Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα θέμα εδώ και μήνες το οποίο αδυνατώ να λύσω. Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο pc της υπογραφής μου και είναι το εξής: Ανοίγω pc ,freezαρει τέρμα μένει η οθόνη έτσι εκεί χωρίς να πιάνει ποντίκι πληκτρολόγιο, τίποτα, (δεν κάνω τίποτα απολύτως η θα είμαι chrome το πολύ, έχει τύχει και σε gaming άλλα θα εξηγήσω παρακάτω τι έγινε). Γενικά η συχνότητα είναι τυχαία. Συνήθως όμως ανοίγω το pc και κολλάει μετά από λίγο το κάνω restart διότι διαφορετικά δεν ξεκολλάει και μετά είναι κομπλέ δεν ξανά κολλάει μέχρι να κάνει shutdown και να γίνει την επόμενη φορά. 

Τώρα έχουν γίνει τα εξής: 

Πέρυσι το καλοκαίρι πετούσε bsod με error: WHEA_UNCORRECTABLE _ERROR, αδυνατούσα να παίξω παιχνίδια το έκανε συνεχεία. 

Το πήγα στο eshop.gr οπού είχε αγοραστεί, βρήκαν όντως πρόβλημα στον προηγούμενο ssd τον αλλάξανε σταμάτησαν οι μπλε οθόνες, άρχισαν αυτά τα παγώματα. Πήγα δεύτερη φορά δεν βρήκαν πρόβλημα είπαν ότι είναι μάλλον software το θέμα. Από τότε δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, έχει βελτιωθεί ελαφρώς η κατάσταση άλλα πρεπει να γινει κατι 

Έχω δοκιμάσει: 

• Καθάρισμα, αλλαγή πάστας κτλπ χωρίς να υπάρχει θέμα με θερμοκρασίες. (60 max cpu το καλοκαίρι, 70 max gpu) 
  • Format αρκετές φόρες και με προηγούμενο ssd και με τον τωρινό 2 φόρες ( Αυθεντικά Windows 10 κατεβασμένα από ms και με προσοχή τα προγράμματα που μπαίνουν) 
  • Memtest το οποίο πέρασε 
  • Έλεγχος τροφοδοτικού με πολυμετρο (Οκ)
  • Stress test, δεν παρουσίασε κανένα θέμα (Prime95, και άλλα ποσά που δεν θυμάμαι πλέον) 
  • Ubuntu πάλι χωρίς πρόβλημα
  • Έβγαλα τα πάντα από το κουτί και τα ξανά έβαλα με προσοχή
  • Αλλαγή καλωδίων ssd και hdd και θέσεων στην μητρική  
  • Bios update (μάλλον έκανε περισσότερο κακό πάρα κάλο, έγινε πρόσφατα και δημιουργηθηκαν νέα προβλήματα χωρίς να επηρεαστούν τα προηγούμενα) 

Παραξενα:

• όταν ανοίγω το pc μετά από αυτό, το spotify και το steam για κάποιο παράξενο λόγο χάνουν τους κωδικούς.  
  • όταν γίνεται αν αποσυνδέσω πληκτρολόγιο ποντίκι και τα ξανά βάλω δεν δουλεύουν καν τα φωτάκια 
  • Μέτα το bios update η μητρική κάνει κάτι "νερά", ανοίγει από sleep mode και οι ανεμιστήρες δουλεύουν τέρμα για λίγο μετά πάλι κανονικά και γίνεται συνεχεία μέχρι να ανοίξω speedfan 
  • Στο hwmonitor όταν γίνεται το παραπάνω η μητρική λέει πως έχει 75 βαθμούς μετά από sleep!!! και πέφτει ανεβαίνει η θερμοκρασία αντίστοιχα με τις στροφές των ανεμιστήρων
  • Αν μείνει πάνω από 1-2 ώρες έτσι η οθόνη, δεν εχει σήμα μέχρι να γίνει restart. 
  • Κάτι που θεωρώ ότι είναι bug της μητρικής, από την αρχή μια στο τόσο, πολύ σπάνια όταν άνοιγε κολλούσε στο ποσταρισμα, χωρις να κανει "beep" με restart ρολλαρε κανονικα.

Μέτα από όλα αυτά πιστεύω πως είναι η μητρική, καθώς η gpu όταν αλλάχτηκε το 2016 δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Θέλω τα φώτα σας, ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψή μου είναι ότι τα έχει φτύσει η μητρική σου, φίλε. Είχα και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου, το οποίο λύθηκε (?) αλλάζοντας τα καλώδια των σκληρών. Εδώ και 10 μέρες δεν έχει ξαναπαγώσει, οπότε ΙΣΩΣ να έφταιγε αυτό.

Όμως αφού είπες ότι άλλαξες τα καλώδια, προσωπικά θα πήγαινα για καινούρια μητρική. Πάντως ρίξε και μια ματιά στην υγεία των σκληρών με το HDSentinel, τρέξτους και κανα τεστ. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Αν μπορείς, δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό. Το ότι το πολύμετρο έδειξε σωστή τάση δεν σημαίνει ότι αποδίδει σταθερά σε κάθε load.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Άποψή μου είναι ότι τα έχει φτύσει η μητρική σου, φίλε. Είχα και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου, το οποίο λύθηκε (?) αλλάζοντας τα καλώδια των σκληρών. Εδώ και 10 μέρες δεν έχει ξαναπαγώσει, οπότε ΙΣΩΣ να έφταιγε αυτό.

Όμως αφού είπες ότι άλλαξες τα καλώδια, προσωπικά θα πήγαινα για καινούρια μητρική. Πάντως ρίξε και μια ματιά στην υγεία των σκληρών με το HDSentinel, τρέξτους και κανα τεστ. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Αν μπορείς, δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό. Το ότι το πολύμετρο έδειξε σωστή τάση δεν σημαίνει ότι αποδίδει σταθερά σε κάθε load.

Σήμερα πάλι τον άνοιξα για να απαντήσω κόλλησε αμέσως μόλις έφτασε επιφάνεια εργασίας. Αυτό με το τροφοδοτικό ισχύει όντως άλλα δεν έχασα κάτι που δοκίμασα, δυστυχώς δεν έχω κάνα 2ο να δοκιμάσω. Με hdsentinel το είχα τσεκάρει πριν από καιρό και εμφανίστηκε 100% όταν μου τον αλλάξανε, άλλα με το που άρχισαν τα κολλήματα έχει μείνει στο 80%, γενικά δεν φαίνεται όμως να έχει θέμα. 

3 ώρες πριν, BringMe2Life είπε

Μάλλον πας για μητρική με αυτά που μας περιέγραψες... Ήταν που ήταν το bios update ήταν το κερασάκι μάλλον στην τούρτα...

ε μάλλον ναι..:(:(

34 λεπτά πριν, Weiss είπε

Κάνε μια δοκιμή να αποσυνδέσεις τελείως το 2ο σκληρό σου (WD) από ρεύμα και sata και δες αν έφτιαξε.

Το έχω δοκιμάσει, πάλι τα ίδια.

Capture.PNG

Capture.PNG

Δημοσ.

Βλέπω ότι έχεις πολλά σφάλματα (μεταφοράς αρχείων) στον SSD. Kατά 80% πιστεύω πως ευθύνεται ο sata controller της μητρικής σου γι' αυτό, αν λάβουμε υπόψιν και την πληθώρα άλλων προβλημάτων που παρουσιάζονται όπως με το bios κτλ κτλ. Καλό όμως είναι να βγάλεις τον SSD και να εγκαταστήσεις τα Windows στον μηχανικό δίσκο δοκιμαστικά, πριν πας απευθείας σε αγορά μητρικής. (κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται η μητρική αλλά κάνε μια δοκιμή μη πετάξεις λεφτά τζάμπα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο αδατα εχει smi controller που δεν τον υποστηριζει σωστα το hard disk sentinel.

Αν βαλει την beta θα ειναι 100%. (την εβγαλε γι αυτο τον λογο) εκδοση 5.01.12

Επισης ο ssd εχει firmware update:

-http://www.adata.com/us/download/410

Επεξ/σία από boombastik
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Βλέπω ότι έχεις πολλά σφάλματα (μεταφοράς αρχείων) στον SSD. Kατά 80% πιστεύω πως ευθύνεται ο sata controller της μητρικής σου γι' αυτό, αν λάβουμε υπόψιν και την πληθώρα άλλων προβλημάτων που παρουσιάζονται όπως με το bios κτλ κτλ. Καλό όμως είναι να βγάλεις τον SSD και να εγκαταστήσεις τα Windows στον μηχανικό δίσκο δοκιμαστικά, πριν πας απευθείας σε αγορά μητρικής. (κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται η μητρική αλλά κάνε μια δοκιμή μη πετάξεις λεφτά τζάμπα).

Δύσκολα γιατί ο άλλος είναι γεμάτος.

2 ώρες πριν, boombastik είπε

Ο αδατα εχει smi controller που δεν τον υποστηριζει σωστα το hard disk sentinel.

Αν βαλει την beta θα ειναι 100%. (την εβγαλε γι αυτο τον λογο) εκδοση 5.01.12

Επισης ο ssd εχει firmware update:

-http://www.adata.com/us/download/410

Ισχύει κατέβασα την έκδοση αυτήν εμφάνισε 100% και μετά πήγα να κάνω το update και ΚΌΛΛΗΣΕ ακριβώς την ώρα που ήταν στην μέση...χάθηκε οριστικά ο ssd δεν υπάρχει στο bios. Άρα ψάχνω μητρική και ssd τώρα σε φυσιολογικά πλαίσια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο smi controoler δημιουργει προβληματα με freezes (το ποντικι μονο κουνιεται)αν δεν εχει το last update και λιγοι συνεχιζουν να το εχουν ακομα και με το last update.

Αν η διαδικασια κολλησε τοτε brickare ο ssd.

Τωρα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι rma τον ssd. Αν μπορεις να ζητισεις μια αλλη μαρκα και να δοκιμασεις.

Ο ssd εχει εγγυηση 3 χρονια.

Επεξ/σία από boombastik
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, boombastik είπε

Ο smi controoler δημιουργει προβληματα με freezes (το ποντικι μονο κουνιεται)αν δεν εχει το last update και λιγοι συνεχιζουν να το εχουν ακομα και με το last update.

Αν η διαδικασια κολλησε τοτε brickare ο ssd.

Τωρα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι rma τον ssd. Αν μπορεις να ζητισεις μια αλλη μαρκα και να δοκιμασεις.

Ο ssd εχει εγγυηση 3 χρονια.

Δεν νομίζω πως μπορώ να τον κάνω rma γιατί μου αλλάξανε τον προηγούμενο με εγγύηση. Τώρα τον ξανά παραγγείλα γιατί ήμουν ευχαριστημένος, πήρα μια ASRock 970m pro3 που βρήκα καινούργια και φαίνεται κομπλέ. Επισης, το ποντίκι δεν κουνιόταν άφησα  τον υπολογιστή ανοιχτό κάνα 20 λεπτο με την ελπίδα ότι θα γίνει, αλλά μάταια γιατί είχε κολλήσει για τα  καλά  και φυσικά brickαρε. Παντως ευχαριστώ, περιμένω μητρική και ssd να δω αν λύθηκε το πρόβλημα.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, boombastik είπε

Η εγγυηση ισχυει και ξεκινα ξανα μετα την αντικτασταση του προηγουμενου.

Αλήθεια; Να δοκιμάσω τότε μπας και μου τον αλλάξουν. Αλλά τι να τους πω; Δεν φταίω εγω άμεσα αλλά εγώ έκανα το update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πεις  ανοιξα το pc και δεν τον βλεπει δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.

Εσυ εισαι χρηστης δεν κανεις αναλυση εκεινοι την κανουν.

Επεξ/σία από boombastik
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, boombastik είπε

Θα πεις  ανοιξα το pc και δεν τον βλεπει δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.

Εσυ εισαι χρηστης δεν κανεις αναλυση εκεινοι την κανουν.

Χθες ο υπολογιστής δεν μπουταρε καν δεν αναγνώριζε τον σκληρό και σήμερα τον άνοιξα πριν τον πάω πίσω και άνοιξε και μάλιστα είχε περασμένο το τελευταίο update (???) Όπως και να έχει την μητρική θα την αλλάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...