PaulosChania Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα, Εχω ξανά αναφέρει το πρόβλημα μου και πηρα αρκετα κατατοπιστικες απαντήσεις! Εχω μετακομισρι σε ενα σπίτι σε χωριό όπου το τηλεφωνικό δίκτυο δεν εχει παει ως εκεινο το σημείο! Η καλύτερη λυση απο ότι έμαθα είναι η ασύρματη ζεύξη! Θέλω να κανω ασύρματη ζεύξη με το πατρικό μου σπίτι το οποίο απέχει σε ευθεια 2.5 χιλιόμετρα απο το σπιτι που κατοικώ αλλά μεσολαβει ενας λόφος! Το ερωτημα ειναι το εξής: Είναι εφικτό εφόσον οι δυο κεραίες μεταξύ τους δεν εχουν οπτική επαφή, να τοποθετηθεί μια τρίτη κεραία που θα δουλεύει σαν "γεφυρα" αν το λεω σωστά σε καποιο σπιτι στη κορυφή του λοφου οπου να εχει οπτική επαφή και με τις 2 κεραιες? Αν γινεται τι εξοπλισμό θα χρειαστώ και αν υπαρχει καποιος τεχνικος απο τα Χανιά που το διαβάζει και μπορει να ασχοληθεί με αμοιβή!
jkoukos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μπορείς! Απλά αντί των 2 ΑΡ που κανονικά χρειάζονται σε μία ζεύξη, εσύ θέλεις 4 ίδια (π.χ. LiteBeam AC Gen2). Αυτές θα δουλεύουν σε ζεύγη. Η πρώτη ζεύξη θα είναι από το Νο1 (πατρικό) στο Νο2 (ενδιάμεσο σημείο). Στο ίδιο σημείο θα ξεκινά η άλλη ζεύξη από το Νο3 προς το Νο4 (σπίτι σου). Απλά στο ενδιάμεσο σημείο θα μπει ένα switch (ή ένα εσωτερικό ΑΡ) για να συνδέονται τα 2 ΑΡ, με μπόνους ότι μπορεί και σε αυτό το σπίτι (αν θέλεις) να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο). Αν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή, δεν θα έχετε κανένα θέμα και θα είναι σαν να έχετε συνδεθεί μεταξύ σας με καλώδιο. Οι ρυθμίσεις δεν είναι κάτι εξεζητημένο. Περισσότερο δύσκολο είναι να τα τοποθετήσεις και να τραβήξεις καλώδιο μέχρι μέσα στα σπίτια. Αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου, είναι το ίδιο με το να στήσεις μια κεραία τηλεόρασης. Καλό είναι οι ρυθμίσεις να γίνουν τοπικά σε ένα σημείο με όλες τις συσκευές μαζί, έτσι ώστε να είναι εύκολη η ρύθμιση και επίλυση τυχόν προβλημάτων και όταν τοποθετηθούν στην τελική τους θέση, να λειτουργήσουν αμέσως και να χρειαστεί μόνο η ρύθμιση της διόπτευσης ώστε να είναι σωστά κεντραρισμένες. Όταν με το καλό αποφασίσεις να προχωρήσεις στο εγχείρημα, επανέρχεσαι εδώ για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν απορίες στη ρύθμιση και λειτουργία των ζεύξεων.
PaulosChania Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 13 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εχεις σπιτι και στο λοφο? Ναι! Συγγενικου προσωπου!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, PaulosChania είπε Ναι! Συγγενικου προσωπου! Ωραια κάνε αυτό που λέει ο jkoukos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα