Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint, το 2017 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία HMD Global και το brand της, Nokia.

Μόνο το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η HMD Global κατάφερε να πουλήσει περίπου 4,4 εκατομμύρια smartphones με το λογότυπο της Nokia. Μπορεί ο αριθμός να μην είναι τόσο εντυπωσιακός όσο εκείνοι που ανακοινώθηκαν από τις Samsung και Apple, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα της Counterpoint, η HMD Global πούλησε περισσότερες συσκευές από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad και ASUS, μεταξύ άλλων. 

Χάρη στις πωλήσεις της, η HMD Global/ Nokia τώρα κατέχει το 15% της αγοράς των feature phones και το 1% της αγοράς των smartphones. Συνδυαστικά, η HMD Global/ Nokia κατέχει μερίδιο αγοράς 5% σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που βεβαίως αποτελεί εξαιρετικό νέο για την εταιρεία.

Η σπουδαιότερη αγορά για την HMD Global και τη μάρκα της, Nokia, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις δημοφιλέστερες εταιρείες. Η μεγάλη δύναμη ωστόσο της εταιρείας είναι τα feature phones, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο ηγείται της αγοράς, καθώς και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τώρα, που η HMD Global κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των feature phones, είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά των smartphones, οπότε περιμένουμε να κάνει αισθητή τη παρουσία της στο φετινό συνέδριο MWC (Mobile World Congress), ενδεχομένως με κινητά όπως τα Nokia 9, Nokia 7 ή και κάποιο LTE-enabled 3310 ενδεχομένως.

PhoneArena

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

ΜΠΡΑΒΟ ! Άντε και όταν φτάσει κορυφή να αρχίσει πάλι να βγάζει αυτά τα παράξενα κινητά που έβγαζε τότε. Είχε φαντασία. Μετά έβαλε Windows :P

Δημοσ.

Είδατε τι καλά που πουλάνε τα "κινέζικα:lol: (πλάκα κάνω μην αρχίσουμε "τι είναι η nokia και τι είναι το ζουμί της". αν φοβάμε θα αρχίσουμε :rolleyes:)

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, defacer είπε

Περισσότερα smartphones?

Δεν είχα καν υπόψη ότι υπάρχουν Nokia branded smartphones σήμερα.

Μήπως ήσουν ναυαγός σε μια παραλία του Αγιου Δομήνικου και σε βρήκαν τα συνεργεία που εγκαταστάθηκαν για το Survivor πριν απο κανα μήνα;

• Like 4
Δημοσ.
1 minute ago, nikosgalis said:

Μήπως ήσουν ναυαγός σε μια παραλία του Αγιου Δομήνικου και σε βρήκαν τα συνεργεία που εγκαταστάθηκαν για το Survivor πριν απο κανα μήνα;

Νομίζω ότι δεν κατάλαβες καν τι μου προκάλεσε έκπληξη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, defacer είπε

Νομίζω ότι δεν κατάλαβες καν τι μου προκάλεσε έκπληξη.

Πλακα εκανα, αλλά πες μου και τι σου προκάλεσε έκπληξη

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά έχω το Nokia 3 το οποίο βρίσκω αρκετά ποιοτικό με καλή σχέση τιμής, το έχω βολευτεί. Το brand name Nokia είναι δυνατό και πιστεύω ότι θα προσφέρει αξιόλογες και προσιτές προτάσεις. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Αχ Νοκια.... Τι μου θυμιζει τωρα.... Ολυμπιακους κ χρωματιστες λωριδες στην ασφαλτο, eurovision κ τσιφτετελια στους δρομους, πλασιεδες απο εταιριες καφε σε καθε μαγαζι, τραπεζες να σε τραβανε στο πεζοδρομιο απ τα μανικια να μπεις να παρεις δανειο, χαζογκομενες με smart να προσπαθουνε να παρκαρουν, κουστουματοι να πινουν αναμεικτους κ να μιλανε για μετοχες, κομπιουτεραδες να καμαρωνουν το καινουργιο υπερ-μηχανημα με Πεντιουμ 4 στα 3.2 με 2 γιγα μνημη κ ΧΡ, γεωργιανες να μαζευονται στην αγιου κωσταντινου/ πειραιως γωνια κ να περιμενουν περαστικα αφεντικα για δουλεια, διαμερισματα στα κατω πατησια να πουλιουνται μισο χαρτι "χαριστικα για σενα", η κυψελη να εχει ακομα ελληνες, κυβερνηση σε αγαστη αρμονια με τον κοσμο στα "πολιτιστικα καταστηματα" Μπουρναζιου, καθε πολυκατοικια κ απο 2 κ@λομπαρα με πρωην_ανατολικου_μπλοκ που εγκω_μιλαει_καλα_ελλαντα, τηλεφωνικες αγγελιες με παρανομα μπ@υρδελ@ σε ολες τις εφημεριδες μεγαλης κυκλοφοριας,  οι δρομοι γεματοι καινουργια αυτοκινητα, δημοσιο με 3 αργιες το μηνα για εξοδους στην αραχωβα κ τ αλλα χιονοδρομικα, 15ος μισθος, chat rooms γεματα χαρουμενα παιδια που απο Τζουλια/Στοκχολμη/32Β σου βγαιναν Βαγγελης/Περαμα/δεν_μπορω_να_μετρησω_απ_τις_τριχες.... αχ, τι εποχες με αυτα τα Νοκια....   

Πρέπει να γράψεις κανένα βιβλίο 

• Like 8
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Αχ Νοκια.... Τι μου θυμιζει τωρα.... Ολυμπιακους κ χρωματιστες λωριδες στην ασφαλτο, eurovision κ τσιφτετελια στους δρομους, πλασιεδες απο εταιριες καφε σε καθε μαγαζι, τραπεζες να σε τραβανε στο πεζοδρομιο απ τα μανικια να μπεις να παρεις δανειο, χαζογκομενες με smart να προσπαθουνε να παρκαρουν, κουστουματοι να πινουν αναμεικτους κ να μιλανε για μετοχες, κομπιουτεραδες να καμαρωνουν το καινουργιο υπερ-μηχανημα με Πεντιουμ 4 στα 3.2 με 2 γιγα μνημη κ ΧΡ, γεωργιανες να μαζευονται στην αγιου κωσταντινου/ πειραιως γωνια κ να περιμενουν περαστικα αφεντικα για δουλεια, διαμερισματα στα κατω πατησια να πουλιουνται μισο χαρτι "χαριστικα για σενα", η κυψελη να εχει ακομα ελληνες, κυβερνηση σε αγαστη αρμονια με τον κοσμο στα "πολιτιστικα καταστηματα" Μπουρναζιου, καθε πολυκατοικια κ απο 2 κ@λομπαρα με πρωην_ανατολικου_μπλοκ που εγκω_μιλαει_καλα_ελλαντα, τηλεφωνικες αγγελιες με παρανομα μπ@υρδελ@ σε ολες τις εφημεριδες μεγαλης κυκλοφοριας,  οι δρομοι γεματοι καινουργια αυτοκινητα, δημοσιο με 3 αργιες το μηνα για εξοδους στην αραχωβα κ τ αλλα χιονοδρομικα, 15ος μισθος, chat rooms γεματα χαρουμενα παιδια που απο Τζουλια/Στοκχολμη/32Β σου βγαιναν Βαγγελης/Περαμα/δεν_μπορω_να_μετρησω_απ_τις_τριχες.... αχ, τι εποχες με αυτα τα Νοκια....   

Γιατί δεν το λες με μια λέξη συναγωνιστή, συνοδοιπόρε και σύντροφε;

ΠΑΣΟΚ σου θυμίζει η Nokia.

ΠΑΣΟΚ.

Και όπως η Nokia θα αγγίξει σύντομα την κορυφή έτσι και εμείς θα φτασουμε και θα ξεπεράσουμε εκείνο το αλησμόνητο 48%. Για μια νέα αλλαγή. Για την Ελλάδα που θέλουμε, αγαπάμε και μας αξίζει να έχουμε.

• Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.

το πιο φτηνό smartphone Nokia παίζει στα 115€ ενώ τα pixel 2 με 1+5Τ παίζουν στα 550+€ δεν είναι τυχαίο που τους πέρασε

• Like 2
Δημοσ.

Και η νοκια υπόσχεται updates (και το έχει κάνει ήδη πραξη) για πολλά χρόνια.

Επίσης η hdm global δεν είναι μια οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία. Εχει ιδρυθεί από μηχανικούς και στελέχη της Νοκια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...