Προς το περιεχόμενο

Eurovision 2018

mylo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/5/2018 στις 8:35 ΜΜ, SpirtouLisS είπε

καντε τον ban χθες! 

Στο θέμα μας τώρα. Μην βασιζομαστε και απολύτως στη λογικη για τη θεση που μπορει να καταλαβει ενα τραγουδι στον συγκεκριμενο διαγωνισμο. Οταν το S.A.G.A.P.O με το ρακιντζη κατα τη γνωμη μου το χειροτερο πραγμα που φτιαχτηκε ποτε στη μουσικη τεχνη, καταφερε να μας παρει τη 17η θεση αντι να βγουμε τελευταιοι και να μας απαγορεψουν τη συμμετοχη, ενω  μια χρονια μετα βγηκε επισης 17η το never let you go  της Μαντως τοτε τι λεμε.

Aρκετοι λένε οτι αν ανεβαινε τωρα ο Ρακιντζης θα ειχε βγει πρωτος παμψηφεί.

Μιλάμε για διοργάνωση που έβγαλε μουσάτη τραγουδίστρια πρώτη, οχι επειδη ηταν ωραίο το τραγουδι, αλλά επειδή ηταν αυτο το στυλ, που έβγαλε πρωτο το τραγικο hard rock Aliluja, που γενικά έχει βγάλει πρώτα τραγικά τραγούδια μονο και μονο για τη σκηνικη παρουσία. Να θυμηθω τη Ρουσλάνα που πηγε με τους ουμπα λουμπα? Μιλάμε για τον εξεφτελισμό της μουσικής. Αλλά αυτά θέλει ο κόσμος. Ο Ρακιντζης λοιπόν, απλως αδικηθηκε τοτε.

Επεξ/σία από pontez2
ορθ. λάθη
  • Like 3
  • Απαντ. 375
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, pontez2 said:

Aρκετοι λένε οτι αν ανέβενε τωρα ο Ρακιντζης θα ειχε βγει πρωτος παμψιφή.

Μιλάμε για διοργάνωση που έβγαλε μουσάτη τραγουδίστρια πρώτη, οχι επειδη ηταν ωραίο το τραγουδι, αλλά επειδή ηταν αυτο το στυλ, που έβγαλε πρωτο το τραγικο hard rock Aliluja, που γενικά έχει βγάλει πρώτα τραγικά τραγούδια μονο και μονο για τη σκινηκη παρουσία. Να θυμηθω τη Ρουσλάνα που πηγε με τους ουμπα λουμπα? Μιλάμε για τον εξεφτελισμό της μουσικής. Αλλά αυτά θέλει ο κόσμος. Ο Ρακιντζης λοιπόν, απλως αδικηθηκε τοτε.

Δεν υπάρχει εξευτελιστική μουσική. Το πως θα παρουσιάσεις ένα κομμάτι δεν έχει να κάνει απαραίτητα και με την ποιότητά του. Απλά από τη στιγμή που αποφασίζεις σαν χώρα να λάβεις μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος και να μπορείς να αντιληφθείς τι είναι αυτό που θέλει το συγκεκριμένο κοινό. Εμείς κάθε φορά τα τελευταία χρόνια πάμε με μια ...χρονική καθυστέρηση! :) 

Φυσικά μπορείς και να μην ασχοληθείς καθόλου με τις "τάσεις της εποχής" και να πας να παρουσιάσεις αυτό που αρέσει σε εσένα σαν χώρα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και να έχει και μια σχετική υποστήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος. Και προφανώς αν φας τα μούτρα σου, δεν πρέπει μετά να κατηγορείς όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σου. :P 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Φυσικά μπορείς και να μην ασχοληθείς καθόλου με τις "τάσεις της εποχής" και να πας να παρουσιάσεις αυτό που αρέσει σε εσένα σαν χώρα.

bil τα τελευταία 20 χρόνια βλέπουμε οτι η τάση ειναι η "επανάσταση" και όπου επανάσταση = διαφορετικότητα, απομάκρυνση απο το πατροπαράδοτο κτλ κτλ.

Οπότε αυτή τη στιγμή ακομα και ένας ξεβράκωτος να έβγαινε και να έλεγε τα κάλαντα, πιθανότατα να έβγαινε πρώτος. 

Δεν ειναι λοιπόν αυτό μουσικός διαγωνισμός. Η μουσική ειναι κάτι που έρχεται ως δεύτερο, ως αναγκαίο κακό, ως συμπληρωματικό. Αυτό που ψηφίζει ο κόσμος ειναι η τρέλα του καθενός.

Υπάρχουν τραγούδια, που έγιναν αργότερα μεγάλες επιτυχίες αλλά στη γιουροβίζιον δεν βγηκαν νικητες. Πχ oι Τουρκοι Athena με το for real που ακομα και τωρα ακούγεται σε ευρωπαικά μαγαζιά ή του Αζαρμπαιτζάν με τον Arash η πάλι οι Τουρκοι με τους magna, ειναι κομμάτια που μου ρχονται χωρις καν να σκεφτώ οτι χαλαρά ηταν κομμάτια 10ετίας αλλά δεν πηραν πρωτη θέση.

• Super Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, pontez2 said:

bil τα τελευταία 20 χρόνια βλέπουμε οτι η τάση ειναι η "επανάσταση" και όπου επανάσταση = διαφορετικότητα, απομάκρυνση απο το πατροπαράδοτο κτλ κτλ.

Από τη στιγμή που και αυτό που περιγράφεις είναι μια τάση της εποχής, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Το γεγονός πως πλέον δεν βγαίνουν εύκολα τραγούδια που θα "σου μείνουν", δεν είναι μόνο θέμα της Eurovision αλλά ολόκληρης της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το αισθητικό κομμάτι δεν μπορείς να το βάλεις σε καλούπια ώστε να κρίνεις εύκολα αν κάτι είναι καλό ή κακό.

Εγώ αυτό που λέω είναι πως από τη στιγμή που θες να είσαι σε αυτό το διαγωνισμό, οφείλεις να "παίξεις" με τις προδιαγραφές του. Αν δεν σου αρέσει, απλά δεν πας. :)

• Like 2
Δημοσ.

Λίγα τα λόγια σας για το S.A.G.A.P.O. <3 ήταν ιδανικό για γιουροβίζιον, μας αδίκησαν στον ήχο όπως είχε πει και ο Ρακιντζής! Αχ αχ δεν εκτίμησαν τον συνδυασμό Robocop κ SWAT team...
Και η Μαντώ ακόμα απορώ πώς είχε πάρει τόσο χάλια θέση με τέτοιο ντεκολτέ γκόθικ στάιλ.... Τί να πεις! Άβυσσος η ψυχή των τηλεθεατών!

• Like 1
Δημοσ.

Ρακιντζής και Μαντώ.... θυμάμαι ήταν ωραία τραγουδάκια, πίσω από το κομμάτι του Ρακιντζή είχε πέσει πολύ δουλειά για να βγει, αλλά χαντακώθηκαν και τα δύο λόγω χορευτικού. 

Τώρα για το 2018, μου άρεσε το τραγούδι μας. Χαντακώθηκε στον ημιτελικό από μερικά πράγματα.

1. Ανύπαρκτη σκηνική παρουσία και χορευτικό. 

2. Η τραγουδίστρια φάλτσαρε στο 0:50 εκεί που λέει "θα σε πάρω αγκαλιά μου", στο 1:23 εκεί που λέει "γιατί θέλεις να με αλλάξεις", μπορεί και σε άλλα σημεία που δεν μπορώ να το διαπιστώσω, δεν ξέρω αν ψήφιζαν από επιτροπές στον ημιτελικό ή υπάρχουν μόνο στον τελικό, δεν ασχολήθηκα να δω τον ημιτελικό, αλλά τα βλέπω τώρα από youtube.

3. Γενικά, στην φωνή της τραγουδίστριας ακουγόντουσαν περισσότερες λεπτομέρειες στην cd version ενώ στον ημιτελικό δεν ακούστηκαν, δεν ξέρω αν σε αυτό φταίει η τραγουδίστρια ήταν κάποιο τεχνικό θέμα των διοργανωτών. 

Από τα παραπάνω η σκηνική παρουσία φταίει κατά 70-80%.

Εμένα δεν με χαλάει και πολύ που δεν περάσαμε πάντως, οι εποχές που φανατιζόμουν με eurovision έχουν περάσει εδώ και χρόνια, θα κάτσω στον καναπέ μου και θα δω τις προσπάθειες της Κύπρου.

Όσο για Κύπρο, έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να βγει στις πρώτες θέσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎10‎/‎5‎/‎2018 στις 1:14 ΜΜ, billdanos είπε

Και πάλι όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως εμείς σαν χώρα είμαστε λάθος!

Αν αυτό που στέλνουμε κάθε φορά μας αρέσει και μας καλύπτει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (άσχετα που δεν μπορούμε να πείσουμε τους υπόλοιπους που ψηφίζουν). 

Προσωπικά, πιστεύω πως δεν έχουμε καταλάβει σε τι διαγωνισμό πάμε κάθε φορά. 

Σε ποιον αρέσει και ποιον καλύπτει;
Τα τελευταία χρόνια που πατώνουμε όσο δεν έχουμε πατώσει ποτέ στο παρελθόν, δεν περνάμε ούτε στον τελικό, δηλαδή, γίνεται απευθείας ανάθεση (κι ας είχαν πει φέτος ότι θα γίνει διαγωνισμός), βάζουν όποιον θέλουν και ό,τι τραγούδι τους αρέσει. 
Η Φουρέιρα πριν βάλει υποψηφιότητα για την Κύπρο, είχε αυτοπροταθεί για την Ελλάδα κι όχι μόνο φέτος.
Και ό,τι κι αν έχει κανείς να της προσάψει, όλοι ξέραμε ότι είναι ιδανική για το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Οπότε θα συμφωνήσω με το τελευταίο που λες, ότι δεν έχουμε καταλάβει σε τι διαγωνισμό πάμε, αλλά αυτό πάει γι'αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν το προσωπικό τους γούστο σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.

Και η demy ιδανικη για τον διαγωνισμο ειναι 

αλλα ειδαμε πως την καψανε..

παντως δεν βλεπω να κερδιζει η κυπρος σημερα γιατι δεν εχει αρκετες συμμαχιες

θα ειναι μεσα στην 5αδα αλλα μεχρι εκει 

Δημοσ.

Τωρα εβαλε ενας γειτονας στη διαπασον το Fuego και το ακουσα ολοκληρο πρωτη φορα. Ευτυχως σταματησε εκει. Συμπαθητικο, αλλα δεν μου ακουγεται σαν win material. Τετοια κομματια σπανια θυμαμαι να νικανε. Την Παπαριζου και τον Ντιμα Πωστονλαν συγκεκριμενα, αλλα κεινα ηταν ανωτερα. Τα υπολοιπα ειτε ηταν μπαλαντες ειτε ειχαν καποια πολυ ethnic/catchy/ιδιαιτερα στοιχεια(fairytale, Ruslana, Lordi). Εξαιρεση η Γερμανια με το ποπακι που ηταν ωραιο τραγουδακι.

Μακαρι να το σηκωσει η Κυπρος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Αυστραλία είναι στην Ευρώπη

Η Αυστρία έχει μαύρο που ήταν να τραγουδήσει για την Αγγλία. Η Κύπρος έχει αλβανιδα που έκανε την κολομβιανη στους Ελληνες..... 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Miracle Worker said:

Μακαρι να το σηκωσει η Κυπρος.

Ύπο κανονικές συνθήκες θα υποστήριζα Κύπρο, παρ'όλα αυτά στο τιμόνι έχουν τη Φουρέιρα, της οποίας κάποιοι χαρακτηρισμοί και χειρονομίες πολιτικού περιεχομένου με αηδίασαν όπως προείπα και σε ένα προηγούμενο post, αλλά δεν θα αναφερθώ εδώ.

Θέλω να το πάρει Ισραήλ φέτος. Ιδιαίτερο/ιδιότροπο τραγούδι, πιασάρικο και με  χαρακτήρα.

Επεξ/σία από Torasu
Δημοσ.

Ωραίος ο Ρίμπακ και πάλι, πολύ όμορφη παρουσίαση κι ευχάριστο τραγούδι.

Καλή κι η Σερβία, έχουν σχεδόν πάντα ξεχωριστό χαρακτήρα τα κομμάτια τους. (Και τούμπανο η μελαχρινή που χόρευε κι έκανε 2ες φωνές...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα μούτρα σου μωρή 

Γιατί φασκελωνει η Γαλλίδα? 

Επεξ/σία από adi32
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...