nick_gr2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Ανοίγω το topic γιατί μετά από αρκετό googlάρισμα δεν κατάφερα να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα. Έχω μια τηλεόραση Samsung και θέλω να συνδέσω ένα soundbar. Θέλω όμως το soundbar να ανοίγει όταν ανοίγει η τηλεόραση και να κλείνει όταν κλείνει, χωρίς να χρειάζεται δεύτερο τηλεκοντρόλ. Το HDMI Arc κάνει αυτό που περιγράφω ή απλά στέλνει ήχο από την τηλεόραση στο soundbar; Μήπως αυτό που θέλω το κάνει το Anynet? Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από nick_gr2
group131 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Θεωρητικά το κάνει, αλλά επειδή αυτά είναι πράγματα του σατανά (χαχαχα), σίγουρος μπορείς να είσαι μόνο μετά από δοκιμή...
nick_gr2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 Άρα η απάντηση κοστίζει όσο το soundbar που θέλω να πάρω;...
ksessalonikios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 αλλο το hdmi arc κι αλλο το hdmi cec (ή anynet οπως το ονομάζει καθε εταιρία). Το arc ειναι για να στελνει ηχο η τηλεοραση στον ενισχυτή, εσύ μιλάς για το cec, το πόσο καλά θα δουλεψει δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αν δεν το δοκιμάσεις, οι πιθανοτητες ειναι με το μερος σου αλλά κρατα μια επιφύλαξη 1
nick_gr2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει;
group131 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ πρόσφατα σύνδεσα τηλεόραση Samsung μέσω HDMI (ARC) με ενισχυτή Denon. Χωρίς πολλά πολλά, ανοίγω την τηλεόραση και ανοίγει και ενισχυτής... Οπότε φαντάζομαι ότι κι εσύ λογικά δε θα έχεις θέμα, αλλά πάντα κρατάμε και μια πισινή... 1
IcemanGr71 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2018 στις 6:19 ΜΜ, nick_gr2 είπε Καλησπέρα, Ανοίγω το topic γιατί μετά από αρκετό googlάρισμα δεν κατάφερα να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα. Έχω μια τηλεόραση Samsung και θέλω να συνδέσω ένα soundbar. Θέλω όμως το soundbar να ανοίγει όταν ανοίγει η τηλεόραση και να κλείνει όταν κλείνει, χωρίς να χρειάζεται δεύτερο τηλεκοντρόλ. Το HDMI Arc κάνει αυτό που περιγράφω ή απλά στέλνει ήχο από την τηλεόραση στο soundbar; Μήπως αυτό που θέλω το κάνει το Anynet? Με το που κλείνεις την τηλεόραση κλείνει και η soundbar... το ίδιο και όταν την ανοίγεις... Αυτό ακριβώς γίνεται με την Philips HTL2183B που έχω συνδέσει μέσω HDMI Arc Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από IcemanGr71 1
xxaris Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Τηλεόραση sony 55xe8096 με soundbar lg sj5 λειτουργεί και το arc (δηλαδή περνάει ο ήχος από την τηλεόραση στην ηχομπαρα) και το cec (με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ανοίγω/κλείνω την tv και αντίστοιχα ανοίγει/κλείνει η ηχομπαρα και επίσης χειρίζομαι το vol και mute). Συνεπώς, εφόσον η τηλεόραση σου υποστηρίζει σε κάποια έξοδο hdmi τις λειτουργίες cec/arc, η λογική λέει ότι θα λειτουργούν με την ηχομπαρα αρκεί να συνδεθούν βέβαια και με το κατάλληλο hdmi καλωδιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα