Προς το περιεχόμενο

Παρακαλώ βοηθήστε!Ποιό είναι το καλύτερο modem για adsl512?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα αίτηση στην vivodi και θα βάλω dsl 512!

Μπορείτε να μου πείτε ποιό είναι το ιδανικό modem ανεξαρτήτως κόστους;Χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός απο μόντεμ;ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γραμμή μου ήταν isdn αλλά την γύρισα σε pstn γιατί ο οτε δεν είχε θέσεις isdn στο Π.Φάληρο που μένω.

Παιδιά αν μπορείτε πέστε μου καμία μάρκα ενός ιδανικού μόντεμ, όσα και λεφτά κι αν κάνει, δεν με νοιάζει.Έχω μαζέψει χρήματα για όλα

Η γραμμή μου ήταν isdn αλλά την γύρισα σε pstn γιατί ο οτε δεν είχε θέσεις isdn στο Π.Φάληρο που μένω.

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα η περίπτωσή σου μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ αφού κάνεις την μετατροπή σε PSTN από ISDN πώς γίνεται να έχεις τηλέφωνο και dsl internet με μια γραμμή στο σπίτι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Το DSL δεν επιρρεάζει το τηλέφωνο. Λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες, οπότε μπορούν να λειτουργούν και τα δύο ταυτόχρονα στην ίδια γραμμή (είτε PSTN, είτε ISDN). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας διαχωριστής συχνοτήτων, επάνω στον οποίο συνδέονται η τηλεφωνική συσκευή και το modem.

Θα έλεγα κάτι σε CISCO αφού ανήκει σαφώς σε επαγγελματική κατηγορία χρήσης. Ακριβούτσικο βέβαια, όμως είναι κάτι σαν το "plextor" των routers. Πιθανώς με το IOS να χαθείς, καθώς από console είναι αρκετά περίπλοκο λόγω μεγάλου σετ εντολών και παραμέτρων, έχει όμως και web front-end για πιό standard ρυθμίσεις.

Το DSL δεν επιρρεάζει το τηλέφωνο. Λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες, οπότε μπορούν να λειτουργούν και τα δύο ταυτόχρονα στην ίδια γραμμή (είτε PSTN, είτε ISDN). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας διαχωριστής συχνοτήτων, επάνω στον οποίο συνδέονται η τηλεφωνική συσκευή και το modem.

Τότε γιατί θεωρείται καλύτερη λύση να έχεις ISDN γραμμή αφού είναι το ίδιο?? Ή καλύτερα να το θέσω αλλιώς το ερώτημα. Γιατί όποιος έχει ISDN γραμμή και θέλει να βάλει DSL δεν την μετατρέπει σε PSTN για να μην πληρώνει και το διπλάσιο πάγιο της ISDN? :roll:

Για PSTN http://www.oteshop.gr/teleph_tariffs.pdf 10.49€

Για ISDN http://www.oteshop.gr/isdn.pdf 13.99€

Διαφορά 3.5€ δηλ στο λογαριασμό το δίμηνο 7*1.18=8.26€

Εάν υπολογίσεις 6 λογαριασμούς το χρόνο 49.56€ οπότε δεν είναι ούτε μικρή ούτε ιδιαίτερα μεγάλη.

Ολά αυτά που είπε ο dim_b είναι σωστά ΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια DECT που δημιουργούν προβλήματα στην adsl.Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις πάρε adsl modem απο τον ΟΤΕ αρκεί να μην πάρεις Intracom εκτός εάν είσαι Γαύρος.

Ιδανικό modem το Cisco ?Είναι βέβαια το καλύτερο στο routing. Αλλά δεν αξίζει τα λεφτά του (Και δεν είναι το πιο εύκολο να ρυθμίσεις) .

Ιδανικό modem το Cisco ?Είναι βέβαια το καλύτερο στο routing. Αλλά δεν αξίζει τα λεφτά του (Και δεν είναι το πιο εύκολο να ρυθμίσεις) .

Δεν αξίζει τα λεφτά του το cisco? Λίγο τραβηγμένο σχόλιο.. ο provider σου θα ήθελες να χρησιμοποιεί cisco routers ή ότι πιό φτηνό βρει? :)

Όλά αυτά που είπε ο dim_b είναι σωστά ΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια DECT που δημιουργούν προβλήματα στην adsl.

Λέγε μου τέτοια τώρα. Δύο τηλέφωνα έχουμε στο σπίτι και τα 2 DECT έτσι και δεν δουλεύει έστω το ένα τη γ@μησε ο πΟΤΕ!! :lol:

Poet τη σχέση έχει ο ISP μου ??? Ρώτα λίγο τη dslam έχει ο ΟΤΕ, (Intracom χαχαχα) ρητορική ερώτηση. Για να σοβαρευτούμε για οικιακή χρήση είναι πανάκριβο και αυτά που προσφέρει δεν τα χρειάζεται κάποιος με οικιακή χρήση της adsl.

Ο κάθε ISP έχει απαιτήσεις για upkeep time για backup links για swapable HDs για UPS για backup servers etc οπότε τη να συγκρίνουμε ??

cdthelw, exeis dikio, omws to paidi zhthse to "kalytero" modem.. An to deis apo apopsh a3iopistias kai epipleon dynatothtwn tote ta (polla) leftakia pou kanei einai poly dikaiologhmena.. Fysika me 300-400 euro pairneis 2-3 dsl routers apo ta alla :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...