Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, palasd είπε

Τουλάχιστον όμως μιλάω καλύτερα από εσένα .

Θες να αναλύσουμε λίγο την εξυπνάδα μου αφού βάζεις μέσα μισθούς εγώ θα βάλω κόστος ζωής.  Κόστος ζωής της οικογενείας μου 2010 περίπου 2000 Ε στην Ελλάδα . Κόστος ζωής τις οικογενείας  μου στην Ρωσία σήμερα 800Ε κόστος κινητού 4Ε . Κόστος της ζωής της οικογενείας μου 2012 1400Ε  υπόψην εγώ στην γυναίκα μου έδινα και δίνω 50000 Ρουβλία  βασικός μισθός 20000 Ρ το πρόγραμμα  που ανάφερα 250Ρ https://perm.shop.tele2.ru/tariff?gclid=Cj0KCQjwttbWBRDyARIsAN8zhbL93vL2APbsQDzjHvvpv-Lp5MWqk8xajwFwtTjjeEWoifvLRPWI58gaArrQEALw_wcB και όπως έβαζα να δεις το λινγκ είδα ότι έπεσαι μείωση στην τιμή και αύξηση στις παροχές .

Σε ένα thread το οποίο αναφέρεται στο mobile internet στην Ελλάδα (το λέει και ο τίτλος), κάνεις hijacking στο νήμα και αναφέρεις κάτι σε μια άλλη χώρα. Που είναι τόσο σχετικό όσο το μήλο και το πορτοκάλι μεταξύ τους. Μιλάμε για άλλες χώρες, άλλα μεγέθη, άλλοι μισθοί, άλλες υπηρεσίες, άλλη υποδομή κλπ. Οπότε το εξέλαβα και ως flame.
Όσον αφορά τον βασικό μισθό στη Ρωσσία, όπως και εσύ -απ' ότι φαίνεται- θα γνωρίζεις καλά δεν είναι ένας αλλά ανάλογα το region. Σε γενικές γραμμές όμως έχω την εντύπωση ότι είναι περίπου 7000 ρούβλια το μήνα, κάτι που είναι κάτω από 100€.
(το πρόγραμμα που πόσταρες θα το δω αφού το μεταφράσω πρώτα)

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/4/2018 στις 5:44 ΜΜ, zio10 είπε

Το δ) δεν το ήξερα καθόλου!

Πάντως οι εταιρείες κατά καιρούς αλλάζουν αυτά που προωθούν. Θυμάμαι στις αρχές προωθούσαν τα συμβόλαια, μετά τις κάρτες (bfree κλπ) μετά ξανά τα συμβόλαια - καρτοσυμβόλαια, τώρα δεν ξέρω σε τι φάση είναι!

Ναι, τα συμβολαια εχουν προτεραιότητα σε σχεση με τα καρτοκινητα, θα εχεις λιγο καλυτερο "σημα" αλλα μην φανταστεις τιποτα σοβαρο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, tsioulak είπε

Ναι, τα συμβολαια εχουν προτεραιότητα σε σχεση με τα καρτοκινητα, θα εχεις λιγο καλυτερο "σημα" αλλα μην φανταστεις τιποτα σοβαρο.

Επειδή έχω και εταιρικό νούμερο και καρτοκινητό, το σήμα (και για ομιλια και για data) είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν είχα κάποια διαφορά τα τελευταία 2 χρόνια που τα χρησιμοποιώ μαζί (2 διαφορετικές συσκευές). Η μόνη διαφορά που έχω ειναι στην Εξυπηρέτηση Πελατών, που στο συμβόλαιο είναι πολύ πιο ευγενικοί (λες και στην κάρτα δεν βάζει ο άλλος κάποιο συγκεκριμένο ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και του κάνουν και χάρη κιολας).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/4/2018 στις 10:07 ΠΜ, kage είπε

Λαθος

1. Οι εκκχο δεν χρειαζονται καν αδεια απλα δηλωση. Και αρκετες ειναι παρανομες .τις δηλωμενες τις βλεπετε εδω https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

Ας φτιαξουν πρωτα bandwidth προς εξωτερικο και μετα μιλαμε για κεραιες..

2. Δεν τους αναγκαζει το κρατος αλλα το μαρκετινγκ τυπου διαφημιση νησακι αη στρατη ,εχουμε 99% συνδεσιμοτητα και οτι το καλοκαιρι αντι για 100ατομα θα συνδεθουν 5χιλ (και με κερδη απο roaming τουριστων).

3. Οταν οι μητρικες ειναι σε αλλη χωρα εδω αν θες πληρωνεις ακομη και μηδενικη φορολογια... τα call centers ειναι μεσω εταιριών ενοικιασεων ανθρ.δυναμικου οποτε φανερωνουν εξοδα χωρις να αποδιδουν καν εφκα :P

4. υπαρχει αυτοματη φραγη στις ~12 μερες απο ημερ.νια ληξης λογαριασμου και λιγοτερα απο 10ε (αερα) για επανασυνδεση.. οταν εχεις συμβολαιο και φραγη να γινει, θα αναγκαστεις να πληρωσεις και τους υπολοιπους μηνες...δεν ζημιωνονται οι ερημες τηλεπικοικωνιες.μην κλαις γι αυτες

Εκλεισαν ΚΑΙ αυτες γιατι ολες οι εταιριες ηταν με  -fake μιζαδωρικο πολιτικο - δανεισμο..

Η wind vodafone συνεργαζονται με συμβολαιο για κοινες κεραιες αλλα ταυτόχρονα και οι 2 εχουν ποσοστα στην forthnet.η voda αγορασε την cyta οποτε δεν υπαρχει κανενας real ανταγωνισμος αλλα αυτο π λενε καρτελ.(βλεπε μονο αυξησεις στα ιδια πραγματα και απο τις 3 εταιριες αφου πλεον ολες ειναι ιδιωτικες)

Αν υπηρχε σωστο κρατος θα λεγε μαγκες μην γαμ###τε με τις κεραιες ο καρκινος μου κοστιζει σαν χωρα περισσοτερο  απο αυτα που προσφερεται εσεις...οποτε μονο τις απαραίτητες  κεραιες και αρκετες κοινες σε περιοχες με λιγες συνδεσεις..

Το 5g θα λειτουργει σε πολλαπλασια mhz ακτινοβολια..

εξαιρετικό ποστ. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Γενικά οι μόνοι που δε θα πρέπε να κλαίνε είναι οι παροχοι και συγκεκριμένα οι μεγαλομετοχοι τους. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gas7777 είπε

εξαιρετικό ποστ. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Γενικά οι μόνοι που δε θα πρέπε να κλαίνε είναι οι παροχοι και συγκεκριμένα οι μεγαλομετοχοι τους. 

Καλά κάνει μπαμ ότι υπάρχει καρτέλ μεταξύ Wind-Vodafone τουλάχιστον (η Cosmote είναι άλλη ιστορία). Δεν γίνεται να βγάζουν ταυτόχρονα σχεδόν ίδιες προσφορές (κινητή-σταθερή), να σου ζητάνε ένα σκασμό λεφτά συμβόλαιο για 500mb mobile internet τον μήνα, που τις πιο πολλές φορές και μέσα στην Αθήνα δεν έχω σωστό σήμα, στα καρτοκινητά να σου επιβάλλουν να κάνεις ανανέωση κάθε 3μηνο, ειδάλλως να χάνεις όλο το υπόλοιπό σου κλπ

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να ποστάρω ένα πακέτο παρόχου στην Σερβία (ΝΑΙ,στην τριτοκοσμική Σερβία!!) το οποίο χρησιμοποίησα πρόσφατα όταν βρισκόμουν εκεί.

Για 200DIN ειχα 1GB για 7 μέρες 4G ταχύτητα με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ στο facebook,instagram,messanger,pinterest,whatsup, viber, twitter και snapchat.

200DIN = περίπου 1μιση ευρώ

Επεξ/σία από Dimitrios51
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimitrios51 είπε

Απλά να ποστάρω ένα πακέτο παρόχου στην Σερβία (ΝΑΙ,στην τριτοκοσμική Σερβία!!) το οποίο χρησιμοποίησα πρόσφατα όταν βρισκόμουν εκεί.

Για 200DIN ειχα 1GB για 7 μέρες 4G ταχύτητα με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ στο facebook,instagram,messanger,pinterest,whatsup, viber, twitter και snapchat.

200DIN = περίπου 1μιση ευρώ

Στη Σερβία με 1,7€, όπως και αναφέρεις, παίρνεις 1 Gb για 7 ημέρες με free τα data στις παραπάνω εφαρμογές (σιγά τα ωά, κατά την άποψη μου, αλλά το μετράμε σαν συν).
Στην (επίσης τριτοκοσμική, μη το ξεχνάμε αυτό) Ελλάδα παίρνεις 4 Gb για 7 ημέρες με 4,8€ (cosmote) και με υψηλότερη ταχύτητα στο 4G.
Επίσης ο βασικός μισθός στη Σερβία είναι -αν δεν απατώμαι- περίπου 3 φορές χαμηλότερος από Ελλάδα.
Αναλογικά λοιπόν, το πακέτο σου δεν ήταν φθηνό σε σχέση με εδώ. Θα έλεγα πως μάλλον ήταν ακριβότερο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, l337 είπε

Στη Σερβία με 1,7€, όπως και αναφέρεις, παίρνεις 1 Gb για 7 ημέρες με free τα data στις παραπάνω εφαρμογές (σιγά τα ωά, κατά την άποψη μου, αλλά το μετράμε σαν συν).
Στην (επίσης τριτοκοσμική, μη το ξεχνάμε αυτό) Ελλάδα παίρνεις 4 Gb για 7 ημέρες με 4,8€ (cosmote) και με υψηλότερη ταχύτητα στο 4G.
Επίσης ο βασικός μισθός στη Σερβία είναι -αν δεν απατώμαι- περίπου 3 φορές χαμηλότερος από Ελλάδα.
Αναλογικά λοιπόν, το πακέτο σου δεν ήταν φθηνό σε σχέση με εδώ. Θα έλεγα πως μάλλον ήταν ακριβότερο..

Aπατάσαι.
424 Ευρώ ο "κατώτατος μισθός" τους.
Άρα άκυρος ο συλλογισμός τύπου κώστα νικολακόπουλου μάλλον.

Επεξ/σία από Gregory_House
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gregory_House είπε

Aπατάσαι.

Γι' αυτό έγραψα "αν δεν απατώμαι", γιατί δεν ήμουν σίγουρος.
Τον άλλο τον κύριο δεν τον γνωρίζω :P

Δημοσ.
11 ώρες πριν, l337 είπε

Εντάξει ναι είναι και αυτός ο παράγοντας. Για μας τους ξένους και την πλειοψηφία των τουθριστων στη σερβια ειναι καλύτερο όμως πιστευω.

Όσο για τους μισθούς υπάρχουν κατώτεροι απο αυτους που αναφέρετε μεν, αλλα υπάρχουνε και 1000αρια ανα μήνα σε τεχνολογικά επαγγέλματα τα οποια ειναι αρκετά συνηθισμένα..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dimitrios51 είπε

Εντάξει ναι είναι και αυτός ο παράγοντας. Για μας τους ξένους και την πλειοψηφία των τουθριστων στη σερβια ειναι καλύτερο όμως πιστευω.

Όσο για τους μισθούς υπάρχουν κατώτεροι απο αυτους που αναφέρετε μεν, αλλα υπάρχουνε και 1000αρια ανα μήνα σε τεχνολογικά επαγγέλματα τα οποια ειναι αρκετά συνηθισμένα..

Όπως και να έχει, είναι γεγονός πως το mobile internet στην ελλάδα είναι ακριβό (ή πολύ ακριβό). Δε νομίζω να διαφωνεί κανεις με αυτό. Δυστυχώς..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gregory_House είπε

Aπατάσαι.

Δέν ξέρω που το βρήκες αυτό για τη Σερβία, γιατι απο εδώ: https://countryeconomy.com/national-minimum-wage/serbia

λέει για 285 ευρώ.

Πιό αντιπροσωπευτική σύγκριση μεταξύ χωρών όμως γίνεται με το κατα κεφαλήν εισόδημα: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita#Lists_of_countries_and_dependencies

Ελλάδα στην 49η θέση με $27.776

Σερβία στην 83η θέση με $15.164

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2018 στις 9:00 ΜΜ, tsioulak είπε

Σε καμμία περίπτωση δεν έχεις καλύτερο σήμα αν έχεις συμβόλαιο 

Το Radio access / transmission δίκτυο είναι ακριβώς το ίδιο σε συμβόλαια και καρτοκινητά και οι κλήσεις δρομολογούνται με ανάλογο τρόπο. Η μόνη διαφοροποίηση έιναι οτι μια κλήση καρτοκινητού θα δρομολογηθεί πρώτα  στην ΙΝ πλατφόρμα του εκάστοτε δικτύου για να γίνει initiate το real time charging (κυρίως) αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά της κλήσης πέρα από μια ανεπαίσθητη αύξηση του call setup time που δεν γίνεται αντιληπτή από το μέσο χρήστη...

Επεξ/σία από prometheas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Δέν ξέρω που το βρήκες αυτό για τη Σερβία, γιατι απο εδώ: https://countryeconomy.com/national-minimum-wage/serbia

λέει για 285 ευρώ.

Πιό αντιπροσωπευτική σύγκριση μεταξύ χωρών όμως γίνεται με το κατα κεφαλήν εισόδημα: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita#Lists_of_countries_and_dependencies

Ελλάδα στην 49η θέση με $27.776

Σερβία στην 83η θέση με $15.164

Eχεις απολύτο δίκιο, "μπερδευτηκα" με το RSD/Month (χρησιμοποιήσα αυτό το σάιτ ως πηγή: https://tradingeconomics.com/serbia/wages), απλως οταν εκανα την αλλαγη (του Ιανουαρίου) σε ευρω στο γκουγκλ για καποιο λογο μου εβγαλε αυτό το ποσό...
Έχεις δίκιο.

serbia.png

Επεξ/σία από Gregory_House
Δημοσ.
7 ώρες πριν, prometheas είπε

Σε καμμία περίπτωση δεν έχεις καλύτερο σήμα αν έχεις συμβόλαιο 

Το Radio access / transmission δίκτυο είναι ακριβώς το ίδιο σε συμβόλαια και καρτοκινητά και οι κλήσεις δρομολογούνται με ανάλογο τρόπο. Η μόνη διαφοροποίηση έιναι οτι μια κλήση καρτοκινητού θα δρομολογηθεί πρώτα  στην ΙΝ πλατφόρμα του εκάστοτε δικτύου για να γίνει initiate το real time charging (κυρίως) αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα λοιπά ποιοτικά χαρακτηριστικά της κλήσης πέρα από μια ανεπαίσθητη αύξηση του call setup time που δεν γίνεται αντιληπτή από το μέσο χρήστη...

Φίλε επειδή βλέπω ότι ξέρεις, γνωρίζεις αν υπάρχει επιπλέον κόστος για τον πάροχο στο να παρέχει φθηνό mobile internet? Δλδ γιατί τόσο ακριβό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, ΗΠΑ κλπ; Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι 1mb mobile internet δεν θεωρώ ότι έχει παραπάνω κόστος παραγωγης απο 1GB, ούτε κόστος αποθήκευσης, διανομής κλπ. Γιατί λοιπόν τόσο ακριβό; Ποια η δικαιολογία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...