ParhsG Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε περίπτωση που υπάρχει ενας κόμβος Τ και τρακάρει αυτος που εχει προτεραιότητα (δεξια) με αυτον που έρχεται απο αριστερά πότε φταίει; Εβρεχε και ειχα αναψει τα φωτα παρότι πρωι για να φαίνομαι. Στο κομβο πηγαινα με περιπου 5km/h. Κοίταζα σιγα σιγα επειδη δεν ειχε ορατότητα λογω θάμνων κτλ και ξαφνικα εσκασε ποδηλατο διπλα μου αριστερα ισα με ακουμπησε νομιζω. Πιστευω πως πήγαινε πολυ γρηγορα. Δε μου ειπε τιποτα παντως και ευτυχως χωρις τραυματισμο μονο υλικες ζημιες στο ποδηλατο πολυ μικρες . Γενικά του ειπα αν θελει στοιχεια κτλ αλλα δεν ηθελε τιποτα.Μου ειπε οτι λογω βροχης γλιστραγε κτλ. Σκέφτομαι τι θα μπορούσα να ειχα κανει για να το αποφύγω. Ισως αν σταματουσα σαν να ειχα στοπ η πήγαινα πιο ανοιχτα παροτι θεωρητικά ειχα προτεραιότητα. Προσωπικα οδηγω μηχανη και αυτοκινητο πανω απο 10 χρονια καθημερινα και δεν εχω παθει κατι. Αλλα πχ στη περιπτωση του θα εκοβα λογω διασταυρωσης και δε θα πηγαινα κολητα δεξια ωστε να φαινομαι καλυτερα αλλα και να δω αν ερχεται κατι. Γενικα δε μου ειπε τπτ παρα μονο να προσεχω οποτε ισως να καταλαβε οτι πηγαινε πολυ γρηγορα. Φυσικα απο τη περιγραφη μου δε μπορει να βγει συμπερασμα αλλα τι πιστευετε; Νομιζω πως δεν προσεχε αλλα ισως με περισσοτερη προσοχη να το ειχα αποτρεψει. Επισης οπως ερχοταν πηγαινε αναποδα γιατι ειχε απαγορευτικο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από ParhsG
Joshua21 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, ParhsG είπε Φυσικα απο τη περιγραφη μου δε μπορει να βγει συμπερασμα αλλα τι πιστευετε; Αυτό ακριβώς στα bold πιστεύω
cuspid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Πιστεύω ότι αν για παράδειγμα στην ίδια διασταύρωση ήταν νύχτα και εσύ έτρεχες υπερβολικά με σβηστά τα φώτα, δεν "έκοβες" καθόλου και υπήρχαν μάρτυρες και φυσικά στοιχεία για όλα αυτά, θα μπορούσε ο ποδηλάτης να πετύχει στο δικαστήριο τουλάχιστον συνυπαιτιότητα... Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν αν υπήρχε τραυματισμός και ερχόταν ανακριτικό της τροχαίας να κάνει επιτόπια έρευνα κ.τ.λ. Η προτεραιότητα και το γεγονός ότι το ποδήλατο κινούταν αντίθετα σε μονόδρομο δεν είναι από μόνα τους καταδικαστικά, αν και λαμβάνονται υπ΄όψιν στο δικαστήριο... Βέβαια εσύ ήσουν "κύριος", οπότε όλα καλά...
webparts Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, ParhsG είπε ενας κόμβος Τ και τρακάρει αυτος που εχει προτεραιότητα (δεξια) Εαν δεν υπαρχουν πινακιδες προτεραιοτητα εχει αυτος απο δεξια. Θες να σου διωξουμε τις τυψεις επειδη χτυπησες ποδηλατο; Νομικα δε φταις,αφου δεν επαθε και ο αλλος τιποτα ολα καλα. 1
ParhsG Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απλα γενικά δε ξερω τι ισχύει σε μερικε περιπτωσεις Πχ ειχα ακουσει οτι εχει σημασια αν σε τρακαρει απο μεση και πισω η μπροστά καποιος (στο πλαι) Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από ParhsG
cger Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τέλος καλό όλα καλά. Τα ποδήλατα (όσα δεν είναι ασφαλισμένα ) αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία της χώρας μας όπως οι πεζοί. Ακόμα και ανάποδα να πήγαινε αν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός ανοίγει φάκελος από την τροχαία με καταθέσεις κλπ. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από cger
mp123 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Εσύ τι φταις: τίποτα. Το βόδι με το ποδήλατο φταίει που πήγαινε ανάποδα όπως λες.
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, cger είπε Τέλος καλό όλα καλά. Τα ποδήλατα (όσα δεν είναι ασφαλισμένα ) αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία της χώρας μας όπως οι πεζοί. Ακόμα και ανάποδα να πήγαινε αν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός ανοίγει φάκελος από την τροχαία με καταθέσεις κλπ. Υπάρχουν ασφαλισμένα ποδήλατα;
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Υπάρχουν ασφαλισμένα ποδήλατα; Δεν το ξέρω αυτό, πάντως υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης αστικής ευθύνης από ατύχημα ποδηλάτου. 1
elpaso1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Για να μη ανοίγω καινούργιο θέμα. Προτεραιότητα έχει πάντα ο δεξιά, ακόμα και όταν εμείς πηγαίνουμε ευθεία και αυτός θέλει να στρίψει, καθώς ο δρόμος δεν πάει άλλο ευθεία, δλδ περίπτωση διασταύρωσης Τ; Εάν ναι, δε μου φαίνεται καθόλου λογικό.
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δεν κατάλαβα ακριβώς, αν είναι Τ και δεν πάει ευθεία εμείς πως θα πάμε ευθεία;
webparts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 45 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Για να μη ανοίγω καινούργιο θέμα. Προτεραιότητα έχει πάντα ο δεξιά, ακόμα και όταν εμείς πηγαίνουμε ευθεία και αυτός θέλει να στρίψει, καθώς ο δρόμος δεν πάει άλλο ευθεία, δλδ περίπτωση διασταύρωσης Τ; Εάν ναι, δε μου φαίνεται καθόλου λογικό. Για καντο πιο λιανα..
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 40 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν κατάλαβα ακριβώς, αν είναι Τ και δεν πάει ευθεία εμείς πως θα πάμε ευθεία; Ευθεία έγραψε πως πάμε εμείς που ο δρόμος μας πάει ευθεία, ο άλλος που ο δρόμος του δεν πάει ευθεία στρίβει. @elpaso1 Εδώ τα λέει αναλυτικότατα: https://www.esd.gr/nomologia/item/2748-σύγκρουση-σε-σχετική-διασταύρωση-«τ»-ισχύει-η-εκ-δεξιών-προτεραιότητα 2
webparts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Λάθος κατ'εμε αλλά ο, τι πει ο νόμος! Προσπαθω να καταλαβω τι σε μπερδευει. Με εχεις δεξια,θες να στριψεις κοβωντας μου το δρομο και σου φαινεται λαθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα