Προς το περιεχόμενο

NZXT S340/Elite | Insomniacs Club

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πέρυσι που χρειάστηκα 2 εξαρτήματα δεν πλήρωσα κάτι. Με ΕΛΤΑ ήρθε. Ενα παράθυρο και μια πρόσοψη δε πλήρωσα κατι. Και ήταν μεγάλο κουτί. Δυστυχώς η 2η πρόσοψη ήρθε με γρατσουνιές οπότε θα πρέπει να τη βάψω κάποια στιγμή.

Τους έστειλα sn και φωτογραφία του κουτιού αναμένω. Για καβατζα το θέλω ας υπάρχει ποτέ δεν ξέρεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Τους έστειλα sn και φωτογραφία του κουτιού αναμένω. Για καβατζα το θέλω ας υπάρχει ποτέ δεν ξέρεις. 

Κ γω τα ίδια για τη πρόσοψη. Γιατί ποτέ δε ξέρεις όντως. Αλλά ήρθε με σπασμένα τα κλιπακια και με 1-2 γρατζουνιες. Αυτά παίζει να είναι τα γνωστά κόλπα των ΕΛΤΑ. Ποδόσφαιρο με τα δέματα.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Λογω κακου header στη μητρικη καταστραφηκε το καλωδιο που συνδεει τις μπροστινες USB 3.0 (μη ρωτατε τι και πως, πονεμενη ιστορια). Με το που εστειλα στην NZXT τον πονο μου μου στειλαν ανταλλακτικο χωρις πολλες ερωτησεις (μονο φωτο με την αποδειξη αγορας εστειλα), δωρεαν και χωρις να πληρωσω τιποτε. Αψογο support! Οποτε φιλε με το πλαινο δεν νομιζω οτι εχεις να ανησυχεις για κατι περα απ τα ΕΛΤΑ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια παράκληση, μην το "χεζετε" με το support "για να υπάρχει", μην αποφασίσουν να μην τα καλύπτουν/στέλνουν Ελλάδα.

Οπως τις κομπινιές με τις εγγυήσεις από εξωτερικό και μας βάλανε μαύρη λίστα σαν χώρα. Απλα και ξάστερα. :)

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 5
  • Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ένα μικρό μοντάρισμα στο παλιό s340 τζάμι από s340 elite.. Παραλαβή από nzxt (τζάμι και παξιμάδια)..
Δυστυχώς δεν πρόσθεσαν και τις βίδες και έπεσε πολύ ψάξιμο σε πολλά μαγαζιά επειδή οι βίδες είναι σε ίντσες..
Στο τέλος βρήκα από παλιές μου βίδες (4 και στο μέγεθος που ήθελα τραγικό!).. Το αποτέλεσμα νομίζω άξιζε! 
Στις φωτογραφίες η διαδικασία από πριν στο μετά!

l7t07t1.jpg qGHZzCc.png coxHq7k.jpg zimhJDu.jpg 7AahzE5.jpg

• Like 4

Kαλημερα. Ειμαι κατοχος του nzxt s340 elite black/red. Πόλη όμορφο case και βολικό. Το έχω πραγματικά λατρέψει στο χρωμα αυτο καθως ολο το  set up μου ειναι black red.

Μια ερωτηση θελω να κανω.  Σκεφτομαι να βαλω στο επεξεργαστη τη συγκεκριμενη ψυκτρα https://www.skroutz.gr/s/4454998/Cryorig-R1-Ultimate.html?from=account_favorites και ηθελα να ρωτησω αν θα  εχω καποιο θέμα με το μεγεθος. 

Ειδα οτι εχει 2 εκδοσεις την Cryorig R1 Ultimate και την Cryorig R1 Universal αλλα θα προτιμούσα να παω στην πρώτη. 

168 εκατοστά ύψος. Δεν χωράει σε καμία περίπτωση. Το clearance του κουτιού είναι 160 δηλαδή μέχρι 16 εκατοστά ψυκτρα μπορείς να βάλεις αλλιώς βρίσκει στο τζάμι η στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βγαίνει 8 9 πόντους προς τα έξω. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε να προτείνετε κάτι ώστε να μειωθεί η συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό του κουτιού ;

Αυτή τη στιγμή η διάταξη των fans εντός έχει ως εξής:

-Μπροστά 2Χ Phanteks 140SP.

Ο 1ος (πάνω τρέχει on default 1200+ rpm, δεν μπορώ να τον κατεβάσω)

ενώ ο από κάτω (2ος) φυσάει την gpu με 850-900rpm ( πριν τον είχα 1000-1200 ) 

-Πάνω υπάρχει ένας εκ των στοκ nzxt του κουτιού, ξεκινά από τα 900~rpm και ανεβαίνει ανάλογα με το φόρτο εργασίας, είναι συνδεδεμένος στο cpu fan2, καθώς δεν υπήρχε αλλού θέση. 

-Πίσω βρίσκεται η υδροψυξη ( Arctic.Liquid Freezer 120 με 2 arctic f12 σε push-pull διαταξη. να ξεκινούν από τα 1100 rpm- δεν κατεβαίνουν άλλο, βέβαια δεν ξέρω αν η ένδειξη 1100 ειναι συνολικό άθροισμα των δύο καθώς συνδέονται μαζί και με την ίδια την ψυχτρα και καταλήγουν σε ένα cpu_fan1 )

Το πρόβλημα είναι ότι σε μία νορμάλ ημέρα με αρκετές στιγμές ηρεμίας αδράνειας του συστήματος και 5-6, ώρες μαξ gaming βρίσκεται αρκετή συσσωρευμένη σκόνη στο εσωτερικό. Και όχι απλή σκονουλα. Μιλάμε για σημαντική ποσότητα σκόνης. Πιο παλιά που δεν υπήρχε gpu, ούτε είχα τα fans που έχω τωρα δεν έδινα σημασία και έριχνα το "φταίξιμο" σε πιθανή κακή ροή αέρα. Συγκεκριμένα η περισσότερη βρίσκεται στο backplate της gpu, και λιγότερη αλλά και πάλι δεν τη λες και αμελητέα ποσότητα σκόνης, πάνω στους ssd, γενικότερα στο psu κάλυμμα ( Οι S340 κάτοχοι καταλάβατε περισσότερο πιστεύω ). Έχω κάνει και μια "πατέντα", την είχε προτείνει πιο παλιά μέλος, έχω "κλείσει" το κομμάτι μπροστά εκεί πού βρίσκεται το HDD cage ώστε ο αέρας να διοχετεύεται στο σύστημα μόνο μέσα από τα 2 μπροστινά ανεμιστηρακια. Εξάλλου βέβαια οι θερμοκρασίες του hdd είναι ίδιες με πριν. Ήθελα να γλυτώσω και τη σκόνη που μαζευόταν σε δυσπρόσιτες γωνίες όπου δεν μπορούσα να καθαρίσω κι εύκολα. 

Ο χώρος που βρίσκεται το pc είναι καθαρός. Συγκεκριμένα πριν "καθήσω" στο pc φορτίζω πάντα να καθαρίζω με υγρα πανάκια καθαρισμού ( αζαξ φάση ) τόσο το γραφείο πάνω, την οθόνη περιμετρικά, τα περιφερειακά αλλά και εξωτερικά το κουτί. Γενικά αποκλείω όσο γίνεται την φυσιολογική σκόνη από γύρω παράγοντες.

Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορώ να κάνω ώστε να μειωθεί το θεματακι αυτό, γενικά δε μαρεσει να μαζεύεται σκόνη, για προφανείς λόγους, και γιατί έχω βαρεθεί να ανοίγω κάθε δεύτερη μέρα το pc και να καθαρίζω με σουιφερ τις επιφάνειες ( μην τρομάξετε, δεν καθαρίζω με αυτό ηλεκτρικά μέρη, μόνο το κάλυμμα μέσα , το pcb έχω έναν ανορθόδοξο τρόπο με σελοτειπ, και γίνεται τζαμι ). Θα σκεφτείτε, "με τι ασχολείσαι ρε περίεργε" αλλά αν έχετε κάποια πρόταση, καλοδεχούμενη. 

Επεξ/σία από 7nisiotis

Όσο διάβαζα το μήνυμα έλεγα κάτι συμβαίνει και με την σκόνη που μιλάς για κάθε μέρα εγώ στους 4 μήνες έχει ελάχιστη σκόνη με ένα φου φεύγει συν γιατί να παίζεις σε τόσο υψηλές στροφές όταν βάζοντας στο cpu fan 1 2 τον πάνω κάτω τους ρίχνεις ως 400 στροφές και τους μπροστά πάνω στην ψυκτρα που επίσης τους ελέγχεις από εκεί. Μου φαίνονται πολλές στροφές το 700 800 είναι το μέγιστο κανονικα για να μην έχουμε πολύ θόρυβο. Εγώ θα έβαζα μπροστά την ψυκτρα και θα άφηνα τους 2 ανεμιστήρες exhaust χωρίς άλλα. Έτσι έχω τη διάταξη με πολύ καλές θερμοκρασίες με 1.3volt σε silent mode. Αυτή η σκόνη πάντως δεν εξηγείται είμαι σίγουρος ότι τα μπροστά που έχεις βάζουν όλη τη σκόνη μέσα. 

• Like 1

Στις 21/3/2018 στις 11:30 ΠΜ, Heybro είπε

168 εκατοστά ύψος. Δεν χωράει σε καμία περίπτωση. Το clearance του κουτιού είναι 160 δηλαδή μέχρι 16 εκατοστά ψυκτρα μπορείς να βάλεις αλλιώς βρίσκει στο τζάμι η στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βγαίνει 8 9 πόντους προς τα έξω. 

Σ ευχαριστω για την αμεση απαντσηση. Εχεις να μου προτεινεις καποια καλη ψυκτρα σε τετοια ποιοτητα που να χωραει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Heybro είπε

Θα πήγαινα εδώ επειδή είδα θες αεροψυκτη και μαύρη. Οριακά 160 έχει αλλά θα χωρέσει Screenshot_20180322-143338.png

Ναι προτειμω αεροψυκτη. Σ ευχαριστω πολυ θα τη τσεκαρω και εφοσον λες οτι χωραει θα προχωρησω στην αγορα της λο

Επεξ/σία από Masma

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ευχαριστα νεα για οσους εχουν θεμα με θερμοκρασιες με το κουτι μας. Ανοιξα σημερα το μπροστα καπακι για να καθαρισω το φιλτρο απο την σκονη και οι θερμοκρασιες επεσαν σε ολα τα υποσυστηματα.

Για την ακριβεια εχουμε.

cpu δουλευε στους 69 μονιμα τωρα εχω 62-63 

gpu ηταν στους 46 τωρα στους 44

Το υγρο της ψυκτρας ηταν στους 37.9 βαθμους και τωρα ειναι στους 33.4 και πεφτει συνεχεια 33.1 ειναι τωρα.

Κανω mining οποτε οι διαφορες ειναι τεραστιες ειδικα στην cpu 6 7 βαθμους κατω δεν ειναι καθολου λιγο. Τρεχει στα 5ghz 1.3 σε avx mining. Ισως το αφησω ετσι για το καλοκαιρι δεν ενοχλει να ειναι βγαλμενο το μπροστινο panel. Δοκιμαστε το θα εκπλαγειτε πολυ ευχαριστα.

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 2

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Δηλαδή το άφησες μόνο με το φίλτρο σωστά; You just meshify-it 

B)

Δεν το εβαλα ακομα το φιλτρο το αφησα καμια ωρα να στεγνωσει καλα. Για το καλοκαιρακι θα το αφησω ετσι λογικα δεν ενοχλει καθολου και αλλο να δουλευει 62 63 ολη μερα και αλλο 69 70. Φανταζομαι τα κουτια που εχουν μπροστινο panel αλλα τελειως κλειστο τι γινεται του s340 εχει και ανοιγματα πανω κατω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...