Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με έρευνα που έτρεξε η Huawei έχουμε τα εξής:

1. Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα mail του, πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα από το κινητό του πριν πάει για ύπνο.

2. Το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει.

3. Το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας.

4. Για τους λόγους - σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας - πέραν της ψυχαγωγίας, αναζητά πληροφορίες, αλληλεπιδρά στα social media, διαβάζει τα τελευταία νέα, συνδέεται σε υπηρεσίες e-banking και πλοηγείται στο διαδίκτυο.

5. Ο μέσος Έλληνας χρήστης, χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78%. Το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei, παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων μάλιστα, το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μου κάνει τρελή εντύπωση η κατάσταση σε οτι αφορά τα data απο τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα... Σε μια χώρα που το data penetration ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, η κάθε εταιρεία σου παρέχει με το ζόρι max 2GB τον μήνα και αυτό στο χρεώνει χρυσό... Γελάω με "προσφορές" τύπου 500mb με 8 ευρώ για 15 μέρες κλπ...

Ξέρετε για ποιο λόγο παιζει όλη αυτή η κοροϊδία, όταν σε ΗΠΑ και άλλες χώρες της ΕΕ τα data στο mobile internet ειναι πολύ, πολύ παραπάνω απο δω; Για τόσο βλάκες μας έχουν επιτέλους;

• Like 1
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Και οι 3 μεγάλοι αυτή τη στιγμή στη κινητή τηλεφωνία παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες στις ίδιες τιμές και ότι αυξήσεις/μειώσεις κάνουν τις κάνουν όλοι μαζί ο ένας μετά τον άλλον. Αν κάποια στιγμή κάποιος από τους 3 προσπαθούσε να σπάσει το καρτέλ προσφέροντας αξιόλογα πακέτα με τιμές παρόμοιες του εξωτερικού θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι αλλά δύσκολο να το κάνει κάποιος από τι στιγμή που και οι 3 βγαίνουν κερδισμένοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλος μου εκανε μεταβαση προσφατα απο καρτοκινητο σε καρτοσυμβολαιο με 900λεπτα προς κοσμοτε (σιγα μην τα καταναλωνει),

180 προς ολους (χμ, παει και ερχεται) και... ακουσον ακουσον... 500mb!!! το μηνα!

αν ειναι δυνατον! τι ειναι ρε 500mb;;;;

ολα αυτα 24 ευρω!!!!

Επεξ/σία από patrickdrd
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

To θεμα ειναι οτι δεν ειναι ξερω γω απλα ακριβα,δεν εχω βρει πακετο που να λεει 20 gb 20 ευρω.

Το μαξ ειναι 1 gb και κατι 2-3 gb που ειναι μονο για σκ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Shadows είπε

To Πακετο των 5gb απο οτι βλεπω ομως δεν υποστηριζει 4g.

Υποστηρίζει κανονικά 4g και σου δίνει και επιπλέον 2gb δώρο για ένα μήνα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, patrickdrd είπε

φιλος μου εκανε μεταβαση προσφατα απο καρτοκινητο σε καρτοσυμβολαιο με 900λεπτα προς κοσμοτε (σιγα μην τα καταναλωνει),

180 προς ολους (χμ, παει και ερχεται) και... ακουσον ακουσον... 500mb!!! το μηνα!

αν ειναι δυνατον! τι ειναι ρε 500mb;;;;

ολα αυτα 24 ευρω!!!!

500mb, ειδκά με τα νέα smartphones, τα εχουμε φαει σε 10 μέρες.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι γιατί δεν δίνουν παραπάνω data. Δεν ειναι ένα προϊον το οποίο παράγεται και επομένως έχει κάποιο κόστος... Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που θα δίνουν 6+6+6 ευρώ κάθε μήνα για 500mb την φορά... Δλδ οικονομικά τι θα τους κοστίσει να βγάλουν ένα πακέτο 20GB με 20 ευρώ πχ ή με 10 ευρώ. Δλδ σε ΗΠΑ και άλλες χωρες της ευρώπης που το κάνουν είναι βλάκες και χάνουν χρήματα; Το ίδιο έκαναν παλιά και με τον χρόνο ομιλίας, αλλά πλέον τον δίνουν αβέρτα. Τόσο δύσκολο ειναι να γινει και στα data?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gkostas2007 είπε

500mb, ειδκά με τα νέα smartphones, τα εχουμε φαει σε 10 μέρες.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι γιατί δεν δίνουν παραπάνω data. Δεν ειναι ένα προϊον το οποίο παράγεται και επομένως έχει κάποιο κόστος... Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που θα δίνουν 6+6+6 ευρώ κάθε μήνα για 500mb την φορά... Δλδ οικονομικά τι θα τους κοστίσει να βγάλουν ένα πακέτο 20GB με 20 ευρώ πχ ή με 10 ευρώ. Δλδ σε ΗΠΑ και άλλες χωρες της ευρώπης που το κάνουν είναι βλάκες και χάνουν χρήματα; Το ίδιο έκαναν παλιά και με τον χρόνο ομιλίας, αλλά πλέον τον δίνουν αβέρτα. Τόσο δύσκολο ειναι να γινει και στα data?

Bandwidth φυσικά. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι μαζί ταυτόχρονα συνδεδεμένοι με τις συσκευές μας σε δίκτυα 4G, 3G και λοιπά με μεγάλα νούμερα. Τα μικρά πακέτα λειτουργούν και αποτρεπτικά επίσης πέρα από τα άλλα. Οποιος θέλει το παραπάνω αναγκαστικά θα πληρώσει. Συμφωνώ και εγώ ότι τα mobile data, ειδικά για προγράμματα συμβολαίου είναι αστεία. Το 1GB πλέον θα έπρεπε να ήταν το στάνταρ που ξεκινάει κάποιος και έπειτα να ανεβαίνει. 

Δυστυχώς όμως θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε. Ενας καλός τρόπος να αυξηθούν οι παροχές είναι φυσικά οι μαζικές αιτήσεις προς τις εταιρίες για αύξηση παροχών. Αλλωστε ήδη το γνωρίζουν όλοι ότι ο μεγάλος εχθρός τους δεν είναι η αντίπαλη εταιρία αλλά υπηρεσίες τύπου Viber και είναι άλλος ένας λόγος για τις φτωχές παροχές σε mobile data. Εχουμε πολύ καιρό ακόμα μέχρι να μας παρέχουν και εδώ πακέτα με μπόλικα data και χρόνο ομιλίας σε ανταγωνιστικές με την Ευρώπη τιμές. 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά έχω να πληρώσω χρόνια λογαριασμό τηλεφώνου οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος μπορεί  να είναι ο πραγματικός αντίκτυπος της χρήσης δεδομένων.

Όταν όμως λέμε ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα ανταγωνιστικές με την Ευρώπη παροχές και τιμές τι εννοούμε; Στην Ευρώπη παίζουν επίσης διαφορές στις παροχές. Για παράδειγμα στην Ιρλανδία η Vodafone ξεκινά από 5GB δεδομένων και 100 λεπτά χρόνου ομιλίας αλλά και με 40 ευρώ τον μήνα, στο Βέλγιο το αντίστοιχο πακέτο δίνει 1 GB και 120 λεπτά για 16 ευρώ ενώ στην Ολλανδία τα πακέτα ξεκινάνε μεν από 11 ευρώ αλλά  χωρίς δεδομένα.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Bandwidth φυσικά. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι μαζί ταυτόχρονα συνδεδεμένοι με τις συσκευές μας σε δίκτυα 4G, 3G και λοιπά με μεγάλα νούμερα. Τα μικρά πακέτα λειτουργούν και αποτρεπτικά επίσης πέρα από τα άλλα. Οποιος θέλει το παραπάνω αναγκαστικά θα πληρώσει. Συμφωνώ και εγώ ότι τα mobile data, ειδικά για προγράμματα συμβολαίου είναι αστεία. Το 1GB πλέον θα έπρεπε να ήταν το στάνταρ που ξεκινάει κάποιος και έπειτα να ανεβαίνει. 

Δυστυχώς όμως θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε. Ενας καλός τρόπος να αυξηθούν οι παροχές είναι φυσικά οι μαζικές αιτήσεις προς τις εταιρίες για αύξηση παροχών. Αλλωστε ήδη το γνωρίζουν όλοι ότι ο μεγάλος εχθρός τους δεν είναι η αντίπαλη εταιρία αλλά υπηρεσίες τύπου Viber και είναι άλλος ένας λόγος για τις φτωχές παροχές σε mobile data. Εχουμε πολύ καιρό ακόμα μέχρι να μας παρέχουν και εδώ πακέτα με μπόλικα data και χρόνο ομιλίας σε ανταγωνιστικές με την Ευρώπη τιμές. 

Οπότε το ζήτημα είναι κατ' αρχήν τεχνικό (τα συστήματά τους δεν σηκώνουν μεγάλο όγκο mobile data) και αποτροπής χρήσης Viber, Whatsup, Skype κλπ προς όφελος των πακέτων ομιλίας και SMS που έχουν;

Δημοσ.

Γιατί χρεώνουν τόσο;

:lol:

Γιατί μπορούν.

@ikaruga24 αυτό που λες δεν ισχύει για διάφορους λόγους, αλλά πρώτα απ' όλα αναφέρεσαι στο bandwidth ενώ η χρέωση πάει στον όγκο.

• Like 2
Δημοσ.

Εκτός μπανανίας (aka Ελλάδας), 12gb data / unlimited texts - sms = 8 ευρώ τον μήνα (including hotspot). Με 15-20 έχεις unlimited (χωρίς μικρά γράμματα)

Αφού τα δεχόμαστε και τα πληρώνουμε, καλά να πάθουμε.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...