AtiX Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Η απορία σου είναι εύλογη ως προς το τι σημαίνει "σωστή" ώρα και είμαι μαζί σου. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται, χαλάνε και το νήμα. Συμφωνώ και εγώ... οπότε μπορείς να εξηγήσεις στο x-man αν και γιατί οι περισσότεροι θεωρούν σωστή την χειμερινή ώρα... λογικά εσένα θα σε ακούσει...
x-man Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, AtiX είπε Συμφωνώ και εγώ... οπότε μπορείς να εξηγήσεις στο x-man αν και γιατί οι περισσότεροι θεωρούν σωστή την χειμερινή ώρα... λογικά εσένα θα σε ακούσει... Ναι, θα τον ακούσω. Αν το πει ο che μόνο θα το πιστέψω! che σε παρακαλώ, πες ότι είναι η σωστή ώρα. Πες το che, δεν τους πιστεύω αν δεν το ακούσω από σένα. Μου λένε ψέματα.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 9 minutes ago, bilya said: πως το κάνω η παγκόσμια σταθερά της ώρας (η χειμερινή ώρα δλδ) έχει υπολογιστεί βάση μιας πλήρης περιστροφής της γης. που ακριβώα μπερδεύω χρόνο κ ώρα? Μιλάμε για το αν το ρολόι μας θα δείχνει 12:00 ή 13:00 κατά τη μεσημβρία. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε το ατομικό ρολόι, ούτε η επίδραση τής βαρύτητας. 1
x-man Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Άτιξ! Που είναι ο φίλος σου;; Θέλω να ρθει εδώ να μας κάνει διαδικτυακή παρέα.
NT1G Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, x-man είπε Εσύ που επικοινωνείς στα βασικά θα μας δείξεις γιατί είναι πιο σωστή η θα συνεχίσεις τον χορό; Αυτό κάνει; Αναφορά σε κείμενο Universal Time (UT1): Also known as astronomical time or solar time, it refers to the Earth's rotation. It is used to compare the pace provided by TAI with the actual length of a day on Earth. Και γιατί έχει κάποια σχέση με την solar time.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Να την πούμε "καθιερωμένη" να το κλείσουμε; 1
CheOnWeb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 6 minutes ago, Stamos_polixniotis99 said: Ούτε το θερινό είναι οκ ούτε το χειμερινό είναι οκ. Αν τα χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο, ναι, κανένα δεν είναι ok. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε και τα δύο. Και πάλι, η μία ώρα διόρθωση δεν καλύπτει τις ακραίες καταστάσεις (π.χ. αυτούς που ξυπνάνε νωρίτερα απ' το "μέσο" ωράριο κατά τα ηλιοστάσια), πόσω μάλλον η μισή ώρα. Όσο για το να πηγαίνουν τα παιδιά νύχτα σχολείο και να ξεκινάνε μάθημα με την ανατολή, ξέχνα το, εδώ λέγανε να το πάνε αργότερα. Γενικότερα, μου φαίνεται μια χαζή ιδέα, που θα αναγκάσει πολλές χώρες να αλλάζουν (τα πολλά και διάφορα) ωράρια, χειμώνα-καλοκαίρι. Πολύ πιο εύκολο να αλλάζουμε όλοι μαζί την (μία και μοναδική) ώρα, χειμώνα καλοκαίρι. Spoiler Το ότι θα διαλέξει η κάθε χώρα ό,τι θέλει δε, τι να πω; Μιλάμε για αλλαγή ζωνών κατά βούληση. Ας γίνει τουλάχιστον μια κοινή, σωστή ανακατανομή απ' την αρχή. Δες το γεωγραφικό πλάτος Ισπανίας και Αγγλίας και δεν και τις ώρες τους. Αλλιώς, αν συνεχίσουμε με ζώνες φτιαγμένες με μη απόλυτα γεωγραφικά κριτήρια, ας πάμε Αγγλία, Πορτογαλία και Ελλάδα στη CET να έχουμε κοινή ώρα στην ΕΕ τουλάχιστον. Αυτό βέβαια είναι άσχετο και δεν λύνει το πρόβλημα της αλλαγής ώρας, η οποία παραμένει κατά τη γνώμη μου, η πιο καλή λύση.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 6 minutes ago, Stamos_polixniotis99 said: Μα όλα τα κράτη θα πρέπει να πάνε στο μισάωρο. Και ναι αλλαγές στα ωράρια θα χρειαστεί να γίνουν. Πχ τα σχολεία θα ξεκινούν 08:30 αντί 08:10. Πχ η Ελλάδα και η υπόλοιπη Α. Ευρώπη να πάει στο +2.5, η Κ. Ευρώπη στο +1.5, η Δ. Ευρώπη στο +0.5, η ευρ. Ρωσία στο +3.5 κλπ κλπ. Δε θα μπορεί κάθε κράτος να επιλέξει μεταξύ θερινής/χειμερινής αλλά όλοι στο μέσο όρο αυτών των 2 και να μείνει εκεί μόνιμα. Αυτό προτείνω αυτό λέω. Αυτό που λες είναι σωστό ως προς την κοινή πολιτική, το να μην κάνει ό,τι θέλει ο καθένας δηλαδή. Απλώς λέω ότι η μισή ώρα δεν λύνει το πρόβλημα, αφού ούτε η μία ώρα που αλλάζουμε τώρα το λύνει επαρκώς. Απ’ τη στιγμή που θέλουμε κοινή πολιτική, πρέπει να υπολογιστεί το σημείο ισορροπίας όλων των χωρών, ανατολικά-δυτικά αλλά και βόρεια-νότια. Είναι ακόμα δυσκολότερο χωρίς το εργαλείο που λέγεται «αλλαγή ώρας». Επίσης, δεν έχω πειστεί για τους λόγους της μη αλλαγής. Ξέρω τα επιχειρήματα αλλά δεν με πείθουν.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 2 hours ago, Stamos_polixniotis99 said: Και ποια λύση προτείνεις εσύ; Αν σου λέγαν σταματάει να αλλάζει η ώρα ποια λύση θα πρότεινες; Τι ώρα να έχει η Ελλάδα πχ; Αν είναι υποχρεωτική η μη αλλαγή δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού θα έχεις χειμερινά και καλοκαιρινά ωράρια για να μετριάζεις το πρόβλημα.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 1 minute ago, Stamos_polixniotis99 said: Αν είχες τα ίδια ωράρια χειμώνα - καλοκαίρι; Θα αυξανόταν η κυκλοφορία και η κατανάλωση ενέργειας το σκοτεινό ξημέρωμα του χειμώνα (αν κρατούσες μόνιμα θερινή) ή θα χάνονταν ηλιόλουστες πρωινές ώρες το καλοκαίρι (αν κράταγες μόνιμα χειμερινή). Με το μισάωρο, αυξάνεις μόνο κατά 30' το πρόβλημα (σε σχέση με τη μέθοδο αλλαγής ώρας), απ' το να διαλέξεις μία απ' τις δύο υπάρχουσες, σ' αυτό έχεις δίκιο αλλά προτιμώ να μην έχω ούτε αυτά τα 30'.
eyw Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Ευκαιρία να διορθώσουν την αίκαλαμ που έκαναν, να καταργήσουν την αλλαγή ώρας. Ετσι και αλλιώς η Ευρώπη είναι απλωμένη σε 3 (ή 4) time-zones, δεν μπορεί να γίνει τίποτα και έτσι θα μείνει. Αν κάποιο κράτος μέλος* θα συγκαιεί αν έχει την ίδια ώρα χειμώνα-καλοκαίρι τότε ας κάνουν την αλλαγή ώρας προαιρετική και ο καθένας να πηγαίνει με όποια ζώνη θέλει και μέσα στο χρόνο να την αλλάζει όσες φορές θέλει. * με 6 γράμματα, αρχίζει από Ε αλλά δεν έχει τέλος
CheOnWeb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 7 hours ago, Stamos_polixniotis99 said: Ναι αλλά αν σου βάζαν το πιστόλι στον κρόταφο και σου λέγαν διάλεξε μια σταθερή ώρα οποιαδήποτε από +2 έως +3 (εννοείται όλα μέσα) ποια θα διάλεγες; Πχ διαλέγω τη GMT+X ξέρω γω γι'αυτό και γι'αυτό το λόγο. Εγώ είμαι κατά της αλλαγής από μωρό ακόμη. Και λέω: ποια από τις 2 να έχω; Η μήπως καλύτερη είναι μια άλλη ώρα; Πχ 20 λεπτά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Απάντησα και χθες. Δεν έχει τόση σημασία η ώρα. Τα ωράρια είναι το θέμα. Βάλε με και σε ζώνη Los Angeles και ας δουλεύω 23:00-07:00, αφού θα ξημερώνει στις 21:00!
eyw Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 κανένα μπέρδεμα δεν θα γίνει, το σημείο αναφοράς είναι η UTC. Αν κάποια χώρα μέλος θέλει να πάει στον μεσημβρινό Ιεροσολύμων ή Πιονγκγιάνκ ή Μπουένος Αϋρες ας πάει. Το πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, δημόσιο καθορίζεται με ΦΕΚ ή άλλη διοικητική πράξη. Τον χειμώνα ας ανοίγουν 0.5 ή 1 ή 1.5h ή 2h αργότερα ή νωρίτερα ή όπως νομίζουν αυτοί καλύτερα. Να βάλουν την ώρα UTC+2 και να μην την ξαναπειράξουν. Το +2.5 ή 3h ή 0.5h για καταστήματα-εργοστάσια κλπ ας το καθορίσουν με διοικητικό μέτρο.
eyw Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 διότι είναι πιο εύκολο να θεσπίσουν +0.5, +1, +2, +2.5, +3, +4 με διοικητικό μέτρο από το να βάζουν όλα τα ρολόγια της χώρας μπροστά. Το +0.5, +1, +2, +2.5, +3, +4 μπορείς να το αλλάξεις 3-4 φορές το χρόνο, για οικονομία όπως έλεγαν στην αρχή. Μπορούν να ισχύουν διαφορετικά ωράρια ανά περιφέρεια, πχ στις τουριστικές περιοχές κλπ με απόφαση περιφερειάρχη. Η αλλαγή ώρας επηρεάζει και αναστατώνει όλη την χώρα. Δεν έχει λόγο ύπαρξης.
AtiX Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάτι τόσο απλό το έχετε κάνει επιστήμη... Μια χαρά είναι το υπάρχων μοντέλο και τόσες δεκαετίες λειτουργεί άψογα... αντί να αλλάξουν 5 κάτοικοι την ώρα όπως τους βολεύει, έπεισαν τους υπόλοιπους 95 να πάνε με τα θέλω τους... άντε τώρα γιατί αυτό γράφτηκε ουσιαστικά, ο καθένας μας, άλλη οι δάσκαλοι, άλλη οι εμποροϋπάλληλοι, άλλη οι τουριστικές επιχειρήσεις, άλλη τα φαγάδικα, άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι, να αποφασίσει και τι ώρα τον βολεύει να ξεκινάει... Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από AtiX 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα