Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

@kormos

δεν διαφωνώ φίλε μου. Ακριβώς όπως το λες είναι: ότι πληρώνεις παίρνεις

Άλλα πριν πας να αγοράσεις πατάτες καλά είναι να ξέρεις πόσον κόσμο έχεις να ταΐσεις. Δεν βοηθάει να πας στον πωλητή και να του πεις:

Θέλω τόσες ώστε να φτάνουν (και με εγγύηση) για να σερβίρω έναν  άγνωστο αριθμό επισκεπτών.

Στο ελάχιστο πρέπει να του πεις πόσους επισκέπτες αναμένεις.

Καλά τα λες απλά μην μπερδεύεις/συγκρίνεις τις δικές σου γνώσεις με του κάθε απλού χρήστη. Ήθελα απλά να τονίσω πως οι πληροφορίες που ζητάς/αναφέρεις για κάποιον οπου μπαίνει στη διαδικασία σε μια ελεύθερη κοινότητα να αναζητάει τέτοιες βασικές πληροφορίες (τι να αγοράσω, απο πού να αγοράσω, κλπ) ΧΩΡΙΣ να θέλω να θίξω κανέναν είναι περιττές :)

Καλό είναι απλά να τον παραπέμψουμε σε μια, δύο επιλογές και να κρίνει ο ίδιος. Στην τελική όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο. Δοκιμάσαμε και καταλήξαμε στο καλύτερο (με τα δικά μας κριτήρια).

Οι απόψεις διίστανται πάντα ;) Παράδειγμα, σε εταιρείες που προσωπικά είμαι εγώ κάποιος άλλος κρίνει αρνητικά ενώ εγώ θετικά, κ.ο.κ. :rolleyes:

ΜΦΧ

Δημοσ.

Γεια σας .

Μακάρι να είχαμε ολοι τόσες και τέτοιες γνώσεις αλλά ο καθένας ειδικεύεται στο δικό του γνωστικό πεδίο.

Αυτό δεν του αγορεύει βέβαια να ασχοληθεί και με κάτι άλλο.

Γιαυτό  υπάρχουν οι  πολύ  χρήσιμες κοινότητες ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων.

Η γνώση  όπως λέτε και εσείς πρέπει να διαχέεται και να εξωτερικεύεται ευρύτερα.

Στο  θέμα αυτό το insomnia προσφέρει τεράστια υπηρεσία.

Αλλά με όλη μου την  εκτίμηση στο ενδιαφέρον σας θα σας πω απλά τι θέλω.

Η ως τώρα εταιρία αν  είχε καλύτερη- κατά την άποψη μου-  οργάνωση και πιο ειλικρινή σχέση με τους πελάτες ίσως να με κάλυπτε.

Η εταιρία στην οποία είμαι ως τώρα και θέλω να αποχωρήσω έδινε  150GB RAID Protected Storage ,Unlimited Bandwidth, Unlimited Addon domains, Unlimited Subdomains,Unlimited Parked Domains με 8 ευρώ τον μήνα/έτος.

Το  θέμα είναι αν τα παρείχε πραγματικά αυτά; 

Θέλω ένα πακέτο να καλύπτει για μια  ιστοσελίδα portal news με σημερινές επισκέψεις  περίπου 40.000 μηνιαίως (google analytics).

Διαβάζω ότι ελληνικές εταιρίες έχουν servers με ssd δίσκους άρα εκτιμώ ταχύτερους. 

Μετά πιστεύω οτι με έναν ελληνικό host επικοινωνείς καλύτερα και στην  χειρότερη περίπτωση υπάρχουν και τα ελληνικά δικαστήρια,πού να τραβιέσαι με τους ξένους;

Ίσως κάνω λάθος αλλά οι καιροί είναι το  ξέρετε δύσκολοι και όσοι ασχολούνται με την ελεύθερη οικονομία σήμερα υπολογίζουν και το ένα ευρώ.

Καλύτερα σφιχτός παρά μπαταχτσής που λένε στην Μακεδονία.

Μια προσφορά που μου ήρθε τώρα είναι: 

Unmetered χώρος & traffic,extreme resources,NVMe storage, απεριόριστα δυναμικά sites, 24/7 Extreme Support, με 10 ευρώ το μήνα/έτος.

Πως το βλέπετε;

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

https://www.godaddy.com/hosting/wordpress-hosting

4.99 USD(4.00 Euro)/μήνα  με προπληρωμή για 3 χρόνια, γύρω στα 8.00 USD/μήνα με προπληρωμή για έναν χρόνο. 

χειρίζεται 100.000 επισκέψεις τον μήνα.

Hosting providers Global Marketshare:

https://hostadvice.com/marketshare/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, monoxromos είπε

Γεια σας .

Μακάρι να είχαμε ολοι τόσες και τέτοιες γνώσεις αλλά ο καθένας ειδικεύεται στο δικό του γνωστικό πεδίο.

Αυτό δεν του αγορεύει βέβαια να ασχοληθεί και με κάτι άλλο.

Γιαυτό  υπάρχουν οι  πολύ  χρήσιμες κοινότητες ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων.

Η γνώση  όπως λέτε και εσείς πρέπει να διαχέεται και να εξωτερικεύεται ευρύτερα.

Στο  θέμα αυτό το insomnia προσφέρει τεράστια υπηρεσία.

Αλλά με όλη μου την  εκτίμηση στο ενδιαφέρον σας θα σας πω απλά τι θέλω.

Η ως τώρα εταιρία αν  είχε καλύτερη- κατά την άποψη μου-  οργάνωση και πιο ειλικρινή σχέση με τους πελάτες ίσως να με κάλυπτε.

Η εταιρία στην οποία είμαι ως τώρα και θέλω να αποχωρήσω έδινε  150GB RAID Protected Storage ,Unlimited Bandwidth, Unlimited Addon domains, Unlimited Subdomains,Unlimited Parked Domains με 8 ευρώ τον μήνα/έτος.

Το  θέμα είναι αν τα παρείχε πραγματικά αυτά; 

Θέλω ένα πακέτο να καλύπτει για μια  ιστοσελίδα portal news με σημερινές επισκέψεις  περίπου 40.000 μηνιαίως (google analytics).

Διαβάζω ότι ελληνικές εταιρίες έχουν servers με ssd δίσκους άρα εκτιμώ ταχύτερους. 

Μετά πιστεύω οτι με έναν ελληνικό host επικοινωνείς καλύτερα και στην  χειρότερη περίπτωση υπάρχουν και τα ελληνικά δικαστήρια,πού να τραβιέσαι με τους ξένους;

Ίσως κάνω λάθος αλλά οι καιροί είναι το  ξέρετε δύσκολοι και όσοι ασχολούνται με την ελεύθερη οικονομία σήμερα υπολογίζουν και το ένα ευρώ.

Καλύτερα σφιχτός παρά μπαταχτσής που λένε στην Μακεδονία.

Μια προσφορά που μου ήρθε τώρα είναι: 

Unmetered χώρος & traffic,extreme resources,NVMe storage, απεριόριστα δυναμικά sites, 24/7 Extreme Support, με 10 ευρώ το μήνα/έτος.

Πως το βλέπετε;

Σας ευχαριστώ.

Θα σου έλεγα να κοιτάς σε 2η μοίρα τις επιλογές unlimited, unlimited, unlimited, κ.ο.κ.

Με μια απλή αναζήτηση στο Google κάνεις την επιλογή σου. Εναλλακτικά πας σε κάποια απ αυτές που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ. :rolleyes:

Δημοσ.

Εάν κρίνουμε μόνο από τον αριθμό των επισκέψεων σε καλύπτει πακέτο shared hosting. Αλλά ο αριθμός των επισκέψεων είναι μόνο ένας παράγοντας από τους πολλούς. Άλλος παράγοντας είναι ο χώρος που θα χρειαστείς, διότι το shared hosting καλύπτει ιστοσελίδες με λίγα GB. Άλλος παράγοντας είναι το εάν η επισκεψιμότητα μοιράζεται στη διάρκεια της ημέρας και δεν έχεις για παράδειγμα όλους τους επισκέπτες να μπαίνουν ταυτόχρονα κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Πακέτα unmetered ή με πολύ χώρο όπως για παράδειγμα τα 150GB που ανέφερες δεν είναι εφικτά με 10 ευρώ το μήνα. Όποιος παρέχει τέτοιο πακέτο μπαίνει μέσα και δεν υπάρχει εξαίρεση σε αυτό. Εάν ψάχνεις σε τέτοια τιμή το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα ή ο webhost θα έχει άλλους περιορισμούς που θα σε εμποδίσουν να χρησιμοποιήσεις πλήρως αυτά που υπόσχονται.

Το hosting επειδή ως επιχείρηση θέλει μικρό κεφάλαιο (σε σχέση με άλλα είδη επιχειρήσεων) για να ξεκινήσεις υπάρχουν πολλοί "αλεξιπτωτιστές", που σήμερα υπάρχουν αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Και νομίζουν ότι σκοτώνοντας κυριολεκτικά τις τιμές ότι θα μαζέψουν εύκολα και γρήγορα πελατεία. Για ένα μικρό διάστημα όταν ο server που ανοίγουν τα πακέτα είναι άδειος όλα μπορεί να βαίνουν καλώς. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος που βρήκε τόσο φτηνά πακέτο για την ιστοσελίδα του και ο webhost είναι ευχαριστημένος γιατί κάλυψε το κόστος του server. Σύντομα όμως βλέπουν ότι δεν υπάρχει καθόλου κέρδος με την τιμολογική πολιτική που ακολουθούν και αναγκάζονται να συνεχίσουν να ανοίγουν νέα πακέτα στον ίδιο server ενώ είναι ήδη υπερφορτωμένος. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα, οι δυσαρεστημένοι πελάτες, τα πολλά αιτήματα για τεχνική υποστήριξη λόγο των προβλημάτων με τους servers. Ο webhost βλέπει ότι πλέον δεν υπάρχει σωτηρία, ότι δεν βγάζει κέρδος ενώ οι ώρες που χρειάζεται για να απαντήσει στα αιτήματα των πελατών του καθώς και η κούραση έχουν πολλαπλασιαστεί και κάποιο ωραίο καλοκαιρινό βραδάκι (για να πάει να κάνει ξέγνοιαστες διακοπές) κλείνει την επιχείρηση και μην τον είδατε τον παναή :P

Εάν δεις μια αγγελία ότι μια BMW πωλείται με 10.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιπες αγγελίες με BMW ίδιου μοντέλου/χρονολογίας με 30.000 ευρώ καταλαβαίνεις εύκολα ότι δεν πάει κάτι καλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Π.χ. μπορεί να είναι τρακαρισμένο ή σε κακή κατάσταση. Όμως με το hosting επειδή υπάρχουν πολλοί που χρεώνουν κάτω του κόστους (σε αρκετές περιπτώσεις απλά επειδή δεν έχουν business plan ή έβγαλαν τις χρεώσεις στη τύχη ή αντέγραψαν χρεώσεις ανταγωνιστών τους) ο καταναλωτής νομίζει ότι αυτές είναι οι νορμαλ τιμές και όποιος χρεώνει παραπάνω είναι ο κλέφτης. Και επειδή όπως είπα θέλει μικρό κεφάλαιο για να ξεκινήσεις τέτοια επιχείρηση στη θέση αυτών που κλείνουν ανοίγουν συνεχώς άλλοι που και αυτοί στη πορεία ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση δεν δίνω link αλλά αντιγράφω κάποια τμήματα από ένα άρθρο που έχω γράψει παλαιότερα:

Αναφορά σε κείμενο

Το hosting είναι όπως τα ξενοδοχεία, δεν μπορεί κάποιος να παρέχει τις υπηρεσίες ενός 5άστερου ξενοδοχείου με χρεώσεις ενοικιαζόμενου δωματίου.

Εταιρίες που έχουν παράλογα χαμηλές τιμές για να προσελκύσουν πελάτες, πολλές φορές με έκπτωση που ισχύει μόνο στο πρώτο έτος, έχουν περιορισμούς που αναφέρονται στα ψιλά γράμματα των όρων χρήσης και που σε αναγκάζουν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο ή και να μην μπορείς να φιλοξενήσεις και τελείως την ιστοσελίδα σου. Αρκετοί webhosts έχουν περιορισμό στο πόσες σελίδες μπορούν να φιλοξενηθούν στο ίδιο πακέτο, στον αριθμό των αρχείων της ιστοσελίδας και των αριθμό των αποθηκευμένων e-mails, δεν επιτρέπουν mailbox μεγαλύτερα π.χ. από 100MB, δεν κάνουν backup τα e-mails ή τα sites, έχουν όρια στη χρήση των βάσεων δεδομένων, και γενικότερα έχουν χαμηλά όρια στη χρήση CPU/RAM κάτι που όμως είναι σημαντικό σε ιστοσελίδες με πολλά άρθρα και επισκεψιμότητα ή στα e-shops που λόγο της φύσης της εφαρμογής χρειάζονται πολλούς πόρους από τον server.

Στόχος τέτοιων webhosts είναι να μαζέψουν λόγο του επιθετικού marketing πολλούς πελάτες, κάποιοι από αυτούς που χρειάζονται πράγματι αυτά που τους υπόσχονται και δεν τους τα παρέχουν, αναγκάζονται και φεύγουν και έτσι κρατάνε αυτούς που έχουν μηδενικές απαιτήσεις.

Οι περισσότεροι webhosts για να έχουν πολύ φτηνές τιμές προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εμπειρία και με χαμηλούς μισθούς το οποίο είναι ημιμαθές, το οποίο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ή αργούν ακόμα και πολλές ημέρες για να σου απαντήσουν. Επίσης για να μειώσουν το κόστος τους βάζουν πολλούς πελάτες σε ένα server με αποτέλεσμα να έχουν υπερφορτωμένους servers και να αργούν να φορτώσουν τα sites των πελάτων τους ή να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες.

Όλα αυτά μειώνουν το κόστος της υπηρεσίας, οπότε μπορούν να έχουν χαμηλότερες χρεώσεις. Σκεφτείτε όμως για παράδειγμα να διαγράψετε κατά λάθος αρχεία της ιστοσελίδας σας ή e-mail σας ή να σας την χακάρουν την ιστοσελίδα σας και όταν χρειαστείτε επαναφορά τους να σας ενημερώσουν ότι δεν παρέχουν backups.

Η συμβουλή μου επειδή βλέπω ότι κοιτάς τέτοια πακέτα είναι να παίρνεις καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σου. Ήλπιζε για το καλύτερο, προνόησε για το χειρότερο. Συνήθως το φτηνό κοστίζει ακριβά. Οπότε τουλάχιστον όταν θα υπάρξει το πρόβλημα να μην έχεις χάσει όλη σου τη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Εάν κρίνουμε μόνο από τον αριθμό των επισκέψεων σε καλύπτει πακέτο shared hosting. Αλλά ο αριθμός των επισκέψεων είναι μόνο ένας παράγοντας από τους πολλούς. Άλλος παράγοντας είναι ο χώρος που θα χρειαστείς, διότι το shared hosting καλύπτει ιστοσελίδες με λίγα GB. Άλλος παράγοντας είναι το εάν η επισκεψιμότητα μοιράζεται στη διάρκεια της ημέρας και δεν έχεις για παράδειγμα όλους τους επισκέπτες να μπαίνουν ταυτόχρονα κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Πακέτα unmetered ή με πολύ χώρο όπως για παράδειγμα τα 150GB που ανέφερες δεν είναι εφικτά με 10 ευρώ το μήνα. Όποιος παρέχει τέτοιο πακέτο μπαίνει μέσα και δεν υπάρχει εξαίρεση σε αυτό. Εάν ψάχνεις σε τέτοια τιμή το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα ή ο webhost θα έχει άλλους περιορισμούς που θα σε εμποδίσουν να χρησιμοποιήσεις πλήρως αυτά που υπόσχονται.

Το hosting επειδή ως επιχείρηση θέλει μικρό κεφάλαιο (σε σχέση με άλλα είδη επιχειρήσεων) για να ξεκινήσεις υπάρχουν πολλοί "αλεξιπτωτιστές", που σήμερα υπάρχουν αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Και νομίζουν ότι σκοτώνοντας κυριολεκτικά τις τιμές ότι θα μαζέψουν εύκολα και γρήγορα πελατεία. Για ένα μικρό διάστημα όταν ο server που ανοίγουν τα πακέτα είναι άδειος όλα μπορεί να βαίνουν καλώς. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος που βρήκε τόσο φτηνά πακέτο για την ιστοσελίδα του και ο webhost είναι ευχαριστημένος γιατί κάλυψε το κόστος του server. Σύντομα όμως βλέπουν ότι δεν υπάρχει καθόλου κέρδος με την τιμολογική πολιτική που ακολουθούν και αναγκάζονται να συνεχίσουν να ανοίγουν νέα πακέτα στον ίδιο server ενώ είναι ήδη υπερφορτωμένος. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα, οι δυσαρεστημένοι πελάτες, τα πολλά αιτήματα για τεχνική υποστήριξη λόγο των προβλημάτων με τους servers. Ο webhost βλέπει ότι πλέον δεν υπάρχει σωτηρία, ότι δεν βγάζει κέρδος ενώ οι ώρες που χρειάζεται για να απαντήσει στα αιτήματα των πελατών του καθώς και η κούραση έχουν πολλαπλασιαστεί και κάποιο ωραίο καλοκαιρινό βραδάκι (για να πάει να κάνει ξέγνοιαστες διακοπές) κλείνει την επιχείρηση και μην τον είδατε τον παναή :P

Εάν δεις μια αγγελία ότι μια BMW πωλείται με 10.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιπες αγγελίες με BMW ίδιου μοντέλου/χρονολογίας με 30.000 ευρώ καταλαβαίνεις εύκολα ότι δεν πάει κάτι καλά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Π.χ. μπορεί να είναι τρακαρισμένο ή σε κακή κατάσταση. Όμως με το hosting επειδή υπάρχουν πολλοί που χρεώνουν κάτω του κόστους (σε αρκετές περιπτώσεις απλά επειδή δεν έχουν business plan ή έβγαλαν τις χρεώσεις στη τύχη ή αντέγραψαν χρεώσεις ανταγωνιστών τους) ο καταναλωτής νομίζει ότι αυτές είναι οι νορμαλ τιμές και όποιος χρεώνει παραπάνω είναι ο κλέφτης. Και επειδή όπως είπα θέλει μικρό κεφάλαιο για να ξεκινήσεις τέτοια επιχείρηση στη θέση αυτών που κλείνουν ανοίγουν συνεχώς άλλοι που και αυτοί στη πορεία ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση δεν δίνω link αλλά αντιγράφω κάποια τμήματα από ένα άρθρο που έχω γράψει παλαιότερα:

Η συμβουλή μου επειδή βλέπω ότι κοιτάς τέτοια πακέτα είναι να παίρνεις καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σου. Ήλπιζε για το καλύτερο, προνόησε για το χειρότερο. Συνήθως το φτηνό κοστίζει ακριβά. Οπότε τουλάχιστον όταν θα υπάρξει το πρόβλημα να μην έχεις χάσει όλη σου τη δουλειά.

Πολύ σωστός!;)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε

https://www.godaddy.com/hosting/wordpress-hosting

4.99 USD(4.00 Euro)/μήνα  με προπληρωμή για 3 χρόνια, γύρω στα 8.00 USD/μήνα με προπληρωμή για έναν χρόνο. 

χειρίζεται 100.000 επισκέψεις τον μήνα.

Hosting providers Global Marketshare:

https://hostadvice.com/marketshare/

Εχετε κάποια εμπειρία απο  την εταιρια happybyte; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά ακούω για happybyte.  Μπορώ να σου πω όμως ότι τα server τους είναι στην Γερμανία (Φρανκφούρτη) και φιλοξενούν γύρω στης 200  .gr domains. Η παρακάτω σελίδες φιλοξενούνται στο happybyte. Δοκίμασε και βγάλε συμπέρασμα:

fao-economics.gr

successtravel.gr

tvrodopi.gr

computerhistory.gr

kanali5.gr

makr-omiros.gr

flyshoes.gr

professionalservices.gr

vaptisishop.gr

likenet.gr

actionstore.gr

perfect-web.gr

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/2/2018 στις 9:09 ΜΜ, παπι είπε

Και 2 χρονια απο δω. 

Cretaforce...και άλλα τρία από εμένα.

Κορυφή!

Επεξ/σία από kstampo
  • Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μου εξηγει καποιος την λογικη καποιων hosting companies, που ενω δινουν unlimited ftp space, δινουν περιορισμο για mysql database και (αυτο κι αν ειναι ανεξηγητο) για mailbox?

Δηλαδη ftp, μπορω να σηκωσω giga. Αλλα mail πχ μεχρι 200 mb ή mysql το ιδιο.

Πως στο ενα ειναι large, και στο αλλο φειδωλοι; Μηπως επειδη πλεον τα περισσοτερα site ειναι δυναμικα, οποτε σου λεει οσα αρχεια και να σηκωσει ο αλλος, κυριως στην database θα φουλαρει;

Για πειτε αποψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που είπες είναι. Έχουν ψιλά γράμματα συνήθως στους όρους χρήσης ώστε το unlimited να μην είναι και τόσο unlimited.

Συνήθως πρόκειται για εταιρίες που έχουν παράλογα χαμηλές τιμές για να προσελκύσουν πελάτες, πολλές φορές με έκπτωση που ισχύει μόνο στο πρώτο έτος, έχουν περιορισμούς που αναφέρονται στα ψιλά γράμματα των όρων χρήσης και που σε αναγκάζουν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο ή και να μην μπορείς να φιλοξενήσεις και τελείως την ιστοσελίδα σου.

Αρκετοί τέτοιοι webhosts έχουν περιορισμό στο πόσες σελίδες μπορούν να φιλοξενηθούν στο ίδιο πακέτο, στον αριθμό των αρχείων της ιστοσελίδας και των αριθμό των αποθηκευμένων e-mails, δεν επιτρέπουν mailbox μεγαλύτερα π.χ. από 100MB, δεν κάνουν backup τα e-mails ή τα sites, έχουν όρια στη χρήση των βάσεων δεδομένων, και γενικότερα έχουν χαμηλά όρια στη χρήση CPU/RAM κάτι που όμως είναι σημαντικό σε ιστοσελίδες με πολλά άρθρα και επισκεψιμότητα ή στα e-shops που λόγο της φύσης της εφαρμογής χρειάζονται πολλούς πόρους από τον server.

Στόχος τέτοιων webhosts είναι να μαζέψουν λόγο του επιθετικού marketing πολλούς πελάτες, κάποιοι από αυτούς που χρειάζονται πράγματι αυτά που τους υπόσχονται και δεν τους τα παρέχουν, αναγκάζονται και φεύγουν και έτσι κρατάνε αυτούς που έχουν μηδενικές απαιτήσεις και τους μη ενημερωμένους πελάτες.

Συνήθως αυτό συμβαίνει με webhosts του εξωτερικού, διότι ο αριθμός των εν δυνάμει πελατών τους είναι μεγάλος και όσο ο αριθμός των νέων πελάτων που έρχονται είναι μεγαλύτερος από αυτών που φεύγουν δεν τους απασχολεί, βασικά αυτό ακριβώς είναι και το business plan τους. Στην Ελλάδα που ο αριθμός των εν δυνάμει πελατών είναι πολύ μικρότερος οι περισσότεροι webhosts δεν κάνουν τέτοια κόλπα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν γίνεται και εδώ αυτό, υπάρχουν και περιπτώσεις κάποιων μεγάλων ελληνικών webhosts που έχουν τέτοιες μεθόδους.

Σήμερα χρειάστηκε να μεταφέρω ένα ειδησεογραφικό site από hostgator σε εμάς, όπου η χρήση ήταν στα 12GB και δεν επιτρέπουν να πάρεις backup όταν γίνεται χρήση περισσότερη των 10GB, οπότε αναγκάστηκα να κάνω τη μεταφορά αρχείο-αρχείο με FTP κάτι που πήρε κάτι περισσότερο από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί. Ούτε οι ίδιοι έπαιρναν αυτόματο backup για πακέτα που χρησιμοποιούν περισσότερα από 10GB χώρου, οπότε σκέψου ο κάτοχος της ιστοσελίδας τι ζημιά θα μπορούσε να πάθει εάν χάλαγε ο server του hostgator ή εάν του χάκαραν τη σελίδα ή εάν έκανε ο ίδιος κάποιο λάθος χειρισμό.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...