ALXGS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Καλημέρα σε όλους με μια ερώτηση. Κατέβασα ένα ντοκυμαντέρ το οποίο είναι σε μορφή mkv με ενσωματομένους υπότιτλους (multisubs) 5 γλωσσών μεταξύ των οποίων και Ελληνικά. Όμως, όταν επιλέξω Ελληνικά μέσα από τον BSplayer μου τα δείχνει αλαμπουρνέζικα. Οι άλλοι υπότιτλοι δουλεύουν κανονικά. Δοκίμασα και με την εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση των Win10 αλλά ξανά τα ίδια. Λογικά είναι θέμα κωδικοποίησης χαρακτήρων, αλλά από που μπορώ να το αλλάξω/ρυθμίσω αυτό? Να δοκιμάσω με άλλον player? (Τα win10 τα έχω στα Ελληνικά και δεν αντιμετωπίζω κάπου αλλού πρόβλημα κωδικοποίησης των χαρακτήρων)
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Ποιο ντοκυμαντέρ είναι; Είδεςς μήπως υπάρχουν ξεχωριστά υπότιτλοι για κατέβασμα; Κατέβασε το mkvtoolnix και φόρτωσε του το mkv. Στο κάτω μέρος έχει βίντεο, ήχους, υπότιτλους και ίσως κεφάλαια. Δες τους υπότιτλους σε τι μορφή τους έχει και επέλεξε τους Ελληνικούς. Όταν το κάνεις, στο δεξί μέρος θα ενεργοποιηθούν κάποιες επιλογές. Κατέβασε στο Character Set και επέλεξε Greek. Αν πατήσεις στο εικονίδιο δεξιά με το AC θα μπορείς να ελέγξεις αν φαίνονται σωστά τα γράμματα. Αν το GREEk δεν δουλεύει δοκίμασε και UTF-8
ALXGS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Είναι το The Greatest story never told και το βρήκα σε 27 μαζεμένα επεισόδια σε ένα zip και τα κατέβασα. Θυμάμαι εκεί που τα κατέβασα έλεγε οτι οι υπότιτλοι είναι softcoded... και δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Θα τα κάνω αυτά το απόγευμα που θα πάω σπίτι και βλεπουμε. Πάντως ξεχωριστούς υπότιτλους δεν βρήκα.
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Όντως, κι εγώ δεν μπορώ να βρω και με ενδιαφέρει το ντοκυμαντέρ. Μπορείς να εξάγεις τους Ελληνικούς υπότιτλους και να τους ανεβάσεις κάπου να τους πάρω; Θα μπορέσουμε έτσι να δούμε και τι ακριβώς παίζει με την κωδικοποίηση. Spoiler Κατέβασε το mkvtoolnix και στήσ' το (έχει και portable έκδοση αν δεν θέλεις να κάνεις εγκαταστάσεις). Κατέβασε το gmkvextractgui και αποσυμπίεσε το στον ίδιο φάκελο με το mkvtoolnix. Πήγαινε στον φάκελο και τρέξε το gmkv. drag-n-drop τον φάκελο με τα επεισόδια. Τσεκάρισε τους Ελληνικούς υπότιτλους σε όλα τα επεισόδια. Τσεκάρισε το Use Source στο Output Directory Πάτα Extract και περίμενε λίγο. Θα σου εξάγει τα srt στον φάκελο με τα επεισόδια. Επέλεξε τα όλα μαζί και κάντα ένα zip (αποστολή σε->Συμπιεσμένο φάκελο ή με το πρόγραμμα συμπίεσης που έχεις) και ανέβασε τα κάπου ή στείλε τα μου σαν pm (από το "επιλογή αρχείων" κάτω από το μήνυμα που γράφεις). Θα σου ήμουν ...κάργα υπόχρεος! 1
ALXGS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ... θαβτο κάνω! Να σαι καλα Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από ALXGS
ALXGS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Για δες τι μπορείς να κάνεις κι αν το βρεις, εννοείται μου τα στέλνεις πίσω The Greatest story never told.rar
ALXGS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Άστο... τους έφτιαξα από άλλα αρχεία που βρήκα. Αυτούς που έκανα extract όπως μου είπες από τις ματρόσκες (που σου έστειλα) μάλλον ήταν κατεστραμμένοι. Πάρε αυτούς που βρήκα σε μορφή txt και τους μετέτρεψα σε srt με το subtitle workshop και δούλεψαν κανονικά! The Greatest Story Never Told subs.rar 1
ALXGS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Ωχ... άλλο πρόβλημα. Με αυτούς τους υπότιτλους που δουλεύουν στο πισί αλλά και σε ένα media player που έχω στη τηλεόραση, μόλις πάω να κάνω τα αρχεία DVD για ένα φίλο με το ConvertXToDVD 5 μου τα βγάζει πάλι αλαμπουρνέζικα. Κοίταξα τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα κι είναι στα Ελληνικά. Καμιά ιδέα?
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στον convertX δοκίμασε σε UTF-8 ή αλλιώς μετατροπή σε ANSI από το σημειωματάριο (άνοιγμα, Αρχείο->Αποθήκευση ως->κωδικοποίηση ANSI και αλλαγή στο αποθήκευση ως από "Αρχεία κειμένου" σε "Όλα τα αρχεία"). EDIT: Το είδα στο convertx, θέλει να πατήσεις κάτω από το preview στην καρτέλα Subtitles και μετά στις τελίτσες δεξιά από το όνομα των υπότιτλων. Εκεί θα αλλάξεις το Code Page σε Greek Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από micos000 1
ALXGS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Χμμμ.... το έφτιαξα αλλα όχι με το Greek. Ήθελε το UTF8. Thanks πάντως γιατί αυτή την ρύθμιση δεν την γνώριζα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα