Προς το περιεχόμενο

Fusion Drive - Ναι ή όχι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η γνώμη σας για το Fusion Drive;

Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και έχω μπερδευτεί λίγο.

Όλοι λένε ότι το Fusion Drive έχει την ταχύτητα του SSD στα αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά.

Κατά την εγγραφή όμως λένε ότι γράφει τα πάντα και στον μηχανικό δίσκο οπότε δεν έχει καλές επιδόσεις στην εγγραφή.

Η χρήση θα είναι κυρίως για development με το xcode,  θέλω ικανοποιητική ταχύτητα στο compilation.

Το έχετε χρησιμοποιήσει; Ποια η γνώμη σας;

Δημοσ.

Σίγουρα είναι ταχυτητερο από μηχανικό  σκληρο και υποστηρίζεται εγγενώς από το Mac OS. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται έναν ssd που να έχει μεγάλη αντοχή στα read and writes. Με τον κατάλληλο ssd υπάρχει σαφής βελτιώσει τον επιδόσεων και για όσο χρόνο το χρησιμοποιούσα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος,για όσο διάστημα οι τιμές των ssd ήταν πολύ υψηλές. 

Τωρα πια έχω καταφύγει σε software raid που υποστηρίζεται και αυτό εγγενώς ,τουλάχιστον μέχρι το sierra, με την χρήση δυο κοινών  480 gb ssd που εκεί απογειώνονται οι επιδόσεις και η εμπειρία χρήσης.

Για τι χωρητικότητα ενδιαφέρεσαι να κανείς fusion?

• Like 1
Δημοσ.

Θα αναβαθμίσω τον SSD του σταθερού PC και θα βάλω τον παλιό SSD του σταθερού στο Mac. Έχει ήδη μέσα έναν δίσκο 500GB.

Αφού θα έχω και τους δύο δίσκους και θα κάνω format λόγω του SSD, με ενδιαφέρει μια εκτίμηση των επιδόσεων.

Ο χώρος με ενδιαφέρει ως ένα σημείο καθώς για κάποιες εφαρμογές απαιτείται να είναι στο C και αυτές χρειάζονται δεκάδες GB, αλλά προτεραιότητα έχει το xcode.

Θα τρέχει κάνει compile αισθητά γρηγορότερα μόνο με SSD απ'ότι με fusion drive;

Δημοσ.

Εννοείται ότι μόνο με ssd θα κάνει πιο γρήγορα. Καλύτερα να αποφύγεις το fusion.

Αλλά αν θες να έχεις και χώρο με ταχύτητα κάπως κοντά στην ταχύτητα του ssd το fusion είναι μια πολύ καλή λύση. Με το fusion θα επιταχυνθεί η φθορά του ssd  σίγουρα. Αν  έχεις όρεξη για πείρατισμους ,ο ssd σου είναι μικρος σε μέγεθος και έχεις όρεξη μετά να τον λύσεις και τον πετάξεις κάνε το.

Γενικα οι ssd δίνουν άλλον αέρα σε  mac. Το πρόβλημα όμως του fusion και του software raid είναι ότι δεν υποστηρίζεται ακόμα από το APFS. Δηλαδή αν θα το επιχειρήσεις σε high sierra δεν θα δουλέψει με APFS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2018 στις 2:25 ΜΜ, StavrosD είπε

Η χρήση θα είναι κυρίως για development με το xcode,  θέλω ικανοποιητική ταχύτητα στο compilation.

Συγκεκριμένα για το build στο xcode νομίζω πως περισσότερο αφορά τον επεξεργαστή αν είναι i7 quad-core ή i5 dual-core, παρά τον SSD.

Λογικά θα έχεις καλύτερη απόδοση με SSD, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής.

Σε τι στάδιο βρισκεσαι με το development? αν δεν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία κώδικα, δεν θα αργεί πολύ το build.

Επεξ/σία από onelonelystar
Δημοσ.

Δυστυχώς με I7 δεν βρίσκω σε λογική τιμή και έχω 2 mac mini mid 2011 με i5 2.5GHz & 16GB ram έκαστο.

Πήρα έναν Samsung EVO 500GB για το PC, οπότε τον 240GB και 120GB που είχα στο σταθερό θα τους βάλω στα mac mini.

Αφού θα κάνω από την αρχή εγκατάσταση σκέφτηκα το fusion drive ως ενδεχόμενο αλλά επειδή είμαι νέος σε mac (το virtual machine ήταν για evaluation, δεν μετράει ;-) ) χρειάστηκα και μια δεύτερη γνώμη. Αν όντως θα κουράσει πολύ τον SSD,  θα κρατήσω τους δίσκους χώρια.

Το APFS  έχει πλεονεκτήματα έναντι των άλλων συστημάτων αρχείων;

Δημοσ.
11 hours ago, StavrosD said:

Δυστυχώς με I7 δεν βρίσκω σε λογική τιμή και έχω 2 mac mini mid 2011 με i5 2.5GHz & 16GB ram έκαστο.

Πήρα έναν Samsung EVO 500GB για το PC, οπότε τον 240GB και 120GB που είχα στο σταθερό θα τους βάλω στα mac mini.

Αφού θα κάνω από την αρχή εγκατάσταση σκέφτηκα το fusion drive ως ενδεχόμενο αλλά επειδή είμαι νέος σε mac (το virtual machine ήταν για evaluation, δεν μετράει ;-) ) χρειάστηκα και μια δεύτερη γνώμη. Αν όντως θα κουράσει πολύ τον SSD,  θα κρατήσω τους δίσκους χώρια.

Το APFS  έχει πλεονεκτήματα έναντι των άλλων συστημάτων αρχείων;

http://appleinsider.com/articles/17/06/08/inside-macos-1013-high-sierra-apfs-benefits-end-users-with-space-speed

Υπ' όψιν ότι σε ένα σύστημα με έναν SSD και έναν HDD, ο SSD θα είναι αναγκαστικά HFS

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έβαλα τον SSD στο κάτω μέρος (εκεί που είναι το καπάκι) και τον μηχανικό δίσκο στο πάνω μέρος (κοντά στο περίβλημα).

Για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω τυχόν ιούς ή σκουπίδια στον δίσκο, έσβησα πρώτα όλα τα partition από τους δίσκους μέσα από τα windows.

Ξεκίνησα internet recovery. Δυστυχώς δεν πηγαίνει απευθείας σε high sierra, κατεβάζει το Lion που το εγκατέστησα στον μηχανικό δίσκο.

Ούτε από αυτόν πηγαίνει σε high sierra απευθείας , κατεβαίνει τώρα το el capitan.

Αφού κατέβει θα αναβαθμίσω το Lion και μετά θα κατεβάσω το High Sierra.

Θα χρησιμοποιήσω μετά τον installer του high sierra για να φτιάξω ένα bootable στικάκι για να φορμάτω τον SSD σε APFS και να το εγκαταστήσω. Θα κρατήσω το στικάκι για επόμενα format.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...