tsioulak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 @dieksodo Ναι οκ, να μην με ενδοιαφερει πως βγαζει τα κερδη της η εταιρια, μαζι σου, τοτε ομως να μην λενε οι εταιριες και τα παπαγαλακια τους οι "δημοσιογραφοι" οτι τα microtrasnactions ειναι καλο πραγμα επειδη οι κατα καημενες οι εταιριες δεν βγαινουν αλλιως, αλλα εφοσον το κανουν τοτε και εγω μπορω ανετα να χρησιμοποιησω, απλοικη μεν αλλα βασιμη, λογικη για να δω οτι τα παιχνιδια δουλευουν με 300% και 500% και παραπανω κερδος. Επειδη βεβαια το θεμας ειναι τα microtransactions και τα loot boxes, τα οποια ειναι μεμπτες ηθικα τακτικες που εξυπηρετουν την φιλαργυρια τους και μονο, και το χειροτερο χρησιμοποιουν τακτικες χειραγωγησης για να μεγιστοποιησουν την αποδοτικοτητα των μεθοδων αυτων, το οποιο φυσικα δεν εχουν κανενα ενδοιασμο να το κανουν σε ατομα που δεν μπορουν ή δεν ξερουν καλυτερα. Ειμαι απο τους πρωτους που θα σου πει οτι η ΕΕ ειναι κατι που δεν μας συμφερει αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να κανει καλο, αν ανακυρηξει τα microtransactions τζογο τοτε τα φορολογει με 30% και βγαζει αρκετα χρηματα απο το πουθενα μιας και η πληθωρα των εκδοτων εχουν την εδρα τους κατα ουσα μερια. Και μετα μπορουν να βρουν πως θα επιβαλουν το οριο ηλικιας που εχει καθε χωρα μελος της ΕΕ για τον τζογο στα παιχνιδια, μπας και σταματησει αυτη η μαστιγα.
HarryT Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ ο αφελής πάντα φανταζόμουν την ύπαρξη του μοντέλου game as a service, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ' ότι βλέπουμε να συμβαίνει με το Battlefront 2 και άλλα πολλά σύγχρονα games. Εγώ πάντα έλπιζα ότι ένα game (όχι σε όλα, αλλά όπου έχει νόημα να το κάνεις) θα εμπλουτίζεται με επιπλέον περιεχόμενο (χάρτες, κλάσεις παικτών, όπλα, story campaigns, modes, κλπ) για αρκετά χρόνια (αντί για το 6μηνο που κρατάει ένα τυπικό και πανάκριβο season pass). Δεν φανταζόμουνα ότι θα πρέπει να πληρώνω ας πούμε €10 για να έχω ταχύτερο progression στο account μου (ορίστε;) ή ακόμα χειρότερα να πληρώσω τα ελεεινά loot boxes για να έχω μικρές πιθανότητες να αγοράσω το όπλο που θέλω. Τα loot boxes που σπάνε την ισορροπία του παιχνιδιού είναι στην πραγματικότητα pay to win. Η μηνιαία συνδρομή του WoW, αν και πανάκριβη για μένα, είναι πολύ πιο τίμια απ' όλες αυτές τις καινούριες αηδίες της βιομηχανίας. Δεν έχω πρόβλημα με τα διακοσμητικά κοστουμάκια που δεν επηρεάζουν το gameplay, αλλά έτσι κανείς δεν έχει σοβαρό λόγο να δώσει extra λεφτά στις διάφορες ΕΑ και Activision. Αν θέλουν οι streamers και οι Pros το pay to win για να πληρώνουν και να κερδίζουν για να κάνουν views στο Twitch και να κοκορεύονται, ας είναι. Εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω κανένα pay to win παιχνίδι με loot boxes. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από HarryT
Xeri83 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μεγαλη κοροιδια το DLC! Να σου πουλανε το παιχνιδι τμηματικα;Την ειχα πατησει ετσι με το empire total war ,οταν ειχε πρωτοβγει απο λιανικη (εγω ειχα μεινει οτι ειναι ο client για το multi του CS)συν οτι υπαγεται σε παιχνιδι steam που πρακτικα σημαινει θελεις λογαριασμο steam ,που αν θυμαμαι καλα , οτι δεν το αγορασες, δεν μπορεις ουτε να το ανταλαξεις(οι 30+ καταλαβαινουν ) και στο rome2 σου πουλανε Mods πανω στο Mod κλειδωμενα κρατη.Καποτε το Pc game ηταν "μαγικο"ειδικα στην 3dfx εποχη , Τα παιχνιδια ειχαν bugs και οι προγραμματιστες μονο που δεν εκαναν χαρακιρι,το update patch ειχε αξια ,ακομα και το expansion του starcraft ξινιζε.Οταν ηρθε το ιντερνετ στην χωρα μας "ανθισε"το pc gaming (μεγαλη απωλεια ο εντυπος τυπος με τα demo CD)αλλα τωρα πιανει βαρυ "χειμωνα" τοσο σε επιπεδο hardware λογω τιμων οσο και software λογω κερδοσκοπιας.
aris1986 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Στις 18/2/2018 στις 9:33 ΠΜ, LongTom είπε Ο καταναλωτής ψήφισε και επέλεξε. Beta releases, pre-orders, DLC και loot boxes, αυτά συντελούν την συνταγή της επιτυχίας βάση τον τζίρο και τις πωλήσεις. Πάλι επέλεξαν για μας χωρίς εμάς δηλαδή. Ποιος έδωσε λευκή επιταγή στους σημερινούς ”gaymers“ ώστε να αποφασίσουν έτσι και να δέχονται δευτερα games και να τα πληρώνουν κιόλας συνεχώς. Θα σου πω εγώ ποιος τους έδωσε. Ο μπαμπάς τους, η μαμά τους και οι πιστωτικές κάρτες που τους κέρασαν. Τρώγοντας γαριδάκια σαν παχύσαρκα, Στάζοντας δάκρυα από το ένα μάγουλο, ξέροντας ότι δεν θα γίνουν αυτό που θα θέλουν οι καψουρες στο σχολείο τους, πάτησαν τον αριθμό πιστωτικής του μπαμπά και αγόρασαν έναν skin μπας και γίνουν χαρούμενοι. Λεγομενοι και angry white kids (millennials) Αυτοι είναι να τους χαιρόμαστε. Και από αύριο να κοβοντουσαν αυτα τα games παγκόσμιως, δεν θα με πείραζε καθόλου. Μόνο τους πικραμένους όπως είπε κάποιος που θέλουν να αγοράζουν κοσμετικες βλακείες λες και θα αλλάξει κάτι την επόμενη μέρα. Εγώ τα έζησα από το 1995 που άρχισε το rise. 2
Ocelote Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 6 ώρες πριν, aris1986 είπε Πάλι επέλεξαν για μας χωρίς εμάς δηλαδή. Ποιος έδωσε λευκή επιταγή στους σημερινούς ”gaymers“ ώστε να αποφασίσουν έτσι και να δέχονται δευτερα games και να τα πληρώνουν κιόλας συνεχώς. Θα σου πω εγώ ποιος τους έδωσε. Ο μπαμπάς τους, η μαμά τους και οι πιστωτικές κάρτες που τους κέρασαν. Τρώγοντας γαριδάκια σαν παχύσαρκα, Στάζοντας δάκρυα από το ένα μάγουλο, ξέροντας ότι δεν θα γίνουν αυτό που θα θέλουν οι καψουρες στο σχολείο τους, πάτησαν τον αριθμό πιστωτικής του μπαμπά και αγόρασαν έναν skin μπας και γίνουν χαρούμενοι. Λεγομενοι και angry white kids (millennials) Αυτοι είναι να τους χαιρόμαστε. Και από αύριο να κοβοντουσαν αυτα τα games παγκόσμιως, δεν θα με πείραζε καθόλου. Μόνο τους πικραμένους όπως είπε κάποιος που θέλουν να αγοράζουν κοσμετικες βλακείες λες και θα αλλάξει κάτι την επόμενη μέρα. Εγώ τα έζησα από το 1995 που άρχισε το rise. Αποδέξου ότι ανήκεις -όπως ίσως και αρκετοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού- στη μειοψηφία δίχως να μειώνεις την πλειοψηφία απλά και μόνο επειδή δεν συμφωνείς μαζί της.
panosveto12 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Νταξη ρε παιδιά κανείς δεν σας βάζει με το ζόρι να τα αγοράζετε . Τα DLC της Blizzard τουλάχιστον είναι επιπέδου expansion . Πχ ο νέος character στο Diablo 3 θα έπρεπε να περάσει άλλη μια πενταετία για να των δούμε στο next expansion και αν . Όσο για τα cosmetics η το transfer από τον ένα σέρβερ στον άλλο η το name change οποίος θέλει το κάνει . Δεν σε κάνει over power .
panagiotis54 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 μην κατηγορουμε τα μικρα παιδια...τα παιδια παιρνουν την παιδεια τους απο τους γονεις τους και την κοινωνια στην οποια ζουνε aka σχολειο aka αλλα παιδια με αλλους γονεις..οι οποιοι ποσο χρονο να ειναι σημερα, ενος 14 χρονου? 40-50? δηλ νεοι ανθρωποι που εχουν μαθει πλεον απο τα ιντερνετια δουλεουν στα γραφεια τους πανω σε αυτα.... τα παιδια γινανε ετσι γιατι οι γονεις τους δεν τα μαθανε καλυτερα...πρεπει να μαθεις το παιδι σου να μην παρασυρεται απο τα πιο απλα πρωτα απο ολα οπως εδω το gaming ωστε σιγα σιγα να μπορω να αντισταθει στα πολυ πιο δυσκολα αργοτερα...γνωμη μου.
logistoulis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 η μέση ηλικία των gamer είναι γύρω στα 35, απλά θυμίζω...
panagiotis54 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 ναι τωρα αυτο συναδελφε θελω λιγο να το δω...εχουμε καποια πηγη για αυτο? επισης μιλαμε για παγκοσμια αγορα ή ελλαδα?
Fotis13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/02/2018 στις 9:33 ΠΜ, LongTom είπε Ο καταναλωτής ψήφισε και επέλεξε. Beta releases, pre-orders, DLC και loot boxes, αυτά συντελούν την συνταγή της επιτυχίας βάση τον τζίρο και τις πωλήσεις. Κανένας σοβαρός μάνατζερ-εκδότης δεν θα τολμούσε να προωθήσει τέτοιες εμετικές λύσεις εάν δεν είχε ανάλογες "πλάτες" από προηγούμενες πωλήσεις και τους παχυλούς τζίρους που έφεραν άλλες παρόμοιες προσπάθειες. Οι gamers, και η ψήφος τους μέσω του πορτοφολιού τους, έφεραν την βιομηχανία σε αυτό το σημείο, όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη μικρότερες εταιρείες που δεν έχουν, ακόμη, ακολουθήσει τέτοια μοντέλα και niche παιχνίδια που δεν έχουν δυνατότητα για τέτοιες κασκαρίκες. Ακριβως . Οι gamers που ειναι η αγορα ,εχει αποφασισει πως θελει και dlc επι πληρωμη και microtransactions καθως επικροτει με τα χρηματα τους αυτες τις διαδικασιες .Για να το κανει αυτο σημαινει πως βλεπει ανταποδοτικοτητα σε ποιοτητα τιτλων .Και πολυ καλα κανουμε διοτι αυτο καθιστα βιωσιμο το μοντελο των εταιρειων με αποτελεσματα να απολαμβανουμε παιχνιδια που εχουν δραματικη διαφορα σε ολους τους τομεις σε σχεση με παλιοτερες γενιες. Οσοι λενε "παλια ηταν καλυτερα " και "δεν βγαινουν πλεον καλα παιχνιδια " μπορουν να καταθεσουν αιτηση συνταξης και να αρχισουν να παρακολουθουν μεσημεριανα διοτι μονο ως γραφικοι μπορουν να υπολογιστουν .Οτι ελεγε η μανα τους και ο παππους τους τις ιδιες μπουρδες λενε και αυτοι σε διαφορετικο θεμα ... 38 λεπτά πριν, logistoulis είπε η μέση ηλικία των gamer είναι γύρω στα 35, απλά θυμίζω... Πολυ σωστο και αυτο ειμαστε η πρωτη γενια των gamers και συνεχιζουμε . Επομενως τον 35χρονο δεν τον νοιαζει και δεν θα επρεπε να τον νοιαζει αν δωσει 5-10 ευρω παραπανω διοτι περναει καλα σε αυτο το μεγαλο χρονικο διαστημα που ασχολειται με ενα game και σε αντιδιαστολη δινει πολυ λιγα .Ακομα και τωρα το gaming σε ολες τους τις μορφες ειναι απο τα πιο οικονομικα hobby που μπορει να κανεις καποιος . Τωρα αν ο αλλος ειναι 15χρονος και παιρνει χαρτζηλικι απο τους τους γονεις για να αγορασει κανα game λογικο ειναι να του φαινεται ακριβο . Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2018 από Fotis13
Rubin074 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 43 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε ναι τωρα αυτο συναδελφε θελω λιγο να το δω...εχουμε καποια πηγη για αυτο? επισης μιλαμε για παγκοσμια αγορα ή ελλαδα? http://www.theesa.com/about-esa/essential-facts-computer-video-game-industry/ 2
odypapa1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Διαβάζω 35χρονος gamer και μου φαίνεται περίεργο...που ανήκω σε αυτήν την πλεύρα... Όταν μου αρέσει ένα παιχνίδι το αγοράζω κατευθείαν για να στηρίξω την προσπάθεια που έκαναν δεν με νοιάζει η τιμή αφού σε λίγες βδομάδες θα χει κάνει απόσβεση τα χρήματα του. DLC εννοείται πως είναι κοροϊδία, καλύτερα να βάζουν όπως στο cs skins γάντια μαχαίρια μέχρι και μαντήλια στον λαιμό που δεν επηρεάζουν το παιχνίδι παρά να γίνει P2W κατάσταση. Έχει πλάκα να βλέπω αυτούς που χαλάνε μια μικρή περιουσία πάντως... Απλά η γενιά μας έχει μεγαλώσει να ζορίζεται στα παιχνίδια που παίζει...να κολλάει ώρες για την λύση... Τώρα τα χεις όλα μασημένα τροφή. Κόλλησες;;; walktrhough... Δυσκολεύεσαι να βγάλεις το boss....3ευρώ το φανταστικό σπαθί που είναι πολύ πιο όμορφο από το κλαδί που έχεις για να μάχεσαι...κ.ο.κ. Λείπει ένα παιχνίδι σαν το wow ένα mmorpg που να μας κάνει να παίξουμε 1000άδες ώρες... Όσο για το diablo 15 ευρώ ο necro ναι μεν βγάζει τα λεφτά του ναι μεν χαλάλι λόγω ότι κλείσαμε 1000άδες ώρες στο μέτριο D3 αλλά καλύτερα 30 ευρώ με νέα πόλη και με 2-3 χαρακτήρες ακόμα. Γιατί τώρα έχω φτάσει να παίζω 10-15 ώρες κάθε season. Από 1000 που χα στο πρώτο season.
panagiotis54 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, Rubin074 είπε http://www.theesa.com/about-esa/essential-facts-computer-video-game-industry/ " Adult women represent a greater portion of the video game-playing population (31 percent) than boys under age 18 (18 percent). " umm...what???? δεν το καταλαβαινω εγω καλα?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 On 2/18/2018 at 3:13 PM, adreasbon said: Το πρώτο dlc για την ιστορία ήταν στο the elder scrolls oblivion , θυμαμε τότε γελάγαμε ... τώρα κλαίμε.... Για την ακριβεια το πρώτο DLC ήταν στο Total Annihilation στο PC το 1997 που εταιρεια προσφερε νέα units καθε μηνα. Σε κονσόλες νομιζω ήταν στο Dreamcast και θυμαμαι στα φορητά η Nokia σου εδινε εξτρα levels μεσω Wap στο Ngage
Ocelote Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, BorrowedTime είπε Για την ακριβεια το πρώτο DLC ήταν στο Total Annihilation στο PC το 1997 που εταιρεια προσφερε νέα units καθε μηνα. Σε κονσόλες νομιζω ήταν στο Dreamcast και θυμαμαι στα φορητά η Nokia σου εδινε εξτρα levels μεσω Wap στο Ngage Με τη διαφορά ότι στο Total Annihilation, το έξτρα περιεχόμενο ήταν δωρεάν. Το "Horse Armor DLC" στοίχιζε 200 MS Points ή περίπου 2€ . Πλέον, ευτυχώς ή δυστυχώς, ο κανόνας για το DLC είναι να είναι επί πληρωμή. Το "free DLC" είναι η εξαίρεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα