dimips Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά θέλω τη βοήθεια σας. Πήρα μεταχειρισμένο ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο είναι μέσα σε ένα κουτί Thermaltake Armor που είναι γαϊδούρι. Μπροστά έχει ξεχωριστό Panel (usb 2-usb 3- card readers κλπ), Akasa fan controller και dvd-rw τα οποία δε τα χρειάζομαι. Οπότε θα μπορούσαν να πουληθούν μαζί με το παλιό κουτί ώστε να κερδίσω κάποια χρήματα για το νέο. Περίπου 40-50 ευρώ πιστεύω να πιάνει. Μέσα έχει gigabyte z77x-d3h, i7 3770k, υδρόψυξη corsair h100, tx850 corsair τροφοδοτικό, 7970 κάρτα γραφικών, 3 σκληρούς. Το πρόβλημα μου είναι 1. Έχει παντού καλώδια 2. Οι σκληροί δίσκοι κρέμονται ανάμεσα στα καλώδια γιατί δεν έχουν που να μπουν καθώς εκεί που ήταν το stand έχουν μπει 2 ανεμιστήρες. 3. Είναι τεράστιο, μαζεύει σκόνη και αν χρειαστεί κάπου να το μεταφέρω είναι αδύνατο. Θα ήθελα κάτι: 1. αρκετά μικρό το οποίο να μπορώ να το κουβαλάω διότι οι εργασίες που έχει μέσα είναι πολλά gb και τα προγράμματα που έχει δεν παίξουν στα μηχανήματα στα μέρη που χρειάζεται. 2. να χωράνε και όσα έχω μέσα και να μην έχει καλώδια παντού. Η ερώτηση μου είναι 1.Τι κουτί μπορώ να πάρω με 50-70 ευρώ ή να ανέβω κι άλλο αν είναι κάτι καλό 2.bonus ερώτηση, θα μπω φαντάρος τώρα, καλύτερα να πουλήσω όλο το σύστημα τώρα και να πάρω άλλο όταν βγω; Θα πέσουν οι τιμές σε αυτά μέσα σε 9 μήνες; Ευχαριστώ. (αυτό είναι απ' τα καλά; https://www.skroutz.gr/s/8280500/Corsair-Carbide-Clear-400C.html#reviews ) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από dimips Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα πάντα πέφτουν οι τιμές σε 9 μήνες, το ζήτημα είναι πόσο κρίσιμο είναι να είσαι στην latest and greatest έκδοσή τους. Το κατά πόσο σε συμφέρει να το πουλήσεις τώρα ή όχι, πάει ανάλογα πόσα χρήματα έδωσες-πόσα πιάνει δεύτερο χέρι μεταχειρισμένο-πόσο βγαίνει ένα νέο σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. Συνήθως ότι αγοράσεις σήμερα και με όσα χρήματα θα έδινες τώρα, κάτι αντίστοιχο αλλά πιο current (πιο νέο chipset, πιο νέα γενιά επεξεργαστή) θα πάρεις και σε 9-12-18 μήνες. Από περιέργεια, πού το κουβαλάς συνήθως το PC και τι είχες πριν από αυτό το μεταχειρισμένο σύστημα; Επίσης, για τι δουλειά το χρησιμοποιείς; Για να προτείνουμε κάτι που ίσως δεν έχεις σκεφτεί το ρωτάω. Επίσης, πόσους δίσκους έχεις, και τι χώρο καταλαμβάνουν τα δεδομένα σου στον καθένα; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από x_vagos_x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimips Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 2 minutes ago, x_vagos_x said: Στα πάντα πέφτουν οι τιμές σε 9 μήνες, το ζήτημα είναι πόσο κρίσιμο είναι να είσαι στην latest and greatest έκδοσή τους. Το κατά πόσο σε συμφέρει να το πουλήσεις τώρα ή όχι, πάει ανάλογα πόσα χρήματα έδωσες-πόσα πιάνει δεύτερο χέρι μεταχειρισμένο-πόσο βγαίνει ένα νέο σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. Συνήθως ότι αγοράσεις σήμερα και με όσα χρήματα θα έδινες τώρα, κάτι αντίστοιχο αλλά πιο current (πιο νέο chipset, πιο νέα γενιά επεξεργαστή) θα πάρεις και σε 9-12-18 μήνες. Από περιέργεια, πού το κουβαλάς συνήθως το PC και τι είχες πριν από αυτό το μεταχειρισμένο σύστημα; Επίσης, για τι δουλειά το χρησιμοποιείς; Για να προτείνουμε κάτι που ίσως δεν έχεις σκεφτεί το ρωτάω. Επίσης, πόσους δίσκους έχεις, και τι χώρο καταλαμβάνουν τα δεδομένα σου στον καθένα; Το πήρα γύρω στα 600 πριν περίπου λιγότερο από 1 χρόνο, είναι με όλα που ανέφερα πάνω συν 32gb ram. Νομίζω πως μπορώ να το πουλήσω τόσο αυτή τη στιγμή και να βάλω μετά κάνα 400ρι συν για κάτι καλύτερο αλλά σίγουρα μεταχειρισμένο. Δε με ενδιαφέρει το latest, αλλά το greatest. Τα pc της πενταετία κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και είναι φθηνότερα. Το χρησιμοποιώ για 3d modeling, revit-autocad-recap-3ds-GIS-ERDAS κλπ, αλλά είναι σίγουρα για gaming αυτό το pc και σκέφτομαι μήπως πάω σε κάτι πιο επαγγελματικό με quadro με το που βγω από στρατό γιατί πχ την κάρτα γραφικών (7970) δεν τη χρησιμοποιεί ποτέ το σύστημα. Είμαι ερασιτέχνης ακόμη δε βγάζω λεφτά από αυτό, αλλά όπως φαίνεται θα εργαστώ πάνω σε αυτά, είναι πολύ βαριά τα μοντέλα και με πολλά πολύγονα διότι είναι με αντιγραφές από Point Cloud όσα κάνω και χρειάζεται γρήγορος i7 και το λιγότερο 32gb ram. Οι δίσκοι είναι 850evo 250gb για τα προγράμματα και τις εργασίες που εκτελώ κάθε φορά. 1tb και 650mb hdd που είναι για να πετάω μέσα ότι έχει τελειώσει και installers από προγράμματα και διάφορα. Η κάθε εργασία π.χ. μπορεί να περιλαμβάνει δεδομένα-αρχεία έως και 400mb. Προς το παρόν θέλω να το μεταφέρω στη σχολή και σε σπίτια που θα πρέπει να δουλέψω με άλλα άτομα κάποια εργασία. Αυτό όπως είναι δεν μπορεί να μεταφερθεί πουθενά. Παλιότερα είχα laptop που δεν το χρησιμοποιούσα για τέτοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 OK Cool το φαντάστηκα πως είναι τόσο hardcore η φάση. Σε διαφορετική περίπτωση θα σου πρότεινα ένα laptop, αλλά όντως θέλεις ένα θεριό. Αν έχεις το Thermaltake Armor που νομίζω, είναι όντως γαϊδούρι γιατί είναι Full ATX. Αν υποθέσουμε πως πας σε κάτι Midi, έχεις ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές, και θα σε βοηθήσουν περισσότερο οι υπόλοιποι. Τώρα στο γενικότερο σύστημα, άνοιξε και ένα topic στις αναβαθμίσεις για περισσότερο input. Σαν πρώτη σκέψη, ναι μεν είναι τίμιο αυτό που έχεις στήσει, αλλά είναι μηδενώς upgrade-able (παλιό chipset, ddr3). Δεν ξέρω τι άνεση θα έχεις βγαίνοντας από το στρατό για να κάνεις μια καθαρή μετάβαση και τι απ' όλα θα αναβαθμίσεις, αλλά προσωπικά θα το πουλούσα όλα τώρα και θα πήγαινα σε κάτι καλό βγαίνοντας από το στρατό. Κράτα πχ δίσκους-τροφοδοτικό και πούλα κουτάκι-cpu-mobo-ram. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimips Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Τα ddr4 συστήματα είναι απαγορευτικά μόνο και μόνο για τις ram. 400 ευρώ για 32gb είναι τα 2/3 από ολόκληρο το σύστημα μου. Δηλαδή θα πρέπει να δώσω x2.2 (1400 ευρώ) σε χρήματα για να έχω x1.2 σε απόδοση με βάση τη χρήση που κάνω. :/ Τέλος πάντων ας βρούμε ένα μικρό και ελαφρύ κουτί αρχικά. Γιατί αν βγω εξωτερικό μετά να το πάρω και μαζί μου που λέει ο λόγος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Τα γράφεις μπερδεμένα αδερφέ. Ούτε εσύ δεν ξέρεις τι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimips Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Έχεις δίκιο. Ένα μικρό καλό κουτί να χωράει μέσα όσα έχω στο thermaltake armor. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όλα αυτά μπαίνουν και στο https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html με τα μισά λεφτά από αυτά που λες. Με μια επιφύλαξη, δεν λέει μέχρι τι πάχος υδρόψυξης παίρνει, αλλά τα 27mm της δικιάς σου τα χωράει λογικά . Επίσης αν ποτέ θες να πας σε αέρα δεν παίρνει πάνω από 155mm. Κανονικά παίρνει 2 σκληρούς 3.5" αλλά έχει και 5.25", οπότε με έναν αντάπτορα/θήκη μπορείς να βάλεις τον τρίτο εκεί (Edit: άκυρο, τώρα είδα ότι ο ένας είναι SSD, οπότε μια χαρά δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα). Παίζει και με plexi πλαινο αλλά πιο ακριβό και μόνο με παραγγελία στο Visionstudio (https://www.skroutz.gr/s/13589695/Cougar-MX330.html). Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από mindtrapper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 19 ώρες πριν, dimips είπε Καλησπέρα παιδιά θέλω τη βοήθεια σας. Πήρα μεταχειρισμένο ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο είναι μέσα σε ένα κουτί Thermaltake Armor που είναι γαϊδούρι. Μπροστά έχει ξεχωριστό Panel (usb 2-usb 3- card readers κλπ), Akasa fan controller και dvd-rw τα οποία δε τα χρειάζομαι. Οπότε θα μπορούσαν να πουληθούν μαζί με το παλιό κουτί ώστε να κερδίσω κάποια χρήματα για το νέο. Περίπου 40-50 ευρώ πιστεύω να πιάνει. Μέσα έχει gigabyte z77x-d3h, i7 3770k, υδρόψυξη corsair h100, tx850 corsair τροφοδοτικό, 7970 κάρτα γραφικών, 3 σκληρούς. Το πρόβλημα μου είναι 1. Έχει παντού καλώδια 2. Οι σκληροί δίσκοι κρέμονται ανάμεσα στα καλώδια γιατί δεν έχουν που να μπουν καθώς εκεί που ήταν το stand έχουν μπει 2 ανεμιστήρες. 3. Είναι τεράστιο, μαζεύει σκόνη και αν χρειαστεί κάπου να το μεταφέρω είναι αδύνατο. Θα ήθελα κάτι: 1. αρκετά μικρό το οποίο να μπορώ να το κουβαλάω διότι οι εργασίες που έχει μέσα είναι πολλά gb και τα προγράμματα που έχει δεν παίξουν στα μηχανήματα στα μέρη που χρειάζεται. 2. να χωράνε και όσα έχω μέσα και να μην έχει καλώδια παντού. Η ερώτηση μου είναι 1.Τι κουτί μπορώ να πάρω με 50-70 ευρώ ή να ανέβω κι άλλο αν είναι κάτι καλό 2.bonus ερώτηση, θα μπω φαντάρος τώρα, καλύτερα να πουλήσω όλο το σύστημα τώρα και να πάρω άλλο όταν βγω; Θα πέσουν οι τιμές σε αυτά μέσα σε 9 μήνες; Ευχαριστώ. (αυτό είναι απ' τα καλά; https://www.skroutz.gr/s/8280500/Corsair-Carbide-Clear-400C.html#reviews ) αν θες καλο κουτι παρε to phanteks p300 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα