Προς το περιεχόμενο

Υπαιτιότητα σε στροφή

ParhsG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι το έχει στο μυαλό του ως εξής: ότι αφού ο από δεξιά αναγκάζεται να αλλάξει πορεία/κατεύθυνση/διεύθυνση απ' τη στιγμή που δε συνεχίζει άλλο ο δρόμος του, και αφού ο από αριστερά εξακολουθεί να κινείται χωρίς να αλλάξει πορεία/κατεύθυνση/διεύθυνση, υπάρχει έστω ένας λόγος να σταματήσει ο πρώτος.

Νομίζω ισχύει σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις.

8 ώρες πριν, webparts είπε

Με εχεις δεξια,θες να στριψεις κοβωντας μου το δρομο και σου φαινεται λαθος;

Δε νομίζω πως είπε πουθενά ότι θέλει να στρίψει. Αντιθέτως, «εσύ» (ο εκ δεξιών) στρίβεις γιατί δε μπορείς να πας άλλο ευθεία.

Μπορεί ο νόμος να είναι ξεκάθαρος, αλλά κι εγώ το θεωρώ ψιλοάκυρο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επεξ/σία από phanispal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 2/28/2018 at 1:25 AM, webparts said:

Προσπαθω να καταλαβω τι σε μπερδευει.

Με εχεις δεξια,θες να στριψεις κοβωντας μου το δρομο και σου φαινεται λαθος;

Λάθος κατάλαβες. Ξαναδιάβασε. 

Δεν θέλει να στρίψει.

Φαντάζομαι εννοει δύο δρόμους σε Τ ως εξής: |---

Εσύ είσαι στον κάθετο και πηγαίνεις νότια προς βόρεια και υπάρχει ένας στον οριζόντιο που πηγαίνει ανατολικά προς δυτικά. Τελειώνει ο δρόμος του και συναντάει τον δικό σου, οπότε αυτος πρέπει να στρίψει δεξιά (να βγει μπροστά σου ή πίσω σου σε κατεύθυνση νότια προς βόρεια) ή αριστερά (σε κατεύθυνση βόρεια προς νότια, κόβοντας σου και το δρόμο για να μπει στο άλλο ρεύμα).

Εσύ δεν θες να στρίψεις, αλλά απλά να συνεχίσεις την πορεία σου Ν-Β. Με βάση το λινκ, αν ο άλλος δεν έχει ΣΤΟΠ, πρέπει να διακόψεις την πορεία σου και να τον αφήσεις να βγει πάνω στο δρόμο κατά προτεραιότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καταλάβει ακόμα για  ποιο λόγο γίνεται η κουβέντα ....

Αν δεν υπάρχει πινακίδα STOP (Ρ-2)   ή  πινακίδα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας (Ρ-1)  ισχύει η προτεραιότητα του από δεξιά ερχόμενου οχήματος όποια και αν είναι η πορεία αυτού.

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/28/2018 στις 10:18 ΠΜ, phanispal είπε

Φαντάζομαι το έχει στο μυαλό του ως εξής: ότι αφού ο από δεξιά αναγκάζεται να αλλάξει πορεία/κατεύθυνση/διεύθυνση απ' τη στιγμή που δε συνεχίζει άλλο ο δρόμος του, και αφού ο από αριστερά εξακολουθεί να κινείται χωρίς να αλλάξει πορεία/κατεύθυνση/διεύθυνση, υπάρχει έστω ένας λόγος να σταματήσει ο πρώτος.

Νομίζω ισχύει σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις.

Δε νομίζω πως είπε πουθενά ότι θέλει να στρίψει. Αντιθέτως, «εσύ» (ο εκ δεξιών) στρίβεις γιατί δε μπορείς να πας άλλο ευθεία.

Μπορεί ο νόμος να είναι ξεκάθαρος, αλλά κι εγώ το θεωρώ ψιλοάκυρο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κάνουμε το αδιανόητο να πούμε την άποψή μας για το αν μας φαίνεται λογικό ή όχι. Τι σε μπερδεύει ακριβώς;

Επεξ/σία από phanispal

Σορρυ guys  θεωρησα οτι η κινηση παιζει απο το Ι και τη δεξια μερια του Τ.

Το αν ειναι λογικο η οχι δε μας απασχολει,ο νομος ειναι ξεκαθαρος και κακως συνεχιζεται η κουβεντα.

23 ώρες πριν, phanispal είπε

Κάνουμε το αδιανόητο να πούμε την άποψή μας για το αν μας φαίνεται λογικό ή όχι. Τι σε μπερδεύει ακριβώς;

Εχεις κανει παραθεση στον εαυτο σου,το ξερεις ετσι? :P

• Like 1

1 λεπτό πριν, webparts είπε

Εχεις κανει παραθεση στον εαυτο σου,το ξερεις ετσι? :P

Ναι, αλλά απάντησα στον προηγούμενο, οπότε φαντάζομαι ότι κατάλαβε για ποιο λόγο παρέθεσα προηγούμενο post μου.

Anyway, η λογική του forum είναι να συζητάμε (κόσμια), όχι να παραθέτει ένας νόμους και όλοι οι υπόλοιποι απλά να διαβάζουμε και να συμφωνούμε.

Δε λέω ότι δεν τηρώ τον κανόνα, λέω απλά ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μου φαίνεται αν όχι λάθος, περίεργος.

Εξάλλου για μένα, το σωστό είναι αυτός που αλλάζει κατεύθυνση, να έχει το νου του. Ναι, ΟΛΟΙ να έχουμε το νου μας, αλλά ειδικά αυτός που μπαίνει σε άλλο δρόμο για μένα έχει ένα λόγο παραπάνω να διπλοκοιτάξει, επειδή ο άλλος που απλά συνεχίζει ευθεία μπορεί να είναι αφηρημένος ρε αδερφέ.

• Like 1

17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εξάλλου για μένα, το σωστό είναι αυτός που αλλάζει κατεύθυνση, να έχει το νου του. Ναι, ΟΛΟΙ να έχουμε το νου μας, αλλά ειδικά αυτός που μπαίνει σε άλλο δρόμο για μένα έχει ένα λόγο παραπάνω να διπλοκοιτάξει, επειδή ο άλλος που απλά συνεχίζει ευθεία μπορεί να είναι αφηρημένος ρε αδερφέ.

Εμεις προσεχουμε για ολους τους αλλους,για καλη τους τυχη.

Πλεον ειναι δεδομενο οτι περνανε ολοι τα στοπ,σιγα μην τηρησει κανεις προτεραιοτητες.

Δε συζηταμε για την πινακιδα που σε υποχρεωνει να παραχωρησεις  προτεραιοτητα σε ολους τους υπολοιπους υπολοιπους,αυτο ειναι απο αλλο πλανητη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει δεδικασμένο για τέτοιο τροχαίο. Αν τα θυμάμαι καλά από άρθρο των 4Τ σίγουρα δεν ισχύει ατόφια η εκ δεξιών προτεραιότητα. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω το όχημα που δεν άλλαζε πορεία είχε ήδη καταλάβει τη διασταύρωση και ο εκ δεξιών ερχόμενος τον εμβόλισε... και δικαίωσαν το 1ο αυτοκίνητο, παρά τον κανόνα της εκ δεξιών προτεραιότητας. Δε θυμάμαι όμως αν είχαν δώσει συνυπαιτιότητα...

Επεξ/σία από nickolas

15 ώρες πριν, nickolas είπε

Υπάρχει δεδικασμένο για τέτοιο τροχαίο. Αν τα θυμάμαι καλά από άρθρο των 4Τ σίγουρα δεν ισχύει ατόφια η εκ δεξιών προτεραιότητα. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω το όχημα που δεν άλλαζε πορεία είχε ήδη καταλάβει τη διασταύρωση και ο εκ δεξιών ερχόμενος τον εμβόλισε... και δικαίωσαν το 1ο αυτοκίνητο, παρά τον κανόνα της εκ δεξιών προτεραιότητας. Δε θυμάμαι όμως αν είχαν δώσει συνυπαιτιότητα...

Εφοσον δε θυμασαι καλο ειναι να μην τα γραφεις.99% ο εκ δεξιων ερχοταν με πολλα,οποτε εκει αλλαζουν ολα.
Δεν παει καν συνυπαιτιοτητα,εαν αποδειχθει οτι ο αλλος ερχοταν με 120.Και φανταζομαι εαν τα αμαξια γιναν μπουρδελο και υπηρξε και φρεναρισμα κανα χιλιομετρο τοτε ειναι απλα τα πραματα.

2 ώρες πριν, nickolas είπε

Εγω μια χαρα ιδια τα βγαζω,αλλα απο την αλλη δεν ειμαι και των γραμματων :P

Μη σε μπερδευουν οι εξαιρεσεις : 

Στην πιο πάνω εξαίρεση δεν περιλαμβάνεται η περίπτωση, κατά την οποία σε ισόπεδο κόμβο μια οδός τέμνει καθέτως άλλη σε σχήμα "T", ήτοι καταλήγει σ' αυτήν χωρίς να συνεχίζεται, διότι  ούτε ρητά στο νόμο αναφέρεται  αυτή η περίπτωση, ούτε και κατ' αναλογία μπορεί να ενταχθεί  στην εξαίρεση. 
Δεν περιλαμβανεται δηλαδη  στις εξαιρεσεις,αρα ισχυει οτι γνωριζουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...