Cue Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Παιδιά καλημέρα, Ψάχνομαι να αγοράσω μία τηλεόραση η οποία θα ήθελα να αντικαταστίσει πλήρως το monitor! Απ'όσο γνωρίζω, οι τηλεοράσεις έχουν πρόβλημα όσον αφορά τις αναλύσεις καθώς και στην απόδοση κειμένου το οποίο είναι δυσανάγνωστο. Βέβαια δεν έχω ιδέα του τι δυνατότητες έχουν οι καινούριες τηλεοράσεις οι οποίες είναι 100Hz (αν αυτό παίζει κανά σημαντικό ρόλο) ή τηλεοράσεις όπως SONY WEGA . Επίσης ποιοι είναι οι πιθανοί τρόποι σύνδεσης ενός PC με μια τηλεόραση? S-Video(CRT), SCART (CRT), DVI (TFT-LCD) κάτι άλλο? Ευχαριστώ.
Shineboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Η τηλεόρασή μου είναι Sony Wega 100Hz 29" την συνδέω με 1 απλό καλώδιο RCA σαν αυτά που έχουν τα ηχοσυστήματα για αναλογικό ήχο. Παίρνω σήμα από το TVout της κάρτας μου και το οδηγώ στην είσοδο RCA (για αναλογική κάμερα) που έχει η TV και για ήχο από το output της κάρτας ήχου στην αντίστοιχη είσοδο της TV. Επίσης μπορεί να συνδεθεί και με S-Video. DVI δεν έχει η ΤV και Scart δεν βγάζει η VGA αν και υπάρχουν μετατροπείς που κάνουν αυτή τη δουλειά (από TVout σε Scart) οπότε αν σε βολεύει... Για παιχνίδια φωτό βίντεο κλπ είναι 1 χαρά αλλά για κείμενο σε κουράζει πολύ γρήγορα οπότε ξέχνα το για τέτοια χρήση. Εγώ κυρίως το χρησιμοποιώ για να βλέπω DivX/DVD. Οι αναλύσεις που μπορώ να την δουλέψω είναι 640, 800 και 1024 αλλά δεν κερδίζεις και πολλά αν ανέβεις καμμία σχέση με μόνιτορ. Αν έχεις σκοπό να σκάσεις αρκετά λεφτά για TV έχει πάρει 1 γνωστός 1 TFT-LCD 29" της Samsung που έχει είσοδο DVI και είναι όντως όλα τα λεφτά, σαν κανονικό monitor. Πολύ ξεκούραστη ούτε να τρέμει ούτε τίποτα πραγματικά δεν σου κάνει μετά κέφι να δουλέψεις ούτε σε 19άρα οθόνη... Αλλά είναι πολύ ακριβή κάνε 1 έρευνα αγοράς και αποφασίζεις
Cue Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Ώστε δε βλέπεται όσον αφορά το κείμενο ε? :( Κοιτάζοντας τις τιμές διαπιστώνω τεράστια διαφορά μεταξύ CRT - TFT-LCD. Π.χ. TFT-LCD 32' SAMSUNG - 4.457 euro CRT 32' SAMSUNG WS - 1.114 euro ακόμη και με την CRT 34' SONY WEGA - 2.549 euro Βασικά έχω φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί έχω αγοράσει ένα Shuttle XPC εδώ και κάμποσους μήνες με σκοπό να το χρησιμοποιώ ως HE-PC. Αυτή τη στιγμή το έχω στο σαλόνι με ένα 17' CRT monitor και φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο... Οπότε έχω τους εξής προβληματισμούς. Να αγοράσω ένα 17' ΤFT monitor δεν είναι και ότι καλύτερο για movie viewing όπως και να το κάνουμε. Να αγοράσω projector δε βολεύει λόγω του ότι κάθε φορά πρέπει να κλείνεις πατζούρια/κουρτίνες για να δεις μια ταινία. Έτσι σκέφτηκα την TV αλλά υπάρχει το πρόβλημα με text. Φυσικά υπάρχει η λύση που ανέφερες για TFT-LCD αλλά too much money ρε γμτ και δε πιστεύω ότι τα αξίζει. (με τα ίδια λεφτά πέρνω 6 TFT monitors και τα κάνω video wall! ) Οπότε έτσι όπως το βλέπω, καταλήγω σε μία TFT 17' για κείμενο και μία CRT για ταινίες....δίπλα δίπλα.
Shineboy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Να σε ρωτήσω στο σαλόνι δεν έχεις καθόλου τηλεόραση σωστά; γιατί δεν παίρνεις 1 φτηνή TV στις 21" μέχρι 200€ για να βλέπεις ταινίες με σχετική άνεση και κράτα το monitor για κείμενο. Έτσι την βγάζεις για κάμποσο καιρό μέχρι να πέσουν και άλλο οι τιμές. Εκτός και αν κάθεσαι πολύ κοντά στον H/Y και χρειάζεσαι οπωσδήποτε monitor οπότε η 17" TFT είναι ΟΚ.
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Έχω μία τηλεόραση η οποία πρέπει να ναι 21' αλλά αρκετά παλιά...και για κάποιο λόγο το scart δε κουμπώνει καλά, δε βρίσκω το σήμα, κάτι παιζεται... Επίσης σκέφτομαι και το άλλο τώρα, πως για να έχω και monitor στο σαλόνι, κάπου πρέπει να το ακουμπίσω σε στυλ γραφείου :/ Κανένας από εδώ μέσα να έχει κάτι τπτ παρόμοιο να ανεβάσει καμιά φώτο?
madsc Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Να αντικαταστήσεις πλήρως monitor με tv ακόμα και ΜΟΝΟ για ταινίες & παιχνίδια να την έχεις θα δεις ότι δεν θα σε καλύψει όσα χρήματα κ να δώσεις εκτός αν πας σε plasma κτλ tv με dvi εισόδους κτλ. Στη σύνδεση μέσω scart δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις σήμα σε κανάλι, θα γυρίσεις την tv σου στην έξοδο από το remote σου. Τώρα περί διακόσμησης & σαλόνι, γούστα είναι αυτά... sc
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Remote καπούτ! Για αυτό είπα για το σήμα...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Cue, για να βρεις το κανάλι που θα εμφανίζεται το tv-out πρέπει να γυρίσεις στο κανάλι AU ή AUX ή AVx (όπου x ένας αριθμός 1-3) και δεν χρειάζεται κάποιος μικροσυντονισμός καναλιού/συχνότητας από το τηλεκοντρόλ (άσχετο γιατί δεν αγοράζεις κανένα Philips Universal Remote να κάνεις την δουλειά σου; ). Αν η τηλεόραση σου έχει πάνω της - και + για τους αποθηκευμένους σταθμούς, άνοιξέ την στο 1 και από τον Η/Υ ενεργοποίησε το tv-out ώστε να βλέπει στην τηλεορασή σου. Αμέσως μετά, και ενώ δείχνει να έχει αλλάξει κάτι στον Η/Υ (ερώτηση επιβεβαίωσης από τον Η/Υ) τότε πάτα το - στην τηλεόραση μέχρι να φτάσει στα παραπάνω κανάλια που αναφέρω. Λογικά σε κάποιο από αυτά θα δεις το desktop σου! ΥΓ. Η σειρά των καναλιών στις περισσότερες τηλεοράσεις είναι: 1->2->3->4->....->29->AV1->AV2->1->2->....
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Γνωρίζω για το AUX που λες. Η TV έχει ένα κουμπάκι το οποίο ψάχνει τις UHF συχνότητες οπότε δε περνάει απο τα κανάλια αυτά καθε αυτά! Βέβαια μπορεί να λέω και μ******, αλλά δεν έχω προσέξει κάτι. :/ Για το remote που λες δε το γνώριζα. Πουλιέται ευρέως?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Το Univeral Remote Control της Philips πουλιέται σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών πας. Μπορεί να βρεις και άλλης μάρκας, αλλά η δουλειά γίνεται εξίσου σωστά με αυτό. Cue, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. Το κανάλι με την ένδειξη AV είναι σταθερό και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει κάποιο σήμα εισόδου στην υποδοχή που του αντιστοιχεί. πχ. Εγώ, από τηλεόραση που έχει 1 scart, έχω βάλει scart-box (3 scarts) και κάθε φορά επιλέγω ποια πηγή θέλω να δώ. Οι πηγές είναι 3. DVD,Camera,PC TV-out. Με μία απλή επιλογή της πηγής από το scart-box έχω την αντίστοιχη εικόνα στην τηλεόραση. Χωρίς να πειράξω τίποτα από την τηλεόραση, εκτός απο το να την βάλω να παίζει στο μοναδικό AV.
Shineboy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Θα σου πρότεινα να σημειώσεις ποιο μοντέλο είναι η τηλεόρασή σου και να πας σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών που συνήθως φέρνουν τέτοια universal remote control, αυτό έκανα και γω για την παλιά μου συσκευή, φτηνά είναι. Έτσι θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις. Εκεί έχουν και καλώδια Scart, μετατροπείς RCA σε Scart κλπ που τυχόν θα χρειαστείς. Απλά πες τους εκεί τι θες να συνδέσεις και τι βύσματα βγάζει.
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 όπως είπα γνωρίζω τι είναι το AUX και ότι δεν έχει να κάνει με συχνότητες. Απλά λέω πως δεν υπάρχει κουμπί στο panel της τηλεόρασης που να αλλάζεις τα κανάλια! 1-2-3....n - AUX κτλ κτλ. Από αλλού ξεκινήσαμε, αλλού καταλήξαμε! Thanx πάντως για όλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.