petran91 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Billator είπε Το tablet που σου λεω teclast x98 pro το είχα αγοράσει το 2015, και κάνοντας την διαδικασία που υπάρχει για να αλλάξω το location destination των windows 10 λύθηκε απλά κ γρήγορα το πρόβλημα μου. Μήπως δεν μπορεί να αναγνωριστεί σωστά η κάρτα μνήμης που έχεις; Μου ακούγεται περισσότερο σαν πρόβλημα στο δικό σου μηχάνημα. Τουλάχιστον σε όσους χρειάστηκε να το κάνω δεν είχε κανένας πρόβλημα. Το δικό μου μηχάνημα όπως και του νήματος έχει 32gb χώρο, δηλαδή για χρήση μένουν 5 με το πρώτο boot. Αν είχα περισσότερο χώρο θα ήμουν οκ.
dpolal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, petran91 είπε Το δικό μου μηχάνημα όπως και του νήματος έχει 32gb χώρο, δηλαδή για χρήση μένουν 5 με το πρώτο boot. Αν είχα περισσότερο χώρο θα ήμουν οκ. Μπορείς να βάλεις ένα 32/64/128/256Gb thumb usb drive μόνιμα σε μία από τις 2 usb θύρες και από τις ρυθμίσεις των windows να αλλάξεις τις θέσεις αποθήκευσης νέου περιεχομένου. Μεταφέρονται νέες εφαρμογές, αρχεία χρήστη και offline χάρτες στη νέα θέση και έχεις ελεύθερο τον αρχικό δίσκο. To ίδιο μπορεί να γίνει αν αντί για το παραπάνω πας μέσα στον φάκελο C:\Users\όνομα χρήστη και με δεξί κλίκ, Ιδιότητες / Θέση αλλάξεις την τοποθεσία αποθήκευσης των φακέλων του χρήστη. Με αυτών τον τρόπο μεταφέρεις φακέλους όπως π.χ. την επιφάνεια εργασίας ή τα αποθηκευμένα παιχνίδια που δεν τα «πιάνει» η πρώτη επιλογή. Π.Χ. https://www.skroutz.gr/s/8190744/Lexar-JumpDrive-S45-128GB-USB-3-0.html Το thumb drive δεν προεξέχει και μπορείς να το έχεις μόνιμα επάνω χωρίς να κινδυνεύει κατά την μεταφορά και επιπλέον τα αρχεία που έχεις εκεί είναι τα περισσότερα καθαρά δεδομένα χρήστη που δεν σε πολυαπασχολεί τόσο η ταχύτητα φορτώματος. Η δεύτερη επιλογή παίζει και στα 7ρια και το κάναμε από παλιά όταν οι πρώτοι SSD ήταν στα 32Gb και γέμιζαν για πλάκα. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από dpolal 1
petran91 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 18 λεπτά πριν, dpolal είπε Μπορείς να βάλεις ένα 32/64/128/256Gb thumb usb μόνιμα σε μία από τις 2 usb θύρες και από τις ρυθμίσεις των windows να αλλάξεις τις θέσεις αποθήκευσης νέου περιεχομένου. Μεταφέρονται νέες εφαρμογές, αρχεία χρήστη και offline χάρτες στη νέα θέση και έχεις ελεύθερο τον αρχικό δίσκο. To ίδιο μπορεί να γίνει αν αντί για το παραπάνω πας μέσα στον φάκελο C:\Users\όνομα χρήστη και με δεξί κλίκ, Ιδιότητες / Θέση αλλάξεις την τοποθεσία αποθήκευσης των φακέλων του χρήστη. Με αυτών τον τρόπο μεταφέρεις φακέλους όπως π.χ. την επιφάνεια εργασίας ή τα αποθηκευμένα παιχνίδια που δεν τα «πιάνει» η πρώτη επιλογή. Π.Χ. https://www.skroutz.gr/s/8190744/Lexar-JumpDrive-S45-128GB-USB-3-0.html Έχω 128gb μνήμης microSD έτσι κι αλλιώς μόνιμα πάνω, οπότε μπορώ να το δοκιμάσω εκεί. Thanks
Billator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, petran91 είπε Το δικό μου μηχάνημα όπως και του νήματος έχει 32gb χώρο, δηλαδή για χρήση μένουν 5 με το πρώτο boot. Αν είχα περισσότερο χώρο θα ήμουν οκ. Δεν καταλαβαίνεις, δεν έχει σχέση τα 32Gb. Όντας Dual boot και σε μένα με το πρώτο boot μένουν 8-8,5 ελεύθερα τα οποία δεν είναι και πάλι αρκετά. Εμένα όλα τα update γίνονται επειδή αποθηκεύονται στην SD. Όπως έχω βάλει και τα πάντα πλέον να πηγαίνουν στην SD (όπως και την εγκατάσταση εφαρμογών) και όχι στην εσωτερική μνήμη. Τι φορμάτ έχεις την SD πρώτα από όλα; Αυτό που σου λέω γίνεται σε όλους (είτε SD βάλεις είτε φλασάκι), αν δεν γίνεται σε εσένα ή έχει κάποιο bug το δικό σου σύστημα ή κάτι κάνεις λάθος. Φιλικά πάντα μιας και να βοηθήσω θέλω μόνο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από Billator 1
liverpoolman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 16 ώρες πριν, andreasece είπε Μην παραπληροφορείς τον κόσμο. Έχω λάπτοπ 9 ετών DELL Studio 1557 με πανάρχαιο i7 και 4gb ram και το εργαλείο ακόμα πετάει. Όταν από τα 7 του έβαλα τα 10 είδα τεράστια διαφορά, πολύ πιο ελαφριά, πολύ πιο γρήγορα... Δεν παραπληροφορω κανεναν... Ψαξε και δες ποια ειναι τα ποιο ελαφρια και τα πιο επιτυχημενα.. Δες μονο στην ενοτητα των windows 10 και θα καταλαβεις... Ολα βεβαια εξαρτονται απο την χρηση, αλλα δοκιμασε να ανοιξει 6 καρτελες στο μοζιλλα κι αμετα ξαναελα να μιλησουμε
andreasece Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Ευτυχώς που μου το είπες γιατί μέχρι τώρα 9 χρόνια για κάποιο λόγο μέχρι 5 καρτέλες άνοιγα πάντα. Ποτέ 6. Δεν με ενδιαφέρει να πάω να διαβάσω τι λένε άλλοι, ξέρω πολύ καλά τι μηχάνημα έχω και τι επιδόσεις έχει. Τα 4gb είναι μια χαρά για windows 10. End of story. 3
greekn1c Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Off topic Σε lenovo yoga 11.1, 2gb ram, 32 gb τα windows 10 "παίζουν" άψογα οπότε σε 4gb θα πετάνε. Καλό θα ήταν πρίν έχουμε γνώμη να έχουμε εμπειρία ! 2
link67 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Να κάνω μια απλή ερώτηση, στο δικό μου λαπτοπ με celeron j1900 και 2gb ram με 500αρι σκληρό κυριολεκτικά σερνόταν με Windows και 7 και 10 που δοκίμασα. Με 4gb ram που έβαλα η διαφορά ήταν τεράστια, σαν να πήρα άλλο υπολογιστή. Οπότε για κάποιο μηχάνημα που μάλλον δεν δέχεται αναβάθμιση σε μνήμη και βάζοντας εξωτερικές μνήμες και τέτοια για μένα είναι ημίμετρα και μόνο ταλαιπωρία θα φέρουν. 1
dpolal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 45 λεπτά πριν, link67 είπε Να κάνω μια απλή ερώτηση, στο δικό μου λαπτοπ με celeron j1900 και 2gb ram με 500αρι σκληρό κυριολεκτικά σερνόταν με Windows και 7 και 10 που δοκίμασα. Με 4gb ram που έβαλα η διαφορά ήταν τεράστια, σαν να πήρα άλλο υπολογιστή. Οπότε για κάποιο μηχάνημα που μάλλον δεν δέχεται αναβάθμιση σε μνήμη και βάζοντας εξωτερικές μνήμες και τέτοια για μένα είναι ημίμετρα και μόνο ταλαιπωρία θα φέρουν. Οι εξωτερικές μνήμες δεν είναι για την αύξηση των επιδόσεων αλλά για να λυθεί το πρόβλημα του μικρού αποθηκευτικού χώρου που έχουν. Με 2Gb RAM μή αναβαθμίσιμη οι λύσεις είναι ελάχιστες, οι εξής 2. 1- Εγκαθιστάς win10 32bit και το τρελαίνεις στο tweaking 2- Lubuntu linux ή κάποια άλλη αντίστοιχη ελαφριά έκδοση κατά προτίμηση 32αρα. Δυστυχώς πλέον έχουν αρχίσει να σταματάνε οι εταιρείες την διάθεση 32bit s/w, π.χ. Google Chrome μόνο 64μπιτο εδώ και λίγο καιρό.
link67 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, dpolal είπε Οι εξωτερικές μνήμες δεν είναι για την αύξηση των επιδόσεων αλλά για να λυθεί το πρόβλημα του μικρού αποθηκευτικού χώρου που έχουν. Με 2Gb RAM μή αναβαθμίσιμη οι λύσεις είναι ελάχιστες, οι εξής 2. 1- Εγκαθιστάς win10 32bit και το τρελαίνεις στο tweaking 2- Lubuntu linux ή κάποια άλλη αντίστοιχη ελαφριά έκδοση κατά προτίμηση 32αρα. Δυστυχώς πλέον έχουν αρχίσει να σταματάνε οι εταιρείες την διάθεση 32bit s/w, π.χ. Google Chrome μόνο 64μπιτο εδώ και λίγο καιρό. Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ όταν έλεγα για ταλαιπωρία, απλά δεν θα κάνεις τη δουλειά σου. Αυτού του είδους τα μηχανήματα έχουν το μίνιμουμ των απαιτήσεων για να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια.
liverpoolman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, andreasece είπε Ευτυχώς που μου το είπες γιατί μέχρι τώρα 9 χρόνια για κάποιο λόγο μέχρι 5 καρτέλες άνοιγα πάντα. Ποτέ 6. Δεν με ενδιαφέρει να πάω να διαβάσω τι λένε άλλοι, ξέρω πολύ καλά τι μηχάνημα έχω και τι επιδόσεις έχει. Τα 4gb είναι μια χαρά για windows 10. End of story. Mε 4gb ram εισαι οριακα, αυτο λεω με 2gb δεν κανεις τιποτα σημερα, εκτος αν χρησιμοποιεις λινουξ... Καθενας κανει οτι νομιζει... Ο μοζιλλα και ολοι οι browsers σε σχεση με παλιοτερα σου γεμιζουν την μνημη... Εμενα φτανει τα 1gb στο χαλαρο χ ωρις να κανω τιποτα το ιδιατερο... Καθενας κανει οτι μπορει και εχει αλλες απαιτησεις... Μεχρι πριν 2-3 χρονια ημουν με 4gb σε gaming pc και ολα ηταν μια χαρα... Τα windows πλεον κανουν καταχρηση της ραμ, ειδικα με τους browser εχουν ολοι προβλημα σε σημειο να κολλαει ολοκληρο το pc... Αν εχεις i7 και κανεναν ssd καταλαβαινεις οτι καπως εξομαλυνεται το θεμα, γι αυτο δεν εχεις εσυ καποιο εμφανες κολλημα... Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ενα λαπτοπ που φοραει σκουπιδι επεξργαστη και εχει και 2gb ραμ μη αναβαθμισιμο, δεν εχει νοημα υπαρξης σε windows... Κακως αλλα ετσι ειναι τα πραγματα πλεον... Με 8 gb ram και ολιο εχουμε ανεξηγητα γεματη ραμ οταν ανοιγουμε πολλ απαραθυρα σε browsers κατι που στα 7αρια δεν συνεβαινε... Ψαξε μηπως εβαλες απο 7αρια 64αρια πηγες σε 10αρια 32αρια και γι αυτο σου φαινονται πιο ελαφρια... Αλλιως με την καμμια δεν ειναι τα 10αρια πιο ελαφρια απο τα 7αρια, αυτο που ειπες δεν εγγυται για κανεναν λογο.... 1
what_if Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 επειδη εχω το chuwi hi 10plus με το ιδιο τσιπακι ,4 gb ram k 64gb rom dual boot android αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αυτα τα μηχανακια τα χαντακωνουν οι αργες κ μικρες emmc roms αλλιως τα windows 10 με καμποσο tweaking ειναι οκ για απλες δουλιτσες στο android ειναι σφαιρα στο Linux ειναι στα μετρα τους ,κυριως ελαφριες διανομες με xfce k lxde παντως κ στα 10 πανε απροσδοκητα καλα αρκει να ξερεις τι μπορεις να περιμενεις κ τι χρηση πρεπει να τους κανεις
Zerg13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2gb Ram, με 64bit windows10. Και πανω σε 32gb ssd σκληρο. Περαστικα σας Φανταζομαι παιρνει SD card ή εξωτερικο σκληρο... καλυτερα να δωσεις 300 αλλα να παρεις υπολογιστη παρα 150 και να παρεις βασανιστηριο. θα το αγοραζα για ταξιδια και μετακινησεις. Οχι για καθημερινο pc. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από Zerg13 1
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Είπαμε είναι ανάλογα τη χρήση ρε παιδιά, για κάποιους θα είναι μια χαρά! 3
Markk Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα σας. Σας γράφω από το εν λόγω λαπτοπάκι. Τελικά το λειτουργικό που έχει εγκατεστημένο είναι 32bit. Έπειτα από απεγκατάσταση διάφορων που που είχε μέσα καΙ δεν χρειάζομαι και κάποιες ενημερώσεις που έκανε έμεινε με 18GB περίπου ελεύθερα. Γενικά δεν πάει τόσο άσχημα, τουλάχιστον όσο περίμενα διαβάζοντας ότι έχει γραφτεί μέχρι τώρα. Εγκατέστησα firefox και όταν τον ανοίγω κάνει 6-7", αλλά μετά θα έλεγα πως δουλεύει άνετα. Δεν είναι όπως στο σταθερό μου που έχει ssd καΙ 8gb, αλλά γενικά δεν παρατηρώ σοβαρά κολήμματα. Μέχρι 5-6 tabs ανοιχτά και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. youtube παίζει άνετα στα 720p. 1080 είχε κάτι σπασίματα, αλλά όταν το δοκίμασα ήταν μόλις άνοιξε και κατέβαζε αναβαθμίσεις. Έτσι κι αλλιώς είναι παραπάνω από την ανάλυση της οθόνης του, και δεν με νοιάζει καθόλου. Σε εγγραφή αρχείων από usb 3 φλασάκι είδα στιγμιαία μέχρι ~70mb/s, να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Κάρτα SD είδε κανονικά 64GB(στο MM νομίζω έγραφε στη σελίδα τους πως παίρνει μέχρι 32). Η μπαταρία μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Το έχω δουλέψει αρκετά από τη στιγμή που το άνοιξα (δεν μπορώ να προσδιορίσω χρήση, αλλά και βίντεο είδα αρκετή ώρα, και έπαιζα γενικά ρυθμίζοντας και εγκαθιστώντας πράγματα) και είναι στο 45% από 95% που είχε. Συγκριτικά με το τελευταίο λάπτοπ που είχα προ 4ετίας και κράταγε 2-2,5 ώρες με την μπαταρία του, μου φαίνεται αρκετά καλύτερο σε αυτονομία. Γενικά το πήρα λόγω της τιμής (144 βγήκε με μια δωροεπιταγή από MM που είχα), και περιστασιακή χρήση ως 2o σε διακοπές κυρίως. Θα έλεγα, συμφωνώντας με κάποιες απόψεις φίλων που έγραψαν πιο πριν, πως αν ξέρεις για τι το παίρνεις μπορεί να είναι καλό και όχι τόσο "σκουπίδι" όσο περιμένει κανείς ενδεχομένως. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις