Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από περίπου ένα μήνα αφότου ερευνητές αποκάλυψαν δημοσίως την ύπαρξη δύο σοβαρών ευπαθειών που επηρεάζουν τους μοντέρνους επεξεργαστές, η Intel συνεχίζει αδιάκοπα να βρει ένα τρόπο να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μέσω αναβαθμίσεων στο λογισμικό (ακόμα και μαζί με τη Microsoft).

Σε ανάρτηση του στο blog της εταιρείας, o Executive Vice President και General Manager του Data Center Group στην Intel Corporation, Navin Shenoy εξήγησε τη τωρινή κατάσταση και δήλωσε ότι η εταιρεία του διέθεσε αναβαθμίσεις μικροκώδικα για τους Skylake-based επεξεργαστές σε συνεργάτες της.

Αν έχετε κάποιον επεξεργαστή του είδους στον υπολογιστή σας, τότε σύντομα θα δείτε να φτάνει και το patch, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν patches και για άλλες πλατφόρμες της εταιρείας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι πλατφόρμες των Broadwell και Haswell καθώς και άλλες πλατφόρμες, για τις οποίες είχε πρόσφατα διατεθεί μία αναβάθμιση που υποτίθεται πως αντιμετώπιζε το πρόβλημα αλλά η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει επειδή προκαλούσε τυχαίες επανεκκινήσεις σε υπολογιστές σύμφωνα με αναφορές. Αν και δεν είναι κακό να έχετε το νου σας, εντούτοις δεν είναι ξεκάθαρο πότε η Intel θα διαθέσει αναβαθμίσεις μικροκώδικα και για τους υπόλοιπους επεξεργαστές της.

intel-spectremicrocode.jpg.5bcd2d672b70e86de1c9ff78fa1e47b5.jpg

Engadget

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, morgoth666 είπε

Ερωτηση, που θα το βρω το patch?

λογικά θα σου έρθει με windows update, εδώ δεν μπορούμε να βρούμε σωστούς οδηγούς για kaby lake στα 10αρια μόνο μέσω update

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Psyber είπε

Για να αναβαθμίστει ο μικρός δικαστήριο δε θέλει bios update?

Μόνο με εντολή εισαγγελέα

• Like 3
Δημοσ.

Μου ειναι παντελως αδιαφορο το security κενο, ετσι κι αλλιως ολοι ξερουν ολα. Για αυτους που νομιζουν οτι θα αλλαξει κατι στην ζωη τους και την πολυτιμη ιδιωτικοτητα τους ας το κανουν. Αν μαλιστα μπορουσα  να αυξησω την ταχυτητα και με αλλο κενο στην ασφαλεια κανενα προβλημα. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε

Μου ειναι παντελως αδιαφορο το security κενο, ετσι κι αλλιως ολοι ξερουν ολα. Για αυτους που νομιζουν οτι θα αλλαξει κατι στην ζωη τους και την πολυτιμη ιδιωτικοτητα τους ας το κανουν. Αν μαλιστα μπορουσα  να αυξησω την ταχυτητα και με αλλο κενο στην ασφαλεια κανενα προβλημα. 

Spoiler

LED.gif

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

Φωτογραφίες σου και το account σου στο origin με τα δύο παιχνίδια μεσα είναι επίσης αδιάφορα σε πιθανούς κακόβουλους. Πληροφορίες πιστωτικών καρτών, e - banking, paypal, bitcoin wallet κτλ ίσως τους ενδιαφέρουν 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτόμουν να πάρω τον Intel i7 8700 μετά από αυτό με τα Spectrum κτλ....άλλαξα γνώμη αυτήν την στιγμή σκέφτομαι να πάρω των Ryzen 7 1800X δεν είμαι ακόμα σίγουρος τι θα κάνω.

Μήπως ξέρει κάποιος πόσο μεγάλες είναι η διαφορές τον Single Core Performance μεταξύ των δύο αυτών επεξεργαστών ?

Και επίσης με ποίων τρόπω μπορεί αυτήν η διαφορά στα Performance-FPS να γίνει μικρότερη ?

Το PC κυρίως θα το έχω γεια Gaming-Livestreaming-Recording-Editing.

O 8700 είναι καλύτερος γεια SingleCore ενώ ο 1800X γεια MultiCore.

Επεξ/σία από Gonzy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, morgoth666 είπε

Ερωτηση, που θα το βρω το patch?

στα περιπτερα :P

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Gonzy είπε

Σκεφτόμουν να πάρω τον Intel i7 8700 μετά από αυτό με τα Spectrum κτλ....άλλαξα γνώμη αυτήν την στιγμή σκέφτομαι να πάρω των Ryzen 7 1800X δεν είμαι ακόμα σίγουρος τι θα κάνω.

Μήπως ξέρει κάποιος πόσο μεγάλες είναι η διαφορές τον Single Core Performance μεταξύ των δύο αυτών επεξεργαστών ?

Και επίσης με ποίων τρόπω μπορεί αυτήν η διαφορά στα Performance-FPS να γίνει μικρότερη ?

Το PC κυρίως θα το έχω γεια Gaming-Livestreaming-Recording-Editing.

O 8700 είναι καλύτερος γεια SingleCore ενώ ο 1800X γεια MultiCore.

Ρωτάς εδώ.

Ωστόσο, το άρθρο μιλάει για Skylake, και έχει φωτογραφία από Coffee Lake.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...