Προς το περιεχόμενο

BluRay vs DVD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και καλη εβδομαδα. Δηλωνω ασχετος με το χωρο του ηχου και της εικονας, και μιας και προσφατα εξοπλίστηκα με νεα τηλεοραση με 4k αναλυση κτλ κτλ, ειπα να αρχισω να φτιαχνω μια συλλογη απο καλες ταινιες. Στραφηκα σε αγορές BluRay ταινιων, οχι φυσικα 4k BluRay μιας και το κοστος ακομα ειναι ιδιαιτερα υψηλο, αλλα του κλασικου full HD BluRay που κυκλοφορουν πολλα στην αγορα.

Η απορια μου ειναι η εξης: στην 49αρα τηλεοραση μου, υπαρχει μεγαλη διαφορα της ποιοτητας θεασης με τα BluRay δισκάκια, σε σχεση με το να προμηθευόμουν τα αντιστοιχα DVD των ταινιων? Αν η ερωτηση μου ειναι τελειως αστοχη και αυτονοητη, ζητω εκ των προτερων συγνωμη, αλλα θελω να ξερω οτι αξιζει την επενδυση η αγορα ολων των ταινιων σε BluRay. Ευχαριστω!

Δημοσ.

Αν είσαι ταινιάκιας και εκτιμάς την καλή εικόνα, δηλαδή αν δεν βλέπεις ταινίες σε ποιότητα κατώτερη του 720p bdrip, ναι, αξίζει.
Αν "σφάζεις" στο γόνατο ότι κυκλοφορεί με το που βγαίνει στα τορρεντάδικα και στα ...ονλαϊνάδικα :) ακόμα και εάν δεν βλέπεις τίποτα από τα σκοτάδια και τις κινούμενες κάμερες, τότε δεν αξίζει!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αν είσαι ταινιάκιας και εκτιμάς την καλή εικόνα, δηλαδή αν δεν βλέπεις ταινίες σε ποιότητα κατώτερη του 720p bdrip, ναι, αξίζει.
Αν "σφάζεις" στο γόνατο ότι κυκλοφορεί με το που βγαίνει στα τορρεντάδικα και στα ...ονλαϊνάδικα :) ακόμα και εάν δεν βλέπεις τίποτα από τα σκοτάδια και τις κινούμενες κάμερες, τότε δεν αξίζει!

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Η αληθεια ειναι οτι ειμαι της 1ης περιπτωσης που περιγραφεις. Περιμενω να βγει τουλαχιστον 720p για να δω μια ταινια. Αρα, αξιζει να συνεχισω να μαζευω BluRay. Λυσε μου μια απορια, επειδη το εψαξα οσο μπορουσα στο ιντερνετ, βασει αναλυσης ποια η διαφορά του BlyRay απο το DVD? full HD δεν ειναι και τα μεν, και τα δε? αν καταλαβα καλα, τα bluray περα της καλυτερης αντοχης και του μεγαλυτερου χωρου, εχουν καλυτερο αποτελεσμα σε wide εκταση, οπως καλη ωρα μια τηλεοραση 50 ιντσων οπως η δικη μου?

Επεξ/σία από christs
Διευκρίνηση
Δημοσ.

Τα 720p δεν είναι fullhd αλλά hd ready. Στα 720 η ανάλυση είναι 1280x720 ενώ στα hullhd (1080p) είναι 1920x1080.

Επίσης, δεν είναι μόνο η ανάλυση που παίζει ρόλο αλλά και το bitrate, ο τρόπος κωδικοποίησης και ο encoder που θα χρησιμοποιηθεί.

Αν θέλεις να το ψάξεις παραπάνω γκούγκλαρε για διαφορές h264/h265 και τι είναι το bitrate στο video και στο audio encoding.

Για παράδειγμα ένα αρχεία 1920χ1080 σε h264 με bitrate περίπου 3000Kbps είναι πολύ κατώτερο από ένα άλλο πάλι στην ίδια ανάλυση αλλά με bitrate 8000 Kbps

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...