Προς το περιεχόμενο

NZXT S340/Elite | Insomniacs Club

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, gazp είπε

@nbtz89 Και εμενα περιεργο μου φαινεται να ζητανε 20$ για να στειλουν replacement....Η δεν καταλαβανε τι θελεις η θεωρουν οτι ειναι δικη σου υπαιτιοτητα (?) Ψαξτο λιγο ακομα να δεις τι θα σου πουν.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μεχρι πριν κανα μηνα ειχα σε Idle 24-27 βαθμους στο CPU & 40 - 45 στην GPU ενω σε gaming ημουν στους 50-55 σε CPU και 55-62 στην GPU.
Τωρα που πιασαν οι ζεστες εχω σε Idle 34-37 σε CPU & 45-48 στην GPU ενω σε gaming Φτανω 69 βαθμους στον επεξεργαστη και 79 στην καρτα γραφικων! Ειμαι ακομα στα ασφαλη ορια? Εχω φτιαξει fan profiles και απο φουρφουρια εχω τα 2 stock της NZXT πισω και επανω ως exhaust και 2 Corsair ML 140 μπροστα ως intake. Να δοκιμαζα το αναποδο? (εισαγωγη απ τα φουρφουρια που ειναι πισω και επανω και εξαγωγη απο μπροστα?)

Το ένα 140ml βάλτο πανω στις 1000 στροφές να βγάζει αέρα. Θα δεις τεράστια διαφορά. Η gpu στους 79 είναι πολύ. Με 48 έπαιζα τώρα παίζω με 56 57 Max 55% ανεμιστήρες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το ένα 140ml βάλτο πανω στις 1000 στροφές να βγάζει αέρα. Θα δεις τεράστια διαφορά. Η gpu στους 79 είναι πολύ. Με 48 έπαιζα τώρα παίζω με 56 57 Max 55% ανεμιστήρες. 

το σκεφτηκα....το "προβλημα" ειναι οτι αν κανω αυτο που λες τοτε μπροστα θα εχω 1 fan της NZXT και εναν ML και το ιδιο θα εχω "πισω" και "πανω" οποτε το ocd αρχιζει να βαραει πυρακια γιατι τα θελει ολα ομοιομορφα στο ματι. Μαλλον η λυση θα ειναι να κανω αυτο που λες αλλα αγοραζοντας 2 x 120mm Corsair ML και να βγαλω τελειως της NZXT απο πανω (αλλα τοτε θα εχω μπροστα 140mm + 120mm fans οποτε παλι το ocd κλαιει, τα ατιμα τα ml βγαινουν σε twin packs παναθεμα τα!)

Δεν κοιταω πχ για τα ML Pro πρωτον γιατι διαφερουν χρωματικα απο τα ML ( :P )  και δευτερον γιατι κοστιζουν οσο 2 ML μαζι....

ναι, ειμαι του γιατρου :P

Επεξ/σία από gazp

13 λεπτά πριν, gazp είπε

το σκεφτηκα....το "προβλημα" ειναι οτι αν κανω αυτο που λες τοτε μπροστα θα εχω 1 fan της NZXT και εναν ML και το ιδιο θα εχω "πισω" και "πανω" οποτε το ocd αρχιζει να βαραει πυρακια γιατι τα θελει ολα ομοιομορφα στο ματι. Μαλλον η λυση θα ειναι να κανω αυτο που λες αλλα αγοραζοντας 2 x 120mm Corsair ML και να βγαλω τελειως της NZXT απο πανω (αλλα τοτε θα εχω μπροστα 140mm + 120mm fans οποτε παλι το ocd κλαιει, τα ατιμα τα ml βγαινουν σε twin packs παναθεμα τα!)

Δεν κοιταω πχ για τα ML Pro πρωτον γιατι διαφερουν χρωματικα απο τα ML ( :P )  και δευτερον γιατι κοστιζουν οσο 2 ML μαζι....

Απόκρυψη περιεχομένων

ναι, ειμαι του γιατρου :P

Το καλύτερο είναι να παρεις ένα ml140 ακόμα και ένα 120. Αλλά θα βγουν πάνω από 40 και τα 2. 1 120 λευκό και 1 140 επίσης λευκό που είχα πάρει βγήκαν 50αρικο και τα 2 όταν έχουν 28 τα 2 140.

18 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το καλύτερο είναι να παρεις ένα ml140 ακόμα και ένα 120. Αλλά θα βγουν πάνω από 40 και τα 2. 1 120 λευκό και 1 140 επίσης λευκό που είχα πάρει βγήκαν 50αρικο και τα 2 όταν έχουν 28 τα 2 140.

Τα βλεπω να βγαινουν μονο με LED ενω αυτα που δεν εχουν LED ειναι twin packs....Θα δοκιμασω ξανα να πειραξω τα fan profiles μπας και. Ευχαριστω για την βοηθεια! :)

Μόλις τώρα, gazp είπε

Τα βλεπω να βγαινουν μονο με LED ενω αυτα που δεν εχουν LED ειναι twin packs....Θα δοκιμασω ξανα να πειραξω τα fan profiles μπας και. Ευχαριστω για την βοηθεια! :)

Τη μεγαλύτερη δουλειά την κάνει το τέρμα πάνω. Εκείνο πρέπει να είναι 140αρι σίγουρα. Ο αέρας μαζεύετε όλος τέρμα πάνω κυρίως ο ζεστός από την gpu. Με ένα καλό ανεμιστήρα που θα τον βγάζει όλο θα έχεις ένα κρύο κουτί. 

Τις προάλλες άλλαξα το πάνω ( οροφή ) exhaust fan από στοκ ΝΖΧΤ που το είχα σε ένα Arctic F12 ( είχε περισσέψει ) διαφορά δεν είδα, άντε 1-2 βαθμούς < margin of error > αλλά πολύ βουητό οπότε επέστρεψε ο πιο ήσυχος nzxt stock. Εν τέλει θα μπει σε αγορά σε λίγο καιρό η 240αρα Arctic Liquid ( ίσως μαζί με Noctua Nf F12 fans ) γιατί δε χωράει μπροστά η 120αρα λόγω πάχους ψυγείου

Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Τις προάλλες άλλαξα το πάνω ( οροφή ) exhaust fan από στοκ ΝΖΧΤ που το είχα σε ένα Arctic F12 ( είχε περισσέψει ) διαφορά δεν είδα, άντε 1-2 βαθμούς < margin of error > αλλά πολύ βουητό οπότε επέστρεψε ο πιο ήσυχος nzxt stock. Εν τέλει θα μπει σε αγορά σε λίγο καιρό η 240αρα Arctic Liquid ( ίσως μαζί με Noctua Nf F12 fans ) γιατί δε χωράει μπροστά η 120αρα λόγω πάχους ψυγείου

Έβαλες 120αρι με 120αρι. Ένα καλό 140αρι θα βγάζει πολύ περισσότερο αέρα. Δοκίμασε το αν έχεις και τσέκαρε θερμοκρασίες. To Arctic f12 έχει 5 ευρώ και βγάζει 53cfm στο φουλ της NZXT είναι 50. Το 140αρι έχει 97. 

7 λεπτά πριν, Heybro είπε

Έβαλες 120αρι με 120αρι. Ένα καλό 140αρι θα βγάζει πολύ περισσότερο αέρα. Δοκίμασε το αν έχεις και τσέκαρε θερμοκρασίες. To Arctic f12 έχει 5 ευρώ και βγάζει 53cfm στο φουλ της NZXT είναι 50. Το 140αρι έχει 97. 

Με το που "κουμπώσει" η 240 θα μείνουν "ορφανά" τα Phanteks Sp140 που έχω μπροστά οπότε θα βάλω το ένα πάνω μάλλον. 

13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Με το που "κουμπώσει" η 240 θα μείνουν "ορφανά" τα Phanteks Sp140 που έχω μπροστά οπότε θα βάλω το ένα πάνω μάλλον. 

Ναι δοκίμασε πιστεύω θα δεις διαφορά μεγάλη. Λίγο ανεβάζω τις στροφές στο πάνω και πέφτουν οι θερμοκρασίες σε όλα τα υποσυστηματα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, επανερχομαι στο θεμα των θερμοκρασιων γιατι δε βγαζω ακρη! Δοκιμασα με διαφορα fan profiles και αποτελεσμα κανενα. Πριν απο λιγο σε Heaven Benchmark η καρτα γραφικων εφτασε στους 77 βαθμους. Βγαζω το πλαστικο που βρισκεται στο μπροστινο μερος του Case και το φιλτρο και βαζω να δουλευουν ολα τα ανεμιστηρακια στο Full κι εδω αρχιζουν τα κουλα: Επαιρνα διαφορετικες μετρησεις θερμοκρασιας με 3 διαφορετικα προγραμματα (HWMonitor, Cam, Asus Ai Suite). Λεω θα ειναι lag, δε μπορει να μη συμφωνουν και να εχω αποκλισεις 6-8 βαθμους. Αλλα και οι θερμοκρασιες δεν ηταν σταθερες σε ενα σημειο....Η πλακα ηταν οτι με ολα τα fans στο 100% η θερμοκρασια του CPU πηγε απο τους 40 στους 48 βαθμους! Αυτη τη στιγμη με Standard Fan Profile μεσω του Ai Suite και χωρις το μπροστινο πλαστικο εχω CPU 34 βαθμους και Καρτα γραφικων 40 αλλα δε γινεται μολις ζοριστει ελαχιστα το PC να εχω 50-55 βαθμους στον επεξεργαστη και κοντα στους 80 στην καρτα γραφικων... Τι μπορω να κανω, περα απο εγκατασταση ενος 140mm fan στο πανω μερος?

Επεξ/σία από gazp

6 λεπτά πριν, gazp είπε

Λοιπον, επανερχομαι στο θεμα των θερμοκρασιων γιατι δε βγαζω ακρη! Δοκιμασα με διαφορα fan profiles και αποτελεσμα κανενα. Πριν απο λιγο σε Heaven Benchmark η καρτα γραφικων εφτασε στους 77 βαθμους. Βγαζω το πλαστικο που βρισκεται στο μπροστινο μερος του Case και το φιλτρο και βαζω να δουλευουν ολα τα ανεμιστηρακια στο Full κι εδω αρχιζουν τα κουλα: Επαιρνα διαφορετικες μετρησεις θερμοκρασιας με 3 διαφορετικα προγραμματα (HWMonitor, Cam, Asus Ai Suite). Λεω θα ειναι lag, δε μπορει να μη συμφωνουν και να εχω αποκλισεις 6-8 βαθμους. Αλλα και η θερμοκρασιες δεν ηταν σταθερες σε ενα σημειο....Αυτη τη στιγμη με Standard Fan Profile μεσω του Ai Suite και χωρις το μπροστινο πλαστικο εχω CPU 34 βαθμους και Καρτα γραφικων 40 αλλα δε γινεται μολις ζοριστει ελαχιστα το PC να εχω 50-55 βαθμους στον επεξεργαστη και κοντα στους 80 στην καρτα γραφικων! Τι μπορω να κανω, περα απο εγκατασταση ενος 140mm fan στο πανω μερος?

Μεσω msi afterburner βλεπεις τις ιδιες υψηλες θερμοκρασιες? Η cpu ειναι απολυτα λογικο να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες η καρτα γραφικων οχι. Η cpu σε idle παντα θα εχει 25-35 βαθμους αλλα μολις τρεξεις καποιο stress παει αμεσως 70 80. Κατω απο 70 75 για 24/7 εισαι κομπλε οποτε μην αγχωνεσαι με τη cpu. Η gpu με full ανεμιστηρες δεν επρεπε να ξεπερναει τους 70 αναλογα και τι μοντελο εχεις. Δοκιμασε να βγαλεις το μπροστα καπακι να δεις αν εχεις διαφορες στην gpu. Την cpu αστην και 70 να εχει δεν παθαινει τιποτα.

13 λεπτά πριν, Heybro είπε

Μεσω msi afterburner βλεπεις τις ιδιες υψηλες θερμοκρασιες? Η cpu ειναι απολυτα λογικο να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες η καρτα γραφικων οχι. Η cpu σε idle παντα θα εχει 25-35 βαθμους αλλα μολις τρεξεις καποιο stress παει αμεσως 70 80. Κατω απο 70 75 για 24/7 εισαι κομπλε οποτε μην αγχωνεσαι με τη cpu. Η gpu με full ανεμιστηρες δεν επρεπε να ξεπερναει τους 70 αναλογα και τι μοντελο εχεις. Δοκιμασε να βγαλεις το μπροστα καπακι να δεις αν εχεις διαφορες στην gpu. Την cpu αστην και 70 να εχει δεν παθαινει τιποτα.

Το MSI Afterburner για καποιο λογο μου εδειχνε αλλα αντι αλλων και γι ατυτο το ξηλωσα. Μολις ετρεξα ενα heaven benchmark εχοντας αφαιρεσει το μπροστα καπακι και με πολυ επιθετικο fan curve στην καρτα γραφικων η οποια παρ ολα αυτα εφτασε στους 70 βαθμους στα μισα του τεστ και εμεινε καρφωμενη εκει ως τελος. Δεν νομιζω να λεει πολλα αλλα στο προηγουμενο τεστ ειχε βγαλει σκορ 2780 και τωρα εβγαλε 2500. τι φαση?

2 λεπτά πριν, gazp είπε

Το MSI Afterburner για καποιο λογο μου εδειχνε αλλα αντι αλλων και γι ατυτο το ξηλωσα. Μολις ετρεξα ενα heaven benchmark εχοντας αφαιρεσει το μπροστα καπακι και με πολυ επιθετικο fan curve στην καρτα γραφικων η οποια παρ ολα αυτα εφτασε στους 70 βαθμους στα μισα του τεστ και εμεινε καρφωμενη εκει ως τελος. Δεν νομιζω να λεει πολλα αλλα στο προηγουμενο τεστ ειχε βγαλει σκορ 2780 και τωρα εβγαλε 2500. τι φαση?

Πες μας λίγο τη κάρτα έχεις ακριβώς μοντέλο να δούμε γιατί αν δεν έχει καλή ψύκτρα οι 70 βαθμοί είναι πολύ λογικοί τέτοιο καιρό σε stress test. Το score ίσως ήσουν overclocked πριν είναι μεγάλη διαφορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι, δεν ημουν overclocked πριν, σε gaming mode την ειχα...η καρτα ειναι η Gigabyte 1080 G1 Gaming και μεχρι και χτες δεν ειχα δει ποτε μου θερμοκρασιες ανω των 63-65 βαθμων...

edit: ξαναετρεξα το heaven και ειναι ενταξει το benchmark score μου, απλα πιο πριν παλευανε τα windows να κανουν update...

Επεξ/σία από gazp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...