Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα σταθερό υπολογιστή στο δωμάτιό μου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το Router.

Δεν έχει build in κάποιο wifi receiver, γι'αυτό τον συνδέω σε ένα laptop με ethernet και χρησιμοποιώ αυτό σαν hotspot.

Δεδομένου ότι είναι κρίμα να χρησιμοποιώ ένα laptop απλά για να δίνω internet στον σταθερό, και δεν θα ήθελα να ανοίξω

τρύπες προκειμένου να περάσω καλώδιο για να τον συνδέσω απευθείας με το Router, θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο 2ος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να έχει Internet o υπολογιστής μου. Σκεφτόμουν για ένα φθηνό Wifi Adapter (λχ https://www.skroutz.gr/s/4761587/Asus-USB-N14.html), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα πέσουν και οι ταχύτητες σύνδεσης. Η δεύτερη λύση,  του Powerline, είναι ακριβότερη μεν, ενδεχομένως όμως πιο αποδοτική. Θα ήθελα και την δική σας θέση.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

Δημοσ.

Ασυζητητί το καλώδιο ειναι η καλυτερη λύση απο θέμα σταθεροτητας αξιοπιστίας και μακροχρόνιας αντοχής. Μειονέκτημα οτι αναλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιου μπορει να εχει μπελάδες να μπει. Απο εκει και πέρα ειμαι φανατικός υπερ των powerlines plc γιατί μου εχουν δώσει πρακτικές και καλές λυσεις σε προβληματικές περιπτώσεις. Ειδικά οταν μου ζητάνε συγκριση powerlines με wifi extenders (αλλο ειναι αυτό) λογω κόστους, τα powerlines καρααξιζουν τη διαφορα χρηματων.

ΟΜΩΣ στη δική σου περιπτωση ΑΝ τα 10 μετρα ειναι χωρίς τοιχο (ή εστω ενας απλος - οχι ντουβαροτοιχος) ΚΑΙ θες το asus N14 θα σου ελεγα προχωρα το με κλειστά ματια, ΕΚΤΟΣ αν θες και το τελευταιο byte απο τη γραμμή σου που εκει θα πας μονο σε καλωδιο, τιποτα αλλο. Στο λεω αυτό γιατί εχω στην "επιβλεψη μου" δυο ausn14 και ειναι πολύ καλα. Το ενα επιανε αριστο σημα σε router που ήταν στον απο πάνω όροφο και το άλλο έπιανε πολυ καλο σήμα δυο τοιχους παραπέρα (απλοι τοιχοι). Δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι και στη δική σου περιπτωση, θα κανει παπαδες αλλά επειδη το εχω δουλεψει και εχω δει τη συμπεριφορα του (σε indows και linux) στο προτεινω σαν πρωτη επιλογη αν τελικα πας σε wifi λυση.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...