Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα what's up. Επειδή πηγα εκεί από συμβόλαιο, στα πλαισιο διακρατησης μου εδωσαν με καθε ανανεωση 200' προς όλους και 600MB. Με την ανανεωση παίρνω επίσης 1200ΜΒ με το reload it. Τέλος από τα 10€ της καρτας δίνω 7,06€ και μου δίνει 400' προς what's up και 300' προς όλους. Συν 400ΜΒ που παίρνω από 3 φιλους.Οπότε με 7€ τον μήνα εχω 500' προς όλους, 400' προς what's up και 2200ΜΒ. Δεν το λες και ασχημο. Και τωρα που το εχουν κανει και με την εγκαιρη ανανεωση κρατας τους χρόνους και τα ΜΒ..... εχω 8,5Gb που καθονται

Στην μάνα μου εχω βάλει μια vodafone international με 8€ (αν θυμαμαι καλα) δίνει 8GB για ένα μήνα. Εχει την καρτα σε ενα 3g modem και κανει την δουλεια της στο χωρίο.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, palasd είπε

600 λεπτά προς όλους 5 gb 600 sms 4E  Ρωσία 

Cosmote:

200MB + 200' : 28€

550MB + 400' + 40SMS: 39.20€

1.15GB + 700' + 150SMS: 54.32€

και το καλύτερο...

2.8GB + 1500' + 1500SMS: 76.70€(!!!!!)

Για να μην μιλήσω για τα 4GB που τα χρεώνουν 93€ (ναι καλά διαβασες, 93!!!!) και τα 12GB 240€...

Πραγματικά είμαι επιπέδου Αφρικής σε μια χώρα που το data penetration είναι τεράστιο και κυκλοφορούμε όλοι με κινητά-ναυαρχίδες

https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Mobile-Plans-COSMOTE-Mobile/_/N-7yc?No=0&Nrpp=6&locale=el_US

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για ποιο λόγο οι συνδέσεις είναι ακριβότερες από τις κάρτες δεν μπορώ να καταλάβω!

Και καλά είναι το πρεστιζ ( ; ) οτι κάρτα παίρνουν τα παιδάκια δλδ. Ή ότι απευθύνονται σε πιο υψηλά εισοδήματα; Πραγματικά δεν ξέρω. Προσωπικά είμαι 32 χρονών, κανονική δουλειά για την εποχή έχω και επιμένω σε κάρτα μιας και έχω περίπου τα προνόμια του 3 προγράμματος με 10 ευρώ τον μήνα.

Πάντως έχω ακούσει πολλούς συναδέλφους να βαζουν συμβόλαιο γιατί ντρέπονται να έχουν καρτοκινητό. Ο,τι να 'ναι δλδ...

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

ε καλά εδώ το κανονικό internet ειναι δεκαετίες πίσω.. εμένα λίγο έξω απ την Πάτρα μου έχουν 6-7 mbit ... θες ΟΤΕ, Cyta , όλοι τα ίδια . Όταν όμως τους ρώτησα γιατί εποχή altec (θυμάστε ...) με το πάμφθηνο internet τότε που δανειζόταν το δίκτυο του ΟΤΕ είχα 12mbit κανένας δεν μπορούσε να μου απαντήσει ......χρόνια πίσω να πιάνω 12mbit και τώρα εν έτη 2018 6-7 ... ότι νάνε πραγματικά...

10 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Και καλά είναι το πρεστιζ ( ; ) οτι κάρτα παίρνουν τα παιδάκια δλδ. Ή ότι απευθύνονται σε πιο υψηλά εισοδήματα; Πραγματικά δεν ξέρω. Προσωπικά είμαι 32 χρονών, κανονική δουλειά για την εποχή έχω και επιμένω σε κάρτα μιας και έχω περίπου τα προνόμια του 3 προγράμματος με 10 ευρώ τον μήνα.

Πάντως έχω ακούσει πολλούς συναδέλφους να βαζουν συμβόλαιο γιατί ντρέπονται να έχουν καρτοκινητό. Ο,τι να 'ναι δλδ...

όποιος είναι τόσο κάδος σκουπιδιών καλά να πάθει να πληρώνει , μια στείρωση επίσης δεν θα ηταν κακή ιδέα 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Μύστες μου για ίντερνετ μόνο FROG αξίζει. 5gb με 8€ περίπου και κάποιες φορές δίνει +2gb δώρο.

Γιατί ψιθυρίζεις μύστη; Τιμούλα για λεπτά ομιλίας προς όλους;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/16/2018 στις 9:47 ΠΜ, palasd είπε

600 λεπτά προς όλους 5 gb 600 sms 4E  Ρωσία 

Μπήκες για να πεις την εξυπνάδα σου μαζί με τους υπόλοιπους.
Θες να μας πεις και ποιος είναι ο βασικός μισθός στη Ρωσία; Βασικά εγώ τον γνωρίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος για τους υπόλοιπους εδώ που είδαν φως και μπήκαν.
Επίσης, περιμένω link για το πακέτο που αναφέρεις.

17 ώρες πριν, zio10 είπε

Για ποιο λόγο οι συνδέσεις είναι ακριβότερες από τις κάρτες δεν μπορώ να καταλάβω!

Tο σκεπτικό των παρόχων είναι:
α) (το κυριότερο) Κάποιοι θα τις πληρώσουν.
β) Οι κλήσεις χρεώνονται ανα λεπτό και όχι ανα 3λεπτο.
γ) Κάποιος δεν θέλει να ασχολείται με κάρτες και με το να βάζει πακέτα.
δ) (το μόνο ουσιώδες κατ' εμένα) Οι κλήσεις και τα data στα συμβόλαια έχουν άλλο priority και περνάνε από άλλο δίκτυο.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Επ' ουδενί, για την χρήση που το θέλω εγώ τουλάχιστον, δεν κρίνω ότι συμφέρει να έχεις συμβόλαιο. Και εγώ μέχρι πριν μερικά χρόνια κάρτα είχα (τώρα τα πληρώνει η εταιρία) μιας και δεν συνέφερε επ' ουδενί το συμβόλαιο. Άλλο πριν 20 χρόνια.. τότε είχαμε οι περισσότεροι συμβόλαια γιατί ήταν πιο φθηνά από το να έχεις κάρτα.

6 ώρες πριν, Vapir είπε

Όταν όμως τους ρώτησα γιατί εποχή altec (θυμάστε ...) με το πάμφθηνο internet τότε που δανειζόταν το δίκτυο του ΟΤΕ είχα 12mbit κανένας δεν μπορούσε να μου απαντήσει ......χρόνια πίσω να πιάνω 12mbit και τώρα εν έτη 2018 6-7 ... ότι νάνε πραγματικά...

Κανένας; Δεν πειράζει θα σου απαντήσω εγώ. Crosstalk λέγεται ο λόγος.

17 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Προσωπικά είμαι 32 χρονών, κανονική δουλειά για την εποχή έχω και επιμένω σε κάρτα μιας και έχω περίπου τα προνόμια του 3 προγράμματος με 10 ευρώ τον μήνα.

Και πολύ καλά κάνεις :) btw και εγώ στη θέσω σου το ίδιο ακριβώς θα έκανα.

Επεξ/σία από l337
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

3g - 4g πέρα απο γρηγορότερο ιντερνετ έχουν διαφορά στη ποιότητα των κλήσεων και στη μπαταρία;

Χρησιμοποιούν διαφορετικές κυψέλες; Βλέπω φουλ σήμα με 3g και κάπου στη μέση με 4g

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζεις σύνδεση κόσμοτε για να σου δίνει επιδότηση και να παίρνεις κινητό σε τιμή σκρουτζ, λολ

Με κατοκινητο what's up έχω περίπου 2.5gb το μήνα και το αστείο είναι πως όταν σέρφερω Facebook Insomnia mails κλπ(όχι videos) για κάνα 3 ώρες έχω χαλάσει γύρω στα 250mb. Αστεία πραγματικά τα πακέτα ίντερνετ στην Ελλάδα. 

Edit: τι παίζει με το frog; μπορείς να το βάλεις στο what's up? 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε

Θες να μας πεις και ποιος είναι ο βασικός μισθός στη Ρωσία; Βασικά εγώ τον γνωρίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος για τους υπόλοιπους εδώ που είδαν φως και μπήκαν.

Tο σκεπτικό των παρόχων είναι:
α) (το κυριότερο) Κάποιοι θα τις πληρώσουν.
β) Οι κλήσεις χρεώνονται ανα λεπτό και όχι ανα 3λεπτο.
γ) Κάποιος δεν θέλει να ασχολείται με κάρτες και με το να βάζει πακέτα.
δ) (το μόνο ουσιώδες κατ' εμένα) Οι κλήσεις και τα data στα συμβόλαια έχουν άλλο priority και περνάνε από άλλο δίκτυο.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Επ' ουδενί, για την χρήση που το θέλω εγώ τουλάχιστον, δεν κρίνω ότι συμφέρει να έχεις συμβόλαιο. Και εγώ μέχρι πριν μερικά χρόνια κάρτα είχα (τώρα τα πληρώνει η εταιρία) μιας και δεν συνέφερε επ' ουδενί το συμβόλαιο. Άλλο πριν 20 χρόνια.. τότε είχαμε οι περισσότεροι συμβόλαια γιατί ήταν πιο φθηνά από το να έχεις κάρτα.

Κανένας; Δεν πειράζει θα σου απαντήσω εγώ. Crosstalk λέγεται ο λόγος.

Και πολύ καλά κάνεις :) btw και εγώ στη θέσω σου το ίδιο ακριβώς θα έκανα.

Το δ) δεν το ήξερα καθόλου!

Πάντως οι εταιρείες κατά καιρούς αλλάζουν αυτά που προωθούν. Θυμάμαι στις αρχές προωθούσαν τα συμβόλαια, μετά τις κάρτες (bfree κλπ) μετά ξανά τα συμβόλαια - καρτοσυμβόλαια, τώρα δεν ξέρω σε τι φάση είναι!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Πάντως οι εταιρείες κατά καιρούς αλλάζουν αυτά που προωθούν. Θυμάμαι στις αρχές προωθούσαν τα συμβόλαια, μετά τις κάρτες (bfree κλπ) μετά ξανά τα συμβόλαια - καρτοσυμβόλαια, τώρα δεν ξέρω σε τι φάση είναι!

Προωθούνε τα συμβόλαια και τα καρτοσυμβόλαια. Είτε άμεσα είτε έμμεσα (*)

(*) Έμμεσα, διότι τα καρτοκινητά πλέον έχουν γίνει σαν μικρά συμβόλαια. Ο κάθε χρήστης δίνει συνήθως ένα συγκεκριμένο ποσό, για συγκεκριμένα πακέτα που τον καλύπτουν, κάθε μήνα. Και αυτό είναι ένα μικρό συμβόλαιο (γι' αυτό καταργήσανε πριν από μήνες και το πακετο με το μηδενικό πάγιο). Πλέον, τα καρτοκινητά δεν είναι όπως ήταν παλιά ούτε είναι ίδιος ο ρόλος τους. Βέβαια, μόνο κακό δεν είναι αυτό, γιατί πλέον συμφέρει να έχεςι καρτοκινητό ενώ (πολύ) παλιότερα όχι.

13 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχεις pm.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, l337 είπε

Τουλάχιστον όμως μιλάω καλύτερα από εσένα .

Θες να αναλύσουμε λίγο την εξυπνάδα μου αφού βάζεις μέσα μισθούς εγώ θα βάλω κόστος ζωής.  Κόστος ζωής της οικογενείας μου 2010 περίπου 2000 Ε στην Ελλάδα . Κόστος ζωής τις οικογενείας  μου στην Ρωσία σήμερα 800Ε κόστος κινητού 4Ε . Κόστος της ζωής της οικογενείας μου 2012 1400Ε  υπόψην εγώ στην γυναίκα μου έδινα και δίνω 50000 Ρουβλία  βασικός μισθός 20000 Ρ το πρόγραμμα  που ανάφερα 250Ρ https://perm.shop.tele2.ru/tariff?gclid=Cj0KCQjwttbWBRDyARIsAN8zhbL93vL2APbsQDzjHvvpv-Lp5MWqk8xajwFwtTjjeEWoifvLRPWI58gaArrQEALw_wcB και όπως έβαζα να δεις το λινγκ είδα ότι έπεσαι μείωση στην τιμή και αύξηση στις παροχές .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2018 στις 1:18 ΠΜ, YourTrueLegend είπε

Δεν διαβασα ολη τη συζητηση, αλλα προς οσους αναρωτιουνται για το γιατι στην Ελλαδα ειναι ακριβοτερα τα data , υπαρχει ενας συνδυασμος λογων και σε καθε περιπτωση δεν εχει να κανει με μπουρδες τυπου "βρισκουν και τα κανουν" , "μας κλεβουν" κλπ.

1. Bandwidth. Το οποιο στην Ελλαδα ειδικα για τους εναλλακτικους παροχους το κρατος το παρεχει με το σταγονομετρο. Οχι σαν φασμα αυτο καθ'εαυτο, αλλα με την τεραστια γραφειοκρατια που υπαρχει στην εκδοση αδειας για μια κεραια. Ετσι οι κεραιες ειναι λιγοτερες, οι χρηστες ανα κεραια περισσοτεροι και το διαθεσιμο bandwidth σε καθε σημειο για καθε χρηστη πολυ λιγοτερο απ'οτι θα επρεπε. Ως εκ τουτου, το bandwidth καταληγει να ειναι πολυτιμο αγαθο, γιατι Ελλαδα, γιατι ελληνικο δημοσιο, γιατι γραφειοκρατια, γιατι ψεκασμενος λαος που μολις αντιληφθει κεραια κινητης στη γειτονια του τρεχει την καθε εταιρεια σε ολων των ειδων τα δικαστηρια για να την ξυλωσει, κανοντας ακομα πιο χρονοβορο και κοστοβορο τον τελικο σκοπο...δηλαδη καλυψη, διαθεσιμοτητα, bandwidth κλπ. Την ιδια ωρα βεβαια ο ιδιος ψεκασμενος, βριζει τις εταιρειες που δεν εχουν καλυψη 4G στην χεστρα του.

2. Γεωγραφια. Οι παροχοι πρεπει να καλυψουν και την τελευταια βραχονησιδα , οπως επισης και το τελευταιο ορεινο χωριο. Παραλληλα ολα αυτα τα μερη πρεπει να ενωθουν με links που ειναι επισης πολυ δυσκολο. Ολα αυτα σημαινουν πολυ μεγαλο κοστος αναλογικα με τον πληθυσμο/πελατες που καλουνται αυτες οι δομες να εξυπηρετησουν, το οποιο προφανως καταληγει στα τιμολογια των υπηρεσιων. Ομορφη χωρα η Ελλαδα με τα απειρα νησια και βουνα, αλλα αυτη η ομορφια εχει και τα αρνητικα της.

3. Φοροι. Υπερφορολογηση στις επιχειρησεις και ειδικα στους παροχους τηλεπικοινωνιων, σημαινει και παλι μετακυληση του κοστους στον τελικο καταναλωτη. Ρωτηστε αυτους που πατε και φηψιζετε γιατι υπερφορολογουν τον ιδιωτικο τομεα, την ιδια ωρα που αυξανουν τις προσληψεις και τους μισθους στο δημοσιο. Ρωτηστε αυτους που πηγαινανε και κανανε συναυλιες για να μην κλεισει η ΕΡΤ και πανηγυριζαν μολις ξανανοιξε με 4-5 καναλια κι αλλους τοσους ραδιοφωνικους σταθμους. Ρωτηστε αυτους που τιθενται κατα των ιδιωτικοποιησεων, δηλωνοντας δηλαδη προθυμοι να συνεχιζουν να συντηρουν εναν αντιπαραγωγικο και ζημιογονο δημοσιο τομεα δινοντας ουσιαστικα το πρασινο φως στο κρατος να υπερφορολογει ολους τους υπολοιπους . "Αναπτυξη θελατε", "αναπτυξη" εχετε: Διογκωμενος δημοσιος τομεας λοιπον, κοστος που αυξανεται γεωμετρικα καθε χρονο τα τελευταια 3-4 χρονια, και φυσικα τα λεφτα ερχονται απο τη γνωστη πηγη: Κι αλλοι φοροι σε ιδιωτικο τομεα και ελ. επαγγελματιες.

4. Προφιλ πελατολογιου. Το οτι οι παροχοι αναγκαστηκαν να δημιουργησουν "Τειρεσια" για τους κακοπληρωτες κατι λεει. Για να μην πουμε για τα μουφα φοιτητικα που εχει η μιση χωρα....Και οι κακοπληρωτες και οι μουφα-φοιτητες βεβαια, διατυμπανιζουν σε καθε ευκαιρια την υπερηφανεια τους που πιανουν κοροιδα τις κακες εταιρειες και συνηθως ο οχλος τους επικροτει για αυτην την...μαγκιορικη και "αντιστασιακη" τους δραση... Ολα καλα ως εδω, μονο που κανεις δεν μαντεψε σε ποιον καταληγουν και παλι τα σπασμενα με τον εναν η τον αλλο τροπο. Κοινως ο πελατης εχει την υπηρεσια που του αξιζει στην τιμη που του αξιζει...Το να θεωρει ο Ελληνας καταναλωτης τον εαυτο του ισοδυναμο με εναν Γερμανο καταναλωτη σε επιπεδο συνειδησης (και κατ'επεκταση να απαιτει ιδιες υπηρεσιες-τιμες κλπ) ειναι εξωφρενικο. Διοτι οταν κανετε τετοιες συγκρισεις, θα πρεπει να συγκρινετε και τις 2 οψεις του νομισματος και οχι μονο αυτη που βολευει για κλαψα.

Οποτε, αν θεωρειτε οτι οι παροχοι πρεπει να δινουν τιμες κατω του κοστους και να πληρωνουν απο την τσεπη τους τα σπασμενα και τα κερατιατικα αλλων, βρειτε το λεφτοδεντρο πρωτα, δειχτε το στις εταιρειες και μετα παραπονεθειτε οτι δεν σας δινουνε τις τιμες που θελετε.

ΥΓ. Στα παραπανω προσθεστε και τον εντονο ανταγωνισμο που υπαρχει στο χωρο των providers, πραγμα που αποτυπωνεται και με τα συνεχη κλεισιματα, πουληματα ή συγχωνευσεις ζημιογονων εταιρειων παρα το μεγαλο πελατολογιο τους (vivodi, tellas, on, cyta κλπ κλπ - την forthnet δεν την βαζω σε αυτην την κατηγορια γιατι για αλλους λογους εφαγαν το κεφαλι τους αυτοι). Συνεπως εμειναν αυτοι που αντεξαν να πουλανε κατω του κοστους τοσα χρονια επειδη υπηρχαν τα αντιστοιχα κεφαλαια πισω και τωρα απλως προσαρμοζουν τις τιμες στην πραγματικοτητα για να συνεχισουν να υπαρχουν υπο τις συγκεκριμενες αντιξοες συνθηκες που επικρατουν στην σοβιετια-μπανανια.

ΥΓ2. Τα παραπανω αφορουν καθε ειδους ιδιωτικη επιχειρηση/ελευθερο επαγγελματια και οχι μονο τον τομεα των παροχων.

Λαθος

1. Οι εκκχο δεν χρειαζονται καν αδεια απλα δηλωση. Και αρκετες ειναι παρανομες .τις δηλωμενες τις βλεπετε εδω https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

Ας φτιαξουν πρωτα bandwidth προς εξωτερικο και μετα μιλαμε για κεραιες..

2. Δεν τους αναγκαζει το κρατος αλλα το μαρκετινγκ τυπου διαφημιση νησακι αη στρατη ,εχουμε 99% συνδεσιμοτητα και οτι το καλοκαιρι αντι για 100ατομα θα συνδεθουν 5χιλ (και με κερδη απο roaming τουριστων).

3. Οταν οι μητρικες ειναι σε αλλη χωρα εδω αν θες πληρωνεις ακομη και μηδενικη φορολογια... τα call centers ειναι μεσω εταιριών ενοικιασεων ανθρ.δυναμικου οποτε φανερωνουν εξοδα χωρις να αποδιδουν καν εφκα :P

4. υπαρχει αυτοματη φραγη στις ~12 μερες απο ημερ.νια ληξης λογαριασμου και λιγοτερα απο 10ε (αερα) για επανασυνδεση.. οταν εχεις συμβολαιο και φραγη να γινει, θα αναγκαστεις να πληρωσεις και τους υπολοιπους μηνες...δεν ζημιωνονται οι ερημες τηλεπικοικωνιες.μην κλαις γι αυτες

Εκλεισαν ΚΑΙ αυτες γιατι ολες οι εταιριες ηταν με  -fake μιζαδωρικο πολιτικο - δανεισμο..

Η wind vodafone συνεργαζονται με συμβολαιο για κοινες κεραιες αλλα ταυτόχρονα και οι 2 εχουν ποσοστα στην forthnet.η voda αγορασε την cyta οποτε δεν υπαρχει κανενας real ανταγωνισμος αλλα αυτο π λενε καρτελ.(βλεπε μονο αυξησεις στα ιδια πραγματα και απο τις 3 εταιριες αφου πλεον ολες ειναι ιδιωτικες)

Αν υπηρχε σωστο κρατος θα λεγε μαγκες μην γαμ###τε με τις κεραιες ο καρκινος μου κοστιζει σαν χωρα περισσοτερο  απο αυτα που προσφερεται εσεις...οποτε μονο τις απαραίτητες  κεραιες και αρκετες κοινες σε περιοχες με λιγες συνδεσεις..

Το 5g θα λειτουργει σε πολλαπλασια mhz ακτινοβολια..

Επεξ/σία από kage
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...