Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω θεμα με wind vdsl 50 εδω και καποιο διαστημα, δεν μπορω να μπω σε μερικα σαιτς οποτε στραφηκα αναγκαστικα στην αλλαγη των dns μεσα απο την σελιδα του router.

Πλεον μπαινω κανονικα στα site, το θεμα ειναι υπαρχει καποιο θεμα με αυτην την αλλαγη ? 

Ειμαι ασφαλης ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοείς με το ασφαλείς;

Το δεδομένο είναι ότι σίγουρα στη google ξέρουν σε ποια sites μπαίνεις και πιθανόν να σίγουρα κρατάνε στατιστικά.

Απο εκεί και έπειτα εφόσον οι συνδέσεις udp δεν είναι κρυπτογραφημένες πάντα υπάρχει πιθανότητα κάποιος 3ος να δει τα πακέτα σου, ενω αν ψάξεις/διαβάσεις διάφορες ευπάθειες του dns πρωτοκόλλου θα αποκτήσεις ιδία αντίληψη του ζητήματος.

Πάντως το θετικό είναι ότι οι servers αυτοί είναι ultra fast ενω θεωρώ απίθανο να χακαριστούν και να σου επιστρέψουν λάθος σελίδες.

Επεξ/σία από mad-proffessor
ορθογραφικό
  • Like 1
Δημοσ.

Οι DNS των Ελληνικών isp, είναι γνωστό ότι κόβανε (-νουν) την κίνηση σε sites με στοίχημα κτλ.

Όλοι οι DNS τόσο της Google όσο και των OpenDNS και Quad9 είναι ασφαλείς αλλά κρατάνε logs.

• Like 1
Δημοσ.

Το ρωτώ αυτό γιατί τελευταία η wind μπλόκαρε καποια sites τα οποία χρειάζομαι και είχε πέσει η ταχύτητα χωρίς λόγο κατά πολύ στο download.

Έβαλα τους dns της google και ως δια μαγείας μπαίνω στα site, όπως και η ταχύτητα επανήλθε. Από εκεί που είχα κατέβασμα μαξ 2.5 mb/s, έχω ξανά 4.2-5 .

Το θέμα το έκανα γιατί τυχαίνει να μπαίνω σε ebanking και είχα απορία για το αν είμαι πλέον ασφαλής όπως με τους dns της wind ( όσο γίνεται αυτό ) και αν θα μπορούσε κάποιος να αποσπάσει πληροφορίες ευκολότερα.

Για τα περί logs, φακελωματος κλπ δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας και όλα πλέον φακελωνοντε.

Δημοσ.
1 hour ago, mynam3 said:

Το ρωτώ αυτό γιατί τελευταία η wind μπλόκαρε καποια sites τα οποία χρειάζομαι και είχε πέσει η ταχύτητα χωρίς λόγο κατά πολύ στο download.

Έβαλα τους dns της google και ως δια μαγείας μπαίνω στα site, όπως και η ταχύτητα επανήλθε. Από εκεί που είχα κατέβασμα μαξ 2.5 mb/s, έχω ξανά 4.2-5 .

Το θέμα το έκανα γιατί τυχαίνει να μπαίνω σε ebanking και είχα απορία για το αν είμαι πλέον ασφαλής όπως με τους dns της wind ( όσο γίνεται αυτό ) και αν θα μπορούσε κάποιος να αποσπάσει πληροφορίες ευκολότερα.

Για τα περί logs, φακελωματος κλπ δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας και όλα πλέον φακελωνοντε.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την Wind. Μπορείς να μου πεις πως ακριβώς άλλαξες τις τιμές των dns και σε ποιο menu του modem (ZTE 168)?  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, JIMBOAthens είπε

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την Wind. Μπορείς να μου πεις πως ακριβώς άλλαξες τις τιμές των dns και σε ποιο menu του modem (ZTE 168)?  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων....

http://m.setuprouter.com/router/zte/h220n/dns.htm

Δες εδώ φίλε μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, mynam3 said:

Σε ευχαριστώ. Έβαλα στην αντίστοιχη σελίδα του router τους DNS της Google όπως ακριβώς λέει εκεί αλλά πάλι δεν έχω πρόσβαση στο γνωστό site με τα torrents. 

Πρέπει να αλλάξω και κάτι ακόμα?

Επεξ/σία από JIMBOAthens
Δημοσ.
2 minutes ago, coffeex said:

Δοκίμασε win+r γράψε cmd και τρέξε την εντολή

ipconfig /flushdns

Την έτρεξα και μου έβγαλε: "Succesfully flushed the DNS Resolver Cache".

Πάλι όμως δεν μπαίνει στο site....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, coffeex said:

Βάλε dns server στην κάρτα δικτύου και ξαναδοκίμασε.

Ver 4(TCP/IPv4) Properties:

- Obtain an IP address automatically

- Use the following DNS server addresses:

Preffered DNS Server: 8.8.8.8

Alternate DNS Server: 8.8.4.4

Κάτσε να κάνω και ένα restart και στο router και στο PC...

PS1: Τίποτα... Τα ίδια... 

PS2: Να διευκρινίσω ότι το Transmission κατεβάζει κανονικά torrents από άλλα sites...

PS3: Έχει αναφερθεί εδώ: 

Επεξ/σία από JIMBOAthens

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...