Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαβασα ολη τη συζητηση, αλλα προς οσους αναρωτιουνται για το γιατι στην Ελλαδα ειναι ακριβοτερα τα data , υπαρχει ενας συνδυασμος λογων και σε καθε περιπτωση δεν εχει να κανει με μπουρδες τυπου "βρισκουν και τα κανουν" , "μας κλεβουν" κλπ.

1. Bandwidth. Το οποιο στην Ελλαδα ειδικα για τους εναλλακτικους παροχους το κρατος το παρεχει με το σταγονομετρο. Οχι σαν φασμα αυτο καθ'εαυτο, αλλα με την τεραστια γραφειοκρατια που υπαρχει στην εκδοση αδειας για μια κεραια. Ετσι οι κεραιες ειναι λιγοτερες, οι χρηστες ανα κεραια περισσοτεροι και το διαθεσιμο bandwidth σε καθε σημειο για καθε χρηστη πολυ λιγοτερο απ'οτι θα επρεπε. Ως εκ τουτου, το bandwidth καταληγει να ειναι πολυτιμο αγαθο, γιατι Ελλαδα, γιατι ελληνικο δημοσιο, γιατι γραφειοκρατια, γιατι ψεκασμενος λαος που μολις αντιληφθει κεραια κινητης στη γειτονια του τρεχει την καθε εταιρεια σε ολων των ειδων τα δικαστηρια για να την ξυλωσει, κανοντας ακομα πιο χρονοβορο και κοστοβορο τον τελικο σκοπο...δηλαδη καλυψη, διαθεσιμοτητα, bandwidth κλπ. Την ιδια ωρα βεβαια ο ιδιος ψεκασμενος, βριζει τις εταιρειες που δεν εχουν καλυψη 4G στην χεστρα του.

2. Γεωγραφια. Οι παροχοι πρεπει να καλυψουν και την τελευταια βραχονησιδα , οπως επισης και το τελευταιο ορεινο χωριο. Παραλληλα ολα αυτα τα μερη πρεπει να ενωθουν με links που ειναι επισης πολυ δυσκολο. Ολα αυτα σημαινουν πολυ μεγαλο κοστος αναλογικα με τον πληθυσμο/πελατες που καλουνται αυτες οι δομες να εξυπηρετησουν, το οποιο προφανως καταληγει στα τιμολογια των υπηρεσιων. Ομορφη χωρα η Ελλαδα με τα απειρα νησια και βουνα, αλλα αυτη η ομορφια εχει και τα αρνητικα της.

3. Φοροι. Υπερφορολογηση στις επιχειρησεις και ειδικα στους παροχους τηλεπικοινωνιων, σημαινει και παλι μετακυληση του κοστους στον τελικο καταναλωτη. Ρωτηστε αυτους που πατε και φηψιζετε γιατι υπερφορολογουν τον ιδιωτικο τομεα, την ιδια ωρα που αυξανουν τις προσληψεις και τους μισθους στο δημοσιο. Ρωτηστε αυτους που πηγαινανε και κανανε συναυλιες για να μην κλεισει η ΕΡΤ και πανηγυριζαν μολις ξανανοιξε με 4-5 καναλια κι αλλους τοσους ραδιοφωνικους σταθμους. Ρωτηστε αυτους που τιθενται κατα των ιδιωτικοποιησεων, δηλωνοντας δηλαδη προθυμοι να συνεχιζουν να συντηρουν εναν αντιπαραγωγικο και ζημιογονο δημοσιο τομεα δινοντας ουσιαστικα το πρασινο φως στο κρατος να υπερφορολογει ολους τους υπολοιπους . "Αναπτυξη θελατε", "αναπτυξη" εχετε: Διογκωμενος δημοσιος τομεας λοιπον, κοστος που αυξανεται γεωμετρικα καθε χρονο τα τελευταια 3-4 χρονια, και φυσικα τα λεφτα ερχονται απο τη γνωστη πηγη: Κι αλλοι φοροι σε ιδιωτικο τομεα και ελ. επαγγελματιες.

4. Προφιλ πελατολογιου. Το οτι οι παροχοι αναγκαστηκαν να δημιουργησουν "Τειρεσια" για τους κακοπληρωτες κατι λεει. Για να μην πουμε για τα μουφα φοιτητικα που εχει η μιση χωρα....Και οι κακοπληρωτες και οι μουφα-φοιτητες βεβαια, διατυμπανιζουν σε καθε ευκαιρια την υπερηφανεια τους που πιανουν κοροιδα τις κακες εταιρειες και συνηθως ο οχλος τους επικροτει για αυτην την...μαγκιορικη και "αντιστασιακη" τους δραση... Ολα καλα ως εδω, μονο που κανεις δεν μαντεψε σε ποιον καταληγουν και παλι τα σπασμενα με τον εναν η τον αλλο τροπο. Κοινως ο πελατης εχει την υπηρεσια που του αξιζει στην τιμη που του αξιζει...Το να θεωρει ο Ελληνας καταναλωτης τον εαυτο του ισοδυναμο με εναν Γερμανο καταναλωτη σε επιπεδο συνειδησης (και κατ'επεκταση να απαιτει ιδιες υπηρεσιες-τιμες κλπ) ειναι εξωφρενικο. Διοτι οταν κανετε τετοιες συγκρισεις, θα πρεπει να συγκρινετε και τις 2 οψεις του νομισματος και οχι μονο αυτη που βολευει για κλαψα.

Οποτε, αν θεωρειτε οτι οι παροχοι πρεπει να δινουν τιμες κατω του κοστους και να πληρωνουν απο την τσεπη τους τα σπασμενα και τα κερατιατικα αλλων, βρειτε το λεφτοδεντρο πρωτα, δειχτε το στις εταιρειες και μετα παραπονεθειτε οτι δεν σας δινουνε τις τιμες που θελετε.

ΥΓ. Στα παραπανω προσθεστε και τον εντονο ανταγωνισμο που υπαρχει στο χωρο των providers, πραγμα που αποτυπωνεται και με τα συνεχη κλεισιματα, πουληματα ή συγχωνευσεις ζημιογονων εταιρειων παρα το μεγαλο πελατολογιο τους (vivodi, tellas, on, cyta κλπ κλπ - την forthnet δεν την βαζω σε αυτην την κατηγορια γιατι για αλλους λογους εφαγαν το κεφαλι τους αυτοι). Συνεπως εμειναν αυτοι που αντεξαν να πουλανε κατω του κοστους τοσα χρονια επειδη υπηρχαν τα αντιστοιχα κεφαλαια πισω και τωρα απλως προσαρμοζουν τις τιμες στην πραγματικοτητα για να συνεχισουν να υπαρχουν υπο τις συγκεκριμενες αντιξοες συνθηκες που επικρατουν στην σοβιετια-μπανανια.

ΥΓ2. Τα παραπανω αφορουν καθε ειδους ιδιωτικη επιχειρηση/ελευθερο επαγγελματια και οχι μονο τον τομεα των παροχων.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 10
  • Thanks 1
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

YourTrueLegend : Οσο και να χτυπιέσαι στην κάλπη είμαστε κάτω του 1% όσοι ψηφίζουμε μικρό κράτος.

Αυτά που αναφέρεις είναι προτεραιότητες μετά την πρώτη χιλιάδα άλλων προτεραιοτήτων για τους ψηφοφόρους.

• Like 1
Δημοσ.

@tsioulak μήπως το συμπέρασμά σου ήταν λίιιιιιγο βιαστικό και όχι ακριβώς κέντρο;

Πρώτον περνάω αρκετό καιρό στην Ελλάδα για να ξέρω πως είναι η κατάσταση, και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη και γλ αλλού για διακοπές. Δε νομίζω ότι είναι rocket science να καταλάβεις πως πάει η κάλυψη μετά από δυο τρεις μέρες χρήσης, και δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου και νομίζεις ότι αλλάζοντας τόπο διαμονής ξεχνάει κανείς και πως να αντιλαμβάνεται αν έχει δίκτυο και που. Εσύ αν πας σε μια πόλη και τη γυρίσεις μια βδομάδα ακόμα και χωρίς να έχεις ξαναπατήσει ποτέ, θα έχεις άποψη για την κάλυψη; Ρητορική ερώτηση.

Δεύτερον, δεν έχω ιδέα τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες με αυτό που είπα. Ναι αν ανέβεις πάνω στα βουνά μπορεί να μην έχει σήμα, και; Η τοποθέτηση μου ήταν πως αυτοί που παίρνουν data τα παίρνουν για να τα έχουν διαθέσιμα σχεδόν πάντα, πράγμα που φυσικά συμβαίνει γιατί αλλιώς (αν πχ δεν είχαν κάλυψη) δε θα έπαιρναν το πακέτο. Το γεγονός πως όταν παίρνουμε τα βουνά δεν έχουμε και κάλυψη τι σχέση έχει με αυτό; Η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας περνάει τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου τους σε περιοχές με ικανοποιητική κάλυψη.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, defacer είπε

@tsioulak μήπως το συμπέρασμά σου ήταν λίιιιιιγο βιαστικό και όχι ακριβώς κέντρο;

Πρώτον περνάω αρκετό καιρό στην Ελλάδα για να ξέρω πως είναι η κατάσταση, και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη και γλ αλλού για διακοπές. Δε νομίζω ότι είναι rocket science να καταλάβεις πως πάει η κάλυψη μετά από δυο τρεις μέρες χρήσης, και δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου και νομίζεις ότι αλλάζοντας τόπο διαμονής ξεχνάει κανείς και πως να αντιλαμβάνεται αν έχει δίκτυο και που. Εσύ αν πας σε μια πόλη και τη γυρίσεις μια βδομάδα ακόμα και χωρίς να έχεις ξαναπατήσει ποτέ, θα έχεις άποψη για την κάλυψη; Ρητορική ερώτηση.

Δεύτερον, δεν έχω ιδέα τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες με αυτό που είπα. Ναι αν ανέβεις πάνω στα βουνά μπορεί να μην έχει σήμα, και; Η τοποθέτηση μου ήταν πως αυτοί που παίρνουν data τα παίρνουν για να τα έχουν διαθέσιμα σχεδόν πάντα, πράγμα που φυσικά συμβαίνει γιατί αλλιώς (αν πχ δεν είχαν κάλυψη) δε θα έπαιρναν το πακέτο. Το γεγονός πως όταν παίρνουμε τα βουνά δεν έχουμε και κάλυψη τι σχέση έχει με αυτό; Η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας περνάει τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου τους σε περιοχές με ικανοποιητική κάλυψη.

Ο λογος που ανεφερες για να εχεις δεδομενα (με τον οποιο συμφωνω) δεν μπορει να ισχυει στην Ελλαδα, εκτος αν κινησε σε συγκεκριμενες περιοχες, και μονο, στις οποιες ξερεις οτι θα εχεις την  προσβαση την οποια πληρωνεις.

Καλα, και στο κεντρο παιζει (π.χ. υπηρχαν σημεια στο Παγκρατι στα οποια δεν ειχα με τιποτα δεδομενα και σε καποια αλλα δεν ειχα καν σημα, το ιδιο και σε σημεια στα περιξ της Μαρτιου στην Θεσσαλονικη) αλλα ναι, συνηθως, δεν συμβαινει στο κεντρο. 

Δεν θα ελεγα οτι η συντριπτικη πλειοψηφια εχει σχεδον μονιμη καλυψη, η πλειοψηφια σιγουρα ομως.

Δεν μιλαω για χωρια πανω σε βουνα, απλα εκτος πολης, εχω γυρισει αρκετα την επαρχια της βορειας Ελλαδας (και καπως λιγοτερο της Θεσσαλιας) και σου λεω οτι στην προσωπικη μου εμπειρια δεν εχεις σημα για mobile data σχεδον ποτε στους δρομους και στα χωρια το παιζεις στα ζαρια αν θα εχεις ή οχι. Τα βουνα τα ανεφερα επειδη εκει περα πανω δεν το συζηταμε καν, το πιο πιθανο ειναι να μην εχεις καν σημα τηλεφωνιας (εκτος αν ειναι τουριστικο μερος, τοτε ισως και να εχει).

Και ναι, εφοσον δεν ζεις Ελλαδα δεν μπορεις να ξερεις πως ειναι τα πραγματα εδω, εδω εμεις που μενουμε εδω και δεν μπορουμε να ξερουμε καλα καλα πως ειναι τα πραγματα επειδη οι περισσοτεροι απο εμας δεν μετακινουμαστε ιδιαιτερα (χιλιομετρικα), με το να ερχεσαι αραια και που, να μενεις και κινεισαι στο κεντρο των 2 μεγαλυτερων πολεων αντε και να κανεις λιγο παραθεριση σε τουριστικα και κοσμοπολιτικα μερη, τοτε το πολυ πολυ να εχεις μια ιδεα του τι συμβαινει εδω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tsioulak σόρι ρε συ αλλά και όταν έμενα μόνιμα Ελλάδα από το ένα αστικό κέντρο στο άλλο ήμουν, και τις περισσότερες μέρες του χρόνου τις περνούσα κοντά στο σπίτι και στη δουλειά μου.

Το ίδιο ισχύει και για παραπάνω από το μισό μη σου πω πληθυσμό της Ελλάδας (αφού γελάσουμε με το αστείο τι θες να πεις ότι οι μισοί έχουν δουλειά). Αυτοί πως ακριβώς ξέρουν καλύτερα από ότι ξέρω και γω;

Γενικά σε όλες τις χώρες το ίδιο πράγμα ισχύει, στις πόλεις είναι σχεδόν παντού καλά και απέξω αν πας σε περιοχή που δεν ξέρεις και δεν είναι κοντά σε αστικό κέντρο το σταυρώνεις. Από κει και πέρα ο καθένας ξέρει τα κατατόπια στην περιοχή του. Δεν είναι rocket science.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αφήσω να λήξει το ελληνικό νούμερο με τα χάλια πακέτα που έχουν και την υποχρέωση να βάζεις 5€ κάθε 3 μήνες, όταν με αγγλικό καρτοκινητο έχω με 7,5£ 1GB Internet, 250 λεπτά και άπειρα SMS. Και ακριβά το πληρώνω! Με την σύνδεση σταθερού που κάναμε, ο δικός μου έχει ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΜΕ 5£ για τις ίδιες παροχές.

Συμβόλαιο με 5£ και μπορεί να φύγει οποίο μήνα θέλει. :lol:Όταν το άκουσα, δεν το πίστευα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mary είπε

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αφήσω να λήξει το ελληνικό νούμερο με τα χάλια πακέτα που έχουν και την υποχρέωση να βάζεις 5€ κάθε 3 μήνες, όταν με αγγλικό καρτοκινητο έχω με 7,5£ 1GB Internet, 250 λεπτά και άπειρα SMS. Και ακριβά το πληρώνω! Με την σύνδεση σταθερού που κάναμε, ο δικός μου έχει ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΜΕ 5£ για τις ίδιες παροχές.

Με τα ιδια 8.5 ευρω, σε frog μερια παιρνεις 2 gb (+2 δωρο για την ωρα, και μαλλον θα κρατησει ανεπισημα η προσφορα αρκετο καιρο), και 120 λεπτα (4.4 + 3 ευρω). Για sms δεν σχολιαζω, 10 τον μηνα χρησιμοποιω

Εχω και φοιτ καρτοσυμβολαιο βεβαια (ναι ειμαι φοιτητης) για τα τηλ, οποτε στο frog βαζω με 8.5 ευρω 5gb (+4 δωρο (κανονικα ειναι 2, αλλα για καποιο λογο ερχεται το δωρο 2 φορες σε αυτο το πακετο)) και ειμαι αρχοντας 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει μάλλον δεν είμαστε όπως έξω με τα unlimited προγράμματα αλλά δεν είμαστε και τόσο χάλια. 

Πχ η vodafone δίνει 12gb το μήνα με 16€. Λογικά θα έχουν τέτοια πακέτα και οι άλλες εταιρείες.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Εντάξει μάλλον δεν είμαστε όπως έξω με τα unlimited προγράμματα αλλά δεν είμαστε και τόσο χάλια. 

Πχ η vodafone δίνει 12gb το μήνα με 16€. Λογικά θα έχουν τέτοια πακέτα και οι άλλες εταιρείες.

Που; πως; 12gb;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsioulak είπε

Που; πως; 12gb;

Αν βδομάδα, 4€ για 3gb για 7 μέρες. Πιστεύω για κάποιον που χρειάζεται συνέχεια αρκετά data είναι καλή λύση αν το δεις συνολικά ανά μήνα. 

Ακόμα και το data day μπορεί να συμφέρει για κάποιους. 1€/1gb/1 μέρα, 30gb με 30€ το μήνα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, overpower είπε

Με τα ιδια 8.5 ευρω, σε frog μερια παιρνεις 2 gb (+2 δωρο για την ωρα, και μαλλον θα κρατησει ανεπισημα η προσφορα αρκετο καιρο), και 120 λεπτα (4.4 + 3 ευρω). Για sms δεν σχολιαζω, 10 τον μηνα χρησιμοποιω

Εχω και φοιτ καρτοσυμβολαιο βεβαια (ναι ειμαι φοιτητης) για τα τηλ, οποτε στο frog βαζω με 8.5 ευρω 5gb (+4 δωρο (κανονικα ειναι 2, αλλα για καποιο λογο ερχεται το δωρο 2 φορες σε αυτο το πακετο)) και ειμαι αρχοντας 

Το φοιτητικο δεν συγκρινεται με κανενα. Πολυ καλη τιμη και πολυ καλες οι παροχες που δινει.

Φρογκ εχω και εγω και ξερω οτι το πακετο με τα 2GB+2GB με 4,4ευρω σε άλλους διπλασιαζεται και σε άλλους οχι. Αν μεινει σκετο 2GB τότε παλι ειναι ακριβο.

Δημοσ.

Τελικά πόσο νόμιμο είναι το φοιτητικό; Δεν μπορούν οι εταιρείες ανά πάσα στιγμή να κάνουν διασταύρωση και να ακυρώσουν όσες έχουν μεταβιβαστεί παράτυπα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω να είναι χαζές και να μην ξέρουνε τι γίνεται, απλά πιστεύω οτι φοβούνται το ποσοστό της χασούρας που θα έχουνε αν το κάνουνε.

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, zio10 είπε

Και πάλι πολλά ειναι. Οταν δίνει 18 ευρώ και έχεις απεριόριστο home internet, θεωρώ τα 16 ευρώ μονο για mobile data αρκετά ακριβά. Επίσης, πως κάποιος βγάζει τιμολόγηση; Δλδ δεν είναι κάτι το οποιο έχει κοστος παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής για να πεις ότι ειναι γι' αυτο ειναι ακριβό. Είναι μια άυλη υπηρεσία.

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Τελικά πόσο νόμιμο είναι το φοιτητικό; Δεν μπορούν οι εταιρείες ανά πάσα στιγμή να κάνουν διασταύρωση και να ακυρώσουν όσες έχουν μεταβιβαστεί παράτυπα;

Αν θέλαν μπορούσαν σε 4 χρόνια να λήξουν την σύνδεση ή απο φοιτητική να την κανουν κανονική. Την έχουν την τεχνολογία να την κάνουν. Για να μην γίνεται αυτός ο έλεγχος κάτι κερδίζουν. Βλάκες δεν είναι να δίνουν τζάμπα προϊόντα. Λογικά οσοι έχουν ακόμα φοιτητικό ειναι άτομα που δύσκολα θα πληρώσουν συμβόλαιο. Οπότε απο το να τους χάσουν τους βάζουν εκει και παίρνουν στάνταρ καθε 3μηνο το fee απο την καρτα ανανέωσης, συν τα οποια προγράμματα βάλει ο άλλος.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Και πάλι πολλά ειναι. Οταν δίνει 18 ευρώ και έχεις απεριόριστο home internet, θεωρώ τα 16 ευρώ μονο για mobile data αρκετά ακριβά. Επίσης, πως κάποιος βγάζει τιμολόγηση; Δλδ δεν είναι κάτι το οποιο έχει κοστος παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής για να πεις ότι ειναι γι' αυτο ειναι ακριβό. Είναι μια άυλη υπηρεσία.

Αν θέλαν μπορούσαν σε 4 χρόνια να λήξουν την σύνδεση ή απο φοιτητική να την κανουν κανονική. Την έχουν την τεχνολογία να την κάνουν. Για να μην γίνεται αυτός ο έλεγχος κάτι κερδίζουν. Βλάκες δεν είναι να δίνουν τζάμπα προϊόντα. Λογικά οσοι έχουν ακόμα φοιτητικό ειναι άτομα που δύσκολα θα πληρώσουν συμβόλαιο. Οπότε απο το να τους χάσουν τους βάζουν εκει και παίρνουν στάνταρ καθε 3μηνο το fee απο την καρτα ανανέωσης, συν τα οποια προγράμματα βάλει ο άλλος.

Άυλη υπηρεσία ναι αλλά σίγουρα έχει ένα κόστος (εξοπλισμός, υποστήριξη, κλπ). Θα μπορούσε να είναι φτηνότερη σίγουρα, πιστεύω κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...