Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια ,σε λιγο καιρο θα κανω ανακαινηση το σπιτι και θα ηθελα να μαθω ποια καλωδια προτεινετε για δομημενη καλωδιωση.τα cat 7 που βλεπω ειναι λιγο χοντρα και δε ξερω αν θα μπορεσω να τα πιασω στις μπριζες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

επειδη θα γινει μια φορα ,εχω σκοπο να βαλω οτι πιο συγχρονο υπαρχει ,cat 7 που να ειναι για δομημενη καλωδίωση υπαρχουν?

σκεφτομαι να περασω και οπτικες ινες χωρις να τις συνδεσω ετσι ωστε να ειμαι future proof

Δημοσ.

εχει περασει κανεις να μου πει αν μπορω να βαλω ενισχυμένα ειδη καλωδιων?Η αν πρεπει αυστηρα και μονο utp που ειναι πιο ελαστικα?επισης μπορουν να περασουν απο ταβανι η απο πατωμα?η πρεπει μονο απο τοιχο?

Δημοσ.

Αν βαλης cat 6 ή 7 πρέπει να γειώσεις  το συρματάκι που έχουν μέσα και στις δυο άκρες , αν δε ,τότε θα έχεις προβλήματα στο σήμα 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

εχει περασει κανεις να μου πει αν μπορω να βαλω ενισχυμένα ειδη καλωδιων?Η αν πρεπει αυστηρα και μονο utp που ειναι πιο ελαστικα?επισης μπορουν να περασουν απο ταβανι η απο πατωμα?η πρεπει μονο απο τοιχο?

Απο οπου θελεις τα περνάς

Δημοσ.

Γιατί Cat6; Και πόσο μάλλον Cat7. Αυτά τα βάζουν συνήθως σε server και εταιρίες. Με ένα Cat5e είσαι μια χαρά αλλά και Cat6 αν θες βάζεις απλά πιστεύω δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

επειδη ειναι το σπιτι μου και δε θελω σε 10 η και παρισσοτερα χρονια να ξανα ανοιγω τοιχους ,υπαρχει cat για αυτη τη δουλεια?

Δημοσ.

Τα καλώδια δεν παθαίνουν τιποτα αν δεν τα πειράξεις, ειναι εκει για 100 χρονια, το cat7 είναι η υπερβολή της υπερβολής και θα εχεις  προβλημα στα κουμπώματα στις πριζες, και δεν ξερω (δεν το εχω ψαξει ποτε) αν υπάρχουν πρίζες που να το υποστηρίζουν  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω Cat6 ειναι υπεραρκετό και futureproof

Cat7 καλώδια ειναι φτιαγμένα για βιομηχανικά περιβάλοντα με πολύ ηλεκτρομαγνιτικό "θόρυβο",εχουν ισχυρή μόνωση και για αυτο ειναι πιο χοντρά απο τα κοινά ,αυτο συνεπάγεται πως δεν ειναι ευκολοδούλευτα και οπως ειπε και ο φιλος  nikoskallithea είναι υπερβολη και ειναι πολύ δυσκολο να βρεις υλικα για πριζακια και patchαριαματα. Ειμαι και εγώ της υπερβολής  και εχω δοκιμάσει cat7 καλώδια σε gigabit δίκτυο...με παιδεψε πολύ στις συνδέσεις και δεν είδα καμιά διαφορά σε σχέση με cat5e... (τα δε πριζάκια τα βρήκα μόνο στο ebay)

Τα καλωδια μπορείς να τα περασεις απο οπου θές , τοιχο, οροφή, δαπεδο κλπ. Εαν εχεις την δυνατότητα περασε τα μεσα σε σπιράλ, ωστε εαν μελοντικα θες να προσθέσεις ή να αλλάξεις καλώδια η διαδικασία να ειναι πολύ ευκολη χωρίς να χρειαζονται μερεμέτια.

Επεξ/σία από bloodraven
Δημοσ.

τα καλωδια που σου ειπαν σε υπερκαλυπτουν αρκει να μην εχεις τεραστιες αποστασεις 70μ+

απο ταχυτητες θα εχεις πανω απο gigabit και σε νοιαζει;

μακρια απο εστιες θερμοτητας και απο κατι που μπορει να εχει παρεμβολες πχ λαμπες φθορισμου

οχι τσακισματα απλωτες γραμμες

τεραστια προσοχη για την ποιοτητα παιζουν τα κλιπσακια και οι μπριζες να ειναι λιγο της προκοπης και να πατσαριστουν σωστα

αφηνε μποσικα παντα

σωστο σημαδεμα και αριθμηση

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...