Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, jkoukos said:

Κοίτα, πάντα υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα. Λογικά θα βγουν συσκευές με 2,5/5 GbE ταχύτητες, αλλά και αυτές θα αργήσουν για ευρεία χρήση σε οικιακές συνδέσεις.

Θα υπάρχει ναι, το θέμα είναι να γλυτώνουμε λεφτά και να μην αγοράζουμε κάτι που να υποστηρίζει και 10GbE ενώ θέλουμε πχ μέχρι 5GbE...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To μονόκλωνο (solid) έχει έναν ενιαίο αγωγό, εν το πολύκλωνο (stranded) ο αγωγός αποτελείται από περισσότερα νήματα μπλεγμένα μεταξύ τους.

solid-stranded.png

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, jkoukos said:

To μονόκλωνο (solid) έχει έναν ενιαίο αγωγό, εν το πολύκλωνο (stranded) ο αγωγός αποτελείται από περισσότερα νήματα μπλεγμένα μεταξύ τους.

Ναι το έχω καταλάβει, απλά ρωτάω και για το συγκεκριμένο που linkαρα. Υποθέτω ότι είναι solid.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Αν καποιος αποφασιζε να φτιαξει στο σπιτι του ενα δυκτιο 10gbe  τι καλωδιο θα αγοραζε?

Σου έχουν ήδη απαντήσει σχετικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Σου έχουν ήδη απαντήσει σχετικά.

Αυτα τα ποστ ποτε δε τα καταλαβα.

Λοιπον να κανουμε μια σύνοψη γιατι το νημα το διαβαζουν και αλλοι που ισως τους ενδιαφερει. 

Για δομημενη καλωδίωση σε σπιτι θελουμε μονοκλονο και κατα προτιμηση cat5e η και cat6 ,διοτι απο οπου και αν περασεις το καλωδιο , καποια στιγμη θα πρεπει να το στριψεις ,καθως και να το τερματισεις σε μπριζα.Οποτε τα cat 6e k cat 7 εχουν μεγαλυτερο παχος πραγμα που το καθιστα δυσκολο.

Εδω ξεκιναει να παρουσιαζεται το προβλημα μιας και το cat 6 το απλο δε πιανει 10gbe σε αποστασεις μεγαλυτερες των 30 μετρων.

Αρα συμπερασματικα χρειαζομαι cat 6e η cat7 .

οποιος εχει βαλει αυτα τα καλωδια σε κατοικια μπορει να μου πει πως τα τερμάτισε?

Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλωδιο αυτης της κατηγοριας που να μπαινει σε οικιακο περιβαλον?

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, IKARIWTHS said:

Αν καποιος αποφασιζε να φτιαξει στο σπιτι του ενα δυκτιο 10gbe  τι καλωδιο θα αγοραζε?

Cat6a για 10GbE

Cat6 για 1GbE

Cat5e για "voice" (δλδ τηλέφωνα)

Αν και δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε βάλε Cat5e για 1GbE, διαφωνώ σαν επιλογή "εντοιχισμένης" καλωδίωσης. Την κάνεις που την κάνεις την δουλειά, βάλε κάτι πιο "future proof". Δεν είναι να ξανανοίγεις πάλι κουτιά σε τοίχους και να κάνεις μερεμέτια.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

προς τα εκει τεινω και εγω ,υπαρχει  λινκ με καποιο καλωδιο cat 6a που να μπορει να μπει σε τοιχο?με τις μπριζες τι κανω?θα πρεπει να βρω cat6a?η ταιριαζουν ολες? 

• Super Moderators
Δημοσ.

Για link θέλει ψάξιμο, λογικά στο skroutz θα βρεις. Για τις μπρίζες είτε παίρνεις από τώρα cat6a είτε παίρνεις cat6 κι όοοταν κάποτε πας σε cat6a εξοπλισμό αλλάζεις και τις πρίζες.

Δημοσ.

η καλύτερη απάντηση για την περίπτωσή σου ειναι να βαλεις καναλια... για να μπορεις να αλλαζεις όποτε θες...(παρόλο που δεν θα χρειαστει ποτέ αλλα αυτό ειναι αλλο θέμα)

δεν χρειάζεται να κανεις υπερβολές... όπως και ναχει... μετα απο 10 χρόνια μπορει ναναι όλα ασύρματα ή όλα με fiber ή να μην έχει γίνει τίποτα... θες να κανεις μια επένδυση που κανεις δεν μπορει να σου απαντήσει με ασφάλεια ότι θα σου ειναι χρήσιμη μεχρι τα γεράματα. Παλιά αγοραζαμε αυτοκίνητο και το κρατάγαμε 20 χρόνια τώρα στη 5ετία το αλλαζεις γιατι ειναι παλιο. Σε θέματα πληροφορικής να μην ψάχνεις για επένδυση σε βάθος 10ετίας αλλα το πολύ 5ετίας γιατί στο τέλος θα ειναι πεταμένα λεφτά 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, poihths said:

μετα απο 10 χρόνια μπορει ναναι όλα ασύρματα ή όλα με fiber ή να μην έχει γίνει τίποτα...

Και τωρα μπορούν να είναι όλα ασύρματα, απλά το wireless είναι και χειρότερο κι αναξιόπιστο σε σχέση με το ενσύρματο.

Όσο για το fiber, για κανένα λόγο δεν πρόκειται να έχουμε οπτικές σαν οικιακό τοπικό δίκτυο. Το πιθανότερο είναι να έχουμε πχ μια οπτική στην αναμονή σε περίπτωση που έρθει πάροχος με FTTH στη γειτονιά...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ThReSh είπε

μια οπτική στην αναμονή σε περίπτωση που έρθει πάροχος με FTTH στη γειτονιά

Θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε, οπότε ας την βάλει η επόμενη γενιά :)

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, NikosKallithea said:

Θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε, οπότε ας την βάλει η επόμενη γενιά :)

Μπα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. :)

Σε καταλαβαίνω όμως, έχεις καεί στο χυλό και φυσάς και το γιαούρτι. :D

Επεξ/σία από ThReSh
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα.. Στο κατάστημα μου, πέρσι βάλαμε καινούριο καλώδιο utp cat5e.

Βάλαμε pet καλώδιο απο του κουτάκι του οτε μεχρι μέσα και το τερματίζω σε ένα κουτί διακλάδωσης.. Λοιπόν απο το pet χρησιμοποίησα 1 ζεύγος το οποίο το τερμάτισα σε βύσμα RJ11 και το κούμπωσα στον διαχωριστή. Απο τον διαχωριστή έχω τραβήξει ένα utp cat5e. Πήρα 2 ζεύγη, στο κάθε ζεύγος έβαλα βύσμα RJ11 και τα κούμπωσα αντίστοιχα στον διαχωριστή. Απο εκεί το utp cat5e καταλήγει σε δύο πρίζες το ένα για το τηλέφωνο και το άλλο για το ίντερνετ. Το έχω κάνει σωστά ή θα έχω πρόβλημα στο μέλλον? 

1.JPG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...