Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες,

Έχω στα χέρια μου ένα καινούριο μηχάνημα που προσπαθώ να στήσω για απλή χρήση όμως δεν ξεκινάει με τίποτα. Όλα φαίνονται φυσιολογικά όμως δεν στέλνει σήμα στην οθόνη.

Τα πράγματα που έχω βάλει πάνω είναι τα παρακάτω.

MOBO, CPU, RAM αλλά στα 4 GB αντί στα 8.

Έχω δοκιμάσει με άλλο τροφοδοτικό μπας και, αλλά τίποτα. Τι γίνεται ρε παιδιά;
Η ψήκτρα δουλεύει, τα φανς το ίδιο.

Επεξ/σία από BringMe2Life
Δημοσ.

με αλλη καρτα γραφικων?εχεις βαλει ολα τα καλωδια ρευματος στο mobo?εχω πετυχει ,mobo που ηθελε bios update για να δει την καρτα γραφικων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, poulinos είπε

με αλλη καρτα γραφικων?εχεις βαλει ολα τα καλωδια ρευματος στο mobo?εχω πετυχει ,mobo που ηθελε bios update για να δει την καρτα γραφικων

Έχω βάλει όλα τα καλώδια ρεύματος, έχω αλλάξει και τροφοδοτικό. Προσπαθώ να τον ανοίξω με τα on-board. Τίποτα.

Μόλις τον άνοιξα με μια spare κάρτα γραφικών που είχα. Ρε παιδιά αφού λέει η μητρική ότι υποστηρίζει on-board γραφικά και ο επεξεργαστής το ίδιο, θα με τρελάνει; Τι γίνεται τώρα;

Επεξ/σία από BringMe2Life
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, BringMe2Life είπε

Έχω βάλει όλα τα καλώδια ρεύματος, έχω αλλάξει και τροφοδοτικό. Προσπαθώ να τον ανοίξω με τα on-board. Τίποτα.

Μόλις τον άνοιξα με μια spare κάρτα γραφικών που είχα. Ρε παιδιά αφού λέει η μητρική ότι υποστηρίζει on-board γραφικά και ο επεξεργαστής το ίδιο, θα με τρελάνει; Τι γίνεται τώρα;

Δες αυτό που αναφέρει ο @poulinos (bios update) και κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις και θέση στη ram :rolleyes:

Δημοσ.

Λοιπόν μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής..

Άλλο τροφοδοτικό = τίποτα, αλλαγή θέσης της ram = τίποτα, έχω αφήσει πάνω τα βασικά από hardware = τίποτα, καλώδια ρεύματος κομπλέ.
Ο μόνος τρόπος για να στείλει σήμα στην οθόνη είναι με μια spare κάρτα γραφικών που έχω.

Το Bios Update που λέει ο poulinos δεν μπορώ να το βρω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Undertaker25 είπε

Μήπως πρέπει να επιλέξεις τα onboard γραφικά μέσα από το bios?

Είχε μια επιλογή στο BIOS και καλά από που θα δίνει σήμα, 
α) 1PCIe-Slot
β) IGFX

Το έβαλα σε IGFX και για μερικά λεπτά δεν έκανε τίποτα (έβαλα και το βύσμα) στην on-board θύρα. Μετά από μερικά λεπτά -δια μεγείας- vouala. Όλα φαίνονται κομπλέ.
Το IGFX όμως πρώτη φορά το συναντώ, το googlara και δεν πολυκατάλαβα τι είναι...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Όλα κομπλέ δηλαδή?

Θα ξαναγράψω σε κανένα 15λεπτο γιατί τώρα έπρεπε και τα Windows να κάνουν update. Λογικά όλα κομπλέ θέλω να πιστεύω.

Λοιπόν έχουμε και λέμε, πατάω το start button στο pc.

Θέλει περίπου 2 λεπτά για να πάει σήμα στην οθόνη.
Μερικές φορές δεν πάει καν, κάνοντας επανεκκίνηση μετά από 2 λεπτά όπως προανέφερα πάει.
Βγάζω κάρτα γραφικών, δεν πάει καν με το onboard.
Βάζω κάρτα γραφικών, πάει με το onboard.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι πάει και γιατί δεν δεν πάει...

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε, πατάω το start button στο pc.

Θέλει περίπου 2 λεπτά για να πάει σήμα στην οθόνη.
Μερικές φορές δεν πάει καν, κάνοντας επανεκκίνηση μετά από 2 λεπτά όπως προανέφερα πάει.
Βγάζω κάρτα γραφικών, δεν πάει καν με το onboard.
Βάζω κάρτα γραφικών, πάει με το onboard.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι πάει και γιατί δεν δεν πάει...

Και κάνοντας 2+ λεπτά να στείλει το σήμα στην οθόνη, χάνω την επιλογή του Bios. Δεν μπορώ να μπω στο Bios.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Τι καλώδιο χρησιμοποιείς και ποια οθόνη έχεις? Τι εισόδους έχει η οθόνη?

Μια LG Flatron w2243s, με vga καλώδιο είναι συνδεμένο.

1 ώρα πριν, Undertaker25 είπε

Reset μπορείς να κάνεις στο bios?

Δεν μπορώ να μπω στο bios για να του κάνω επαναφορά. Υπάρχει τρόπος με jumper;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν δεν είπες ότι μπήκες στο bios?

Εναλλακτικά, μπορείς απλά να βγάλεις τη μπαταρία cmos. Κλείσε το τροφοδοτικό να μη πηγαίνει ρεύμα στη μητρική, βγάλε τη μπαταρία, αφαίρεσε την κάρτα γραφικών και μετά από 30δευτ.-1 λεπτό ξαναβάλε τη μπαταρία και άνοιξε τον υπολογιστή, μήπως με αυτό το τρόπο και το reset στο bios το σύστημα δει μόνο τα onboard γραφικά.

Επεξ/σία από Undertaker25

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...