Προς το περιεχόμενο

Motherboard Για Ryzen 5 2400G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

εχω κανει απειρα firmware update,bios updateκαι δεν ξερω τι και ως τωρα οι αποτυχιες δεν ειναι ουτε 1 τις 100.

παραλιγο να brickaro mobo το οποιο εκανα Update παλιες εποχες απο δισκεττα και η δισκετα ειχε θεμα.απλα δεν εκλεισα το Pc και εφτιαξα αλλη δισκετα και οκ.

μου εχει κολλησει Firmware update που εγινε διαμεσο lan επειδη κολλησε η καρτα δικτυου μου.το επανεφερα γιατι ειχε τροπο.πλεον στα νεα pc κανεις Update απο Usb stick και ακομα και μεσα απο τα Windows.τις πιο πολλες φορες κιολας δεν σε αφηνει να βαλεις και λαθος bios.και τα περισσοτερα mobo εχουν και τροπο για Recovery πλεον.αλλωστε δεν ειναι οτι ειναι υποχρεωτικο να το κανεις απλα συστήνεται να το κανεις.αν παρεις νεα Mobo σιγουρα θα βγουν νεα bios ασχετα αν εσυ μπορει να μην εχεις κανενα θεμα

το πρόβλημα με αυτόν τον επεξεργαστή είναι ότι έχει και τα γραφικά, εάν δέν τον αναγνωρίζει κάνεις το flash στα τυφλά, δέν αμφισβητω την εμπειρία σου απλά και μία στις εκατό δέν είναι λίγο, στην χειρότερη περίπτωση θα κάνω αυτό https://www.pcgamer.com/amd-will-lend-you-an-older-processor-to-update-your-bios-to-support-a-ryzen-apu/

Δημοσ.
3 hours ago, EddieObscurant said:

oι καινουριες μητρικές που θα βγουν 19/4 (x470, b450) θα τους υποστηριζουν εξαρχής, οι παλιες αν εχουν καινουριο bios περασμένο απο το εργοστασιο, συνήθως εχουν ενα αυτοκολλητο πανω

@poulinos επειδή εχω δοκιμασει 3 μητρικες χωρις το καταλληλο bios (1 x370 και 2 b350) δυστυχως δεν postαρανε όπως οι παλιες ιντελ που συνηθως δεν ειχανε θεμα και απλως τους λειπανε καποιες εξτρα λειτουργιες . Iσως οι καινουριοι ryzen να ποσταρουν αφου ειναι πανω κατω ιδιοι αλλα οι ravenridge που εχουν γραφικα δεν ποσταρανε

το καλο ειναι οτι και παλιες μητρικες οταν κυκλοφορησουν σε δευτερο batch συνηθως εχουν αναβαθμισμενο bios και οχι το αρχικο χωρις να σημαινει βεβαια οτι δεν μπορει να τυχει βλακεια.οποτε το προβλημα ειναι στα ενσωματωμενα γραφικα μονο αν καποιος δεν βαλει ξεχωριστη καρτα γραφικων ή και με κανονικη καρτα γραφικων (pci express) παλι θα εχεις το θεμα.? δεν εχω στησει τοσες με amd ryzen για αυτο ρωταω. ευτυχως περνανε πιο πολλα routers απο τα χερια μου απο οτι pc:p .σε πολλες περιπτωσεις παλια ειχα πετυχει απλα την κλασσικη περιπτωση που ξεκινουσες και σου εβγαζε unknown cpu εκανες το update και ολα οκ.thanxs για τα info:)

2 hours ago, cpc464 said:

το πρόβλημα με αυτόν τον επεξεργαστή είναι ότι έχει και τα γραφικά, εάν δέν τον αναγνωρίζει κάνεις το flash στα τυφλά, δέν αμφισβητω την εμπειρία σου απλά και μία στις εκατό δέν είναι λίγο, στην χειρότερη περίπτωση θα κάνω αυτό https://www.pcgamer.com/amd-will-lend-you-an-older-processor-to-update-your-bios-to-support-a-ryzen-apu/

για αυτο ρωταω αν μπορει να γινει update αν εχεις κανονικη καρτα γραφικων.αν γινεται τοτε και πιο ευκολο για τον end user να κανει bios update αλλα και μικροτερη περιπτωση να του τυχει αφου αρκετος κοσμος λογω gaming παιρνει ξεχωριστη καρτα γραφικων..δεν καταλαβα οτι φοβοσουν πιο πολυ στο να μην κανει boot το pc λογω του προβληματος που αναφερθηκε παρα στην διαδικασια του update.λαθος δικο μου.παντως για κανονικο bios update μην ανησυχεις.με σχεση παλια η διαδικασια εχει βελτιωθει παρα πολυ πχ να μην σε αφηνει να βαλεις λαθος bios να μην σε αφηνει καποιες φορες να βαλεις πιο παλιο bios συν πολλες μεθοδους recovery. σκεψου οτι και το κινητο σου στην ουσια αλλαζει ολη την Rom οταν θα γινει καποιο major update απλα ειναι αυτοματοποιημενο.αν προσεξει καποιος τα βασικα ειναι δυσκολο να γινει βλακεια.οσες φορες την επαθα ηταν βλακεια.πχ εχασα την ethernet, πηγα μια φορα σε ενα ρουτερ λογω βιασυνης να το κανω wireless το update που δεν τα κανεις ποτε wireless. κατα τα αλλα μου εχουν πετυχει Mobo ειτε σε μενα ειτε σε αλλους που ειχα βαρεθει καθε λιγο και λιγακι νεο update.5 -6 updates μεχρι να σταματησουν να βγαζουν updates.τωρα στα τυφλα δεν θα ειναι οτι πιο ευκολο εκτος αν με καποιο τροπο μπορει να το τραβηξει στο boot κατευθειαν απο το Usb stick.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...