Προς το περιεχόμενο

DVD-RW writing εμβόλιμα μες τη δομη (directories) dvd

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Pc μου έχει dvd-rw drive.

Αν τα λέω καλά, πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογη ή καλύτερα μια κατηγορία εφαρμογών, με την οποία μπορεί κανείς να κάνει εγγραφές-διαγραφές-αντιγραφές αρχείων στο dvd άμεσα, απο windows explorer. Αναφέρομαι σε dvd-rw media.

Κατι σας Multisession αλλά μέσα στην ίδια τη δομή των αρχείων που είναι ήδη αποθηκευμένα στο dvd.

Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι έχω γράψει ένα dvd-rw, με φακέλους, υποφακέλους, και πολλά αρχεία.

Με αυτή την εφαρμογή πρέπει να μπορώ να γράψω ένα αρχείο μέσα στην υπάρχουσα δομή. Οχι απλά να προσθέσω ένα session.

Παρομοίως να μπορώ να διαγραψω το τάδε αρχείο κάπου μεσα σε κάποιο φάκελο, χωρίς να κάνω ολικη διαγραφή του dvd.

Σας παρακαλώ πείτε μου ποια εφαρμογή χρειάζομαι. Απο ποιον κατασκευαστή? Βγάζει τίποτε η adaptec, ahead nero κλπ?

Εχουν καμια ιδιαιτερη απαιτηση τα προγρ/τα που μου προτεινετε? Για cd writing αυτού του είδους, χρειάζεται άλλο πρόγραμμα?

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ένα packet-writting πρόγραμμα, όπως το InCD της Ahead (η εταιρεία που βγάζει και το Nero). Με αυτό φορμάρεις το επανεγγράψιμο cd ή dvd και το χργσιμοποιείς σαν σκληρό δίσκο, γράφοντας και διαγράφοντας δεδομένα κατά βούληση.

Δημοσ.

Εγκατέστησα Incd.

Φορμαρισα με incd ενα cdrw.

Διαβασα και το Pdf με οδηγιες του incd.

Ομως δεν μπορώ να κάνω copy, paste, δημιουργια φακελου κλπ στο incd cdrw.

Τι κάνω λάθος, τι φταίει?

Δημοσ.

Με τα προγράμματα packet writing το επανεγγράψιμο cd / dvd χρησιμοποιείται σαν σκληρός δίσκος, και μέσω του Explorer μπορείς να (δια)γράφεις σ' αυτό αρχεία και φακέλους. Το μειονέκτημα είναι η περιορισμένη συμβατότητα με άλλους υπολογιστές και (ίσως) ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων.

Δεν ξέρω φίλε karib γιατί έχεις προβλήματα με το InCD. Ίσως φταίει το δισκάκι που χρησιμοποιείς (δεν συνεργάζεται σωστά με το drive;). Πάντως έχουν προβλήματα πολλοί άνθρωποι με τέτοιου είδους προγράμματα (π.χ. μπλε οθόνες, κολλήματα, σύγκρουση με άλλα προγράμματα, αδυναμία εγγραφής κτλ.) Μια περιήγηση σε διάφορα fora θα σε πείσει γι' αυτό.

Δοκίμασε κάποια άλλη έκδοση, ίσως πιο παλιά, ειδικά αν και το drive σου είναι παλιό.

Δοκίμασε επίσης άλλο πρόγραμμα, π.χ. το DirectCD ή το Sonic DLA.

Δεν πρέπει πάντως σε καμία περίπτωση να έχεις πάνω από ένα τέτοια προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου.

Δημοσ.

Πολλα προβλήματα οντως...

Δοκιμασα σε ενα Pc με verbatim και το incd.

Δοκιμασα σε άλλο pc με sentinel και 'easy drag' που έρχεται μαζι με το easy vd dvd creator 6.

Ε, και με τα δύο προβλημα. Δεν μπορεί να φταίνει και τα δυο pc, και τα δύο δισκάκια, και τα 2 drives. Μαλλον φταίνε και τα δύο προγράμματα και πιθανώς ανώριμη τεχνολογια.

Κριμα γιατι η ιδέα του packet writing ειναι πολυ καλή.

Αλλα ακόμη κι αν μου δούλευε, θεωρώ πλέον πολύ πιθανά τα προβληματα ασυμβατοτητας με άλλα drives και άλλα pcs στο μέλλον.

Κριμα.

Δημοσ.

Μάλλον για να αποφύγω μελλοντικα προβλήματα, θα πρέπει να ξεχάσω το packet writing. Αλήθεια, δεν υπάρχει κανείς που να το δουλεύει με επιτυχία?

Δημοσ.

Αλήθεια, δεν υπάρχει κανείς που να το δουλεύει με επιτυχία?

Παρών! Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το InCD (ξεκίνησα με το DirectCD όταν πρωταγόρασα cd recorder το 1999). Άλλοτε μου παρουσίαζε προβλήματα, άλλοτε όχι. Τον τελευταίο καιρό δουλεύει σχεδόν απροβλημάτιστα. Καμιά φορά κολλάει ή (πολύ σπάνια) βγάζει μπλε οθόνη. Γενικά όμως είμαι ικανοποιημένος μ' αυτό. Χρησιμοποιώ την έκδοση 4, σε XP ελληνικά. Κάνω σχεδόν καθημερινά backup, σε dvd+rw, προγράμματα και αρχεία που κατεβάζω από το Internet, αλλά και άλλα αρχεία που δημιουργώ ο ίδιος (doc, jpg κτλ.). Είναι πραγματικά πολύ βολικό, όταν δουλεύει σωστά.

Δημοσ.

Άλλοτε μου παρουσίαζε προβλήματα, άλλοτε όχι.

Υπήρξε ποτέ πρόβλημα ασυμβατότητας, δηλαδή να μην μπορούν ένα dvd που γραφτηκε με incd, να το διαβάσουν dvd drives άλλων υπολογιστών?

Δημοσ.

Ναι, γιατί για να διαβαστούν αυτά τα cd πρέπει και ο άλλος υπολογιστής είτε να έχει εγκατεστημένο το πρόγραμμα με το οποίο γράφηκαν (π.χ. το InCD) είτε κάποιον ειδικό driver.

Αυτό ισχύει με τα cdrw (και κυρίως αυτά που γράφονται με το πρότυπο Mount Rainier), αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει και με τα dvdrw.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...