benign Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το υλικο που ανεφερες ειναι καινουργιο,απο καταστημα η μεταχειρισμενο απο εδω? Αν υποθεσουμε οτι εχεις βαλει και τα δυο καλωδια τροφοδοσιας πανω στην μητρικη,τοτε ειτε η μνημη που αγορασες εχει ασυμβατοτητα,τουλαχιστον με το συγκεκριμενο bios (σπανιο,αλλα πιθανο) ειτε η ραμ ειναι προβληματικη,ειτε η μητρικη εχει προβλημα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από benign
BringMe2Life Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.. Ίσως να φταίει κάποια ρύθμιση.. Ανοίγω τον υπολογιστή, δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Μετά από 2 λεπτά δίνει σήμα και μου εμφανίζει αμέσως την οθόνη υποδοχής των Windows 10 που πρέπει να εισάγω κωδικό.. Bios δεν έχω δει ακόμα.. 3 ώρες πριν, benign είπε Το υλικο που ανεφερες ειναι καινουργιο,απο καταστημα η μεταχειρισμενο απο εδω? Αν υποθεσουμε οτι εχεις βαλει και τα δυο καλωδια τροφοδοσιας πανω στην μητρικη,τοτε ειτε η μνημη που αγορασες εχει ασυμβατοτητα,τουλαχιστον με το συγκεκριμενο bios (σπανιο,αλλα πιθανο) ειτε η ραμ ειναι προβληματικη,ειτε η μητρικη εχει προβλημα. Το μηχάνημα είναι καινούριο, τώρα προσπαθώ να το bootάρω. Πιο συγκεκριμένα τώρα γιατί το έχω μπροστά μου ανοιγμένο. Τι γίνεται λοιπόν. Μέτα από reset στο Bios και χωρίς gpu πάνω, συνδέοντας το pc στην οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Βάζοντας την gpu -όλα κομπλέ. Με την gpu βλέπω και το bios. Μπαίνω λοιπόν με την gpu στο bios και έχει επιλογή από που να παίρνει γραφικά. Έπειτα από reset είναι μόνο του στην pci επιλογή, λογικό λοιπόν να μην έδινε σήμα με τα onboard αλλά μη λογικό μετά από reset να είναι στην επιλογή του pci και χωρίς να φοράει gpu. Αλλάζω λοιπόν την επιλογή σε IGFX για τα onboard γραφικά, κάνω επανεκκίνηση αλλάζω θέση στο καλώδιο και το βάζω στα onboard και το pc δίνει σήμα στην οθόνη μετά από 2 λεπτά, έχοντας περάσει το bios και εμφανίζεται στην οθόνη υποδοχής των Windows 10. Γιατί μου το κάνει αυτό και δεν δίνει σήμα από την αρχή δεν ξέρω.. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από BringMe2Life
benign Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, BringMe2Life είπε Παιδιά κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.. Ίσως να φταίει κάποια ρύθμιση.. Ανοίγω τον υπολογιστή, δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Μετά από 2 λεπτά δίνει σήμα και μου εμφανίζει αμέσως την οθόνη υποδοχής των Windows 10 που πρέπει να εισάγω κωδικό.. Bios δεν έχω δει ακόμα.. Το μηχάνημα είναι καινούριο, τώρα προσπαθώ να το bootάρω. Πιο συγκεκριμένα τώρα γιατί το έχω μπροστά μου ανοιγμένο. Τι γίνεται λοιπόν. Μέτα από reset στο Bios και χωρίς gpu πάνω, συνδέοντας το pc στην οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Βάζοντας την gpu -όλα κομπλέ. Με την gpu βλέπω και το bios. Μπαίνω λοιπόν με την gpu στο bios και έχει επιλογή από που να παίρνει γραφικά. Έπειτα από reset είναι μόνο του στην pci επιλογή, λογικό λοιπόν να μην έδινε σήμα με τα onboard αλλά μη λογικό μετά από reset να είναι στην επιλογή του pci και χωρίς να φοράει gpu. Αλλάζω λοιπόν την επιλογή σε IGFX για τα onboard γραφικά, κάνω επανεκκίνηση αλλάζω θέση στο καλώδιο και το βάζω στα onboard και το pc δίνει σήμα στην οθόνη μετά από 2 λεπτά, έχοντας περάσει το bios και εμφανίζεται στην οθόνη υποδοχής των Windows 10. Γιατί μου το κάνει αυτό και δεν δίνει σήμα από την αρχή δεν ξέρω.. Οταν το κανει αυτο εχεις επισης συνδεδεμενη την καρτα γραφικων πανω στην μητρικη? (Παρολο που στο bios εχεις βαλει την on board.) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από benign
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Αποσύνδεσε ότι δίσκο/ssd έχεις, βγάλε οποιαδήποτε κάρτα έχεις μέσα στο κουτί και αποσύνδεσε οτιδήποτε περιφερειακό έχεις συνδεδεμένο. Άφησε συνδεδεμένα μόνο mouse/keyboard. Επίσης την κάρτα γραφικών μην την βγάλεις. Κάνε clear cmos βγάζοντας την μπαταρία ή καλύτερα αλλάζοντας θέση στο jumper. Κάνει πάλι τα ίδια? Αν ναι βγάλε και την κάρτα γραφικών και κάνε πάλι clear cmos. Κάνει πάλι τα ίδια? Το πιο πιθανό είναι κάποια ρύθμιση στο BIOS αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τσέκαρε και το παρακάτω λινκ https://scottiestech.info/2015/11/12/fix-uefi-bios-boot-problems-on-a-new-motherboard/
BringMe2Life Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, benign είπε Οταν το κανει αυτο εχεις επισης συνδεδεμενη την καρτα γραφικων πανω στην μητρικη? (Παρολο που στο bios εχεις βαλει την on board.) Είτε έχω την κάρτα πάνω είτε όχι και τις ρυθμίσεις στα οnboard, πάλι το ίδιο κάνει. Για τοσυσκεκριμένο θέμα, ο μο΄νος τρόπος για να μπω στο bios είναι reset βγάζοντας την μπαταρία και με gpu πάνω. 15 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Αποσύνδεσε ότι δίσκο/ssd έχεις, βγάλε οποιαδήποτε κάρτα έχεις μέσα στο κουτί και αποσύνδεσε οτιδήποτε περιφερειακό έχεις συνδεδεμένο. Άφησε συνδεδεμένα μόνο mouse/keyboard. Επίσης την κάρτα γραφικών μην την βγάλεις. Κάνε clear cmos βγάζοντας την μπαταρία ή καλύτερα αλλάζοντας θέση στο jumper. Κάνει πάλι τα ίδια? Αν ναι βγάλε και την κάρτα γραφικών και κάνε πάλι clear cmos. Κάνει πάλι τα ίδια? Το πιο πιθανό είναι κάποια ρύθμιση στο BIOS αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τσέκαρε και το παρακάτω λινκ https://scottiestech.info/2015/11/12/fix-uefi-bios-boot-problems-on-a-new-motherboard/ Δοκίμασα και έγαλα τα πάντα, πάλι τα ίδια μου κάνει. Δοκίμασα και τις ρυθμίσεις στο bios που λέει ο τύπος στο link. Μάλλον είναι καποια ρύθμιση που θέλει δεν εξηγείται αλλιώς.
benign Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχει προβλημα η μητρικη σου για μενα.Αυτες τις δυσκολιες κανενας δεν τις εχει με παρομοιο συστημα με σενα και on board vga. Στειλτη πισω για rma. (Γραψε και τον κωδικο προιοντος για να εισαι σιγουρος.) Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από benign
BringMe2Life Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, benign είπε Εχει προβλημα η μητρικη σου για μενα.Αυτες τις δυσκολιες κανενας δεν τις εχει με παρομοιο συστημα με σενα και on board vga. Στειλτη πισω για rma. (Γραψε και τον κωδικο προιοντος για να εισαι σιγουρος.) Κι όμως δεν είναι μητρική. Το θέμα λύθηκε και έφταιγε η οθόνη. Παιδιά έβαλα το pc σε άλλη οθόνη και όλα κομπλέ... Δεν το πιστεύω... 2μερες προσπαθώ να βρω πρόβλημα στον υπολογιστή και τελικά έχει θέμα η οθόνη... Ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση... 1
benign Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Καλα τρομερα σπανιο,να χαλασει η οθονη σου με το που εβαλες το καινουργιο μηχανημα. Ποια οθονη ειναι? Τι ειδους συνδεσμολογια εκανες? Τι εξοδους εχει η οθονη σου?
razorblade334 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 απλα εχεις κανει ρυθμισεις στο bios που δεν πρεπει. κανε ενα clear cmos και μετα επελεξε μονο την επιλογη igfx (ειναι δυνατον να μην ξερεις τις igpus?οι ενδωματωμενες ειναι) επειτα συνεδεσε το καλωδιο της οθονης με την onboard χωρις την "spare" gpu πανω και θα δουλεψει.τιποτε δεν ειναι χαλασμενο. καλο ειναι αν δεν ξερουμε απολυτα το κανουμε να μην "χτιζουμε " μονοι μας εκτος κι αν μας αρεσει να πεταμε κατοσταευρα .αν ειναι για να μαθουμε ομως το δεχομαι!
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, razorblade334 είπε απλα εχεις κανει ρυθμισεις στο bios που δεν πρεπει. κανε ενα clear cmos και μετα επελεξε μονο την επιλογη igfx (ειναι δυνατον να μην ξερεις τις igpus?οι ενδωματωμενες ειναι) επειτα συνεδεσε το καλωδιο της οθονης με την onboard χωρις την "spare" gpu πανω και θα δουλεψει.τιποτε δεν ειναι χαλασμενο. καλο ειναι αν δεν ξερουμε απολυτα το κανουμε να μην "χτιζουμε " μονοι μας εκτος κι αν μας αρεσει να πεταμε κατοσταευρα .αν ειναι για να μαθουμε ομως το δεχομαι! Και εσύ καλό είναι να διαβάζεις πρώτα όλα τα προηγούμενα και να μην γράφεις ότι να ναι.
BringMe2Life Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 8 ώρες πριν, benign είπε Καλα τρομερα σπανιο,να χαλασει η οθονη σου με το που εβαλες το καινουργιο μηχανημα. Ποια οθονη ειναι? Τι ειδους συνδεσμολογια εκανες? Τι εξοδους εχει η οθονη σου? Δεν χάλασε η οθόνη, συγκεκριμένα το καλώδιο έφταιγε. Άλλαξα καλώδιο σύνδεσης και παίζει μια χαρά τώρα και στην οθόνη που το δοκίμαζα! Vga ήταν το καλώδιο. 8 ώρες πριν, razorblade334 είπε απλα εχεις κανει ρυθμισεις στο bios που δεν πρεπει. κανε ενα clear cmos και μετα επελεξε μονο την επιλογη igfx (ειναι δυνατον να μην ξερεις τις igpus?οι ενδωματωμενες ειναι) επειτα συνεδεσε το καλωδιο της οθονης με την onboard χωρις την "spare" gpu πανω και θα δουλεψει.τιποτε δεν ειναι χαλασμενο. καλο ειναι αν δεν ξερουμε απολυτα το κανουμε να μην "χτιζουμε " μονοι μας εκτος κι αν μας αρεσει να πεταμε κατοσταευρα .αν ειναι για να μαθουμε ομως το δεχομαι! Έκανα αρκετά clear smos μέχρι να καταλάβω τι παιζόταν ακριβώς. Βλέπεις το πάλευα 2 ημέρες για να το στήσω. Χτίζω μόνος μου pc πιο πολύ για χόμπι σε φίλους, το ότι έγραψα ένα πρόβλημα που συνάντησα και το συζητήσαμε με τα παιδιά δε σημαίνει ότι πετάμε λεφτά επειδή δεν ξέρουμε. Ίσα ίσα που γιαυτό το λόγο είναι το forum, για να μαθαίνεις μέσα από συζητήσεις. 3
razorblade334 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 φανηκε απο τις ερωτησεις-απαντησεις σου οτι δεν γνωριζεις πολλα και δεν ειναι κακο, δεν υπαρχεθ τιμωρια..αν διαβασες ομως τι ειπα (αν ειναι για να μαθαινουμε το δεχομαι) αφου αν δεν χαλασουμε 100 μηχανηματα (απο παιδια) δεν θα μαθουμε τιποτε.για να σου εξηγησω τι λεω αυτην την φορα εμαθες τι ειναι η igp και την αναλογη ρυθμιση στο bios , επισης το clear cmos και τελος το πως να κανεις bios update(για το τελευταιο δεν ξερω) επισης εμαθες με ποια σειρα ελεγχεις το hard αν κατι δεν παει καλα.ολοι ετσι μαθαμε και επαναλαμβανω πως δεν ειναι κακο. κακο ειναι να λεμε πως τα γνωριζουμε ολα και να γκρινιαζουμε οταν κατι καταστρεφεται οπως και να μην δεχομαστε συμβουλες αρα να μαθουμε.τοτε πεταμε λεφτα και μαλλον δεν το διατυπωσα καλα. 1
BringMe2Life Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 58 λεπτά πριν, razorblade334 είπε φανηκε απο τις ερωτησεις-απαντησεις σου οτι δεν γνωριζεις πολλα και δεν ειναι κακο, δεν υπαρχεθ τιμωρια..αν διαβασες ομως τι ειπα (αν ειναι για να μαθαινουμε το δεχομαι) αφου αν δεν χαλασουμε 100 μηχανηματα (απο παιδια) δεν θα μαθουμε τιποτε.για να σου εξηγησω τι λεω αυτην την φορα εμαθες τι ειναι η igp και την αναλογη ρυθμιση στο bios , επισης το clear cmos και τελος το πως να κανεις bios update(για το τελευταιο δεν ξερω) επισης εμαθες με ποια σειρα ελεγχεις το hard αν κατι δεν παει καλα.ολοι ετσι μαθαμε και επαναλαμβανω πως δεν ειναι κακο. κακο ειναι να λεμε πως τα γνωριζουμε ολα και να γκρινιαζουμε οταν κατι καταστρεφεται οπως και να μην δεχομαστε συμβουλες αρα να μαθουμε.τοτε πεταμε λεφτα και μαλλον δεν το διατυπωσα καλα. Τώρα μάλιστα!
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 On 17/2/2018 at 11:02 PM, BringMe2Life said: Είχε μια επιλογή στο BIOS και καλά από που θα δίνει σήμα, α) 1PCIe-Slot β) IGFX Το έβαλα σε IGFX και για μερικά λεπτά δεν έκανε τίποτα (έβαλα και το βύσμα) στην on-board θύρα. Μετά από μερικά λεπτά -δια μεγείας- vouala. Όλα φαίνονται κομπλέ. Το IGFX όμως πρώτη φορά το συναντώ, το googlara και δεν πολυκατάλαβα τι είναι... τα απανταω τυπικα μερικα πραγματα.ειτε βαλεις στο bios pci express ειτε βαλεις igfx απο την στιγμη που δεν εχεις κανονικη καρτα πανω στην pci express θα πρεπει να bootarei στην Onboard και χωρις να το πειραξεις. On 18/2/2018 at 11:47 AM, BringMe2Life said: Μια LG Flatron w2243s, με vga καλώδιο είναι συνδεμένο. Δεν μπορώ να μπω στο bios για να του κάνω επαναφορά. Υπάρχει τρόπος με jumper; οι τροποι ειναι 3.ενας μεσα απο το bios>2.με Jumper.3.Με μπαταρια. On 18/2/2018 at 6:30 PM, BringMe2Life said: Παιδιά κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.. Ίσως να φταίει κάποια ρύθμιση.. Ανοίγω τον υπολογιστή, δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Μετά από 2 λεπτά δίνει σήμα και μου εμφανίζει αμέσως την οθόνη υποδοχής των Windows 10 που πρέπει να εισάγω κωδικό.. Bios δεν έχω δει ακόμα.. Το μηχάνημα είναι καινούριο, τώρα προσπαθώ να το bootάρω. Πιο συγκεκριμένα τώρα γιατί το έχω μπροστά μου ανοιγμένο. Τι γίνεται λοιπόν. Μέτα από reset στο Bios και χωρίς gpu πάνω, συνδέοντας το pc στην οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Βάζοντας την gpu -όλα κομπλέ. Με την gpu βλέπω και το bios. Μπαίνω λοιπόν με την gpu στο bios και έχει επιλογή από που να παίρνει γραφικά. Έπειτα από reset είναι μόνο του στην pci επιλογή, λογικό λοιπόν να μην έδινε σήμα με τα onboard αλλά μη λογικό μετά από reset να είναι στην επιλογή του pci και χωρίς να φοράει gpu. Αλλάζω λοιπόν την επιλογή σε IGFX για τα onboard γραφικά, κάνω επανεκκίνηση αλλάζω θέση στο καλώδιο και το βάζω στα onboard και το pc δίνει σήμα στην οθόνη μετά από 2 λεπτά, έχοντας περάσει το bios και εμφανίζεται στην οθόνη υποδοχής των Windows 10. Γιατί μου το κάνει αυτό και δεν δίνει σήμα από την αρχή δεν ξέρω.. καλο ειναι παντα οταν παιρνεις mobo να κανεις και bios update ειδικα σε νεα Mobo που τα bios βγαινουν δεκα δεκα. On 20/2/2018 at 3:02 AM, benign said: Καλα τρομερα σπανιο,να χαλασει η οθονη σου με το που εβαλες το καινουργιο μηχανημα. Ποια οθονη ειναι? Τι ειδους συνδεσμολογια εκανες? Τι εξοδους εχει η οθονη σου? δεν σημαινει οτι πρεπει να χαλασε.εχω πετυχει μεχρι και ασυμβατοτητα.εφαγα του κοσμου τις ωρες να βρω τι φταιει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα