηγοριες σου λεει ο αλλος, οποτε γιατι να μην παρω την bmw... Παιρνει την bmw λοιπον και μπαινει στην ρουτινα της καθημερινοτητας διαπιστωνοντας οτι για να κινεις αυτο το αμαξι το κοστος τελικα ειναι υπερδιπλασιο ενος focus ή ακομα κι ενος mondeo για να παμε στην ιδια κατηγορια αυτοκινητου. Κι αυτο μεχρι να χρειαστει το πρωτο ανταλλακτικο, οποτε και θα αντιληφθει οτι το υπερδιπλασιο κοστος ηταν η αισιοδοξη προσεγγιση...Διοτι μιλαμε για πολλαπλασιο κοστος εδω. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από YourTrueLegend 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Nαι εφερα ενα τυχαιο παραδειγμα, που ειναι πιο κοντα στη δευτερη προταση σου κι οχι στην δικη σου περιπτωση. Παντως αμαξι των 30κ να το αγορασεις με 10-12κ απλα δεν γινεται. Εκτος αν ειναι μπορντελο. Μιλαμε για ιδιο μοντελο και οχι ποσο εκανε πριν 10 χρονια οταν κυκλοφορησε. Το δικό μου είχε 30.800, έχει 122.000 χιλιόμετρα, ατρακαριστο και άριστα συντηρημένο. Είναι του 2010 και κάπου εκεί στα 10-12 θα φύγει. Θεωρείς μπορντελο ένα τέτοιο αμάξι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, karaLRS είπε Το δικό μου είχε 30.800, έχει 122.000 χιλιόμετρα, ατρακαριστο και άριστα συντηρημένο. Είναι του 2010 και κάπου εκεί στα 10-12 θα φύγει. Θεωρείς μπορντελο ένα τέτοιο αμάξι; Να μυρισουμε τα νυχια μας?αν εσυ εχεις αλλαξει ολη την μηχανη απο στουκα?αν σου εχει βγαλει οτι προβλημα υπαρχει?αν το πηγαινεις σε πιστες και τα 100k km τα εχει κανει στα κοκκινα? Γενικα σου φερνω ακραια παραδειγματα που ομως βασιζονται στην αληθεια. Εννοωντας οτι κανεις δεν ειναι σιγουρος για τον προηγουμενο κατοχο,και απο την στιγμη που δινεις τοσα λεφτα καλυτερα να εισαι σιγουρος.Δεν ειναι 5k που λες οκ...δεν θα επαιαρνα καινουριο ετσι κ αλλιως...Στα 15 αλλαζει το πραγμα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το καταλαβαινετε μερικοι...Εν τελη η αποφαση ειναι του αγοραστη καθε φορα ομως δεν μπορουμε να λεμε 15k? εννοειται μτχ να παρεις αφου θες αμαξι των 30k. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Να μυρισουμε τα νυχια μας?αν εσυ εχεις αλλαξει ολη την μηχανη απο στουκα?αν σου εχει βγαλει οτι προβλημα υπαρχει?αν το πηγαινεις σε πιστες και τα 100k km τα εχει κανει στα κοκκινα? Γενικα σου φερνω ακραια παραδειγματα που ομως βασιζονται στην αληθεια. Εννοωντας οτι κανεις δεν ειναι σιγουρος για τον προηγουμενο κατοχο,και απο την στιγμη που δινεις τοσα λεφτα καλυτερα να εισαι σιγουρος.Δεν ειναι 5k που λες οκ...δεν θα επαιαρνα καινουριο ετσι κ αλλιως...Στα 15 αλλαζει το πραγμα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το καταλαβαινετε μερικοι...Εν τελη η αποφαση ειναι του αγοραστη καθε φορα ομως δεν μπορουμε να λεμε 15k? εννοειται μτχ να παρεις αφου θες αμαξι των 30k. μα δεν το δίνω φτηνά. είναι ο μέσος όρος τιμής που υπάρχει στο car.gr για τα συγκεκριμένα αμάξια. δηλαδή όλοι στην πίστα και όλοι στούκα; τόσο δυστυχώς ή ευτυχώς χάνει ένα αμάξι στα 7 χρόνια. θέλω να πάρω ένα δεύτερο Peugeot 208 , diesel , αυτόματο 4πορτο που καινούργιο έχει 16.000€ . από την Γερμανία που θα το φέρω μεταχειρισμένο θα μου βγει 7.000€. 2012 μοντέλο με 130.000 χιλιόμετρα. κοιμάμαι ήσυχα με τα 9000 ευρώ που γλίτωσα. και μηχανή να αλλάξω 3 φορές κομπλέ θα είμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, karaLRS είπε μα δεν το δίνω φτηνά. είναι ο μέσος όρος τιμής που υπάρχει στο car.gr για τα συγκεκριμένα αμάξια. δηλαδή όλοι στην πίστα και όλοι στούκα; ο μεσος ορος τιμης βγαινει απο αμαξια που δεν εχουν ροδες και πωλουνται ανταλλακτικα μεχρι μοντελα του 18 με 0km οποτε πρεπει να κοιτας την καθε περιπτωση ξεχωριστα... 5 λεπτά πριν, karaLRS είπε θέλω να πάρω ένα δεύτερο Peugeot 208 , diesel , αυτόματο 4πορτο που καινούργιο έχει 16.000€ . από την Γερμανία που θα το φέρω μεταχειρισμένο θα μου βγει 7.000€. 2012 μοντέλο με 130.000 χιλιόμετρα. κοιμάμαι ήσυχα με τα 9000 ευρώ που γλίτωσα. και μηχανή να αλλάξω 3 φορές κομπλέ θα είμαι. αυτη η αγορα μπορει ν αξιζει ομως δεν μιλαμε για αμαξι που εκανε 30k και τωρα το δινουν 15k αλλα για 7k ευρο...σαφως μικροτερο ποσο.Εκει ειναι ολη η ουσια που προσπαθουν να εξηγησουν και αλλοι σε αυτο το post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα