strawman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Και τι βλεπουμε ρε συ, στα μισα games ο 4c ριχνει μπουκαλια και στα αλλα μισα η 1060 ειναι μπροστα.
spyraldo10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε Σοβαρή απάντηση θα ήταν κάποια που να βλέπει και λίγο μπροστά. Αυτή την στιγμή ακόμη ο 4790 πιάνει κάποια χρήματα σχετικά καλά. Αργότερα... δύσκολα. Άσε που προσωπικά την δεδομένη στιγμή να πετάξει 100€ (κάπου τόσο δεν θέλει; ) πάνω σε αυτή την πλατφόρμα μόνο καλό δεν είναι. Προτιμώ να δώσει τα 100 σε μνήμη που ουσιαστικά ούτε τόσο είναι και να πάει σε 1600+ μητρική παράδειγμα. Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι ο 4790 είναι καλύτερος γιατί με βλέπω στο μπαλκόνι έτοιμο να φουνταρω!!! Έχουμε παρόμοιο σκεπτικό i5 4590 / z97 gaming 5 / 16gb ddr3 μου είχαν κοστίσει 400€ πριν κοντά 3 χρόνια. Υπολογίζω ότι τώρα πιάνουν περίπου 300; (εκεί είναι όλο το παιχνίδι) Γι'αυτό μίλησα για cost efficient αναβάθμιση. Αν πάω σε 4790 θα πρέπει να τον κρατήσω τουλάχιστον 1-2 χρόνια και θα έχω χάσει την αξία των components. Και θα μείνω με mobo ΧΩΡΙΣ RGB Το θέμα είναι τι ψάρια θα πιάνουν οι ryzen 2 και σε τι κόστος θα είναι τα καινούρια mobo. Αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με.
james rod Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, spyraldo10 είπε Έχουμε παρόμοιο σκεπτικό i5 4590 / z97 gaming 5 / 16gb ddr3 μου είχαν κοστίσει 400€ πριν κοντά 3 χρόνια. Υπολογίζω ότι τώρα πιάνουν περίπου 300; (εκεί είναι όλο το παιχνίδι) Γι'αυτό μίλησα για cost efficient αναβάθμιση. Αν πάω σε 4790 θα πρέπει να τον κρατήσω τουλάχιστον 1-2 χρόνια και θα έχω χάσει την αξία των components. Και θα μείνω με mobo ΧΩΡΙΣ RGB Το θέμα είναι τι ψάρια θα πιάνουν οι ryzen 2 και σε τι κόστος θα είναι τα καινούρια mobo. Αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με. καλα δε νομιζω οτι θα πιασουν 300 σημερα... κανα 100ρικο υπολογισε τον 4590. οι ραιζεν 2 θα ειναι λιγο καλυτεροι σε σχεση με τους προηγουμενους, το μονο σιγουρο αυτο.
Diskimpex Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια χαρα ειναι ακομα τα τσιπακια 97 .Εχω γνωστο σε μαγαζι επεξεργασιας βιντεο.Εχουν μητρικες ασους τι κοκκινες με τον 4690κ και ειναι σουπερ ευχαριστημενοι.Επισης μεγαλη μνημη και καλη καρτα γραφικων . Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από Diskimpex 1
Dr_73 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 11 ώρες πριν, spyraldo10 είπε i5 4590 / z97 gaming 5 / 16gb ddr3 μου είχαν κοστίσει 400€ πριν κοντά 3 χρόνια. Υπολογίζω ότι τώρα πιάνουν περίπου 300; (εκεί είναι όλο το παιχνίδι) Ρώτα όσους άκουσαν άλλες συμβουλες τότε και πήραν ... fx 8320 ... πόσο πουλάνε τα συστήματά τους σήμερα ...
strawman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Dr_73 said: Ρώτα όσους άκουσαν άλλες συμβουλες τότε και πήραν ... fx 8320 ... πόσο πουλάνε τα συστήματά τους σήμερα ... 250 το πουλησα εγω, και μαλιστα με 8gb ram και μετρια μητρικη. Παντως προφανως ατοπο το επιχειρημα, μιας και ο fx8320 δεν εκανε 240€ το 2014 Τσιχλιτσα? Περιμενω κλασσικη κωλοτουμπα οπως την αλλη φορα σε 3....2....1...δωσε Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από strawman
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εκτός θέματος και με αφορμή ΠΑΛΙ της παράθεσης σου. Πριν 3 χρόνια μπορεί και λίγο παραπάνω είχα πάρει για φίλο 8320. Η τιμή τότε 124€ για όποιον λέει εξυπνάδες. Την ίδια χρονιά ο 4690Κ που είχα πάρει ήταν στα 250€. Καλύτερα να μασάνε μερικοί παρά να μιλάνε πόσο μάλλον να γράφουν ανακρίβειες!! Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από ~Palpatin~
pirmen56 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 4790K και μετά κατευθείαν ένα βαρβάτο cpu. Ο 4790K λόγω του Hyperthreading(και του oc) μπορεί να χειριστεί καλά ακόμα και τα πιο δύστροπα σε cpu απαιτήσεις games αυτή τη στιγμή, όπως το ACO. Αυτό σημαίνει εγγυημένα καλές επιδόσεις μέχρι να βγουν νέες κονσόλες ίσως και λίγο παραπάνω(και να υπάρξουν φυσικά πιο ανθρώπινες τιμές). Η λύση του 1600 δεν θα σου αφήσει φράγκο για αναβάθμιση σε gpu που θα χρειαστείς σε λίγο διάστημα. Και θα χρειαστεί σίγουρα αναβάθμιση τουλάχιστον το ίδιο γρήγορα, γιατί το μέτριο per core performance δεν εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις σε όλα τα πιθανά gaming σενάρια. Το μόνο θετικό είναι ότι θα σου μείνει μια μητρική η οποία ούτως ή άλλως δεν στοιχίζει πολλά λεφτά και δεν είναι το "αγκάθι" στις ryzen πλατφόρμες. υ.γ.: Άλλο η GTX 1060 των 3GB και άλλο αυτή των 6Gb. Η τελευταία μετά από max oc είναι περίπου 10% πίσω από μια επίσης oced gtx 980. Και σε αρκετά games, λόγω συνεχιζόμενης υποστήριξης σε drivers, είναι το ίδιο.
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Earth to Pirmen, calling Pirmen. Αυτό το παραμύθι θα σταματήσει ή μπα; Ακόμη και τώρα να πει να πάρει τον 1600 για να μην παμε σε μικρότερο (4/8) και γίνει τσόντα ο 4790 πως ακριβώς θα μείνει από χρήματα για αναβάθμιση GPU; Εκτός αν τα 4790 τα κάνουν δώρο και δεν το ξέρω. Από την άλλη μπορείς αν θέλεις μιας και είσαι μέτοχος να του κάνεις εσύ έναν δώρο, εγώ δεν θα πάρω ευχαριστώ αλλά έχω φούρνο
james rod Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 αυτος δεν ελεγε οτι το hyperthreading δεν δινει τιποτα και το εκλεινε? αυτο που συμφερει τον φιλο ειναι να παει σε νεα πλατφορμα με ραιζεν 1600 και αργοτερα τσιμπαει και μια μεταχειρισμενη καρτα και ειναι οκ. end of story!!
spyraldo10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή κάποιοι λένε για gpu upgrade, εγώ αυτό που μετράω είναι το οπτικό αποτέλεσμα. Για να είναι "ωραία τα γραφικά στο μάτι" ένα λιγότερο απαιτητικό game θέλει ultra ενώ κάποιο άλλο πιο απαιτητικό με medium/high είναι οκ. Σε κάποια games μερικά settings στα ultra τρώνε πόρους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Καλά είναι τα review και τα benchmarks που ανεβαίνουν online αλλά το θέμα είναι τι βλέπουμε με τα μάτια μας. Από τα λίγα games που παίζω τα πιο απαιτητικά έχουν αποδειχθεί το project cars και το pubg. Το project cars είναι αρκετά βαρύ έτσι και αλλιώς, δεν θα διαθέσω ποτέ χρήματα να το παίξω full, ειδικά αν κάποια στιγμή πάω σε >60hz monitor. Στο pubg από την άλλη, στα high (view distance medium,post process low) βλέπω 80-90 fps με τον 4590 όμως στο 100% συνέχεια. Επειδή γίνεται σύγκριση με άλλες κάρτες θα επαναλάβω ότι, η r9 390 δουλεύει από 1015/6000 stock στα 1140/6500 OC 13-14% αυξημένο performance. Οπότε άνετα πιάνει απόδοση μιας πιο "καλής" stock κάρτας. Το rendering από την άλλη είναι hobby δεν με απασχολεί σε θέμα επίδοσης, ας αργήσει και 5 και 10 λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εδώ δεν έχουμε πραγματική ανάγκη τόσο δυνατά pc. Είναι γούστο μας και το πληρώνουμε, το θέμα είναι να προσπαθούμε να κάνουμε εύστοχες αλλαγές και έξυπνες αγορές "επί της ουσίας". Ο μόνος λόγος να πάω σε 4790k είναι ή να μην αξίζει ο ryzen 2600 σε κόστος/απόδοση ή να καθυστερήσει πολύ το release. Όλα αυτά συνδυαστικά με το αυξημένο κόστος των ram. Όπως και να έχει η εμπειρία όλων εδώ στο forum συνεισφέρει σε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από spyraldo10
james rod Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 14 ώρες πριν, strawman είπε 250 το πουλησα εγω, και μαλιστα με 8gb ram και μετρια μητρικη. Παντως προφανως ατοπο το επιχειρημα, μιας και ο fx8320 δεν εκανε 240€ το 2014 Τσιχλιτσα? Περιμενω κλασσικη κωλοτουμπα οπως την αλλη φορα σε 3....2....1...δωσε αν βαλω τον 6700κ στην 9600Gt ποσα fps θα κερδισω? 1
mcrae13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 55 λεπτά πριν, james rod είπε αν βαλω τον 6700κ στην 9600Gt ποσα fps θα κερδισω? Τι μου θύμισες...είχα βάλει σε σε sli 2 9600gt μπας και παίξω αξιοπρεπώς το crysis 2
pirmen56 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, spyraldo10 είπε Από τα λίγα games που παίζω τα πιο απαιτητικά έχουν αποδειχθεί το project cars και το pubg. Το project cars είναι αρκετά βαρύ έτσι και αλλιώς, δεν θα διαθέσω ποτέ χρήματα να το παίξω full, ειδικά αν κάποια στιγμή πάω σε >60hz monitor. Στο pubg από την άλλη, στα high (view distance medium,post process low) βλέπω 80-90 fps με τον 4590 όμως στο 100% συνέχεια. Έπεσες πάνω στην περίπτωση.Το project cars είναι κάργα intel friendly, χωρίς να υπονοώ ότι δεν θα τρέξει καλά σε overclocked ryzen. Το pubg επίσης και εδώ ξέρουμε ότι το υψηλό frame rate μετράει παραπάνω. Γενικά, τα περισσότερα games γίνονται optimized για intel και αυτό φαίνεται σε όλα τα διαθέσιμα bench. Δεν χρειάζεται να αναφέρω λόγους. Σχετικά με τα υπόλοιπα, δες το λογικά. 300€ για πακέτο με 4590 δεν πρόκειται να πιάσεις εκτός και αν πέσεις πάνω σε άσχετο. Αν τα καταφέρεις δώσ' μου τα στοιχεία του σε παρακαλώ να τον έχω στα υπόψη. Τόσο εσύ όσο και η αγορά μεταχειρισμένων ξέρετε ότι αυτό το τσιπ δεν κάνει για games πια και γι'αυτό δεν μπορεί να πουληθεί σε καλή τιμή. Αν το δώσεις για ~80€(όσο πουλιούνται περίπου έξω) και πάρεις τον 4790Κ όχι πάνω από 150-180€ θα έχεις ξοφλήσει με ένα κατοστάρικο πάνω κάτω για τα επόμενα τρία χρόνια(ίσως και παραπάνω). Δεδομένων και των χαμηλών απαιτήσεών σου. Μετά έχουμε το γεγονός ότι η κάρτα σου λόγω AMD dx11 drivers έχει ανάγκη την ισχύ ανά πυρήνα περισσότερο απ'ότι οι nvidia κάρτες. Και εδώ προηγούνται ξεκάθαρα οι intel γενικώς. Σχετικά με τον 4790K δεν θέλω να σε παραπέμψω κάπου για τις επιδόσεις του. Υπάρχει άπειρο υλικό στο νετ για να δεις αν αξίζει ή όχι. Ειδικά για μία 390. Καμία σχέση πάντως με τον 4590 σε συνολική δύναμη. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από pirmen56
leros2004 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το pubg επίσης και εδώ ξέρουμε ότι το υψηλό frame rate μετράει παραπάνω. Μέγα λάθος.... το σταθερό frame rate μετράει παραπάνω στο παιχνίδι.... Είναι παντελώς άχρηστο αν πιάνεις 250fps και έχεις frame drops στα 30 fps.... Στη περίπτωση του φίλου τα 60fps είναι ο στόχος του και η διατήρηση τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα