Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, 

Στο σπίτι έχουμε σύστημα με πρίζες ethernet αλλά δεν έχουμε κάνει το βήμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια να τις εγκαταστήσουμε λόγω του αρκετά μεγάλου κόστους που μας ζήτησαν αρχικά (1500 ευρώ), οπότε έχουμε καταπιαστεί με το ευκολότερο πλην υποδεέστερο wifi. Ουσιαστικά υπάρχει το infrastructure στο σπίτι απλά πρέπει να γίνει δουλειά από τεχνικό για να μαζέψει αυτόν το γλυκό χαμό και να ενεργοποιήσει το σύστημα. Για αυτό ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ (cosmote, κάποια εταιρεία ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς μου), πόσο (θα πρεπει να) κοστίζει και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία; 

Αυτή τη στιγμή έχουμε Wifi στο σπίτι και το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο πάνω στο Router. Σας ευχαριστώ πολύ.

Nd2NzyI.jpg

k6RilTj.jpg

Δημοσ.

Τα 1500 ευρώ είναι όντως υπερβολικό πόσο για αυτή τη δουλειά. Αυτό που μπορεί να σου κάνει ο ηλεκτρολόγος είναι να βάλει rj45 connectors στα καλώδια ώστε να μπορείς να τα συνδέσεις κάπου( αν έχεις το κατάλληλο εργαλείο δεν χρειάζεσαι ούτε ηλεκτρολόγο). Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις ένα switch 16 ή και παραπάνω πορτών αν το χρειάζεσαι και να συνδέσεις πάνω όλα τα καλώδια(και 1 καλώδιο από το switch στο ρούτερ σου ώστε να έχεις ιντερνέτ).

Από εκεί και πέρα αν θες κάτι πιο ειδικο μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον που ασχολείται με δίκτυα και να κάνει μια πιο σοβαρή εγκατάσταση (αν τη χρειάζεσαι). 

Αλλά κατά 99% θα καλυφθείς με τη 1η λύση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ειναι και πολύ απλό, θέλει παροχή, θέλεις φισακια, θελει switch, θελει κουδούνισμα, θελει, θελει, δυο μέρες δουλειά σίγουρα. Τα χρήματα τα κανονίζει ο καθε επαγγελματίας όπως νομίζει, όπως και να εχει σε ηλεκτρολόγο πρέπει να πας οχι σε παροχους (οτε κλπ)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, timos71 είπε

Τα 1500 ευρώ είναι όντως υπερβολικό πόσο για αυτή τη δουλειά. Αυτό που μπορεί να σου κάνει ο ηλεκτρολόγος είναι να βάλει rj45 connectors στα καλώδια ώστε να μπορείς να τα συνδέσεις κάπου( αν έχεις το κατάλληλο εργαλείο δεν χρειάζεσαι ούτε ηλεκτρολόγο). Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις ένα switch 16 ή και παραπάνω πορτών αν το χρειάζεσαι και να συνδέσεις πάνω όλα τα καλώδια(και 1 καλώδιο από το switch στο ρούτερ σου ώστε να έχεις ιντερνέτ).

Από εκεί και πέρα αν θες κάτι πιο ειδικο μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον που ασχολείται με δίκτυα και να κάνει μια πιο σοβαρή εγκατάσταση (αν τη χρειάζεσαι). 

Αλλά κατά 99% θα καλυφθείς με τη 1η λύση.

Σε ευχαριστώ πολύ. Νομίζω προς την πρώτη κλίνω, αλλά αν θες πες μου τι παραπάνω θα μου προσφέρει κάτι πιο ειδικό. Ουσιαστικά εγώ για απλή, οικιακή χρήση το προορίζω.

5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ειναι και πολύ απλό, θέλει παροχή, θέλεις φισακια, θελει switch, θελει κουδούνισμα, θελει, θελει, δυο μέρες δουλειά σίγουρα. Τα χρήματα τα κανονίζει ο καθε επαγγελματίας όπως νομίζει, όπως και να εχει σε ηλεκτρολόγο πρέπει να πας οχι σε παροχους (οτε κλπ)

σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, μήπως νωρίζεις μια μέση λογική τιμή που θα μου πει ο ηλεκτρολόγος ώστε να μην πιαστώ κώτσος όταν θα του δείξω τη δουλειά που πρέπει να γίνει;

Επεξ/σία από enlightened
Δημοσ.

Λοιπον, απο οτι ψιλοφαινεται στην φωτο είναι περίπου 20-25 καλώδια, υπολόγισε οτι πρέπει να τα βρεί 1-1 για να τα βάλει και σε σειρά, οχι βαλαμε οποιο καλώδιο να'ναι οπου κάτσει και μετά να ψάχνεσαι. Μετά, χρειάζεσαι Rack(70€), ραφάκι(20€), Patch Panel(40€), πολύπριζο(15€), Switch (>150 αν θες ενα gigabit), patch cords (20-25€), εργασία (εαν δεν κάνω λάθος χρεώνουν 6-7 ευρώ ανα καλώδιο τερματισμένο και στα 2 σημεία, οποτε 6χ25=150 για τον τερματισμό, βάλε rack και λοιπές εργασίες, ε 8α σου πάρουν ενα 300άρι φαντάζομαι.  Υπολόγισε χοντρά χοντρά οτι θες 500-600 για να το φτιάξεις, μαζί με τα υλικά... σίγουρα τα 1500 είναι φεύγα και ίσως δεν σου έχουν βάλει όλα τα υλικά που σου είπα, αλλά μην περιμένεις να βρείς και με 300€ όλα μαζί. Υπόψιν τα υλικά που σου ειπα (rack-ραφι-πολύπριζο) είναι τα πρώτα που είδα στο skroutz, δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχουν καταστήματα τα οποία κάνουν δομημένες καλωδιώσεις, ακομα και σε κατάστημα πληροφορικής να πάς ίσως σου δώσουν τιμή. Εδώ (χανιά) απο τους 10 ηλεκτρολόγους οι 2 μπορούν να σου τερματίσουν,οι υπόλοιποι...picture this, 3 πρίζες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, 1 utp κατέληγε στο rack. Μετά απο λίγη ερευνα, βρίσκω πορτάκι σε γυψοσανίδα και μέσα, ενώσεις με κλέμες, 4 μπλε μαζί, 4 πορτοκαλί μαζί κλπ κλπ κλπ....2η περίπτωση, βγάζω πρίζα 2πλή απο τοιχο, ενα UTP πήγαινε στην πρώτη και απο εκεί γέφυρα στην 2η...

Δημοσ.

Ψαξε για καταστήματα/εταιριες που κάνουν δονημένη καλωδίωση. και ζητα προσφορες πακέτο με ρακ, switches, κλπ. Πρέπει να ερθουν να το δουν

Αν τα καλωδια ειναι 1-1 δηλαδη 1 καλωδιο ανα 1 πριζα ethernet ειναι κατι πολυ οικονομικοτερο απο 1500.

Πρεπει ομως να τους διευκρινήσεις κατι. Η καθε πριζα εχει ΚΑΙ τηλεφωνο ΚΑΙ ethernet που καταλήγει στην καλωδιουμπα ή εχετε ξεχωριστες τηλεφωνικες γραμμές; Δηλαδη ειστε ΕΝΑ σπιτι με 10 διπλες πριζες (αρα 20 καλωδια) ή κατι διαφορετικό;  Στην αναγκη προσπάθησε να βρεις τον ηλεκτρολογο που τις περασε και να σου πει 2-3 πραγματα. Θα σε βοηθήσει στις διαπραγματευσεις.

Το μονο που θα σου πω με σιγουρια ειναι να παιξεις μονο με 1000αρι δικτυο και οχι 100αρι. Δες το σαν future proof οπου θα μπορεις να συνδεσεις ενσυρματα διαδικτυακά ένα σημειο με καποιο αλλο και να κανεις streaming (τυχαιο παραδειγμα)

Τελος σε καμια περιπτωση δεν πας σε παρόχους. Ειναι πολύ μικρη δουλεια για αυτους και το κοστος θα ειναι δυσαναλογα μεγαλυτερο.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα

σε παρόχους σίγουρα δεν πρέπει να πας,αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη,ούτε σε ηλεκτρολόγους... 

εγώ είμαι στο ξεκίνημα μιας παρόμοιας εγκατάστασης και απευθύνθηκα σε άνθρωπο  που ασχολείται με τηλεφωνικά κέντρα,δίκτυα και συναγερμούς.

ακόμα είμαστε στο στάδιο της μελέτης βέβαια αλλά για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...