AtiX Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Κάτσε κάτσε για να καταλάβω... τι σχολιάζουμε τώρα? Αν η eurovision είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιστών? τραγουδιών? φωνής? μουσικής? στοίχων? εικόνας? αισθήματος? ή τι???? Ο καθ' ένας έχει βγάλει έξω τα προσωπικά του γούστα και εσώψυχα και πυροβολάει άσφαιρα από εδώ και από εκεί, επειδή δεν του άρεσε το νικητήριο τραγούδι, το είδος του τραγουδιού, η εμφάνιση της τραγουδίστριας, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του στιχουργού, η υγεία του μπασίστα ή η καταγωγή του σκηνοθέτη... κουνάτε το δάκτυλο και κρίνετε άτομα ξεχνώντας βασικά ότι είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιών που αποδεικνύει πως λειτουργεί η μουσική βιομηχανία... βλέπε σύγχρονο λαϊκό ελληνικό τραγούδι με την χιλιοειπωμένη καψουροεγκατάλειψη, τις γνωστές ποπ καλοκαιρινές επιτυχίες με τα κάτι εκατομμύρια views που μετά χάνονται, και όλες αυτές τις άφωνες παρουσίες που ανακαλύπτουμε στα live τους... Διαβάζοντας εδώ μέσα κάποια σχόλια, θα έπρεπε η Madonna να μην έκανε πότε επιτυχία, γιατί ήταν άφωνη... Ο Freddie Mercury και οι Queen το ίδιο γιατί ήταν ομοφυλόφιλος... Ο Βασίλης Καρράς γιατί είχε και έχει τα κιλάκια του... ή ο Παντελίδης επειδή εμένα δεν μου αρέσουν τα κομμάτια του... Χθες μαζευτήκαμε καμιά 20αρια άτομα και διασκεδάσαμε βλέποντας Eurovision... γελάσαμε, θάψαμε, ακούσαμε, κοροϊδέψαμε αλλά ούτε μια στιγμή δεν χαλαστήκαμε από αυτό το show... ένα show που για τους περισσότερους μας, οι πρωταγωνιστές του αύριο θα ξεχαστούν... ΥΓ: Σταματήστε να αναφέρεστε ως φυσιολογικοί άνθρωποι και να παίρνετε τον εαυτό σας ως σημείο αναφοράς... Αν κάποια στιγμή βρεθούμε έξω, βάζω στοίχημα ότι μπορώ άνετα να σας κάνω να αισθανθείτε πολύ κατώτεροι από ότι αισθάνεστε... 3
Torasu Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, KoreanW said: H Eurovision έχει μετατραπεί από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού σε ακτιβιστικό πανηγύρι χωρίς καλλιτεχνικές αναφορές. Αυτή η καπηλεία είναι ο λόγος που η Eurovision έχει χάσει κάθε περιεχόμενο και που θα πρέπει να ντρέπονται εκείνοι που διέστρεψαν το περιεχόμενό της. Όποιος θέλει τον ακτιβισμό του, υπάρχουν άλλες ευκαιρίες και πλείστη ελευθερία τη σημερον ημέρα οπουδήποτε αλλού οποτεδήποτε. Αυτό το πράγμα, κάθε μα κάθε χρόνο ένας ευρωπαϊκός τύποις θεσμός που τελεί υπό την αιγίδα των ευρωπαϊκών κρατών να παρασύρεται σε ακτιβισμούς και να αναλώνεται σε άσχετα νοήματα, κάποια στιγμή χρεώνεται ηθικά. Αν και δεν διαφωνώ με τα ιδεολογικά επιχειρήματα που αναφέρεις, εντούτοις ας μην αγνοούμε το γεγονός οτι η Eurovision είναι ένας κυρίως εμπορικός θεσμός και έπειτα οτιδήποτε άλλο. 2 hours ago, Snoob said: Από εκεί και πέρα, τραγικό το νικητήριο τραγούδι. Όχι γιατί είναι έτσι και γιουβέτσι η ερμηνεύτρια, αλλά γιατί δεν έχει φωνή ούτε για αστείο, δεν έχει στίχο, δεν έχει σκηνική παρουσία, δεν έχει τίποτε υπέρ της πέρα από το ότι μας περιγράφει τον πόνο της που έπεσε θύμα μπούλινγκ ή δεν ξέρω τι άλλο. Αν εξαιρέσει κανείς τα οποιαδήποτε μηνύματα φεμινισμού κτλ. που προωθεί, προσωπικά το θεώρησα ευχάριστο, εκκεντρικό και διαφορετικό. Το γεγονός ότι συνδιάζει scat και pop με αυτό τον τρόπο με "κέρδισε". Αυτά περί "κότας" άλλοι τα λένε είτε λόγω άγνοιας του scat στοιχείου, είτε λόγω trolling, είτε απλά λόγω κακεντρέχειας. Ελπίζω πως στη συντριπτική πλειοψηφεία να ισχύει το δέυτερο ή πρώτο, τουλάχιστον για εδώ στο insomnia. Edit: Περί ορέξεως, ουδείς λόγος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Torasu 2
μαστερ Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 18 λεπτά πριν, AtiX είπε Κάτσε κάτσε για να καταλάβω... τι σχολιάζουμε τώρα? Αν η eurovision είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιστών? τραγουδιών? φωνής? μουσικής? στοίχων? εικόνας? αισθήματος? ή τι???? Ο καθ' ένας έχει βγάλει έξω τα προσωπικά του γούστα και εσώψυχα και πυροβολάει άσφαιρα από εδώ και από εκεί, επειδή δεν του άρεσε το νικητήριο τραγούδι, το είδος του τραγουδιού, η εμφάνιση της τραγουδίστριας, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του στιχουργού, η υγεία του μπασίστα ή η καταγωγή του σκηνοθέτη... κουνάτε το δάκτυλο και κρίνετε άτομα ξεχνώντας βασικά ότι είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιών που αποδεικνύει πως λειτουργεί η μουσική βιομηχανία... βλέπε σύγχρονο λαϊκό ελληνικό τραγούδι με την χιλιοειπωμένη καψουροεγκατάλειψη, τις γνωστές ποπ καλοκαιρινές επιτυχίες με τα κάτι εκατομμύρια views που μετά χάνονται, και όλες αυτές τις άφωνες παρουσίες που ανακαλύπτουμε στα live τους... Διαβάζοντας εδώ μέσα κάποια σχόλια, θα έπρεπε η Madonna να μην έκανε πότε επιτυχία, γιατί ήταν άφωνη... Ο Freddie Mercury και οι Queen το ίδιο γιατί ήταν ομοφυλόφιλος... Ο Βασίλης Καρράς γιατί είχε και έχει τα κιλάκια του... ή ο Παντελίδης επειδή εμένα δεν μου αρέσουν τα κομμάτια του... Χθες μαζευτήκαμε καμιά 20αρια άτομα και διασκεδάσαμε βλέποντας Eurovision... γελάσαμε, θάψαμε, ακούσαμε, κοροϊδέψαμε αλλά ούτε μια στιγμή δεν χαλαστήκαμε από αυτό το show... ένα show που για τους περισσότερους μας, οι πρωταγωνιστές του αύριο θα ξεχαστούν... ΥΓ: Σταματήστε να αναφέρεστε ως φυσιολογικοί άνθρωποι και να παίρνετε τον εαυτό σας ως σημείο αναφοράς... Αν κάποια στιγμή βρεθούμε έξω, βάζω στοίχημα ότι μπορώ άνετα να σας κάνω να αισθανθείτε πολύ κατώτεροι από ότι αισθάνεστε... Aφου εισαι ανωτερος ανθρωπος και βεβαια θα μας κανεις σκονη αν βρεθουμε. Εσυ που υπερασπιζεσαι τους "πτωχους και αδυνατους" Eισαι ενα κομματι μαλαμα. 2
Zerg13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ψηφιζουν 50 χωρες, δεν γινεται να βγαλει το αποτελεσμα που θελετε. Μην κλαψουριζετε σαν παιδια σχολειου...σε εσας δεν αρεσε αρεσε σε ολους τους αλλους τι να κανουμε; Αλλωστε το 12αρι της Ελλαδας ειναι κλειδωμενο καθε χρονο...αυτο ειναι οκ, να ψηφιζουμε Κυπρο παντος καιρου.... Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Zerg13 1
KoreanW Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 9 λεπτά πριν, Torasu είπε Αν και δεν διαφωνώ με τα ιδεολογικά επιχειρήματα που αναφέρεις, εντούτοις ας μην αγνοούμε το γεγονός οτι η Eurovision είναι ένας κυρίως εμπορικός θεσμός και έπειτα οτιδήποτε άλλο. Διοργανωτής της Eurovision είναι η EBU=European Broadcasting Union, δηλαδή οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ευρώπης. Είναι αυθαίρετο αυτό που υπονοεις ότι σκοπός της Eurovision είναι η εμπορικότητα. Η όποια εμπορικότητα - κι αυτή συζητήσιμη - είναι παρεμπίπτουσα και δεν έχει σχέση με την αποστολή του ευρωπαϊκού θεσμού τραγουδιού που ιστορικά είναι κατοχυρωμένη και άσχετη είτε με ακτιβισμούς είτε με κερδοσκοπίες.
AtiX Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, μαστερ είπε Aφου εισαι ανωτερος ανθρωπος και βεβαια θα μας κανεις σκονη αν βρεθουμε. Εσυ που υπερασπιζεσαι τους "πτωχους και αδυνατους" Eισαι ενα κομματι μαλαμα. 4 λεπτά πριν, μαστερ είπε Μαλλον ΔΕΝ "τσακωνομαστε"για το αν ηταν καλο το τραγουδι που κερδισε ,αλλα για τα παρτσακλα που πανε εκει και το παιζουν γαμαουα Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά εσύ και δυο τρεις εδώ μέσα το παίζετε ανώτεροι και υπεράνω... με το να κριτικάρετε οτιδήποτε δεν είναι του γούστου σας... αν αυτό δεν είναι κόμπλεξ κατωτερότητας τότε τι είναι???
Zerg13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, μαστερ είπε Μαλλον ΔΕΝ "τσακωνομαστε"για το αν ηταν καλο το τραγουδι που κερδισε ,αλλα για τα παρτσακλα που πανε εκει και το παιζουν γαμαουα Οκ. Γιαυτο μην ξαναδεις, για να μην ταλαιπωρεισαι εσυ αλλα και,ουτε και να σπας καρυδια στα διαφορα φορα καθε χρονο. Και εμενα δεν μου αρεσει η F1 Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Zerg13 1
kirileman Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Να υποθέσω ότι όλοι γνωρίζατε ότι το μελαχρινό ήταν η "Κένζι" από το NCIS L.A., έτσι; Και έλεγα, μα τέτοια ομοιότητα; 1
AtiX Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Να υποθέσω ότι όλοι γνωρίζατε ότι το μελαχρινό ήταν η "Κένζι" από το NCIS L.A., έτσι; Και έλεγα, μα τέτοια ομοιότητα; Την βγάλανε λίγο γερασμένη ή μου φάνηκε?
Stone Cold Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 35 λεπτά πριν, Apoll είπε Βλέπω ανήκεις σε αυτούς που να υπερασπίζονται μετά βδελυγμίας ένα άθλιο τραγούδι με ήχους κότας, το οποίο στο εξωτερικό το έχουν κατακεραυνώσει ως ρατσιστικό και για cultural appropriation. Προερχόμενο από μία χώρα, που ο ρατσισμός και το απαρτχάιντ αντιπροσωπεύει όχι μόνο την πολιτική και διπλωματία της χώρας αυτής, αλλά και την ιδεολογία του συνόλου της κοινωνίας. Και όσοι το κατακρίνουμε, είμαστε ευθεία ρατσιστές και ανίκανοι για σεβασμό; Είσαι σοβαρός; Μάλλον δεν είχες την τύχη να διαβάσεις τα χθεσινά σχόλια που νομίζω σβήστηκαν. Σχόλια που αναφέρονταν αποκλειστικά στα παραπάνω κιλά της διαγωνιζόμενης και όχι στην ποιότητα του περιεχομένου και του μηνύματος του τραγουδιού. Το οτι το τραγούδι και η παρουσίαση του ήταν επίπονο για τα αυτιά και τα μάτια , νομίζω η πλειοψηφία συμφωνεί σε αυτό. Εγώ έχω την απορία βέβαια αν αυτό το τραγούδι το ερμήνευε κάποιο καυτό ξέκώλο χωρίς να αλλάξει τίποτα αλλο στην παρουσίαση, θα γίνόταν τόσος ντόρος? 1 1
Torasu Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 8 minutes ago, KoreanW said: Διοργανωτής της Eurovision είναι η EBU=European Broadcasting Union, δηλαδή οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ευρώπης. Είναι αυθαίρετο αυτό που υπονοεις ότι σκοπός της Eurovision είναι η εμπορικότητα. Η όποια εμπορικότητα - κι αυτή συζητήσιμη - είναι παρεμπίπτουσα και δεν έχει σχέση με την αποστολή του ευρωπαϊκού θεσμού τραγουδιού που ιστορικά είναι κατοχυρωμένη και άσχετη είτε με ακτιβισμούς είτε με κερδοσκοπίες. Συμφωνώ, παρ'όλα αυτά οι κανονισμοί για το τι μπορεί να παρουσιάσει κάποιος στον διαγωνισμό είναι επιεικείς, διότι μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης οτί στερούνται τα δικαιώματα έκφρασής τους. Αναφέρομαι στην εμπορικότητα του διαγωνισμού διότι είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι ένας θεσμός ο οποίος "πουλάει".
Zerg13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Stone Cold είπε Μάλλον δεν είχες την τύχη να διαβάσεις τα χθεσινά σχόλια που νομίζω σβήστηκαν. Σχόλια που αναφέρονταν αποκλειστικά στα παραπάνω κιλά της διαγωνιζόμενης και όχι στην ποιότητα του περιεχομένου και του μηνύματος του τραγουδιού. Το οτι το τραγούδι και η παρουσίαση του ήταν επίπονο για τα αυτιά και τα μάτια , νομίζω η πλειοψηφία συμφωνεί σε αυτό. Εγώ έχω την απορία βέβαια αν αυτό το τραγούδι το ερμήνευε κάποιο καυτό ξέκώλο χωρίς να αλλάξει τίποτα αλλο στην παρουσίαση, θα γίνόταν τόσος ντόρος? Ναι εγινε με το fuego στον τελικο.(στον ημιτελικο ηταν καλο) Πιο ασχημη εκτελεση δεν εχω ξαναδει στη eurovision και βγηκε δευτερο...για να μην κρινω το τραγουδι ή τι εκπροσωπει. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Zerg13
Stone Cold Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Ναι εγινε με το fuego στον τελικο.(στον ημιτελικο ηταν καλο) Πιο ασχημη εκτελεση δεν εχω ξαναδει στη eurovision και βγηκε δευτερο...για να μην κρινω το τραγουδι ή τι εκπροσωπει. Εννοούσα αρνητικός ντόρος κυρίως. Γιατί αυτό που ακούς και διαβάζεις δυστυχώς είναι οτι η "γυναικάρα η φουρειράρα μας" έχασε απο την "φάλαινα γκεισσα". Αν όμως αντί για την "φάλαινα" ήταν ένα ξέκωλο σαν την φουρειρα, δε νομίζω να καναν τέτοιο πανικό. Εμετός πάντως, όπως και να προσεγγίσει κανείς τέτοιες απόψεις. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Stone Cold
KoreanW Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Torasu είπε Συμφωνώ, παρ'όλα αυτά οι κανονισμοί για το τι μπορεί να παρουσιάσει κάποιος στον διαγωνισμό είναι επιεικείς, διότι μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης οτί στερούνται τα δικαιώματα έκφρασής τους. Αναφέρομαι στην εμπορικότητα του διαγωνισμού διότι είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι ένας θεσμός ο οποίος "πουλάει". Δε συζητάμε για τα όρια της τέχνης και την ελευθερία έκφρασης. Εδώ πρόκειται για ένα διαγωνισμό που - ασχέτως ποιά άποψη έχει ο καθένας μας για την εμπορικότητά του - έχει διολισθήσει ως προς το κύρος και την αποστολή του, μια αποστολή που επαναλαμβάνω είναι θεσμικά αδιαμφισβήτη και ένα κύρος που υπήρξε ιστορικά αδιαπραγμάτευτο μέχρι που ο διαγωνισμός εξέπεσε σε άλλες σκοπιμότητες. Και περί της εμπορικότητας, ας έχουμε υπόψη πως Ευρώπη δεν είναι μόνο η Ελλάδα και ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλοί δρόμοι στην εμπορικότητα και καμία οροφή. Και το τσίρκο μπορεί να κόβει εισιτήρια, αλλά μπορεί να κόψει και περισσότερα. Το πρόβλημα είναι πως δε χρειάζεται να γίνονται τσίρκο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που υπηρετούν άλλες έννοιες. Και πως η δημοφιλία ή το κύρος του διαγωνισμού είναι διακριτή έννοια από αυτήν της εμπορικότητας. Μπορεί να γελάς με ένα θέαμα, χωρίς να σημαίνει ότι το αποδέχεσαι ως καλλιτέχνημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 57 minutes ago, Apoll said: Βλέπω ανήκεις σε αυτούς που να υπερασπίζονται μετά βδελυγμίας ένα άθλιο τραγούδι με ήχους κότας, το οποίο στο εξωτερικό το έχουν κατακεραυνώσει ως ρατσιστικό και για cultural appropriation. Προερχόμενο από μία χώρα, που ο ρατσισμός και το απαρτχάιντ αντιπροσωπεύει όχι μόνο την πολιτική και διπλωματία της χώρας αυτής, αλλά και την ιδεολογία του συνόλου της κοινωνίας. Και όσοι το κατακρίνουμε, είμαστε ευθεία ρατσιστές και ανίκανοι για σεβασμό; Είσαι σοβαρός; Βασικά ...ur bad weather! Αυτό κατάλαβες? Πως τρελάθηκα με τα τραγούδια της Eurovision? Τρελάθηκα με τις μαλακίες και τις χοντράδες που αναγκάστηκα να διαβάσω εδώ μέσα που βγήκαν από στόματα-βόθρους! 2 hours ago, Kingfuse said: Ο μεγαλύτερος ρατσισμός στις μέρες μας εξασκείται εις βάρος της κοινής λογικής και των φυσιολογικών ανθρώπων. Προφανώς και κάποιος μπορεί να είναι ότι θέλει και δικαίωμα του. Δεν είναι όμως δικαίωμα του να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι πιο ίσος από εμάς επειδή επέλεξε να είναι χοντρός, gay κλπ. Αν όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες που κόπτεστε για την υπεράσπιση των κατατρεγμένων, κάνατε πράξη έστω το 1% των όσων λέτε, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Δυστυχώς όλοι οι μάγκες του πληκτρολογίου είναι θεωρητικοί και έτσι δεν πάμε πουθενά. Για αρκετούς από εμάς η Eurovision είναι ένα καλαμπουράκι τραγουδιού και δεν τρέχει και τίποτα. Τώρα πως ξαφνικά μια τύπισσα επειδή είναι γεματούλα πρέπει να είναι και φωνάρα, απλά δεν το καταλαβαίνω. Κι ένα δάκρυ κύλισε... Το "εσείς τι κάνετε" πάλιωσε σαν δικαιολογία και δεν προσφέρει άφεση αμαρτιών σε κανέναν ρατσιστή, μισογύνη και δεν ξέρω τι αλλο! Κάποιοι παλεύουν να αποδείξουν πως έχουν τα ίσα δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους, επειδή ακριβώς ο ρατσισμός καλπάζει. Έχουν αφαιρεθεί δεκάδες μηνύματα με εκφράσεις που καμία σχέση δεν είχαν με το διαγωνισμό και τα τραγούδια αλλά ήταν καθαρά μηνύματα ρατσισμού, μίσους και χλευασμού. Αυτά είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν γίνονται ανεκτά εδώ. 4 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις